|
Дата и час: Пет Фев 14, 2025 2:04 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: Списък с лицензирани заглавия в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Мар 17, 2010 9:31 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4311_1294422414.jpg) |
SN00KY |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Чет Апр 27, 2006 4:02 pm Мнения: 1967 Местоположение: Кога ше пием бира?!
|
От доста време знам за лицензираните анимета (това май ми е първия пост тук, въпреки че имам рег от няколко години) и все пак! Българина няма да плаща за да гледа филми, (осен ако не е колекционер на анимета и манга в оригинален вид, което в БГ ми се вижда НЕВЪЗМОЖНО, е има го и варианта някой роднина от япония да плаща луди пари за доставка на такива артикули...) в българия дори за софтуер не се плаща, вие ми говорите за някви си филмчета... ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Представям си колко смешни ше бъдат със БГ дублаж.. направо ми се плаче.. ах тоз наш мил роден ЗВУЧЕН език... :X
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Списък с лицензирани заглавия в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Мар 20, 2010 2:07 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=40.jpg) |
Naruto |
AnimeGod |
|
Не намирам японския за "куул" ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) всъщност дори не харесвам азиатски езици. Но да гледаш с дублаж не е естествено. Разбира се голям процент от населението (пенсионери, деца и т.н.) изпитва затруднения да ги следи титрите но да ти харесва повече... Гласа предава емоции а не само мимиките на актьора. Примерно като слушам Еди Мърфи озвучен на български ми се губи целия кеф от филма. Не става въпрос за езика или че не се старае озвучителя просто не може го докара и да се насере. При анимацията пък имаме само гласа които е избран специално (понякога се плащат значителни суми). Защо за бога бих гледал осакатено издание ако имам избор?!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Списък с лицензирани заглавия в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Мар 20, 2010 2:33 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=17119_1422565061.jpg) |
Dypeshnik |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Сря Окт 03, 2007 7:10 pm Мнения: 6545 Местоположение: 3rd Rock from the Sun
|
Naruto написа: ... С този човек се копираме 1:1 !
Последна промяна Dypeshnik на Сря Апр 21, 2010 12:10 pm, променена общо 3 пъти
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Списък с лицензирани заглавия в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Май 09, 2010 12:22 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4311_1294422414.jpg) |
SN00KY |
|
Регистриран на: Чет Апр 27, 2006 4:02 pm Мнения: 1967 Местоположение: Кога ше пием бира?!
|
Абе човеци, вие прочетохте ли кво написах ?! Не живейте с надежда за канал по който ше въртят любимите ни анименца.... НЯМА ДА СТАНЕ. Колкото до лицензирането, ПЪЛЕН ташак, нямам идея кой и с какви мотиви е предложил такова нещо (та дори да ги лицензират в крайна сметка) човка явно е имал изгода от цялото "лицензиране" И темата за "звучния български език" (мило ми патриотче, извинявай не ти помня псевдонима) НЕ Е оффтопик ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) нещата вървят ръка за ръка ако се замислиш, И ДА българският език е пълна ПОМИЯ, И ДА аз предпочитам английския пред българския (не мога да кажа нищо за японския, знам го само от филмите който гледам, и едва ли ще го надградя със школа или уроци). Българският език НЕ СТАВА за чуждестранни филми и никога няма да става, дори ми е противно да гелдам българските филми САМО защото са на бългрски език, език който звучи нагло и недодялано, според мен.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Списък с лицензирани заглавия в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Май 09, 2010 1:18 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=40.jpg) |
Naruto |
AnimeGod |
|
Обясни ли на мама и татко че трябва да си говорите на английски защото ти звучат нагло и недодялано на тоя противен език? Горката жертва да се роди в страна с такъв противен език. Късаш ми сърцето...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Списък с лицензирани заглавия в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Май 10, 2010 1:46 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=16927_1319738589.jpg) |
Proks |
|
Регистриран на: Пет Сеп 28, 2007 4:43 pm Мнения: 1860 Местоположение: Milky Way (No address available)
|
