|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 11:19 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Аборт Публикувано на: Чет Окт 07, 2010 8:18 pm |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Dypeshnik написа: Според законът доброволен аборт може да се направи до 3я месец, считано от първия ден на последната менструация. Защо? Аз си го обяснявам така- В първите 3 месеца не е дете, а зародиш и все още няма образувани органи. Затова аборта не се счита като убийство. Всъщност причината е, че след третия месец риска за майка става много по-голям. Това дали има органи или не е без значение. Цитат: И да - от ромски произход са. В тяхната общност това е нормално. Преди 200 години навсякъде е било нормално това. Имало си е изградени социални структури, които да го позволяват. Сега ако едно 16 годишно момиче го изритат от дома му да се оправя само с бебето няма да може да се оправи.
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аборт Публикувано на: Пет Окт 08, 2010 12:27 am |
|
Ichigo98 |
|
|
|
Logrus написа: Абортът не е оправдан избор, когато е правен защото "не можеш да осигуриш на детето си еди какво си". Много интересно определение на думата "живот"...
|
|
|
Заглавие: Re: Аборт Публикувано на: Пет Окт 08, 2010 9:46 am |
|
Usako |
|
|
|
Dypeshnik написа: Аз знам, че аборта е легален до третия месец, след това вече е убиване на човешки живот. след това няма начин да го направиш.просто жената си остава бременна и няма друг избор(кофти ситуация)
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аборт Публикувано на: Пет Окт 08, 2010 11:01 pm |
|
Sick_Satisfaction |
|
|
Регистриран на: Пет Окт 08, 2010 7:38 pm Мнения: 60 Местоположение: Castle of Otranto
|
"За". Това си е моето тяло и аз сама решавам дали и кога нещо ще се случва с него. Предвид че в днешно време повечето бракове и уж сериозни връзки и без това се разпадат, дете ще тръгна да гледам само и единствено като се уверя, че имам възможност да се грижа за него и да го издържам дори ако остана сама. Изключително отговорно е, а знам, че ако родя, това ще пренареди ценностната ми система. Просто страната е в наистина шибана криза, а да оставиш дете в мизерните домове за сираци е живо безумие. За малолетните майки във Великобритания е ясно - там за тях се отпускат повечко средства и така висят известно време на врата на държавата без да се налага да работят. А българските роми правят по много деца, защото имат после полза от тях - карат ги да крадат, просят, проституират и т.н. На кой от двата типа майки се възхищавате точно, не можах да разбера...? А за мъжете в темата, които смело се обявиха против аборта в името на свещения живот - я ми кажете, колко от вас ще се оженят за приятелката си, ако тя забременее въпреки взетите мерки (гафове стават), ще зарежат всичко друго и ще се отдадат основно на работа и грижи за бебето, ама честно? Светът е пълен със самотни майки, но за колко "самотни бащи" сте чули? Просто ей така, като бонус към анкетата...
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аборт Публикувано на: Пет Окт 08, 2010 11:29 pm |
|
Manga Anime |
|
|
Регистриран на: Вто Ное 28, 2006 12:43 am Мнения: 2005 Местоположение: Akihabara Town Music:Drum&Bass Movement:WalkingVehicles MAD
|
Sick_Satisfaction написа: А за мъжете в темата, които смело се обявиха против аборта в името на свещения живот - я ми кажете, колко от вас ще се оженят за приятелката си, ако тя забременее въпреки взетите мерки (гафове стават), ще зарежат всичко друго и ще се отдадат основно на работа и грижи за бебето, ама честно? Светът е пълен със самотни майки, но за колко "самотни бащи" сте чули? Просто ей така, като бонус към анкетата... Примери мога да ти дам с двама приятели които си гледат сами децата. Единия ми приятел, който взе пратвата на жена си по съдебен път за да може да се грижи за сина си и стане човек от това дете (няма да влизам в подробности за жена му). Другия ми е колега. Детето живее при него. Той се грижи за него, води го на училище, копува му игри, дрехи, храна... а жена му (все още не се е развел с нея) сякаш не я интересува това дете. Тя си гледа работата и мисли само за себе си, 5 пари не дава за собственото си дете ! Само 2 примера мога да ти дам, знам, че има и много самотни майки - за жалост това са много лоши случеи... Против аборта съм защото не съм човек, който прави секс с всяка. Против аборта съм защото знам, че ще мога да отгледам детето си във всички положения.
|
|
|
Заглавие: Re: Аборт Публикувано на: Съб Окт 09, 2010 1:45 am |
|
Crunch |
|
|
|
Manga Anime написа: Против аборта съм защото не съм човек, който прави секс с всяка. Много ясно, че нежеланото забременяване е грешка - едва ли някой я прави съзнателно. Това не означава, че "виновните" трябва да бъдат наказани по някакъв начин, за да си вземат поука. Или щото им се пада. Грешката е обратима. По-добре да прецакаш себе си като, за да оправиш положението си, преминеш през гадостите на аборта и това да те накара повече да не стигаш дотам, отколкото да преживееш гадостите на нежеланото дете и да не получиш шанс никога. Разбираш ли, и в двата случая ти е "за урок", само дето в единия някой печели, а в другия - никой. За това са поуките - за да знаеш за следващия път. А не за да ти бъде отнет шанса за следващ път. Цитат: Против аборта съм защото знам, че ще мога да отгледам детето си във всички положения. А тези, които не мислят като теб за евентуалното си дете? =)
_________________ I keep my eyes open wide.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|