Дата и час: Пет Фев 07, 2025 6:37 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 12 от 13 [ 183 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата!
МнениеПубликувано на: Съб Авг 21, 2010 9:26 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

В същото време аз си правя кефа ползвайки х3 вода и ток спрямо това, което ми е необходимо и си ям каквото ми е кеф. Еб@м ти екологията. В крайна сметка нещата са тръгнали на зле от преди да се родя, така че след мен и потоп да има... Инак тези, които имат деца или плануват да имат - дупе да ви е яко :lol:

И нека да ви припомня...

Belgarion написа:
До всички "еко" маниаци>>

Ако сте честни със себе си зарежете цивилизацията, станете селяни и ще сте 1000 пъти по ЕКО от всички жалки опити, които правите за да сте такива в градски условия!

Ползвате електричество и вода през системата? Тогава за кво "еко" мислене си говорим ве!
То бива лицемерие, ама вашето минава скалата! :huff:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 21, 2010 9:35 pm 
Аватар

Само да ти кажа, че за да се постигне нещо трябва всички това да го направят. Аз нямам нищо против така нареченият ''селски'' живот. Родителите ни и прародителите ни са живели хиляди пъти по зле. Имам чувството, че сме създадени за да разрушаваме всичко около себе си, включително и това което ни е създало. Планетата не е наша, ние сме нейни. Кои сме ние, че да й вредим така? Хора сме, ние командваме всичко и всички, ние сме най ''могъщите'', ама явно тоя мозък който го имаме, не можем да го ползваме както трябва. Ама, както виждате напоследък природата си ''отмъщава''. така че и нас ще ни застигне : )

МнениеПубликувано на: Съб Авг 21, 2010 11:39 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Chocolate_Cookiee написа:
Само да ти кажа, че за да се постигне нещо трябва всички това да го направят. Аз нямам нищо против

Ами почвайте де. Много ви знаят устите да давате примери, но не желаете самите вие да се превърнете в такива. Защото ясно осъзнавате как съратниците в общото дело, които биха посмели да направят тази крачка са под 10% от цялото...

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 22, 2010 12:03 am 
Аватар

Само не ми казвай аз какво зная.. Всички могат на думи, но никой нищо не върши, защото всички ние сме малко или много егоисти. Пртосто, ако се съберем 5 човека и да се опитваме да направим нещо, нищо няма да стане. Защото къде са 5, къде са 5-6 милиарда, че и повече.. Има коренна разлика..

МнениеПубликувано на: Нед Авг 22, 2010 12:45 am 
Аватар
Ecchi Warrior

5 човека и да се опитваме да направим нещо, нищо няма да стане.

Всъщност точно това казвам и аз. И всичко щеше да е ок ако определени хора не лицемерничеха как видиш ли капка по капка и язовир щял да се напълни :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 23, 2010 5:41 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

chosef написа:
Това, че си хвърляш боклука в кошчето, а не на тротоара, с нищо не помага на природата, а само на приятността на собствения ти ареал на обитание. Ако повечето енвайърменталисти(?) осъзнаваха и признаваха егоистичните и чисто прагматичните си подбуди, вместо да се правят на holier than thou спасители на планетата, щяха да се сблъскват с доста по-малко насмешка и повече подкрепа.

Ако повечето надсмиващи се си правеха труда да надникнат малко повече от идеята на двуизмерния текст на екраните си (т.е. да помислят), подкрепата щеше да е налице, но уви. А пък и ако критикарите не им ръгаха чушки в боба, то или и те не са помислили докато са чели/ако са чели изобщо/ или просто не схващат идеята... но каквото и да е - тряя ти кажа, че някои енвайърменталисти(??) като мен имат предвид това, което говорят и целта им е твърде далеч от това да се правят на holier~~...

Т'ва ми прилича на плакат за Хелуин ....Иначе е трябвало заглавието да го напишете Егоистично мислене! Спаси себе си - спаси планетата! ..
Е трудно е, ама ако се прочете темата може да се стигне до доста интересни изводи... като например, че в случая нещата може и да съвпаднат. Като ти дойде сметката за тока, само четеш кой ти я праща или... ? Тряя се чете и надолу. Тъй че заглавието остава ;]
Rakkaus написа:
Rakkaus
Браво, макар, че това не е тема за постижения, а по-скоро за насърчения. Не се вманиячавай, с репресия става по-трудно. За съжаление колкото и да ми се иска и на мен ми е трудно до невъзможно да променя нечии навици, било то и на роднини... Ама.. малко по малко.
напоследък природата си ''отмъщава''

