Avador
Цитат:
Абе аз не знаех, че анимето е онгоинг

Някой ако го е гледал да ми даде инфо дали е точно по мангата pls.
Ами анимето си кара по мангата. Има маса Anime Original филъри (част от тях бая тъпи), но епизодите по мангата са си доста добри и карат близко до оригинала.
Основните проблеми на анимето са:
1. По-старите серии изглеждат малко старомодно за днешните аниме стандарти (проектът почва през 1996), докато мангата просто не старее.
2. Анимето е трудно за колекциониране:
а. старите не remaster-нати серии са с лошо качество
б. превеждано е доста откъслечно и от различни групи
в. от 593 епизода, 30 все още не са преведени (за щастие на са 30 последователни серии)
3. Филмите и OVA-тата не са по мангата
Според мен винаги мангите са за предпочитане пред аниметата, но за съжаление анимето е по-лесна за възприемане среда, пък и можеш да се насладиш на творчеството на повече хора - аниматори, композитори, актоьори.
Добрите страни на анимето:
1. Създава уникална и залепваща за екрана атмосфера. Не съм пропускал епизод...дори най-тъпите.
2. Гледайки епизодите с бавно натрупващите се промени в керъктър дизайна, подобрението в анимацията и еволюцията на музикалните теми се акумулира накакво готино усещане са епичност...Особено приятно е преминаването към HD и подобрението в качеството и анимираността на бекграундите и сцените.
3. Сеютата в анимето на Конан имат страшно добри изпълнения, особено тези които играят Когоро (и двамата актьори), Шничи/Хатори/Кид, Ай, Мегуре, Соноко, Митсухико, Такаги, Ери, Казуха и Вермут.
Сеютата на малкият Конан и на Ран са добри, но според мен играят малко маргинално.
В крайна сметка уважавам мангата повече, но просто нямам време да я изколекционирам и изчета...пък и буквално съм влюбен в анимираната версия на Ай Хаибара (и големия и малкия вариант).