|
Дата и час: Чет Мар 06, 2025 5:01 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Питбул, Брутален убиец?  Публикувано на: Пон Дек 13, 2010 12:42 pm |
 |
Super_Beast |
|
 |
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 9:40 pm Мнения: 7954 Местоположение: FIRELINK SHRINE
|
Абе тва същото може да го кажеш и за вълчака. Каква е тая простотия "измислена порода" то тогава всичко е измислена порода, като цяло е въпрос на вкус, възпитание и грижи. Повечето тъпаци дето се фукат какъв мощен им е питбула и как ще свали танк само с захапката си, са тотални комплексари и проблема е в тях, а не в животното.
_________________ It`s Over 9000!!!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Питбул, Брутален убиец?  Публикувано на: Пон Дек 13, 2010 6:13 pm |
 |
DedoKoleda |
|
 |
Регистриран на: Вто Ное 30, 2010 10:40 pm Мнения: 1011 Местоположение: Montreal, Canada
|
Питбул не съм притежавал. Преди няколко години имах далматинец, който го бутна кола и умря.  Както и да е, кучето ми не изразяваше никаква агресия спрямо околните хора и много рядко се озъбваше на някое бездомно псе. То беше много игриво и енергично. Когато го разхождах (не беше на големи разходки, защото бях малък за своеволни разходки из градския парк) винаги беше без каишка или наморник, защотото то не се отдалечаваше на голяма разстояние от мене и не налиташе по бездомни кучки. Аз бях дете (11-12 годишен) и с другите приятели много му се радвахме и то съответно отвръщаше със същото. Най-лошото, с което може да се запомни е, че пукаше футболни топки често. Сега имам познат, който притежава питбул, кучето е женско. Тя е игрива и отзивчива, няма агресия в нея и понякога дори спомага с кардиото, въпреки че тича доста по-бързо от нас  Когато хората видят двама тичащи с питбул до тях - настръхват, въпреки че няма от какво да се страхуват. Не съм чувал френда да се оплаква от кучешки збивания или нападения спрямо някой човек. Според мен това, как кучето ще се държи, зависи изцяло от неговия стопанин.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Питбул, Брутален убиец?  Публикувано на: Пон Дек 13, 2010 7:20 pm |
 |
Shadowcat |
|
 |
Регистриран на: Съб Авг 05, 2006 12:36 pm Мнения: 3228 Местоположение: In the middle of nowhere...
|
Ichigo98 написа: Shadowcat написа: Интересно...вече може би няма да ме е толкова шубе от тях, но както няколко пъти се каза - има зли стопани и не знаеш как точно е тренирано животното /= В такъв случай от сега нататък искам намордници на дакелите... щото не знаеш как точно е тренирано животното...  дакелите са едно от най травмиращите ме животни /= и най грозните. и все пак един злобен и трениран дакел да хапе < трениран зъл нещастен питбул Снууки, айде моля ти се не се проси спор и ти като сафиира

*Слънце мое* Thx to Harada Risa~
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Питбул, Брутален убиец?  Публикувано на: Пон Дек 13, 2010 8:17 pm |
 |
Ichigo98 |
|
 |
|
Shadowcat написа: Снууки, айде моля ти се не се проси спор и ти като сафиира  Кво да си прося спор бе, виждал съм кви ли не лаещи плъхчета да скачат на врата на немска овчарка озъбени и ръмжащи... Вие човек, който отглежда питбул не щете да слушате, па особено ме грее дали мене ще ме слушате  Човека си го каза - зависи си от стопанина. Питбула бил тъп и опасен. Те и хората са тъпи и опасни, ама не ги виждам на каишки по улиците.
