Дата и час: Чет Фев 06, 2025 10:57 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 12 от 15 [ 213 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Следваща
За или против абортите?
 За  29%  29%  [ 59 ]
 Против  21%  21%  [ 43 ]
 Само в наложителни случаи  46%  46%  [ 94 ]
 Нямам мнение/Не мисля по въпроса  4%  4%  [ 8 ]
Общо гласове : 204

Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Аборт
МнениеПубликувано на: Чет Окт 07, 2010 8:18 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Dypeshnik написа:
Според законът доброволен аборт може да се направи до 3я месец, считано от първия ден на последната менструация.
Защо? Аз си го обяснявам така- В първите 3 месеца не е дете, а зародиш и все още няма образувани органи. Затова аборта не се счита като убийство.

Всъщност причината е, че след третия месец риска за майка става много по-голям. Това дали има органи или не е без значение.

Цитат:
И да - от ромски произход са.

В тяхната общност това е нормално. Преди 200 години навсякъде е било нормално това. Имало си е изградени социални структури, които да го позволяват. Сега ако едно 16 годишно момиче го изритат от дома му да се оправя само с бебето няма да може да се оправи.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 07, 2010 8:53 pm 
Аватар

А ромките как го правят? Да не би да са по- висша раса или по-умни , по-сръчни , по-оправни от българските , туркините , еврейките ,арменките?

Някъде четох , че през последните десетина години самотни тийн майки станали обичайно явление в работническите квартали на Великобритания.
Някой знае ли нещо по въпроса? (Става въпрос за реална информация, а не за мнение)

Джийсъс срещу Хитлер. Бия го до скъсване!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 07, 2010 9:14 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Покажи ми 16 годишна циганка, която отглежда бебето си и ходи на работа без да има семейство или съпруг, на които да разчита и тогава ще се съглася, че е възможно.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 08, 2010 12:27 am 
Аватар

Logrus написа:
Абортът не е оправдан избор, когато е правен защото "не можеш да осигуриш на детето си еди какво си".

Много интересно определение на думата "живот"...

МнениеПубликувано на: Пет Окт 08, 2010 9:46 am 
Аватар

Dypeshnik написа:
Аз знам, че аборта е легален до третия месец, след това вече е убиване на човешки живот.

след това няма начин да го направиш.просто жената си остава бременна и няма друг избор(кофти ситуация)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 08, 2010 10:27 pm 
Аватар

дали е 16 годишна циганка или 28 годишна българска законът е един- получават социални в продължение на две години.
После българката или се връща на работа или увисва на гърба на съпруга.
Циганката или мете улиците , или краде или продава цигари без бандерол на женския пазар.
Разликата е в детайла.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 08, 2010 10:46 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Ама ти продължаваш да игнорираш какво ти казвам. Едно 16 годишно момиче не може да се оправи само с бебе ако няма подкрепа на родители или съпруг. Социалните помощи много добре знаеш, че за нищо не стигат.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 08, 2010 11:01 pm 
Аватар

"За". Това си е моето тяло и аз сама решавам дали и кога нещо ще се случва с него. Предвид че в днешно време повечето бракове и уж сериозни връзки и без това се разпадат, дете ще тръгна да гледам само и единствено като се уверя, че имам възможност да се грижа за него и да го издържам дори ако остана сама. :idea: Изключително отговорно е, а знам, че ако родя, това ще пренареди ценностната ми система. Просто страната е в наистина шибана криза, а да оставиш дете в мизерните домове за сираци е живо безумие.

За малолетните майки във Великобритания е ясно - там за тях се отпускат повечко средства и така висят известно време на врата на държавата без да се налага да работят. А българските роми правят по много деца, защото имат после полза от тях - карат ги да крадат, просят, проституират и т.н. На кой от двата типа майки се възхищавате точно, не можах да разбера...? :?

