|
Дата и час: Пет Яну 31, 2025 9:59 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пет Дек 03, 2010 12:29 am |
|
Ice-Man |
|
|
Регистриран на: Нед Сеп 28, 2008 10:44 am Мнения: 5256 Местоположение: Стара Загора/Варна/Албена/Златни пясъци/София
|
Хах, забавен си ми. Не може само сериозни неща да има и си мислех, че би трябвало да знаеш това. Във всяка една манга има такива всекидневни неща. Явно колкото и манги да четеш, все си оставаш на също плоско ниво. А, чакай бе, това нали е темата на Блийч? Онази манга, която обичаш да си хейтиш за щяло и нещяло? Сериозно, такива хейтърчета почвам да ги съжалявам. Я ти ми кажи как аджеба това е "буквално първия чаптър в който се случи 1 нещо"
_________________ Powered by SFP+ 650 Gold Modular|ASUS Z170-A|Intel i5-6600K| CM Hyper 212 EVO|CORSAIR DDR4 2400MHz 2x4GB| SAPPHIRE R9 380 4GB|SEAGATE 1TB Barracuda| Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design R5 White Window
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пет Дек 03, 2010 5:01 am |
|
6iblio |
|
|
|
Хаехеаххаехае, iRoNWill, остави го Кимито, просто няма смисъл да се спори с него. Иначе подкрепям iRoNWill. В този (а и в последните) чаптър нищо интересно или важно не стана освен страничката с полу-мъртвия Ишида. Как да не хейтвам и да не се дразня? След тайм скипа нищо не се е случило, освен да покажат 2 нови героя (като жената е безмислена поне засега), да покажат, че сестра му явно има сили вече, че той води нормален живот, и че има нещо нередно, което ще разберем явно след 1124235 чаптъра. Кубо само ни дава страници с по 3 картинки и нищо съществено за да може да направи малко повече чаптъра отколкото е необходимо, за да изкара пари. Не казвам, че искам само бой или plot related разговори, но искам нещо по-съществено, от това че сестра му има 95%. Само локуми, нищо повече...
_________________ Naruto
Shakugan no Shana
Shaman King
Yu-Gi-Oh
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пет Дек 03, 2010 2:00 pm |
|
Ice-Man |
|
|
Регистриран на: Нед Сеп 28, 2008 10:44 am Мнения: 5256 Местоположение: Стара Загора/Варна/Албена/Златни пясъци/София
|
@ , iRoNWill: 1. "като не ти харесва, спри да го четеш" не го казвам на всеки, който дава негативно мнение за мангата, а на тези, които дават хипер смешни негативни мнения като твоето! 2. Каква скрита информация искаш да ти изложа, всичко си е пределно ясно, но ще обясня като на дете от предучилищна: Интересува те защо авторът ни показа как Иноуе носи закуски на Ичиго ли? Ами защото с това действие цели да ни покаже, че дори самите му приятели усещат, че нещо странно става около него и са разтревожени за него. Начинът му на държание към Юзу - погали я по главата, похвали я, все необичайни неща за Ичиго. С тези свои действия малката му сестричка веднага и тя усети, че нещо не е както трябва около батко й. Също така с тези няколко сцени, авторът ни показа и че много важна фигура от цялостната картина липсва в момент, а именно бащата на Ичиго - Куросаки Ишин. Следващите събития с Ишида си ги разбрал, нали? Ако има още нещо, което не схващаш - питай, а не показвай ограничеността на мисловната си дейност, ако обичаш. А шибльо няма какво да го коментирам, то самият му ник го нагрубява. @Valk0v - Няма да коментирам мнението ти за мангата, въпреки че е смешно, защото всеки с вкусовете си, но много грешиш - интересните неща тепърва предстоят~
_________________ Powered by SFP+ 650 Gold Modular|ASUS Z170-A|Intel i5-6600K| CM Hyper 212 EVO|CORSAIR DDR4 2400MHz 2x4GB| SAPPHIRE R9 380 4GB|SEAGATE 1TB Barracuda| Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design R5 White Window
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пет Дек 03, 2010 2:28 pm |
|
Ghostbuster |
Sky King |
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 12:36 pm Мнения: 2676 Местоположение: The Sky King Throne
|
Стига сте се дърлили като малки деца... кими успокой топката, останалите също спрете да го храните, има си лични за подобен род разговори
_________________ My Favourite Anime Songs *click the pic for direct download*
Anime Song of the Week: Haikyuu - Above Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пет Дек 03, 2010 5:38 pm |
|
CaBa |
Модератор |
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am Мнения: 14913 Местоположение: Сливен
|
Bleach е нещо специално и затова е сред най-популярните манги и има толкова фенове, и същевременно не е по вкуса на всеки, т.е. е нещо за по-ограничена група хора? Някакси логиката ти не се връзва. Мангата беше добра до края на SS арка, после почна "това специално нещо" -> шитня, и затова не е вече по вкуса на доста хора. Или казано по друг начин: Прав си, Кубо се опита да направи нещо различно -> да направи мангата по-добра, но я провали, затова не е по вкуса на хората . За хубостта на арта може да спорим, въпрос на вкус е от тези "големи три", кой арт е най-добър. Но и не отричам, че арта на блийч е най-доброто нещо в мангата. От друга страна, автора рисува доста добре, но компенсира с разни наполовина празни страници, чисто черни или други подобни. И същевременно повечето битки на заден фон са облаци, пустини и т.