|
Дата и час: Съб Фев 08, 2025 10:50 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Iron Man (есен 2010) Публикувано на: Сря Окт 06, 2010 1:14 pm |
|
bloodsongg |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 24, 2007 3:02 am Мнения: 1981 Местоположение: In the long episode
|
Ммм това за визията му на злодей се получава в следствие на богата фантазия, изцяло относително мнение. Аз, ако се абстрахирам от факта, че това е Тони, понякога е възможно и аз да го видя в друга светлина. Възможно е обаче тази учената да е замесена с "преватизирането" на Дио. Защото всичко започна да се случва СЛЕД като той я нае да работи при него - всичко е възможно. Той им е бил цел да го изпържат в костиума му, но не са успяли на публичната презентация и сега ще го натопят. Абе интересен плот си има. Арта и ума не ми го побира как може да е грозен, но вкусове всякакви, както се каза няколко пъти вече
|
|
|
Заглавие: Re: Iron Man (есен 2010) Публикувано на: Сря Окт 06, 2010 1:27 pm |
|
velush |
|
|
|
bloodsongg, плотът е интересен, но не ми харесва как го развиват...въпреки това, естествено че ще се гледа... dream_dragon, ако не знаеш Тони е точно "смахнат злодей" ...просто по съвпадение работи с SHIELD за псевдо обществено благо, а всъщност, това е начин да си задоволява всепоглъщащото си его. Доколкото знам в най-новите MARVEL-ски истории, Тони си е откровен отрицателен герой. И пак пример за лошо употребени думи - не е "нарисуван отвратително". Просто на теб не ти харесва как са го представили. Иначе артистите от MadHouse са си свършили работата перфектно.
Последна промяна velush на Пет Окт 08, 2010 8:54 am, променена общо 1 път
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Iron Man (есен 2010) Публикувано на: Сря Окт 06, 2010 8:45 pm |
|
Ice-Man |
|
|
Регистриран на: Нед Сеп 28, 2008 10:44 am Мнения: 5256 Местоположение: Стара Загора/Варна/Албена/Златни пясъци/София
|
Въобще не съм съгласен за това, че "артистите от MadHouse са си свършили работата перфектно", но и не ми се преглежда отново епизода и да правя пикове, с които да покажа, че въпреки техния си начин на представяне на Тони Старк, има моменти, в които физиономията му изглежда меко казано смехотворна, а на някои си е ок(според техния си начин на представяне на този образ). След отсрочките, които направиха от MadHouse, защото поначало се предполагаше, че анимето ще почне от 1-ви април, а не от 1-ви октомври, продукцията точно по това аниме изобщо не ми се нрави. Иначе хипотезата за липсата на пари и налагането на "downgrade" на анимацията е добра, но това си остава само една хипотеза...
_________________ Powered by SFP+ 650 Gold Modular|ASUS Z170-A|Intel i5-6600K| CM Hyper 212 EVO|CORSAIR DDR4 2400MHz 2x4GB| SAPPHIRE R9 380 4GB|SEAGATE 1TB Barracuda| Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design R5 White Window
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Iron Man (есен 2010) Публикувано на: Сря Окт 06, 2010 10:58 pm |
|
dream_dragon |
|
|
Регистриран на: Нед Авг 27, 2006 2:57 pm Мнения: 4124 Местоположение: dragon's land
|
velush написа: Иначе артистите от MadHouse са си свършили работата перфектно. Щом не им харесвам работата, това едва ли значи, че е перфектна. Но да всеки си има свойти вкусове. Мойте критерии и виждания ми казват, че това не е образа на Тони Старк, който искам да виждам, а арта и цветовото представяне ме дразни. Но пък ми хареса как започна като един вид продължение след филма.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Iron Man (есен 2010) Публикувано на: Чет Окт 07, 2010 12:11 am |
|
Johnny Cage |
|
|
Регистриран на: Нед Мар 23, 2008 1:41 pm Мнения: 5065 Местоположение: Sofia
|
dream_dragon написа: Но пък ми хареса как започна като един вид продължение след филма. чак като продължение съмнява ме да се явява, щото до колкото четох Робърт Дауни Дж. е дал интервю пред Mtv и е казал,че е плануван трети филм,но за сега ще е отложен докато от Марвел не завършат проектите си за 2011/2012г. сиреч филмите за ''Тор'',''Кап.Америка'' и ''Отмъстителите''. В смисъл ше бъде някъв фейл ако решат да направят третия по сегашното развитие на анимето,за това не трябва да избързваме с изводите,че анимето е продължение на игралните филми;)
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Iron Man (есен 2010) Публикувано на: Чет Окт 07, 2010 9:37 am |
|
velush |
|
|
|
dream_dragon Цитат: Щом не им харесвам работата, това едва ли значи, че е перфектна. Пък твоят вкус не е критерий, какво за мен е добре свършена работа и какво не. kimiraikkonen поне вади аргумент за неконсистентност в арта и лицевото изражение. Може и да е прав, не съм внимавал чак в такива детайли...но това пак не е проблем на артистите, а може би на лоша синхронизация в работата на различните екипи (ако работят с няколко подизпълнители), поради евентуални бъркотии в проекта. Това не е точно лоша или претупана работа. Наблюдава се и в други анимета. Мисля, че наистина подхождате с прекалено високи критерии. Понамалете ги малко - нищо че става дума за MadHouse и свръхпопулярен френчайз на MRAVEL.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Iron Man (есен 2010) Публикувано на: Чет Окт 07, 2010 6:52 pm |
|
Ice-Man |
|
|
Регистриран на: Нед Сеп 28, 2008 10:44 am Мнения: 5256 Местоположение: Стара Загора/Варна/Албена/Златни пясъци/София
|
Нормална физиономия - Странна и смешна - Набързо направени са, не ми се преглежда подробно... Хайде, да не са чак "смехотворни", но опр. са зле (Е, поне за мен) И пак повтарям нямах нито големи очаквания, нито пък имам високи критерии. Всъщност, ако не беше трейлъра, анимето в сегашния му вид щеше да ми харесва 1 идея повече, а не като сега - да не го дропя, само защото плот-а г/д ме заинтригува.
