Дата и час: Съб Фев 01, 2025 8:54 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 5 [ 73 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Detective Conan
МнениеПубликувано на: Пон Ное 01, 2010 11:55 am 
Аватар

Изображение

Заглавие: Detective Conan/Case Closed/Meitantei Conan
Мангака: Аояма Гошо (История и Арт)
Жанрове: Мистерии, Шоунен, Полицейско
Статус: Онгоинг (750+)
Сериализирано в: Shounen Sunday (Седмичен)

Info @MAL

Link: MangaReader/MangaTraders

Ревю:
Младия 16 годишен Кудо Шиничи е вече известен из цяла Япония детектив разкрил какви ли не мистерии. Един ден докато е в увеселителен парк заедно с най-добрата си приятелка Моури Рен, той вижда двама подозрителни мъже и решава тайно да ги проследи. Те бързо разбират за това и го хващат. Решават да използват някакъв нов вид дрога, която би трябвало да убие човек без да остави следи. Без да разберат те самите, вместо да го убие Шиничи бива смаляван до размерите на 8 годишно дете. Представя се под името Едогава Конан и живее заедно с Рен и бездарния й баща, Моури Когороу, който също е детектив. Шиничи започва да решава в сенките различни случай, като ларвите за това обира Когороу. Междувременно той чака момента, когато ще се срещне отново с двамата мистериозни мъжа.

Лично мнение:
(Бях повече от потресен, че нямаше тема :shock: )
Като изключим някой малко на брой неща, като мистериозната дрога и изобретенията, които му прави Агаса мангата е реалистична и доста интересна. Случаите са добре направени и атмосферата те вкарва в тях, като преди да се усетиш ще започнеш да разсъждаваш с героите кой е престъпника в случая. Може да се каже, че е надъхваща old school детективска история, но ме заинтригува много повече от неща, като CSI например.

Профил  

Заглавие: Re: Detective Conan
МнениеПубликувано на: Пон Ное 01, 2010 12:25 pm 
Аватар

Че е хубава - така е, ама 750 + да се СКЪСАМ немога да ги прочета. Веднъж опитах - стигнах до 200 някъде и се отказах.

МнениеПубликувано на: Пон Ное 01, 2010 3:46 pm 
Аватар

Е какво? Някой те е измъчвал да ги четеш всичките без прекъсване? То аз самия след първите 7-8 тома почнах да чета по около 1 том дневно за има-няма час.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 01, 2010 6:53 pm 
Аватар

Е така де, ама към 150-170 започна да ми става еднообразно разкриването на случаите и това беше 2-рата причина да го дропна. МОЖЕ БИ нататък става интерестно, определено ще го погледна пак, но ще отнеме helluva lot of time :lol:

МнениеПубликувано на: Пон Ное 01, 2010 7:15 pm 
Аватар

Пробвах я мангата изисква време и мислене на всеки чаптър и много четене. Това може би единствената манга според мен, на която анимето си заслужава повече

МнениеПубликувано на: Пон Ное 01, 2010 9:31 pm 
Аватар

Абе аз не знаех, че анимето е онгоинг :shock: Някой ако го е гледал да ми даде инфо дали е точно по мангата pls.

МнениеПубликувано на: Пон Ное 01, 2010 10:12 pm 
Аватар

По-добре чети мангата. И аз се чудех кое да почна първо, но на анимето има много непреведени неща, главно такива несвързани с главната история на анимето (в смисъл без разни случайни случай и разните му там филъри). Освен това намирам формата му като манга за по-подходяща за жанра.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 01, 2010 11:57 pm 
Аватар

МнениеПубликувано на: Сря Ное 10, 2010 12:50 pm 
Аватар

Avador
Цитат:
Абе аз не знаех, че анимето е онгоинг :shock: Някой ако го е гледал да ми даде инфо дали е точно по мангата pls.

Ами анимето си кара по мангата. Има маса Anime Original филъри (част от тях бая тъпи), но епизодите по мангата са си доста добри и карат близко до оригинала.
Основните проблеми на анимето са:
1. По-старите серии изглеждат малко старомодно за днешните аниме стандарти (проектът почва през 1996), докато мангата просто не старее.
2. Анимето е трудно за колекциониране:
а. старите не remaster-нати серии са с лошо качество
б. превеждано е доста откъслечно и от различни групи
в. от 593 епизода, 30 все още не са преведени (за щастие на са 30 последователни серии)
3. Филмите и OVA-тата не са по мангата

Според мен винаги мангите са за предпочитане пред аниметата, но за съжаление анимето е по-лесна за възприемане среда, пък и можеш да се насладиш на творчеството на повече хора - аниматори, композитори, актоьори.

Добрите страни на анимето:
1. Създава уникална и залепваща за екрана атмосфера. Не съм пропускал епизод...дори най-тъпите.
2. Гледайки епизодите с бавно натрупващите се промени в керъктър дизайна, подобрението в анимацията и еволюцията на музикалните теми се акумулира накакво готино усещане са епичност...Особено приятно е преминаването към HD и подобрението в качеството и анимираността на бекграундите и сцените.
3. Сеютата в анимето на Конан имат страшно добри изпълнения, особено тези които играят Когоро (и двамата актьори), Шничи/Хатори/Кид, Ай, Мегуре, Соноко, Митсухико, Такаги, Ери, Казуха и Вермут.
Сеютата на малкият Конан и на Ран са добри, но според мен играят малко маргинално.

В крайна сметка уважавам мангата повече, но просто нямам време да я изколекционирам и изчета...пък и буквално съм влюбен в анимираната версия на Ай Хаибара (и големия и малкия вариант).

Последна промяна velush на Сря Ное 10, 2010 6:16 pm, променена общо 1 път

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 10, 2010 3:55 pm 
Аватар

Охааа мерси. Значи като изчета натрупаните чаптъри ще почна анимето от средата на излезлите епизоди някъде.

МнениеПубликувано на: Сря Ное 10, 2010 6:24 pm 
Аватар

Ми де да знам. Едни от най-хубавите самостоятелни аркове извън основния сюжет са от преди 300-ния епизод...но пък ти сигурно ще си ги прочел в мангата.
Хвърли един диагонален поглед през всички сезони, за да видиш (и чуеш) разликата. Измежду HD епизодите наистина има наколко страшно красиви (анимирани бекграундове, стънтове с коли и пр.)...но пък нещо през тази година понамалиха бюджета (криза)...обаче последния арк с Фантом Кид (за някакъв кехлибарен рог) си беше красив...

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 10, 2010 7:09 pm 

Мангата си е супер, стигнал съм до 130 глава (скоро трябва да я продължа).

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 13, 2010 6:45 am 
Аватар

Оооо, една СТРАХОТНА манга. :wow: Заслужава си четенето, въпреки обема който е стигнала досега. :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 25, 2013 6:13 pm 
Аватар

Относно последния брой - щом накараха 2ма души да си мислят, че Сато е бременна, значи със сигурност тя е имала нещо друго предвид. И съм убеден, че идеята децата да играят на игра, където браниш замък от титани е взета от Shingeki no Kyojin. Иначе в самия случай този път дори на мен ми е г/д ясно кой е убиеца и защо

МнениеПубликувано на: Пет Май 30, 2014 12:04 am 
Аватар

LOL Търсех този чаптър по една причина и случайно го забелязах, много се изкефих:
http://manga.animea.net/detective-conan ... r-483.html (вижте долния десен ъгъл) :)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 5 [ 73 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]