н. (или асистентите му си живеят живота или го рисува сам и няма нужда от тях). Виж Ода например, колко повече детайли има в един панел. Човека рисува не само героите, но и всичко което се движи на фона, за асистентите му остава останалото. Затова арта му е добър и постоянен. Блийч се харесва защото е... ммм проста история, всичко се обяснява подробно с напълно безсмислени тонове текст, за да го разбере аудиторията към която е насочена мангата. Няма мистерии, няма трудно разгадаване. Ако беше така щеше да има много по-малко фенове (погледни който и да psychological seinen, който има тези неща за които говориш и виж колко фенове има). По лични наблюдения повечето запалени фенове на Блийч извън тази възрастова аудитория, не могат да вържат едно сравнително граматически вярно изречение (не само в този форум). Задават всеки път едни и същи въпроси и т.н. Имаше един доцент който ми беше разказал за един много добър преподавател. Залата му винаги се пълнела с народ, от всички специалности идвали да слушат лекциите му и винаги разбирали всичко. След една лекция декана, който присъствал на нея, му казал, че е разбрал всичко. Само не му е ясно, защо през цялото време само него гледал? А преподаватела отговорил. Обяснявам такаче всички да ме разберат, затова си избирам човека с най-тъп поглед и когато видя, че той е разбрал това за което говоря, знам, че и всички други са разбрали и продължавам към следващата точка. Кубо явно ползва същият принцип Случващото се след тайм скипа е напълно нормално. Безгрижното ежедневие, нищо случващото се в случая си е правилно. Проблема е, че идва след Айзен арката... Тая арка беше толкова дълга, толкова бавно се движеше действието, че просто още чаптъри в които нищо не се случва идват в повече и става още по-мъчително. Битките бяха толкова дълги, че докато свършат забравяш защо се бият... Края на единият чаптър тръгва да го удря, и следващият чаптър свършва като точно го удря... Действието се движи като еднокрака мравка със счупен крак :> Все едно ние сме там, където Ичиго тренираше и 1 ден в мангата = 6 месеца за нас...
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Пет Дек 03, 2010 5:42 pm |
Hajutze |
|
|
|
CaBa написа: От друга страна, автора рисува доста добре, но компенсира с разни наполовина празни страници, чисто черни или други подобни. И същевременно повечето битки на заден фон са облаци, пустини и т.н. (или асистентите му си живеят живота или го рисува сам и няма нужда от тях). Виж са ... в криза сме ... ако асистента по погрешка бутне мастилото, страницата няма да се изхвърля, я. Прави се една луна горе в ъгъла, запълва се останалото неоакано място и после се ползва като страница пълнеж
_________________ FUTURAMA
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Съб Дек 04, 2010 12:23 am |
|
DiaDora |
|
|
|
Абе кой беше тоя дет преби Ишида?? ...леко му откъсна пак некоя ръка Не ми приличаше на онзи Гинжо или там както му беше името. А и този Гинжо Куго нещо ми напомня нацяло на Ишин, незнам що... едит: Хааа, сега кат попрелистих назад има една реплика: http://www.mangafox.com/manga/bleach/v47/c427/16.htmlТва загатва, че тоя може да е син на Ишин...затва и ми напомня генерално на него... ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– хммм, интересно става...
Последна промяна DiaDora на Съб Дек 04, 2010 12:42 am, променена общо 1 път
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Съб Дек 04, 2010 12:41 am |
|
trancer4e4life |
|
|
Регистриран на: Пон Ное 02, 2009 7:20 pm Мнения: 1093 Местоположение: In Eren's basement, watching Isayama write his manga from a distance.
|
^ Гинджо, името му е Гинджо като Гримджо Онзи ми приличаше на Тенса Зангецу. Е, първо на Чад, ама няма как. Деа, хайде да ни изясни кои са тия типове.
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Съб Дек 04, 2010 10:50 am |
|
Blackness |
|
|
|
Цитат: CaBa ... За много неща си прав наистина ясно е че Кубо забавя историята.Все пак ако не я забави колкото се може повече няма да е той всъщност можеше този чаптър да бъде в 3,4 страници и пак да сме стигнали където бяхме,но нека не забравяме че е нова арка и ако повечето от вас се сещат в началото на Bleach също започна така бавно. Колкото до Айзен той ще се върне в историята това е ясно още повече сега е затворен в затвора Ависи на най-ниското 8 ниво.За тези които незнаят Avici е най-долното ниво на Нарака или с други думи Будиският ад.Хората извършили най-тежките престъпления са заточени там така че предвиждам Айзенчо да избяга с най-опасните затворици от това ниво(нещо подобно като новата дружинка на Черната Брада от Импел Даун) и да се завърне с гръм и трясък в историята.Иначе мисля че е добре малко без Айзен в историята,че омръзна. И на мен не ми харесва че историята се развива толкова бавно,но така е решил мангака-та.Все пак колкото повече томове има толкова повече $$$ за него. За Ода съм го казвал просто няма чаптър който да не е интересен и историята да прогресира много по-бързо,но One Piece е шоунен който е приключение и екшън.Виждаме Ода колко разнообразен е направил One Piece и продължава да го прави.
Последна промяна Blackness на Съб Дек 04, 2010 11:00 am, променена общо 1 път
|
|
|
Заглавие: Re: Bleach (manga) - внимание, спойлери!! Публикувано на: Съб Дек 04, 2010 11:02 am |
|
Blackness |
|
|
|
Valk0v написа: CaBa всичко е мн вярно, само не знам как си си направил труда да напишеш нещо толкова обемно в тая тема - А тука гледам повече от 3-4 реда да не са хабя, няма смисъл А само Blackness само да уточним ONE PIECE > All. Не може да ми сравняваш детайлите на битките, и изобщо всичко между ОП и блийч. Само това, че ОП има над 600 чаптъра, а блийч 400 + трябва да ти подсказва нещо Така е One Piece е номер предвиждам че ще мине 1000 чаптъра доколкото четох някъде Ода спомена че това е само някъде половината от цялата история.
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|