_________________ Powered by SFP+ 650 Gold Modular|ASUS Z170-A|Intel i5-6600K| CM Hyper 212 EVO|CORSAIR DDR4 2400MHz 2x4GB| SAPPHIRE R9 380 4GB|SEAGATE 1TB Barracuda| Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design R5 White Window
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Iron Man (есен 2010) Публикувано на: Чет Окт 07, 2010 7:55 pm |
|
posteriori |
|
|
|
Струвами се, че това масово разочарование е доста пряко свързано с наскоро излезлите филми. Те наложиха определен стандарт и визия на персонажите, различни от оригиналните такива на Marvel, а анимето се доближава по-скоро до оригинала, отколкото до въпросните филми. И не смятам, че реализацията е чак толкова лоша, просто всеки очакваше нещо различно, което "уж" трябваше да се случи и заради първия трейлър, но не би. В резултат, филмите изиграха доста лоша шега на анимето imo. В този аспект, очаквам сериозен провал на следващото заглавие - Wolverine (е, дано да греша).
_________________ .~.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Iron Man (есен 2010) Публикувано на: Пет Окт 08, 2010 12:17 am |
|
bloodsongg |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 24, 2007 3:02 am Мнения: 1981 Местоположение: In the long episode
|
Еми то почти във всяка една от дадените сценки си има причина да ги прави тея физиономий. А в тези, който няма причина, си изглеждат напълно нормални за мен, понеже не се различават от "нормалните" примери. В едната беше ахнал заради асистентката му, в другата (в лабораторията) е от далечен план и не виждам никаква разлика. Понякога тази причина гради грешно въображение на визуално ниво. Цитат: И пак повтарям нямах нито големи очаквания, нито пък имам високи критерии. Всъщност, ако не беше трейлъра, анимето в сегашния му вид щеше да ми харесва 1 идея повече, а не като сега - да не го дропя, само защото плот-а г/д ме заинтригува. Само дето тук сам си признаваш, че си бил с достатъчно високи очаквания, за да си разочарован от видяното. :>
Последна промяна bloodsongg на Пет Окт 08, 2010 3:19 am, променена общо 1 път
|
|
|
Заглавие: Re: Iron Man (есен 2010) Публикувано на: Пет Окт 08, 2010 12:31 am |
ExcHyper2 |
|
|
Регистриран на: Вто Мар 11, 2008 7:48 pm Мнения: 4585 Местоположение: By The Wall
|
На мен също не ми харесва керъктър дизайна му, но на рисувателно ниво определено си е изпипан добре. Грешки и криви рисунки няма.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Iron Man (есен 2010) Публикувано на: Пет Окт 08, 2010 9:15 am |
|
velush |
|
|
|
Точно в тези скрийншотове не виждам бутално несъотвествие и смяна на стила. По-скоро това е част от концепцията за мимиката на героя. Т.е. част от визуалния език на заглавието. Значи не става дума за технически или супервайзорски проблеми, както си мислех. С други думи не ви харесва, как артистите използват лицевото му излажение. Просто е по-карикатурно отколкото сте свикнали да го виждате в други анимета. За мен това не е доказателство за зле свършена работа, защото точна тази изродщина в героя (пък и в изражението на други герои тук) много ме кефи. Спецялно сцената в която Тони гледа журналиската със сатирско изражение "Ох, да ми паднеш, моме!" си е абсолютно подходяща.
Последна промяна velush на Пет Окт 08, 2010 3:14 pm, променена общо 1 път
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Iron Man (есен 2010) Публикувано на: Пет Окт 08, 2010 1:18 pm |
|
Ice-Man |
|
|
|
bloodsongg написа: Цитат: И пак повтарям нямах нито големи очаквания, нито пък имам високи критерии. Всъщност, ако не беше трейлъра, анимето в сегашния му вид щеше да ми харесва 1 идея повече, а не като сега - да не го дропя, само защото плот-а г/д ме заинтригува. Само дето тук сам си признаваш, че си бил с достатъчно високи очаквания, за да си разочарован от видяното. :> Ако наричаш "високи очаквания" това да очакваш същото нещо, което си видял в трейлъра на анимето, значи имаш много грешна преценка за нещата Тези физиономии хич не ми изглеждат нормални(няк'ви дървени са), но явно тук има разминаване в гледните точки~
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Iron Man (есен 2010) Публикувано на: Пет Окт 08, 2010 4:33 pm |
ExcHyper2 |
|
|
Регистриран на: Вто Мар 11, 2008 7:48 pm Мнения: 4585 Местоположение: By The Wall
|
velush, недей го предизвиква. Сега с всеки свой пост ще пуска шотове, да си потвърди хипотезата. И да, "физиономиите" са си съвсем нормално нарисувани. Компетентни мнения от разбирачи колкото щеш. Между "не ми харесва" и "кофти е направено" има голяма разлика, ма много малко хора го осъзнават. Всеки втори е художник, всеки втори ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|