Дата и час: Пет Фев 07, 2025 11:10 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 7 [ 100 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Трябва ли да има контрол над оръжието.
МнениеПубликувано на: Съб Сеп 18, 2010 2:56 pm 
Аватар

Бе човек, все тая гумени, халосни, истински, повечето достатъчно тъпи, дето са се опитвали да ме ограбят, като нищо могат да направят някоя глупост. Най-малкото е, виждал съм как на такива хора им трябва само да видят очертанието на пистолета под тениската ти и да избягат. Аз не съм тръгнал да се правя на Сам Фишър и да се изправям срещу агентите на чуждестранните престъпни организации за да ни спася икономиката, аз искам да ходя по улиците на София вечерно време сигурен, че:

1. знам как да се грижа за себе си
и
2. имам средствата...

Засега просто средствата нямам, а знам как да се грижа за себе си...

А също така го има полицейския фактор, щото аз като съм в обкръжението на софийски скинар и софийски полицай ме е страх повече от полицая... не щото може да е по-тъп от скинара, а щото може да е по-тъп и има повече власт от скинара...

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 18, 2010 3:10 pm 
Аватар

За жалост не е така. Скинарът може да те убие и когато го вкарат в Бойчиновци чичковците Боян Расате или Волен-недоволен ще правят митинги , подписки ,тв шоута , ще лепят плакати по трамваите итн докато не те измъкнат.
А полицаят ако те удари , дори и да има причина за това си губи работата.

За сравнение- колко пъти си виждал пияни полицаи да нападат случаен минувач и колко пъти- пияни скинове да нападат някого?

Джийсъс срещу Хитлер. Бия го до скъсване!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 18, 2010 4:38 pm 
Аватар

За жалост е точно така както го казах, защото съм бил потърпевш и от скинари и от полицаи ( и в случая при полицаите не говоря за бой, а за изпълнение на задълженията... за това с какви права злоупотребяват полицаите). Щото същите полицаи, за които си говориш така наизуст, като видят един приятел да ходи по улицата с мешка, ще са първите дето да го спрат на "редовна" проверка, за да видят дали "случайно" няма наркотици. И същите тия полицаи, когато го спукаха от бой некви чалгари, са си тръгнали...

А на скинари съм казвал, че им е погрешна представата за Ботев...

и са ме изслушвали... извод?

В случая си говорим, че много полицаи не си вършат работата... ако си я вършеха, щях да се съглася с тебе...

Цитат:
колко пъти си виждал пияни полицаи да нападат случаен минувач

Николко...

щото пътите, в които съм виждал подобни случки, полицаите не са били пияни...

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 18, 2010 5:37 pm 
Аватар

"Щом видят очертанията на пистолета бягат...." значи толкова и ситуации си виждал... то номера е един да не избяга ами да те закове(недай си боже...)
"2. имам средствата...
Засега просто средствата нямам" - тука нещо се загубих и обърках...
А и извинявай , но ... от писаното ти хем се описваш като монах на шаолин и се справяш със всичко ... хем споменаваш , че здравословно не си добре и имаш нужда от самозащитни средства... :o

IvanTheChemist - това е интересен вариант... само че не съм наясно , те гумените не бяха ли с малко по специален контрол ... в смисъл при продаването/намирането им ...питам понеже нямам никаква представа(не съм се интересувал и ако имаш инфо ... ще се радвам да го споделиш) :thumb: :hat:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 18, 2010 11:35 pm 
Аватар

Идея си нямам, ако не го уцелиш в окото обаче - ще живее ^^. Ако не го застреляш още 3 пъти в слънчевия сплит :D.

