|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 11:36 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аборт Публикувано на: Вто Окт 05, 2010 11:57 am |
|
Ichigo98 |
|
|
|
Logrus написа: You are so full of yourself : / Тука не става въпрос за тебе или за мене, а за правото на един човек да избира.
|
|
|
Заглавие: Re: Аборт Публикувано на: Вто Окт 05, 2010 12:05 pm |
|
Fictional being |
|
|
Регистриран на: Нед Сеп 05, 2010 12:03 am Мнения: 192 Местоположение: ʎsssıʞ ɯoɹɟ pǝuuɐqthe team's mercy
|
логрусеее, ела у спамчиту ве
also модове? кви модове?
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аборт Публикувано на: Вто Окт 05, 2010 2:50 pm |
|
cheril |
|
|
Регистриран на: Вто Окт 06, 2009 10:22 pm Мнения: 323 Местоположение: Earth
|
Бях казала ,че поне темата за мен е изчерпана и че няма какво да добавя към коментарите си,но след като мъже тук спорят и намесват и мен в спора си,няма начин и аз да не се включа .Safiir съвсем уместно спомена,че след като има жена,която говори за аборта и е против него,хубаво би било да има някоя,която да разкаже,ако го е правила.И аз съм склонна да разкажа за аборта, защото най-добрата ми приятелка го е преживяла и бях до нея,когато го правеше.Познавам и няколко други,които са го правели без ясна мисъл в главата.Дълги години въпросната приятелка се опитваше да забременее,но безуспешно.И след 4 години,чудото стана.Бременна и щастлива.Не каза на никого от суеверие,само на мен.И аз се радвах заедно с нея,но радостта ми относно бременността й ми беше непозната.Аз не можех да я почувствам,защото тогава нямах още деца.За мене те си бяха непозната територия и ангажимент,който не се решавах да поема.В началото от нейната бременност се оказа,че детето ще се роди със генетичен проблем и й препоръчаха аборт.Направи го.Плака много.Но пък последствията след това бяха ужасни-разбра се,че никога повече няма да има деца.Аборта си има последствия,които странно никой не е споменал за тях! И едно от тях е,че след това понякога трудно забременяваш или изобщо се прощаваш с мисълта за деца.Сега тя е в процес на осиновяване.Минаха години.Аз заченах за няма и два месеца,прекарах бременност без усложнение и родих здраво дете.Знам,че обича малкия,но когато ходя при нея и го водя,виждам как страда.И може би и аз щях да страдам,ако бях на нейно място. Познавам и други девойки,които ми се виждат неадекватни или поне не мислят за последствията.Една постоянно ми казваше колко много иска деца,нищо,че приятеля й я пребиваше като куче...Забременя.Разгласи навсякъде,че чака бебе,а през това време отиди до Стара Загора и абортира. След това разгласи,че той я е пребил и в резултат направила спонтанен аборт!!!!!Как ви се струва това????Лично аз така и не го разбрах! А относно позицията и колко съм инат,няма как да не изтъкна един факт,макар да ми е много неприятен.Ichigo98,прятелю мой,аз самата съм била нежелана дете.Баща ми съм убедена и досега,че не ми знае рожденния ден,при все,че съм виждала господина два пъти през живота си.Страдала съм от обстоятелствата около техния развод и грешките им,което ме накара да разбера,че за да не ги допусна пак,трябва да се науча да разбирам себе си.Дядо ми има страхотно сравнение в този случай.Казва:"Децата и брака не са като кило домати.Гнили-негнили ще ги изядеш за два дни и ще забравиш за тях...Трябва да мислиш много преди да направиш каквото и да е!" И аз мислех,разбира се.Всички последствия от секса,вземах впредвид.В крайна сметка не съм родила на 18,пък и имах връзка с мъж,която траеше доста дълго време,за да ни изненада една бременност.И двамата искахме бебе,и двамата получихме това бебе.Бих казала,че моето не е инат.Моето е опознаване на себе си и прекалено голяма отговорност пред самото дете.Все пак не искам то да изпита това,което аз съм изпитала. Съжалявам,че се получи толкова дълго.
|
|
|
Заглавие: Re: Аборт Публикувано на: Вто Окт 05, 2010 3:06 pm |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
cheril написа: Аборта си има последствия,които странно никой не е споменал за тях! Риск има и при раждането. Вече е рядкост, но все още се случва майката да умре по време на раждането заради усложнения. Също така в следствие на тези усложнения може хем детето да умре, хем майката да не може повече да ражда. Да и при аборт си има рискове, но нищо на този свят не е без риск. Въпросът да си наясно с тях и да прецениш добре какъв риск да поемеш.