Мнах, просто балансира. Проблема не е, че Белг си настройва водата в банята по 5 мин. преди да се изкъпе.. проблема който засягам с темата е, че някои индивиди рушат това, което много други се опитват да градят. Дали последните го правят от лицемерие, позьорство, искрено чувство или каквото и да е - какво ви пука?
А нз какво е "селски" начин на живот, но този, които аз знам/виждам от село, далеч не е еко/идеен... Нито пък идеята да ставаме тарзанчета е реална/практична..
ако се съберем 5 човека и да се опитваме да направим нещо, нищо няма да стане. Защото къде са 5, къде са 5-6 милиарда, че и повече.. Има коренна разлика..

Мислиш ли? Не знам.... ПРИМЕРНО...
Отивам на Мусала с 5-6 човека, в съботен поток от 5-600 човека... те минават - ние минаваме. Събрахме 1/2 малко пликче с боклуци. Вероятно из тези 500 преди нас е имало поне още 10-20, които са го правели... а ако не е имало по-добре, би значело, че тези из 500 едва 2-3 са безотговорните мизерници. Иначе биха били колко? 5-10 от 500... Не бе, да речем, че са били 30 дори.
Ето равносметката:
500 човека:
    30 безотговорни;
    10 събиращи след тях;
    248 възмутили се от безотговорните;
    2 направили им забележка;
    210 непукисти;
Тъжното е, че от тия 248 (числата са ЕСТ. абс. random, по лични мой наблюдения/дочувания/подозрения/обкръжения и прочее...) всеки възмутил се, но никой нищо не прави - я от срам, я от страх. А то не е толкова сложно... ама гаранция ще се повтарям вече ако продължа. Та примера - нищо ли е? Аз не мисля, че е нищо... И все се надявам, че като достойно стадо и хората могат да понастроят. Ако стадото.. ъъм, обществото са на мнение, че безотговорните "не бива да правят така" - и им попречат да го направят по един или друг начин, то какво повече? Никой не може да спаси човек от самият него, но поне ще е добре, ако се опита да спаси себе си от човек...

Нещо го усложних излишно. :hmm: :lol: Затова не четете през ред през пет, особено дълги постове, губи се.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 23, 2010 9:23 pm 
Аватар

Ахах, не. Ти си от доста малкопроцентно малцинство. Аз визирах точно определена група, ти се правиш на настъпен, като едновременно с това казваш, че не си част от нея. А това, че крайната ти цел е същата(btw и моята), в общи линии, като тяхната, нито те задължава, нито дори намеква, че трябва да ги защитаваш или да се съгласяваш с тях.

МнениеПубликувано на: Пон Авг 23, 2010 10:35 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Колкото и да не ми се употребяваше, знаеш ли фразата "за по-голямото добро". Знаеш я. Приложи я. Не ми пука дали шефа на WWF, примерно, е ловец и пуши пури палени с нафта в островче на Неагарския... Пука ми, че благодарение на WWF и идеите, които прокламира, някоя неориентирана личност ще се обади следващият път, в който стане сблъсък между нормален (още наричан ЕКО, в тази тема) и безотговорен (още наричан 'нормален', в тази тема) човек. Ако след 20 години човечеството се изроди достатъчно, спора ще стигне и до ония гъз...

Но с критикоментари като твоите, убиващи всякакъв ентусиазъм, до къде смяташ ти да докараш целта? Аз не се опитвам да сформирам няква секта тука, че да учиш хората на съмнение и критично мислене. Опитвам се да влезна на 4-то ниво сън и да ги накарам сами да помислят дали па не е тъпанарско да си изхвърлят фаса където им падне.

Ти си ме настъпваш баш, избий си това "правене на" от постовете >.> , защитавам само себе си. Това, че дадена група влизат в общия кръг с цели, не значи, че защитавам тях..

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 23, 2010 11:19 pm 
Аватар

Радвам се, че мислиш, че някой ми чете 'критикоментарите' в този форум, и те му повлияват достатъчно за да му се убие ентусиазма. Но да те спойлна малко: не се случва нищо подобно. Цялата ти идея е, че моите коментари по някакъв негативен начин влияят на спора в достатъчно голям мащаб. Което просто не е така. За да има някаква сила и влияние една теза, най-малкото трябва да е произнесена от някаква висока трибуна, да е широкодостъпна. Все неща, каквито този форум(и особено подраздел) не предоставя. Спориш за някакви принципни неща, но в случая, просто не се случва това, което казваш.
Това, което имам предвид, че това са мои мета-мисли по проблема. Никога не бих развивал тази теория по този начи и с този изказ, ако бях някакъв реален авторитет. Всъщност би било нещо много близко до това, което ти казваш. Просто този спор не е важен. Не, не СПОРЪТ за по-ефективна употреба на ресурсите, а точно този спор в тази тема в този форум. И не, капка по капка вир няма да стане, когато един просветлен юзър сподели мислите си с приятел и т.н.