My anime and manga list
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 18, 2010 11:45 pm 
Аватар

Ичиго в кой град живееш? Живял съм 17 години във Видин , 7 в Пловдив и 4 в София. Имал съм престои от по няколко месеца във Варна , Търново и Хасково. Винаги , абсолютно винаги нося мешка , с дълга коса съм , с брада , кубинки , често с рокерия. И за почти 28-те ми години никога не ме е спирал полицай "просто така за проверка на наркотици" ? 99 % от приятелите ми са метъли , хипари или просто 'изпадляци". И те никога не са имали тоя проблем. Възможно е някъде в някой град да има полицай- идиот.. но силно се съмнявам. Ако някой път поговориш със служител на МВР , ще разбереш ,че и 'при изпълнение на служебните задължения" , закона не ги защитава и могат да изгорят , ако плеснат шамар на някой келеш (особено ако той има връзки тук-там).

А скинар не ми хвали. Тези от тях , които ще те изслушат за каквото и да е.. се броят на пръстите на едната ми ръка. Имам приятели скинари и те самите се оплакват колко много "псевдота" и малоумници са се самопровъзгласили за "скинове" или "нацита" ..просто за да си избиват агресията и да скачат на бой...

Джийсъс срещу Хитлер. Бия го до скъсване!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Сеп 19, 2010 1:05 am 
Аватар

IvanTheChemist написа:
Идея си нямам, ако не го уцелиш в окото обаче - ще живее ^^. Ако не го застреляш още 3 пъти в слънчевия сплит :D.

Мммм зависи от разстоянието и калибъра... ако е отблизко ще си те утрепе ефикасно както може да направи и газльонката... аз имах в предвид сдобиването и употребата им като цяло(но няма проблем ще се разровя и ще намеря инфо) :thumb: :hat:

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Сеп 19, 2010 3:48 am 
Аватар

Jesus написа:
IvanTheChemist написа:
Преди смятах, че трябва да е свободно. Сега смятам, че на човек, който е бил арестуван, подсъдим и т.н. не трябва да му дават разрешително за 5-10 години. За хора, които не са имали такива пререкания със закона, психотест и един курс по боравене/поддръжка/право/първа помощ мисля, че са достатъчни. Това си говорим за така наречените small arms - пистолети, револвери. За нещо по-голямо - геометрична прогресия. Изобщо не ми се нрави идеята сульо и пульо да ми се правят на мъже като си държат АК-47 в гардероба. Или рязана помпа в колата. Но пък и идеята да имаш рязана двуцевка би спряла много хора да се правят на мъже (дори и жени). Разбира се, законите ще трябва да се коват почти из основи, но това е друг въпрос. А, да - най-трудно да се вади разрешително за ловни карабини с едър калибър. Не искам да се чувствам обграден от снайперисти.

След това мнение няма какво повече да кажа освен едно голямо : +1.

Манзи въпрос: а как стои въпроса с хладното оръжие в Япония и САЩ?
Чисто теоретично би могъл да охладиш желанието на крадеца и с :лък , арбалет , прашка , меч , копие , нагината , брадва , кирка , лопата и прочие...

Тук за арбалет ти трябва разрешително освен ако не е до 80 метра или май зависеше от скоростта с която изстрелва стрелата.
Виж идея нямам как стои въпроса със спортните лъкове (знам само че в момента в който пуснеш стрелата скоростта е 300+ км/ч зависимо от модела), принципно пича в оръжейния магазин обясни доста неща ако някой го интересува нещо примерно както Ghost Wolf-a беше питал може да попиташ някъде в някой голям или поне легален и сигурен оръжеен магазин продавача ще може да ти каже доста от нещата включително и за електрошоковете- от определен волтаж нататък преди няколко години(6-7 +- някоя друга годинка) също се искаше разрешително сега не зная как е а и не ме интересува особено.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 20, 2010 11:30 am 
Аватар

Jesus написа:
Ичиго в кой град живееш? Живял съм 17 години във Видин , 7 в Пловдив и 4 в София. Имал съм престои от по няколко месеца във Варна , Търново и Хасково. Винаги , абсолютно винаги нося мешка , с дълга коса съм , с брада , кубинки , често с рокерия. И за почти 28-те ми години никога не ме е спирал полицай "просто така за проверка на наркотици" ? 99 % от приятелите ми са метъли , хипари или просто 'изпадляци". И те никога не са имали тоя проблем. Възможно е някъде в някой град да има полицай- идиот.. но силно се съмнявам. Ако някой път поговориш със служител на МВР , ще разбереш ,че и 'при изпълнение на служебните задължения" , закона не ги защитава и могат да изгорят , ако плеснат шамар на някой келеш (особено ако той има връзки тук-там).