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аборт Публикувано на: Вто Окт 05, 2010 10:08 pm |
|
Ichigo98 |
|
|
|
cheril написа: Ichigo98,прятелю мой,аз самата съм била нежелана дете. А идеята ми беше, че не е задължително да страдаш, за да научиш някои важни неща от живота. Ти си издържала... мнозинството не издържат или издържат ама за сметка на адските последствия... Пък и да - има разлика между това на детето да му се осигури всичко и това да бъде желано, а и в крайна сметка не си представям как ще имам какъвто и да е син, за който изобщо не би ми пукало, но като цяло аборта е нещо, което не бива да се забранява. То е ясно, че човек няма да е способен да предложи на едно дете всичко, но ако не е готов мисля, че трябва да има право на избор относно това дали трябва да опитва... Защото в случая не става въпрос само за неговия живот...
|
|
|
Заглавие: Re: Аборт Публикувано на: Сря Окт 06, 2010 12:46 am |
|
Logrus |
|
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Ichigo98 написа: мнозинството не издържат или издържат ама за сметка на адските последствия...
Уморих се, но - какво доказателство имаш, към тези така силни думи ?
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аборт Публикувано на: Сря Окт 06, 2010 1:29 am |
|
Ichigo98 |
|
|
|
Logrus написа: Ichigo98 написа: мнозинството не издържат или издържат ама за сметка на адските последствия...
Уморих се, но - какво доказателство имаш, към тези така силни думи ? Лица и имена... един от огромния списък е финансово облагодетелстван, но бит с тръба от прахосмукачка и преди малко ми се обади да ми се изхили по телефона (обикновено го прави от 2-6 часа през нощта)... И тва е само един... Майка му ме мрази между другото защото имах наглостта да си въобразявам и да споделям това мое въображение с хората, че домашното насилие и психическото му състояние имат нещо общо... Ама аз от време на време си ги правя некви такива абсурдни заключения Имам поне още 50 примера САМО от квартала, в който съм израснал (и то само от тясна възрастова група... нещо от сорта на 85-95... някои от тях включват убийство, извършено от момче, което всъщност не знам дали има 15 години, което натопява "най-добрия" си приятел И 10-годишно лапе, което е показано в снимка на вестник как се хили на полицаи, вадещи разчленен труп от кофа)... Извън квартала не мисля, че имам капацитета да си ги припомня всичките... А дори няма да се опитвам да ти изреждам дилърите в тия райони... Разбира се не съм учен и не си водя статистики, така че мнението ми едва ли е от значение и едва ли има нещо общо с темата... : \
|
|
|
Заглавие: Re: Аборт Публикувано на: Сря Окт 06, 2010 2:16 pm |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Dypeshnik написа: Има методи за предотвратяване на бременността и преди всичко трябва ние мъжете да мислим с главата си, тази на раменете не с другата. Сигурни методи няма. Цитат: Не мога да си представя това легално, ако беше То е легално
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аборт Публикувано на: Сря Окт 06, 2010 6:52 pm |
|
Shadowcat |
|
|
Регистриран на: Съб Авг 05, 2006 12:36 pm Мнения: 3228 Местоположение: In the middle of nowhere...
|
Предпочитам да "го убия" отколкото да го обрека на много много вероятно тъжен, беден, не осигурен живот. (говорим за всички тинейджърки майки)
Псевдо-моралистите, сериозно ли ще оставите детето да расте в една среда, която не го обича, която не може да му осигури всичко възможно, сносни условия, някакъв социален статут? То това живот ли ще е? Да яде, да спи, да изчука някоя млада девойка и пак да има малко нещастно келешче.
Ако не може да се гледа детето, при първа възможност - аборт.
И ако някой ми каже "зависи" и "не бъди толкова ограничена" "има изключения", ще ви кажа - има си причина да са изклучения - ИЗКЛЮЧЕНИЯ от Общото правило (1 на 10000000000 е примамлива жертва)
А ако ми кажете, че парите не са всичко, важното е да обичате детето - вижте някой рандъм циганин клошар. Само с любов не се храни хлапе. Ако ставаше само с любов да се живее, ехеее~
По мое мнение абортът трябва да се направи безплатен.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аборт Публикувано на: Сря Окт 06, 2010 8:19 pm |
|
Dypeshnik |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 03, 2007 7:10 pm Мнения: 6545 Местоположение: 3rd Rock from the Sun
|
Safiir написа: ... Нещо искаш да ми кажеш ли ?
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|