А за мъжете в темата, които смело се обявиха против аборта в името на свещения живот - я ми кажете, колко от вас ще се оженят за приятелката си, ако тя забременее въпреки взетите мерки (гафове стават), ще зарежат всичко друго и ще се отдадат основно на работа и грижи за бебето, ама честно? Светът е пълен със самотни майки, но за колко "самотни бащи" сте чули? Просто ей така, като бонус към анкетата...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 08, 2010 11:29 pm 
Аватар

Местоположение: Akihabara Town Music:Drum&Bass Movement:WalkingVehicles MAD
Sick_Satisfaction написа:
А за мъжете в темата, които смело се обявиха против аборта в името на свещения живот - я ми кажете, колко от вас ще се оженят за приятелката си, ако тя забременее въпреки взетите мерки (гафове стават), ще зарежат всичко друго и ще се отдадат основно на работа и грижи за бебето, ама честно? Светът е пълен със самотни майки, но за колко "самотни бащи" сте чули? Просто ей така, като бонус към анкетата...

Примери мога да ти дам с двама приятели които си гледат сами децата. Единия ми приятел, който взе пратвата на жена си по съдебен път за да може да се грижи за сина си и стане човек от това дете (няма да влизам в подробности за жена му). Другия ми е колега. Детето живее при него. Той се грижи за него, води го на училище, копува му игри, дрехи, храна... а жена му (все още не се е развел с нея) сякаш не я интересува това дете. Тя си гледа работата и мисли само за себе си, 5 пари не дава за собственото си дете !
Само 2 примера мога да ти дам, знам, че има и много самотни майки - за жалост това са много лоши случеи...

Против аборта съм защото не съм човек, който прави секс с всяка.
Против аборта съм защото знам, че ще мога да отгледам детето си във всички положения.

МнениеПубликувано на: Съб Окт 09, 2010 1:45 am 
Аватар

Manga Anime написа:
Против аборта съм защото не съм човек, който прави секс с всяка.

Много ясно, че нежеланото забременяване е грешка - едва ли някой я прави съзнателно. Това не означава, че "виновните" трябва да бъдат наказани по някакъв начин, за да си вземат поука. Или щото им се пада. Грешката е обратима. По-добре да прецакаш себе си като, за да оправиш положението си, преминеш през гадостите на аборта и това да те накара повече да не стигаш дотам, отколкото да преживееш гадостите на нежеланото дете и да не получиш шанс никога. Разбираш ли, и в двата случая ти е "за урок", само дето в единия някой печели, а в другия - никой. За това са поуките - за да знаеш за следващия път. А не за да ти бъде отнет шанса за следващ път.
Цитат:
Против аборта съм защото знам, че ще мога да отгледам детето си във всички положения.

А тези, които не мислят като теб за евентуалното си дете? =)

МнениеПубликувано на: Съб Окт 09, 2010 10:33 pm 
Аватар

За аборта съм,но само в случаи в които наистина се налага.Но пък не мисля че някой ще тръгне да прави аборт,ако не е наложително де.
Чувал съм че един аборт е равен на 7-8 раждания,нещо такова май беше.Така че не изглежда да е много полезно за женския организъм.
Anyway ЗА!

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 10, 2010 10:46 am 
Аватар

Абре Сафире , какво игнорване бе джанъм? Аз примери с цели народности и социални групи ти давам ( британки и ромки. ако искаш-може и китайки, арабки , индийки итн малолетни майки от третия или десетия свят , които все някак си успяват да гледат деца. ) , а ти насреща" Е те такова жививотно нема". Като шопа пред жирафа.
Каква е тая подкрепа дето циганката , индийката или арабката я има а българката я няма?

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 10, 2010 11:00 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Родители и съпруг! Колко пъти да ти го повтарям? Има родители, които биха изритали дъщеря си от вкъщи защото е забременяла на такава възраст. Това е защото в модерното българско общество се смята за нещо лошо. Докато при циганките е нормално. Затова една циганка може да разчита на подкрепа на мъж и семейство докато при българката това не е задължително. То и при циганките може да има такива случаи, но то няма да е защото е родила на такава възраст.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 11, 2010 10:11 am 
Аватар

а аз мисля , че тази тема не е за този форум... място където %-тно посещаващите на форума са малолетни... макар че има логика ... те в днешно време децата оплодени се раждат... :bash:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 11, 2010 6:58 pm 
Аватар

Абе те мъжете роми далеч не са от най-помагащите и грижовнит на света. В най добрия случай знаят името на повече от половината си деца.
Без да броим кардарашите и агуптите , които са съвсем различни и нямат нищо общо с останалите роми.

Но си прав.. ако има семейство да помага ще е по добре. Но не мога да си преставя що за звяр би изгонил дъщеря си ако е бременна.
Българин.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 12 от 15 [ 213 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]