А за фразата "за по-голямото добро", и колко е вредна, си е една изцяло друга тема. И без това е вече 3-и пост офтопик. :lol:

bottom line: пази си ентусиазма, за когато наистина е необходим.

МнениеПубликувано на: Съб Авг 28, 2010 4:39 pm 
Аватар

Т'ва ми прилича на плакат за Хелуин ....Иначе е трябвало заглавието да го напишете Егоистично мислене! Спаси себе си - спаси планетата! ..
Е трудно е, ама ако се прочете темата може да се стигне до доста интересни изводи... като например, че в случая нещата може и да съвпаднат. Като ти дойде сметката за тока, само четеш кой ти я праща или... ? Тряя се чете и надолу. Тъй че заглавието остава ;]

Епа аз не съм казала да го сменяте, просто коментирах.. Колкото до сметката МИ за тока. Все още не плащам такава, иначе след някоя друга година ще ти кажа къде чета. :lol:

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 18, 2010 3:33 pm 
Аватар

Трябва да се мисли за природата но някой неща са прекалени.Тоест и аз по едно време мислех да стана вегетарианка но се отказах.Все пак в месото има доста неща от който организма ми се нуждае.+Това сме (повечето де) в пубертет и се нуждаем от витамини и не само тях.Но виж сега за разделното изхвърляне не намирам особен смисъл.Това засади дърво ала бала са пълни глупости.Като си толкова на зор отиди зад блока или в двора ако си в къща,и просто засади ш*баното цвете/дърво.Или това,че 10 минути под душа са "пре достатъчно".Значе аз съм бахти изверга за което съм седяла 20-30 минути под душа. (т.е. до източване на бойлера) Не е хубаво да мърсиш природата вярно е.Обаче,прекалените неща т.е. като Ръкаус (съжалявам не знам как се произнася името) единствено на себе си можеш да си навредиш.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 18, 2010 4:33 pm 
Аватар

5 човека и да се опитваме да направим нещо, нищо няма да стане.

Това не е обективно мнение, а оправдание...
Това са пет човека... ти запозната ли си с човешките способности въобще?
Заемал съм се почистване и ми е пределно ясно какво сме правили 20 човека. Ако ТИ няма кой да организираш, това не ти е оправдание да си седиш и да бездействаш. То не става с
"Вие ако се съберете аз съм с вас"...

Затова правиш следното нещо:

Излизаш още сега и събираш всички боклуци в градинката пред блока ти. Като те подминат не им казваш "помогнете", а им казваш "събирам отпадъците". Ако АБСОЛЮТНО никой не ти помогне поне малко (в което се съмнявам) имаш две възможности -

1. Отказваш се и спираш да се правиш, че ти пука за природата
2. Продължаваш, щото искаш да ти е чисто

Цитат:
Тоест и аз по едно време мислех да стана вегетарианка но се отказах.

Това не е екологично мислене, това е НЕлогична измислица...

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 22, 2010 5:48 pm 
Аватар

прав си да, иначе ако тръгнем да спасяваме себе си, няма да можем да спасим планетата..

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 22, 2010 9:27 pm 
Аватар

Еко ... Еко .. Еко какво :baby: :o и как да тръгнеш да си разделяш боклуците като накрая всичко се изсипва на едно място пак ... другите неща бяха дъвчени достатъчно за 11 страници :wink:

Rakkaus ти си веги ... веги ... и тая дума немога да я изрека ... айде няма споменавам , че и от медицинска гледна точка много губиш в момента :thumb: ( а и да се бориш срещу собствената си природа е ... айде няма да използвам обидни думи :thumb: ) ; също спомена неща за без телевизия - напълно съм съгласен и аз малко я ползвам , ама като сме тръгнали махай си Рс-то и си спри тока , водата и всичк останало( Хиподил имаха образователна песничка за: Спрете ни тока неискаме вода :drunk: )А и не че нещо , но едно време е било на почит/мода мъченичеството ... :thumb:

П.п. и после как сме правели крачка назад от прогреса и развитието...

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 23, 2010 12:06 pm 
Аватар

да сме лешояди никога не е било в природата ни

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 12 от 13 [ 183 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]