Дата и час: Пон Фев 24, 2025 7:58 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 6 от 8 [ 113 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Филм:Inception (2010)
МнениеПубликувано на: Пон Ное 01, 2010 7:32 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Цитат:
Тотемът не спря да се върти, което означава, че все още сънува.

Всъщност точно това най-ме изкефи. Не стана ясно дали е спрял или не е спрял да се върти. Изглеждаше аха-аха да спре...но не го показаха. Човек остава да си гради теории дали е спрял или не.

Спирале, еее ся...4 годинки колко са? ^^

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 01, 2010 8:16 pm 
Аватар
*

Знам, че е така. Пък и тия неща не съм ги писал аз. Просто исках да пусна след Gatler мнения от замунда и да ги прочета като едно цяло. Stunning.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 01, 2010 8:23 pm 
Аватар

стигнах до 24 мин и го заебах
когато чичо лео почна да обяснява за сънищата си казах ТО МЪЧ БУЛШИТ и делит

МнениеПубликувано на: Пон Ное 01, 2010 11:10 pm 
Аватар

Safiir написа:
Бтв режисьора на Мементо нямаше ли да прави някъв нов филм, който ще е подобен...?

Режисьора на двата филма е един и същ...

МнениеПубликувано на: Пон Ное 01, 2010 11:38 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Айде бе, верно ли? Възможно ли е да съм намеквал нещо с това?

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 02, 2010 11:38 am 
Аватар

Safiir написа:
Айде бе, верно ли? Възможно ли е да съм намеквал нещо с това?

А възможно ли е затова да го препоръчвам? :/

Мементо е по-як бе...
И Inception е як, ама както Сквола каза е overrated и то точно щото "Има повече ефекти :P" или има по-известни актьори и т.н. Което определено не е лошо де, но в случая Мементо ми беше в пъти по-интересен и като цяло пак става въпрос за човешкото подсъзнание, но филма е по-кратък, идеята е поднесена по-сложно, по-реалистично и без cgi...
А на тва, дето го коментирахте с пумпала, му се вика отворен край.
Отворения край това прави - оставя зрителя да се чуди така или иначе е завършил филма...
което е типично за мистериите...

МнениеПубликувано на: Вто Ное 02, 2010 11:45 am 
Аватар

Не, това с пумпала не се нарича отворен край, а стандартен край, или клиширан край. Това вече се превърна в супер банално, ако беше излязъл от съня щеше да е много по-яко, ама така намекват, че това може и да е 5-то ниво сън и така да се направят още милион части, последните от които ще са снимани от група колежани (мегабезизвестни) и ще е снимана с телефони или домашни камери за автентичност и може да минат през една камара кошмари (защото гледам, че това се цени напоследък). :huff: Дава интересни теми за размисъл филма, признавам му го, но мисля, че не трябва да се прекалява клиширането. За мен краят развали впечатленията от филма.

МнениеПубликувано на: Вто Ное 02, 2010 11:49 am 
Аватар

На мен пък края ми хареса най-много от целия филм. :lol:

И тва, че е режисьорски похват, не значи, че си го видял веднъж в някъв друг филм и вече е изтъркано. Като такива идеи са ти изтъркани, не гледай филми :lol:
Щото дори в 10-те процента качествени филми от продукциите на Холивуд ще намериш такива КЛИШЕТА... и ще се изнервиш. И ще почнеш да обсъждаш калпавите кинорежисьори, актьори, сценаристи, т.н., т.н.

Щото пък идват тия хора, които ще ти кажат, че happy end-а е нещо изтъркано (което е много по-вярно от твоето твърдение :lol: )
Между другото една от многото причини Мементо да ми е по-интересен... неговия отворен край е на практика отворено начало :lol: Който го е гледал ще ме разбере...
Мементо е мистерия... Нолан е правил малко филми и като гледам най му отива да прави мистерии...
Докато Inception е Матрицата след 10 години :lol:

МнениеПубликувано на: Вто Ное 02, 2010 12:05 pm 
Аватар

:lol: Къде казах, че happy-end-a е задължителен или оригинален? За мен оригинален край е такъв, след който оставаш :shock: и си викаш "стига бе, защо трябваше да свърши така?" Например виж Man on fire или пък A better way to die. За Inception например щеше да ми е много по-яко ако се беше прибрал прегърнал децата си и изведнъж тъста го съсечеше в гръб... И нашият да се събуди плувнал в пот в леглото, чудейки се на кой свят се намира и да разбере, че всичко е било сън. А този му край си беше все едно взет от Total Recall (Зов за завръщане), когато накрая нашият седеше и се чудеше истина ли е било всичко или сън и мацката му каза: Не знам, затова ме целуни по-бързо, преди да си се събудил. :lol:

МнениеПубликувано на: Вто Ное 02, 2010 12:11 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Че Мементо е як, няма спор. Но не бих казал, че е по-добър. Не мога да кажа и че е по-зле >< Така или иначе и двата филма трябва да се гледат.

Злобчо, ако беше излязъл от съня нямаше да може да се спекулира дали още сънува или това си е истинския свят. Поради, което щеше да загуби страхотно много от атмосферата си. Ако беше казано категорично сън ли е било всичко или не, тогава щеше да е супер клиширано.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 02, 2010 12:17 pm 
Аватар

Ми в тоя случай, злобчо, ти предлагам да станеш режисьор и да покажеш на Холивуд кви сме готини :lol:
Safiir написа:
Че Мементо е як, няма спор. Но не бих казал, че е по-добър. Не мога да кажа и че е по-зле >< Така или иначе и двата филма трябва да се гледат.

О не... Снууки и Сафиир постигат консенсус...
отивам да видя дали тотемът ми още се върти...

МнениеПубликувано на: Вто Ное 02, 2010 12:41 pm 
Аватар

Safiir написа:
ако беше излязъл от съня нямаше да може да се спекулира дали още сънува или това си е истинския свят. Поради, което щеше да загуби страхотно много от атмосферата си. Ако беше казано категорично сън ли е било всичко или не, тогава щеше да е супер клиширано.

Явно аз не разбирам коя точно част от атмосферата щеше да се изгуби! :o Значи знаеш, че е сън, фактът, че тотема продължи да се върти го показа. Нашият не го погледна, затова той си помисли, че вече е буден. Та, знаеш че е сън, но ако се беше събудил наистина, тогава си щял да знаеш, че е сън. :lol: А някой може ли да ми каже историята в Зов за завръщане дали беше сън или реалност? Ние понеже гледахме Генезиса цяла компания и всички не харесахме края, явно ние сме нещо по-различни и неразбиращи от вас. :roll: Защото в стария филм е направено много по-яко и затова се е превърнал в класика.
П.П. Целият спор си губи смисълът като се замислиш, че има хора с различни вкусове. Явно просто на мен не ми е допаднал толкова, така че това беше всичко по темата от мен.

МнениеПубликувано на: Вто Ное 02, 2010 12:49 pm 
Аватар

zlobcho написа:
Явно аз не разбирам коя точно част от атмосферата щеше да се изгуби! :o Значи знаеш, че е сън, фактът, че тотема продължи да се върти го показа.

А БЕ ТИ ЧЕТЕШ ЛИ БЕ?!?

ФАКТЪТ, ЧЕ ТОТЕМЪТ ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ ВЪРТИ, НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ Е БИЛО СЪН.
Това е идеята на ОТВОРЕНИЯ КРАЙ - да остави зрителя да се чуди ДАЛИ Е СЪН или НЕ Е!
Тотема продължи да се върти до края на филма, при което точно преди края ЛЕКО се разлюля...Това нито значи, че е сън, нито значи, че е реалност!
ОТВОРЕН КРАЙ!

МнениеПубликувано на: Вто Ное 02, 2010 1:19 pm 
Аватар

Аз хубаво чета, ама повече вярвам на видяното, тотема за твое сведение първо се разлюля, затова главният герой реши,че това е реалността, а после го дадоха да се върти непоклатимо. Сам си прави изводите. :huff:

МнениеПубликувано на: Вто Ное 02, 2010 2:05 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Бъркаш се Злобчо. Точно преди края на филма тотема тръгна да се клати. Определено не става ясно сън ли е или не. Ако искаш го дръпни филма и виж само края.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 6 от 8 [ 113 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]