Дата и час: Пон Фев 03, 2025 11:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 6 от 20 [ 297 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Bakuman. (есен 2010)
МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 10:23 pm 
Аватар

Сега приключих със 103 глава. Мисля, че съм фен на мангата достатъчно, а и нямаше как да стане по-добре.

My anime and manga list
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 10:38 pm 
Аватар

Това се оказа изключително тъпо. Не съм чел мангата, ама от това което чувам за нея си мислех че поне ще става за гледане. Boy, was I wrong!

dropped

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 11:41 pm 

B1nKaTa написа:
тез дет не сме я чели сме доволни като цяло от анимето тез дет са я чели мангата се оплакват :lol:

Еее, недей сега XDD Чета мангата, но ми харесва и анимето.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 04, 2010 12:22 am 
Аватар

Като човек, който все още не е чел мангата, стартът на анимето ми се стори доста приличен.
Хареса ми, но може би наистина арта можеше да е малко по-хубав.
А този "fake OP" направо ми скри шапката, песничката е хипер зарибяваща, много повече ме изкефи от действителното OP на Bakuman~
"It's not like this is a Death note" и "In this rapidly aging society, it will be impossible to overtake the likes of Dragonball and One Piece!" бяха разбиващи реплики =))

Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design R5 White Window
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 04, 2010 2:53 am 
Аватар

Първо на първо, ако има предварителен източник, точно сеютата и графиката правят едно аниме. Ако историята не ти отърва, това си е чиста дупка от страна на мангаката/автора, а не от аниме студиото. То може да омеша само начина на реагиране на персонажите до приемлива степен и да пропусне няколко не чак толкова важни реплики, от там нататък, ако не може да покрие стандартите на зрителите си, се разбира колко способна е като цяло.

Ясен пример с Фейри фейл в началните епизоди, когато следваха гласа на публиката и променяха арта с всеки епизод.

Второ на второ, това аниме си е доста добре според мен. Не виждам какво толкова се реве за арта, като е почти еднотипен с този от мангата. Друго, че аз нещо друго освен меки цветове и нюанси в това аниме не очаквам и се надявам, че няма и да получа, понеже изобщо няма да отиват на атмосферата и обстановките. Ревете за пълни простотий. Репликите им са 1:1. Сеютата изобщо не дразнят, защото аз си ги представих подобни на тези в анимето. Някои хора като djhot сигурно са очаквали OST на Годсмак да свирят за да се надъха достатъчно за манга в която героите са на 14 години, държат се нескопосано пред момиче и те самите са в начален стадий да станат известни като мангаки. Еми както и да го погледна, "надъхващата" музика изобщо не ми се вписва в тази обстановка и сетинг.

Опенинга си е стабилен, ост-то е разведряващо и в същия момент успявам да се свържа с героите и тяхните цели без никакъв проблем. Каква надъхвация, какви пет лева...

Мисля, че има една граница между "сериозност" и "несериозна-сериозност", която някои хора в тая тема не могат да различат. Аз това го виждам хем сериозно и поучително за живота на един тийнейджър, хем разпускащо и изпълнено със забавни сцени и герои.

И който не може да го погледне от моята гледна точка... кофти тръпка майна : Х

Общо взето анимето си е доста свежичко и забавно, особено когато направиха онази физиономия - "WHAT THE HELL WAS THAT ?!" =)) =)) =))

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 04, 2010 8:52 am 
Аватар

Оригиналния ОР тотално съква. По-убито парче не можаха да вкарат. По-добре да беше този "фалшив" опънинг, който е такава зайгравка с феновете на мангата :).
Сеютата съкват на Мах. И на Маширо и на Такаги са ми неприятни, но Кая просто ще обере всички лични награди за сею фейл на десетилетието.
Арта ми е постен. Не е лош, но нещо не ми се връзва.
В крайна сметка, за мен това в момента е една страхотна история в кофти опаковка.
Яд ме е, защото Madhouse щяха да го направят перфектно.
Както и да е. За момента оценката ми е 7/10, като свикна със сеютата ще стане 8, а ако арта не продължи да ми е странен може и да почна да се кефя като на мангата :D. Силно се надявам да има втори ОР, който да е по-нормален.

ПП
Това е лично мнение и не ангажирам никого с него, така че си спестете опитите да ми докажете колко греша. Всичко е въпрос на вкус и лично възприемане.
ПП2
Фейли Фейл ме накара да чета мангата и да заеба анимето на 5-и епизод. Говорете ми колко е "добро".

Monkey D. Luffy

Изображение[/center]
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 04, 2010 9:52 am 
Аватар

Аз естествено се натресох на фалшив превод...ще загледам превода на GG (v2), чак довечера.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 04, 2010 10:14 am 
Аватар

Soregashi, bloodsong е прав. Няма как да вкарат нещо с йекшън в манга, където рисуването е екшъна. Фалшивият оупънинг ме изкефи и мен, но сеютата си пасват перфектно, особено Кая. Персонажът й е дразнещ като цяло, сега и с това сею е направо перфектна. Артът не е 1:1, но за 1:0.95 се пласира. За мен е обратното - ако не бях чел мангата щях да сметна историята за малко...плоска, но артът ме грабва при всяко положение. Съгласен съм, че Madhouse правят супер адаптации (Дет ноута ще е второ заглавие на мангаката и Лудата къща), но имай предвид, че най-добрите им анимета включват някаква форма на смърт, кръв, бой и медна тел (Claymore, Gungrave, Trigun, Gunslinger girl, Tenjou tenge, DMC :x ). Мисля, че прекалено много се доверяваш на техните възможности - ако бяха направили Дет ноут от Бакуман нямаше да го гледам.
Все пак това е тема за дискусия, погледни го от тази гледна точка и тогава сравни моята и твоята.

My anime and manga list
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 04, 2010 10:59 am 
Аватар

Да, арта наистина много си прилича с този на мангата - от началните глави! Не е ли жалко?! На повечето мангаки им трябва време да утвърдят стила на мангата, а аниме студиото върви крачка по крачка дори с арта?! Дори ме съмнява, по-скоро ще си остане така, което вярвате или не, наистина не е хубаво... Вчера гледах едно по-старо аниме и сам дори се изумих колко си приличаха, твърде дървен е тоя арт за 2010. И били просто на 14?! Дадох ти да четеш, нали? Изчел си една глава... В тая история постоянно си прескачаме, когато ни сникме няколко месеца напред, така че няма да усетиш, кога ще порастат. Да не говорим всъщност колко аниме герои на тая възраст спасяват света :lol: И какво, като е за правенето на манга? Yakitate!! Japan! имаше супер надъхващия ОСТ, а беше за битки между хлебари за бога! И всички герои трябваше да са с ПОНЕ (за не разбралите, дори повече от поне) една нотка по-сериозни, дори и реещата се Кая и сладката Михо, да не говорим за Такаги. Маширо само мога да го съжалявам... Надявам се с одъртяването на героя да оправят това, но от сега не мисля, че почнаха особено добре... Ако някой се беше огледал щеше да забележи, че всичките сеюта имат по една-две известни главни роли (супер известни за да сме точни) и имайки предвид и на повечето в кои анимета е било се вижда, защо повечето са там, за хейпа...

Едит: Все забравям първоначалните си идеи... Общо взето епизода ме остави с чувство на изчервяване и да си крия погледа от този срещу мен, докато мангата (поне от 1 до 50-60 глава) си беше наистина надъхваща.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 04, 2010 11:52 am 
Аватар

Какъв арт очакваш от такъв сетинг за аниме ? сподели, понеже много ми е интересно.

Или не разбираш думата "сетинг" какво означава ? Не ви разбирам изтънчените вкусове бе латерни, какво по дяволите очаквате от това аниме да покаже като АРТ на графиките ?! всяка една лъскава извивка в краката на момичетата ли ? потните жлези ако искате да им нарисуват с невероятния АРТ от 2010 година!!!!!! боже мой, спрете се с тея смешни твърдения, че за някои от вас дори не мога да повярвам какви глупости пишат само и само да споделят недовоствието си от чупеното ОСТ, което междудругото си е идеално за СЕТИНГА на анимето. Надъхвация в романтичния живот на един 14 годишен тийнейджър, усещаш ли се колко абсурдно звучиш ? защото няма смисъл, защото си чел мангата кадето са също толкова нескопосани в звъненето на вратата на момичето, но очакваш надъхвация понеже не си могъл да им чуеш гласовете и с времето си си създал напълно грешни представи бих казал. И след като сам си обори мнението с
Цитат:
Надявам се с одъртяването на героя да оправят това, но от сега не мисля, че почнаха особено добре...
с две думи ми казваш, че сеютата са страшно зле, но ако се подобрят с течение на времето когато героите порастват (както е било и в мангата) ще са добре ? ми то фактически излиза така, че ми казваш, че и сега са добре, само дето се дразниш на нещо, но вече не остана и на какво. чупеняк скапан...

1-ви епизод беше 1:1 с този от мангата, така че ако от него си се червил, а от другия си се надъхвал, значи трябва да посетиш психолог да ти обясни защо възприемаш психически едни неща за грешни, след като си видял вече други, които на първо място са били вече свършен факт.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 04, 2010 12:00 pm 

^ Я по-спокойно. :lol:

Не ми е ясно, защо приемате така нещата толкова лично?

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 04, 2010 1:13 pm 
Аватар

на мен ми хареса горе-долу нищо по специално...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 04, 2010 3:40 pm 
Аватар

Daichi, полечка да не предотвратиш някой голям скандал.

Нищо сложно, просто човек без сън от 25 часа :sleep:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 04, 2010 10:04 pm 
Аватар

Изгледах епизод едно.Арта не ми хареса особено много, но историята ме кефи мисля и за напред да го гледам.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 05, 2010 12:04 am 
Аватар

bloodsongg написа:
Какъв арт очакваш от такъв сетинг за аниме ? сподели, понеже много ми е интересно.

Или не разбираш думата "сетинг" какво означава ? Не ви разбирам изтънчените вкусове бе латерни, какво по дяволите очаквате от това аниме да покаже като АРТ на графиките ?! всяка една лъскава извивка в краката на момичетата ли ? потните жлези ако искате да им нарисуват с невероятния АРТ от 2010 година!!!!!! боже мой, спрете се с тея смешни твърдения, че за някои от вас дори не мога да повярвам какви глупости пишат само и само да споделят недовоствието си от чупеното ОСТ, което междудругото си е идеално за СЕТИНГА на анимето. Надъхвация в романтичния живот на един 14 годишен тийнейджър, усещаш ли се колко абсурдно звучиш ? защото няма смисъл, защото си чел мангата кадето са също толкова нескопосани в звъненето на вратата на момичето, но очакваш надъхвация понеже не си могъл да им чуеш гласовете и с времето си си създал напълно грешни представи бих казал.
...

1-ви епизод беше 1:1 с този от мангата...

Съгласен съм.Според мен арта си е наред,първия епизод наистина беше 1:1 с мангата,което за мен по принцип(когато съм чел и харесал мангата) е голям плюс.Може би нямам добър вкус или слух,но сеютата не ми направиха някакво кой знае колко лошо впечатление.Дори гласовете ми се сториха подходящи(не ме убивайте :( ).
Останалото,каквото иначе бих имал да кажа,вече го е казал bloodsongg ...

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 6 от 20 [ 297 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]