|
 |
|
Заглавие: Re: Питбул, Брутален убиец?  Публикувано на: Вто Дек 14, 2010 12:29 am |
 |
Pinko |
|
 |
|
Цитат: Възпитанието при питбулите не трябва да става с бой Не съм изцяло съгласен с боя като метод за възпитание. За повечето неща си има похвати които ще накарат кучето да разбере какво трябва да прави без да се бие - да ще го заболи но ще схване че ако направи така ще го заболи или пък ако не направи - примерно кучето ви скача да ви се радва (изправя се на задни лапи) - настъпвате го по близкия/удобен заден крак колкото да усети болка да изскимти (не да му мачкате лапата) и след няколко пъти ще свикне - да болка е, но попринцип който се интересува има книги с похвати, а по-доброто има школи където хората си разбират от работата може да ходите и там. Съгласен съм с това че зла порода няма - има зле дресирано куче, тоест лош собственик или някакви изключения които са си злобни като нрав. Има и друго зачетох се по-назад в темата въпреки всичко ние стопаните на кучета трябва да се съобразяваме с околните - до нас има 2 поляни и асфалтирани пътища по които да ходят хората и да се движат коли - поляните са достатъчно големи да играят по няколко кучета без да си пречат едно на друго - та най-готиното е как като някой който умира от страх като види куче каквото и да е решава да мине през поляната като във времето в което попринцип там има най-много кучета и то за да спести 1-2 минути и да нагази в калта да ходи да цапоти после в магазина и където отиде и да мрънка що били пуснати кучетата. В случая пак сме виновни стопаните щото гадинките трябва да са на каишка с намордник ама то каква е тая разходка ... - разбирам да е така на място където има много хора примерно във Варна това е морската градина - има си поляни за малки средни и големи кучета и хората си внимават, но и минувачите рядко правят проблеми. Примерно аз като си разхождам кучето - го пускам да бяга и да си играе, но видя ли човек или друго куче(да има идиоти които ги пускат да се разхождат сами,а те си стоят в тях) го викам да е до мен не знам какво е кучето, а човека може да се страхува или кучето да не го хареса нещо. Примерно пощальонката изпитваше панически страх като видеше каквото и да е куче и стана така че на няколко пъти се засичахме и след едно известно време вече беше по-спокойна не бягаше в другия блок а просто се дърпаше встрани - да само с моето куче вързано, до мен - но жената просто си го имаше страха, но нито 1 път не се скара - първия път помоли - страх ме е може ли да изчакате -и си се дръпнах . Не е виновна тя че го има този страх, не се държи нагло, абе както се каза вече зависи от хората и стопанина и този отсреща.
Последна промяна Pinko на Вто Дек 14, 2010 1:02 am, променена общо 1 път
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Питбул, Брутален убиец?  Публикувано на: Вто Дек 14, 2010 12:56 am |
 |
Naruto |
AnimeGod |
|
Преди да го метна от 16-тия етаж котарака ми също беше много агресивен и въобще една котка може да ти причини повече щети от тъпия дакел-убиец. Но колкото и да си хилав ако не с настъпване то с ритник ще му покажеш кои е шефа на дребното. Ама като те нападне нещо едро нещата загрубяват та по добре да е с намордник на общ. места.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Питбул, Брутален убиец?  Публикувано на: Вто Дек 14, 2010 8:31 pm |
 |
Roronoa Zoro |
|
 |
|
Naruto написа: Преди да го метна от 16-тия етаж котарака ми също беше много агресивен и въобще една котка може да ти причини повече щети от тъпия дакел-убиец. Но колкото и да си хилав ако не с настъпване то с ритник ще му покажеш кои е шефа на дребното. Ама като те нападне нещо едро нещата загрубяват та по добре да е с намордник на общ. места. Говори ми хвърлиха една агресирала котка от подобна височина оцеля и я дозастреляха с пушка
|
 |
|
Заглавие: Re: Питбул, Брутален убиец?  Публикувано на: Сря Дек 15, 2010 9:25 pm |
 |
Daisy313 |
|
 |
|
Lorenar написа: Кучетата са такива каквито ги обучат хората. правилно напълно съм съгласна
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|