Интересно е колко псевдоразбирачи са се навъдили да защитят чуждото, а не родното. Българският или по-точно славянският език е много красив. Имаме си много думи, който в engl ги няма и обратното. Неразбирам, защо трябва да оплюваш език, който вероятно дори не си научил изцяло. Българския, а и слвянските езици, като цяло са с невероятен потенциал. Колкото и да рядко да бия към патриотизъм, несмятам че така леко трябва да се захвърля родния език. Все пак, щом е оцелял и ни е поткрепял като народ от суматите тежки моменти в българската история... най-малкото трябва да имаш нужното уважение към този език. Аниметата ви кефят как се превеждат на engl. Пичове несъзнавате, че това което ви кефи, не е това което е в действителност. Дори в engl преводите си измислят, заменят или дори натамъняват думи само и само да се върже с контекста на анимето. Същото правим и с българските преводи. Който не е доволен, може поне да не казва, че БГ преводите са по-зле от engl. Защото няма как да ги сравните. Просто незнаете jap. Всичко е доста просто, като се замислиш. А не да плюеш, както талпите правят.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Списък с лицензирани заглавия в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Юни 30, 2010 8:03 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=23569_1323164902.jpg) |
georgy |
|
![](./images/ranks/rank0.gif) |
|
Proks написа: Интересно е колко псевдоразбирачи са се навъдили да защитят чуждото, а не родното. Българският или по-точно славянският език е много красив. Имаме си много думи, който в engl ги няма и обратното. Неразбирам, защо трябва да оплюваш език, който вероятно дори не си научил изцяло. Българския, а и слвянските езици, като цяло са с невероятен потенциал. Колкото и да рядко да бия към патриотизъм, несмятам че така леко трябва да се захвърля родния език. Все пак, щом е оцелял и ни е поткрепял като народ от суматите тежки моменти в българската история... най-малкото трябва да имаш нужното уважение към този език. Аниметата ви кефят как се превеждат на engl. Пичове несъзнавате, че това което ви кефи, не е това което е в действителност. Дори в engl преводите си измислят, заменят или дори натамъняват думи само и само да се върже с контекста на анимето. Същото правим и с българските преводи. Който не е доволен, може поне да не казва, че БГ преводите са по-зле от engl. Защото няма как да ги сравните. Просто незнаете jap. Всичко е доста просто, като се замислиш. А не да плюеш, както талпите правят. ![:stars: :stars:](./images/smilies/stars.gif) По-точно не мога да го кажа.
_________________ "...Нека вятъра плиска в лицето ми дъжд! Няма нищо по-хубаво от лошото време!"
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Списък с лицензирани заглавия в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Авг 31, 2010 3:35 pm |
julitto |
|
![](./images/ranks/rank0.gif) |
|
Обърнахте го на БГ - АЕ, е We speak no Americano ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) , Не е кофти езика, кофти е дублажа, Американски филм с бг дублаж = shit, Аниме с АЕ дублаж = shit, Българско кино с АЕ дублаж = shit. точка. А за ФМА, излезе половината (долу-горе) на ДВД-та и арт лайн замразиха проекта, не стига че анимето не е завършено по мангата, ами и те не го довършиха + 6 излезли ДВД-та с 2 различни вида кутийки, фулл колекционерска мания :X, а другата половина я няма никъде, даже ония ден обикалях 2-та Orange-а в Варна Мол и Гранд-а, а това стана главно защото масата в Animes-bg не подкрепиха Анимания и им дръпнаха шаутера :X Даже ся засмуках 2-рия сезон, че да не го лицензира някой и да го спре на 3-тото двд и него да го махнат :X П.с. Пак кат бях в гранд-а, едно лапе в Пулсара пред всички сочи StarCraft 2 и вика тате, тате, тая игра дет си я дръпнах вчера от замундата
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Списък с лицензирани заглавия в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Сеп 12, 2010 2:41 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=36664_1349693650.png) |
gigobyte |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
Регистриран на: Сря Сеп 02, 2009 10:31 pm Мнения: 526 Местоположение: Sofia
|
SN00KY написа: Не живейте с надежда за канал по който ше въртят любимите ни анименца.... Сори, по Супер7 цял ден въртят епизоди на анимета като Фулметала и Darker than black.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Списък с лицензирани заглавия в България ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Сеп 12, 2010 11:46 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=30469_1270296533.jpg) |
nocolopa |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
Регистриран на: Нед Дек 21, 2008 4:08 pm Мнения: 100 Местоположение: София
|
gigobyte написа: SN00KY написа: Не живейте с надежда за канал по който ше въртят любимите ни анименца.... Сори, по Супер7 цял ден въртят епизоди на анимета като Фулметала и Darker than black. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Така е. А сега дават D. Gray Man
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|