|
Дата и час: Сря Фев 12, 2025 4:56 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 13 мнения ] |
|
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Идея: Създаване на първата българска манга библиотека Публикувано на: Сря Окт 06, 2010 10:01 am |
|
Roronoa Zoro |
|
|
|
Та за какво иде въпрос. Първоначално самата библиотека ще съдържа манга от самите фенове за манга феновете. На принципа всеки дава каквото има и чете какво има другия. И под дадена мангата ще си им принадлежи и всяка ще е въведена в регистър на кой е. Първоначално ще се помещава в една стая примерно и няма да има право да се изнася извън нея. Като ще има определени места за четене. Всеки, които иска да използва библиотеката ще трябва да плаща определена месечна такса примерно 5 лв. Събраните пари ще отиват за купуването на манга и евентуално административни разходи. Феновете , които са давали манги на библиотеката ще могат да я ползват безплатно. Та това е изцяло на фаза идея да се види дали има интерес и хора, които са навити да се подпомогне за иниациативата. Сигурен съм, че ако се разровим можем да намерим и някаква подкрепа и от самото Японско посолство за популяризиране на тяхното изкуство и т.н в българия. Давам само идея в момента няма начин сам да го направя това дори самото помещение си е голям проблем. Но ми хрумна сутринта като идея толкоз. Дискутираите според вас има ли начин да се случи в българия и ако да как и с какво бихте могли да помогнете или дори да се заемете изцяло с инициативата: ) Но според мен ако има голям интерес към това може и да проима такова чудо
|
|
|
Заглавие: Re: Идея: Създаване на първата българска манга библиотека Публикувано на: Сря Окт 06, 2010 11:53 am |
|
K4HVD |
|
|
Регистриран на: Сря Яну 18, 2006 9:41 am Мнения: 2192 Местоположение: In the middle of nowhere
|
Идеята ми се вижда обречена. Книгите ще се суберат в една стая (макар да ме съмнява много народ да се разделят с придобитите чрез кръв и пот томчета), но поникакъв начин неможеш да ме накараш мен, както и много други да седиме в една стая 2-3 часа докато четем книжка. КОгато чета нещо което се предполага, че ми харесва искам да си седна удобно в нас да гризкам и да пия нещо, а не да съм се заврял в енда стая незнам къде си и да се бутам с други. Най-добра би била идеята да е като обикновенна библиотека, но ме съмнява някой да си остави книгите за да може яовекът Х да си ги взима да си ги чете у тях. PCgamer написа: Аз ти напомням че живееш в България Ще изчезнат 10 книжлета още първият ден. Евентуално след много време когато (или ако) станеме малко по културни като народ такова нещо е осъществимо; или ако понякакъв необясним начин цената на томче спадне до 2-3 лева; или се съберат прекалено много наивници за да го направят. Не ме разбирай погрешно, но като минавам през славейков се поинтересувах за цената на мангата. Е след 2 години сабиртане не бих оставил колекцията си на стойнист 500лв+++ някъде на произвола на съдбата.
_________________ Най обичам гол по плажа аз да тичам ! ! ! Мечо пух: Колкото повече, толкова повече. И каза Господ: Да нямаш друг Георги освен мене и неспоменавай напразно името Жоро.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Идея: Създаване на първата българска манга библиотека Публикувано на: Сря Окт 06, 2010 2:24 pm |
|
Ghostbuster |
Sky King |
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 12:36 pm Мнения: 2676 Местоположение: The Sky King Throne
|
Звучи ми доста добре като идея, но май вярно е по-добре да се свърже някакво такова мероприятие с НАКАМА, понеже те имат опит с тези неща... а и да ти кажа 5лв месечно ми се вижда прекалено... смисъл на мен в библиотеката ми толкова ми е годишния абонамент. За самото предоставяне - нможе и да не се крадат, аз вярвам че аниме феновете не са чак такива боклуци ... може би ако се създаде някакъв баготворителен фонд под опеката на накама и се потърси спонсорство и от японското посолство или някоя от техните организации за популяризиране на културата им ще има повече успех
_________________ My Favourite Anime Songs *click the pic for direct download*
Anime Song of the Week: Haikyuu - Above Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Идея: Създаване на първата българска манга библиотека Публикувано на: Сря Окт 06, 2010 2:54 pm |
|
IvanTheChemist |
|
|
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:01 am Мнения: 1817 Местоположение: Между тъканта на лабиринтите, пада се в Надежда-2
|
По-добре е да се говори и с библиотека, примерно Детски отдел на Столична Градска.
_________________ I hate lame haters that hate just for the hate and because they think that "t3h hat1ng stuv iz kul".
Perfect-Blue написа: Щото в българия сеирджии и даващи акъл много, ама участници малко. My anime and manga list
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Идея: Създаване на първата българска манга библиотека Публикувано на: Пон Окт 18, 2010 3:55 am |
|
Eien Ryuu |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 18, 2007 1:06 am Мнения: 9939 Местоположение: In the unreal reality of Rousse.
|
Абе хубава идея, бих се навил, но май минусите са повече от цялата работа. За помещението, че то трябва да бъде голямо. За да може да побира количеството манга. Пък и както бе споменато, повечето книжки са купувани от самите фенове и са точно техни любими. А и няма толкова много хора с големи колекции. Аз не че имам много неща, но поне си го пазя каквото имам. И дори да трябва да се закупува втора ръка, тука ми се върти идеята, че ще трябват пари за лиценз, транспорт и т.н. Затова ще трябва да се вкарат по-неизвестни манги, за които лиценза няма да е толкова скъп. А не да се почва от баш популярните заглавия, за които ще искат басноловни суми. Общо взето, ако се намери някакъв начин, идеята би могла да се осъществи. Както Химика посочи за съдействие с друга библиотека. Но така, някакво помещение, където да се слагат тези книжки - необмислено е...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Страница 1 от 1 [ 13 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|