Дата и час: Чет Фев 06, 2025 8:41 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 9 от 15 [ 213 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Следваща
За или против абортите?
 За  29%  29%  [ 59 ]
 Против  21%  21%  [ 43 ]
 Само в наложителни случаи  46%  46%  [ 94 ]
 Нямам мнение/Не мисля по въпроса  4%  4%  [ 8 ]
Общо гласове : 204

Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Аборт
МнениеПубликувано на: Пет Окт 01, 2010 11:12 pm 
Аватар

cheril написа:
каквото и да изтъкнеш пред мен като аргумент

E извинявай, твоя аргумент е "като не са внимавали преди това не мисля, че трябва да имат правото да предотвратят така или иначе обречения живот на детето си"...
А това решение не е в ничия полза :lol:
Защото в първите 7 години се полагат основите на едно човешко същество, мамка му. И ти казваш, че е РЕДНО да си патят децата на няква патка, щото е патка?

Нищо чудно, че я има деградацията, за която толкова много се говори.
Нищо чудно, че моето поколение е много зле психически, като взимам под внимание мнението на предишното поколение за аборта :lol:

Аборта е убийство, но нежеланият плод е пропилян живот.
Защото една майка, която твърди, че е редно да запази бебето, въпреки финансовата й неспособност да се грижи за него е егоист. А не знам вашето поколение, госпожо cheril, как е отглеждано, но мен са ме възпитавали, че такъв вид егоисти за родители не стават. Разбира се има го и твърдението, че здрав мъж се ражда под здрава ръка...

но на теория всичко е лесно, докато не се стигне до практиката...

Последна промяна Ichigo98 на Пет Окт 01, 2010 11:20 pm, променена общо 1 път

МнениеПубликувано на: Пет Окт 01, 2010 11:20 pm 
Аватар

Това сам си го доизкусури май,ама не ти се сърдя никак даже... :lol: :lol: :lol: Това,драги,е мнение!Не целя да вляя на някой,нито да променям кардинално тезата му...Всеки има право на избор!!!!!Казвам онова,което касае мен и как мисля аз.Това е една от позициите ми в живота,които едва ли ще се променят,може би защото не попадам в ситуация,в която ти даваш пример...Има хиляди предпоставки да не мисля по начина,по който ти мислиш. Тогава...Спорът се обезмисля! :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 01, 2010 11:24 pm 
Аватар

Ма ти в тоя случай коментираш ПРОБЛЕМ, типичен за ситуации, в които ти твърдиш, че няма как да попаднеш.

Което не обезсмисля спора, просто обезсмисля разсъждението ти върху проблема. Не може да ми кажеш, че е
Цитат:
кел файда след това.

Защото ИЗБОРА след грешно направения такъв е ПРЕКАЛЕНО ВАЖЕН (а може би тук се обажда романтичната ми страна, но смея да вярвам, че всеки човек заслужава втори шанс). Правото на такъв избор не само променя целия ти живот, но и е способен да промени животите на много други хора... И е смешно да кажеш, че не е от значение, само защото не смееш да се видиш в такава ситуация или защото вече ти е прекалено късно да попаднеш в такава ситуация...

Това не е лично мнение, това е неоправдано наизустено становище...

Пък и не знам дали си запозната с това, но съществуват късащи се кондоми...

МнениеПубликувано на: Съб Окт 02, 2010 1:26 pm 
Аватар

Прав си за избора.С това мога и аз да се съглася,защото съм убедена,че човек наистина има шанс да получи втори шанс,най-малкото,защото така може да се поучи от грешката си и да не я повтаря.Това е и опита в крайна сметка, за който намеквах по-рано.Не годините са важни за формирането на опит,а правенето на грешки и даването на втори шанс за тяхната поправа.И погледнато от тази страна на проблема с аборта,може и да се съглася,че стигането до аборт е вид грешка,която може следователно да бъде поправена!Това не е промяна обаче в тезата ми,че пак не е убийство на живо същество и трябва да се прибегне само в крайни или наложителни случаи(аз така гласувах в анкетата!)!
А колкото до Crunch,който или която има абсолютната наглост да ми сравнява едно човешко същество с пердетата си у тях,мога само да я съжалявам за мнението й,изнесено по тоя начин!А и това донася повод да се смея,за което коментара й отива в картотеката ми за безсмислени сравнения. :lol: В крайна сметка това е форум,където ако не се лъжа всеки казва становището си в дадена ситуация...А това становище е всичко друго само не и обективно! :roll: По-просто казано казваш онова,което би направил в ситуация,проблемите,които възникват,начина им на решаване и всичко това е пристрастно от емициите,които идват от главата ти! :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 02, 2010 2:34 pm 
Аватар

Е, тъй като на мнението ти му липсва каквато и да било обосновка, а съдържа само твърдения, то е необоримо. Защото е изцяло недоказуемо =)
Не мога да те опровергая. Кажи защо си мислиш, че си права, за да имам възможността да го направя.
Твърдения от типа "Аз съм прав, защото намирам мнението ти за смешно" са за недорасляци =)

МнениеПубликувано на: Съб Окт 02, 2010 5:05 pm 
Аватар

Че кой иска да доказва нещо каквото и да е било???????????
Цитат:
Твърдения от типа "Аз съм прав, защото намирам мнението ти за смешно" са за недорасляци =)

Никъде не съм казала,че мнението ти е смешно! :shock: Казах ,че даваш смешни примери!Има разлика! :lol: :lol: Защото ако ти не виждаш разликата,за мене тя е огромна! :lol: Пак се повтарям:Не целя да доказвам,че аз съм права!!!
Абе я седни и прочети мненията дотук,за да спреш да пишеш безсмислици! :wink:

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 12:05 am 
Аватар

Е, ако сме на едно мнение и не си съгласна само с начина, по който го илюстрирам, едва ли има нужда да ти чета мненията чак. =)
Не знам дали разбра, но примерът беше умишлен. Това какво усеща майката по време на бременност не означава по никакъв начин каквото и да е, свързано с аборта. Това, че ти си му говорила и усещала, изпитвала близост и т.н. е нещо, което е дошло от твоята глава, а не е предизвикано от неговата човечност и не доказва, че се доближава до човек. Това се опитвах да ти илюстрирам с примера, който не разбра - че чувства и близост се изпитват и към неодушевени предмети. Това не ги прави повече хора, отколкото нещо друго =) Както и да е. Мързи ме да обяснявам очевидни неща. Ще пиша пак, ако видя нещо интересно по темата =)

МнениеПубликувано на: Нед Окт 03, 2010 9:47 am 
Аватар

Като казвам,че даваш несмислени сравнения,трябва поне да се замислиш,че го правиш,не отново и отново да продължаваш,сякаш си е най-нормалното нещо на този свят!!!Не искам да се заяждам,нито да правя поредния офтопик само и само,за да отстоявам моето мнение,което не се е променило никак даже след започване на тази дискусия...Но
Цитат:
че чувства и близост се изпитват и към неодушевени предмети.
това сравнение е още по-зле и от останалите,които вече направи...Не че защитавам човека и правото му на живот,повечето хора не заслужават дори втори шанс да живеят,някакви мижитурки,увлечени само и единствено в своето благоденствие и превъзходство,които ме и дразнят на всичкото отгоре и с които съм заобиколена,но пък приемам,че може би имам нужда от тях,колкото и да ги презирам вътрешно.Ала след като са тук те заслужават живот дори още в корема на майка си,защото колкото и странно да ти се струва моето лично мнение живота не почва с раждането и бебето не е неодушевен предмет!Той е човек,изцяло зависим от организма на майка си и от нейните решения,животът му е крехък и нестабилен,но е живо същество,което има потенциала да стане човек.Може би по-развит от мен,по-добър или по-лош,НО човек.Докато тези твои неодушевени предмети имат ли тоя потенциал,като например пердетата у вас???! :lol: :lol: Биха ли се родили след девет месеца като бебе????Те са просто предмети,а чувствата са различни от тези,които би изпитал/а към детето си!Така,че...Няма какво повече да добавя!Темата поне за мен е закрита! :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 04, 2010 6:06 pm 
Аватар

Не искам да се повтарям със старите си мнения или постовете на cheril, но когато майката говори, може би е редно малките деца да си отворят ушите и да чуят какво има да им каже :hat:

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 04, 2010 6:53 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Ммм по дефиниция това, че е майка означава, че е избрала да НЕ прави аборт >< Леко абсурдно е да придаваш повече тежест на думите й заради това. В крайна сметка изборът е на жената. Според мен просто трябва преди да се прибегне до аборт тази жена да отиде при специалист, с който да си поговори (в продължение на поне месец) и тогава да реши дали да прави аборт или не. Това не е леко решение, но понякога е необходимо. И не, детето докато е част от майката няма "право на избор" ( :roll: ). Остава да искате разрешение от крака си за да го отрежете ако поради някаква причина не ви трябва повече.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Окт 04, 2010 11:42 pm 
Аватар

Logrus написа:
Не искам да се повтарям със старите си мнения или постовете на cheril, но когато майката говори, може би е редно малките деца да си отворят ушите и да чуят какво има да им каже :hat:

В случая (поне доколкото "малките деца" можем да четем) нейните деца не са нежелани. Пък и тя сама си каза поне два пъти, че в такава ситуация според нея няма как да попадне.

МнениеПубликувано на: Вто Окт 05, 2010 8:56 am 
Аватар

Означава, че говорите на шибана теория, защото колко от вас са правили аборт, или са раждали ? Нямате опит, чували сте от някои колко хубаво, или лошо било, имате мнение (което е ОК и аз съм така), но издигате разсъжденията си, които не стъпват на реален опит, над тези на другите хора, които СА минали през този избор.

Имайте малко self-control за бога :doh:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 05, 2010 9:03 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Бих се съгласил с теб ако имаше в тази тема жена правила аборт, която да може да представи и своята гледна точка. Тъй като няма не може да се игнорират чуждите мнения само защото не са го изпитвали на свой гръб.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 05, 2010 9:24 am 
Аватар

Надали някои би тръгнал да разказва с лека ръка за толкова болезнено преживяване.
Може би не съм го казвал, може и да съм го казвал, но когато се прави този избор, той не е между "1)ще имам дете и ще е ужасно трудно и 2)все едно нищо не е станало". Тоест, дано не се стига до това положение, но аборта не е като да се чудиш дали да си изпереш изцапаната рокля, или направо да я хвърлиш.

п.п.
омг защо съм толкова активен в тази тема :lol:
сигурно има някаква връзка с правенето на бебетата, иначе друго обяснение нямам :doh:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Окт 05, 2010 9:55 am 
Аватар

Бате, роден съм 92-ра... Не знам дали знаеш каквото и да било за поколението ми и определено не съм сигурен дали знаеш колко от обкръжението ми (и колко от ученичките в даскалото ми) са майки вече и съжаляват за това. А няма да ти казвам колко пъти е било на косъм при мен и при некои от другите идиоти от компанията, щото сме били подпийнали и сме си взимали преебани капути. Най-малкото което е - тия на моята възраст не знам дали имаш най-малката представа как се бутат. Има вероятност да попадна в такава ситуация. Вярно е, че в такъв случай просто се мисли... ми ако един от тия пъти просто се случи. Ако в презерватива има дупка, ако другите противозачатъчни не свършат работа. Не е като продуктите да имат 100% ефективност, а аз знам хора, на които им се е налагало да го правят тоя избор.

Не казвам, че моето поколение не сме тъпи като гъз, казвам ти, че щом е стабилна жена с дете и работа, която дори сама си признава, че не се вижда в такава ситуация, тя нейните решения по този въпрос отдавна ги е направила и точно както тя каза - няма кой да я накара да мисли по друг начин. И тва е. Точка. Което не показва, че е по-запозната с темата от мене, просто показва, че е инат.

Уважението (Саянски момент) е двупосочна улица (done)
А и, ще ме извиняваш, ама това твоето към нея не е уважение, а гъзолизане...
Айде и понеже съм много неуважителен - познавам и майки на мои приятели, които са били млади също (представяш ли си) и на които им се е налагало да го правят тоя избор и които веднага ще ти кажат, че човек трябва да има правото на избор.

ДОРИ и да се случи на двойка, която е достатъчно сериозна и обвързана - има много фактори за отглеждането на дете, ТОВА Е ЧОВЕШКИ ЖИВОТ БЕ! И за този човешки живот ти си отговорен. Това не е просто нещо, което ако се случи няма как да се предотврати или няма НИКАКВА ЛОГИЧНА ПРИЧИНА да се предотврати. ДОРИ и тая двойка да иска бебе, но не за момента и някакъв гаф стане. И какво - ще се научат как да са родители?
Да...
ама на чужд гръб... на гърба на собственото им дете. Което мене ме противи и ще ме извинявате много с моето тъпо и неуважително поведение - но ако тази майка казва, че е по-добре детето да си го изкара за тая грешка на родителя (което така или иначе прави, независимо желано или нежелано) отколкото ако не го желаеш да имаш възможността да предотвратиш това нещо - за какво уважение трябва да си говорим? Щото аз най-много обичам родителите си. И съм истински късметлия, че те ме обичат мене и че се стараят аз да живея добре и се стараят да получа добро образование и добра работа и всичко... Но аз и още няколко човека от квартала не сме мнозинството от квартала. Видял съм... знам какъв път изминава едно нежелано дете...

И само едно заключително изречение:
Логрусе не знам ти за чий се намесваш, като cheril отдавна се съгласи с това, което се опитвах да кажа в продължение на една страница.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 9 от 15 [ 213 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]