според мен го вкараха в съня още когато му даваха да пробва новата дрога, друг е въпроса "ЗАЩО"
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
Заглавие: Re: Филм:Inception (2010)
Публикувано на: Вто Ное 02, 2010 2:50 pm
zlobcho
Регистриран на: Сря Сеп 12, 2007 11:22 am Мнения: 5597 Местоположение: няма ме
нашият се прибира у дома. Вижда децата си (включително и лицата им). Вади тотемът, за да се увери, че всичко е наред и го завърта. Тотемът започва да се върти, но в един момент започва да залита страшно. Той решава, че това означава, че вече е в истинският свят и отива и прегръща децата си, недоизчаквайки тотема да падне напълно. Всички вече са решили, че това е хепиенда и реалният свят и точно тогава връщат на тотема, който учудващо, вместо да падне се е изправил отново и си се върти с пълна сила. Ето тук вече си казваш: "Б** **** *у, и това ли е сън бе?"
Аз така си спомням да свършва, ако някой е гледал нещо друго?
Последна промяна zlobcho на Вто Ное 02, 2010 3:35 pm, променена общо 2 пъти
Да и след това пак почва да се клати. Гледах двд-то на филма, та е възможно да има разлика в сравнение с кино версията, но това е толкова ключов момент, че силно ме съмнява да са го пропуснали, в която и да е версия.
А иначе ако още сънува е напълно възможно от самото начало да сънува. Както жена му му каза: "Тия всички корпорациите, които те преследват са просто твои проекции"...е хубо не му каза точно това, но такъв беше смисъла >< Това, че и започна в началото със сцената на плажа като отива към Сайто може да намеква и за някаква цикличност. Тоест този сън (ако е сън) продължава от много време и се повтаря.
1. Коб намира Сайто 2. Отива при децата си 3. ??? 4. Profit
Аз хубаво чета, ама повече вярвам на видяното, тотема за твое сведение първо се разлюля, затова главният герой реши,че това е реалността, а после го дадоха да се върти непоклатимо. Сам си прави изводите.
МА НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ОТВОРЕН КРАЙ БЕ, КАК ДА ТИ ГО ОПИША ПО-ЯСНО БЕ?!?
Спойлера:
X-men 3 - Когато се разбира, че Магнито си изгубва силите накрая седи зад една табла за шах на улицата и по едно време помръдва една от пионките с ума си. В този случай не се знае дали са му се върнали способностите или не, защото не е нищо повече от леко помръдване... Може да е остатък от предишната му мощ, може да е нов вид мутация или просто лек вятър... The Prestige - Когато се разбира как работи машината за телепортация и не се разбира дали нашия още живее или не. The Ninth Gate - когато тъкмо всичко мистерията е разбулена и Карсо (Джони Деп) е разбрал какво се случва, кой е виновен и защо НЕ ТРЯБВА да се занимава с книгата, дават кадри, в които се предполага, че минава през деветата порта към ада...
Тези краища не са сигурни, тези краища не означават нищо друго, освен факта, че режисьора ги е направил за да накара да си поразмърдаш малко мозъка, да те остави след филма с повече въпроси отколкото отговори и т.н., т.н., т.н.
Това е отворен край... краят, който не е заключителен. Краят, който е оставен на зрителя да си представи. Краят, който не се знае дали е край или е начало. Това, че тотемът е продължил да се върти:
- не значи, че е реалност (защото все пак не виждаме дали пада) И СЪЩО ТАКА - не значи, че е сън (защото видиш ли - пумпалите това правят в реалността - ВЪРТЯТ СЕ!)
Сега ясно ли ти стана или да ти направя цветова табличка на Excel с легенда и по-нагледно и усвоимо обяснение?
Отворен край е. Самите ви мнения го потвърждават и не само. Доста хора питат на ляво на дясно как свършва филма. Какво става с тотема в края, дали е в сън или е реалност ? До колкото се сещате в един момент от филма Лео казва, че не иска да види лицата на децата си докато сънува, защото не може. А в края след като се твърди, че е сън как ги вижда ? Да вярно тотема се килна малко и той веднага се обърна към семейството си, но не остана да разбере дали ще падне. Всеки има право да тълкува края на филма както иска, но определено той е отворен, защото до сега не се е стигнало до консенсус как свършва точно.
Изненадан съм от филма. Очаквах поредната бозичка. Не че е шедьовър филма или нещо такова, но определено са се постарали. От филмите които са излиза последните години този е сред най-добрите.
Това не е вярно. Филма е така направен, че самия зрител да си прави заключенията сам от това, което се случва. Хората, които не могат просто могат да заспят пред него, както се случи с една позната, поне това ми каза тя. Нищо конкретно не се споменава във филма, нито технологията, която използват нито дълбочината на това, което правят. За мен това е отворен филм т.е. тези "дупки" сам трябва да си ги попълваш докато го гледаш. А между другото филма е замислен още преди 10 години, но самия режисьор е решил да направи няколко преди него. С цел да се издигне в очите на поне някои критици и зрители, че след като го направи да има кой да го забележи. На кратко, заслужава си.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения