|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 12:54 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Турците в България. Публикувано на: Пон Авг 09, 2010 2:00 pm |
|
Crunch |
|
|
|
burst написа: достатъчно ми е да помня историята. И какво общо имат с теб някакви хора, които са родени преди стотици години? Разбираш ли, че не ги харесваш само защото в момента, в който са се родили, това се е случило по някаква абсолютна случайност в страна, където преди не-знам-си-колко си години е бил роден еди-кой-си, който направил еди-какво-си на някого? Имам предвид, че няма как да обвиняваш когото и да е само заради действията на някой доста преди него.
_________________ I keep my eyes open wide.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Турците в България. Публикувано на: Пон Авг 09, 2010 2:32 pm |
Нарутард |
|
|
|
Подкрепям те , но не всеки харесва реалността такава каквато е. Някой хора си избират "истина" която им изнася.
_________________ Истинската революция е революцията на съзнанието.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Турците в България. Публикувано на: Чет Авг 19, 2010 9:36 pm |
|
Revivo |
|
|
Регистриран на: Нед Сеп 16, 2007 4:25 am Мнения: 50 Местоположение: Hell
|
Лол имало и такава тема? Ем аз съм половин БГ/ТР, израснал сум сред турското семейство но незнам езика защото не ме интересува мразя всучко турско но не мразя хората.Не се възприемам като БГ или ТР а просто като човек В Българиа се раждат средно 2 деца БГ/ТР на семейство,и средно 5 с циганоски произход.. така както го гледам аз до 20-25 години циганите ще са повече от БГ и ТР общо
|
|
|
|
Заглавие: Re: Турците в България. Публикувано на: Пет Авг 20, 2010 2:31 am |
Logix |
|
|
|
Проблема е, че дори и ние да не се осланяме на историята, те го правят. Имаше един клип с турци, които оскверняват гробовете на българи. Хвърлят цветята насам-натам, бутат плочи и какви ли не неща. Какво ли са си казали: "Виж ги тези, преди двеста години ние сме им били господари, мижави българи!"...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Турците в България. Публикувано на: Вто Сеп 21, 2010 7:03 pm |
|
cheril |
|
|
Регистриран на: Вто Окт 06, 2009 10:22 pm Мнения: 323 Местоположение: Earth
|
Доста хора в тази тема се осланят на историята-каква е била преди,каква е реалността сега...Някои изпитват(да го нарека)патриотичен плам,чувстват се гузни или виновни.Други са пасивни-познават турци,говорят си с тях и определят,че както има лоши,така има и такива,които си заслужават като хора.Аз не подкрепям нито едните,нито другите.Не съм чиста българка и никога не съм изпитвала някакво патриотично чувство,нито се чувствам задължена да уважавам институция,която мен не уважава...Да поясня-майка ми е рускиня,съответно баща ми е българин!В подкрепа на моята теза ще попитам само някой знае ли какво е България?!Без да се осланя на историята или на сегашното положение?!Намира ли нещо вътре в себе си,което да обича ,да го защитава или да се гордее?!Трябва ли хора с друга националност да са виновни за нещо станало много преди ние да се родим?!За да продължим напред,трябва да затворим страницата зад себе си...Това показва колко сме израснали всъщност и на какво ниво сме.Не казвам,че трябва да забравим 500 години иго,нито мъките на Априлското възстание,нито Руско-турската Освободителна Война...А да продължим напред-и турци,и българи!Защото в новия свят,който го гради човечеството не би следвало да има турци,българи,араби или негри(или каквото още е създал Господ! ).Ще има само хора.Поне се надявам да доживея да го видя този свят!
|
|
|
Заглавие: Re: Турците в България. Публикувано на: Сря Сеп 22, 2010 12:47 pm |
|
Ichigo98 |
|
|
|
Цитат: ... И тоя тука с тях Между другото това с турците верно е най-големия псевдо-патриотизъм в момента. НА МОДА Е! Което ми напомня за няква държава, в която имало опити за упражняване на закон да бъде налагана глоба на ВНУК на крадец, ако този крадец бъде разкрит такова дълго време след неговата смърт Някаква такава простотия, не съм се зачел много в новината, просто помня тогава, че ми хрумна за "Турците в България". Дядо ми още псува немци по тая причина. Пък и повечето от вас си мислите, че турското присъствие в България е било предимно с колене, бесене, изнасилване, т.н. Имах един преподавател по История, който казваше нещо от сорта на "Вие ги псувате тия турци, ама в интерес на истината, в някои села, добре, че са били образованото турско съсловие да ни научи как да си отглеждаме краставиците" Примерно! Забравяте, че при всичко, което учите в историята ключовата дума не е "народ", а "власт". И забравяте малката подробност, че нито вие сте виновни за нещо, което прадедите ви са сторили на някого, нито турците са виновни за това, което турците са "ни" сторили преди 700 години. Даже напротив - който тука мрази турци и си мисли, че знае за историята ни - трябва да мрази българи. Защото е имало много други страни, които са успяли да се освободят за много по-малко време от нас. А хората, които са се опитвали да ни вдигнат на въстание са били единици, които са били грубо отебавани от собствения си народ... Няма да споменавам един български революционер, дето българите славят и на когото български куршум му е минал през главата.
|
|
|
Заглавие: Re: Турците в България. Публикувано на: Нед Сеп 26, 2010 11:24 pm |
|
cheril |
|
|
Регистриран на: Вто Окт 06, 2009 10:22 pm Мнения: 323 Местоположение: Earth
|
voin_bg написа: Кое му е простото?Обясни малко. Понеже съм по средата на едно аниме,ще ти обясня на бързо какво имах предвид.Не че исках с горния пост да те обидя или да те ядосам.И ако съм го направила,поднасям извиненията си. Някъде в тази тема прочетох нещо за историята и че точната дума тук е "власт".Историята се пише от победителите- и това някъде го четох,но дори не смея да твърдя дали точно тук,за да не сбъркам случайно.Казваш,че те яд само комунизма,че е свършил,преди да ги изселят напълно,без да си наясно сигурно с това,че първата изселническа вълна на турско малцинство е станала много преди комунизма да е бил на власт в България.Доколкото не ме лъже паметта това е станало още през Руско-турската Освободителна война и е засегнала предимно градските слоеве-чиновници и доста представители на интелигенцията.Друга турска вълна мисля,че има още през 1936г. или някъде там(извинявам се,че не говоря с факти,защото това го знам още като правех тема по история...а това меко казано се случи преди доста време! все пак моя милост е на 26 години! ).И тя е била резултат предимно на турската пропаганда за връщане на всички турци в родината им.А после Възродителния процес...и процесите преди него,но вече станали по време на тоталитарна България.И досега се говори просто за асимилация на българските турци или поне аз така съм чувала от дядо си.Разрушаване на джамии,кръщаване с български имена и неща от този род...И всичко това води началото от помаците,които първи минават "под ножа",така да се каже.Много,много години преди да дойде комунизма...Точно това исках да намекна с коментара си.Началото на асимилацията на турското малцинство не води началото си тогава,нито пък ще свърши с падането на Берлинската стена и освобождението на България от тоталитаризма.Разцепление и вреска нетърпимост ще има винаги,докато историята не се пренапише,не се унищожат или скрият някои доста грозни събития и от двете страни...Или не се забравят,което пък никога няма да стане. Май доста дългичко се получи,но нищо...И последна забележка преди да се отегля-комунизъм никога не е имало в България!Може би социализъм,да...,но не и комунизъм.И това във всеки учебник по история е написано!
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|