А скинар не ми хвали. Тези от тях , които ще те изслушат за каквото и да е.. се броят на пръстите на едната ми ръка. Имам приятели скинари и те самите се оплакват колко много "псевдота" и малоумници са се самопровъзгласили за "скинове" или "нацита" ..просто за да си избиват агресията и да скачат на бой...

Личи си колко си живял в София и то в по-зрелите ти години...
В София от полицай до полицай разликата е огромна...

и щом ти не си го изпитал на твой гръб, въобще не си живял в София :lol:

Говорим за случаи, в които хора без криминално досие, чието единствено нарушаване на закона е било да пресекат улицата на два метра от пешеходната пътека, да си го отнасят ей така - щото на човека му е кофти деня и е решил да се заяжда.

Аз с мешка и кубинки никога не съм ходил все едно из София. По дяволите компанията, с която израснах, пропуши и са всеки ден са някъв коз в джоба. Аз никога не съм пушил в живота си. На мене ми се е случвало 4 пъти в седмицата да ме проверят, а тях още не са ги ловили.

Извинявай, че така ти псувам Мариновите полицаи, ма ще ти дам един пример за какви полицаи си говорим:

Разхождам си се из Борисовата градина с един приятел и ни спират полицаи. И нормална проверка, изпразних си джобовете, парите, документите, джиесема - всичко на капака на колата му. Той се обади по радиостанцията да ни проверят егн-тата. Че 10 пъти ни попита "Имате ли нещо нелегално в себе си" - попита ни, тва не ми пречи, че ни изгуби 10 минути от времето. Ама това, което ме дразни, е че тоя, който ме проверяваше мене буквално чикия ми наби. Извинявай, той седи такъв, начеса ми топките и ми вика "Тука торбичка има ли?" ... аз му викам "Да" и той почна да ми се заяжда да не съм му се правил на интересен. И тва е просто комична случка, примера за боя ти го дадох, имам още поне 10 такива...

4 години си живял в София - аз па цял живот само в София живея. Полицаите тука наизуст ги научих... и ти казвам, че за да живея в София и да се чувствам сигурен ми трябва оръжие... Вие ако щете ги бийте крадците (радвам се че сте сигурни в себе си), аз не мога...

А Ghost Wolf, да живееш здравословно въпреки нездравословното ти състояние не е да си монах от Шаолин, просто ти трябва малко акъл в главата, та поне на собствения си организъм да си свикнал. Ако поне това не го разбираш, нищо чудно че нищо от това, което казвам не разбираш...

Цитат:
"2. имам средствата...
Засега просто средствата нямам" - тука нещо се загубих и обърках...

Върни се на моето мнение и го прочети пак... първо дума по дума, после го сглоби в изречения... тряа ви кажа, че ми е много трудно да не ви напсувам, честно :lol:

Последна промяна Ichigo98 на Пон Сеп 20, 2010 11:42 am, променена общо 2 пъти

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 20, 2010 11:37 am 
Аватар

Ichigo98 написа:
аз па цял живот само в София живея. Полицаите тука наизуст ги научих... и ти казвам, че за да живея в София и да се чувствам сигурен ми трябва оръжие...

Най-вероятно живеем в различни градове щом това го твърдиш. На мен как пък не ми са се случвали такива неща, та да имам нужда от оръжие не знам. И полицията не ми е правила 4 проверки щото ги е кеф, а защото това им е работата, а и на едната просто си го просех.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 20, 2010 11:43 am 
Аватар

dream_dragon написа:
Ichigo98 написа:
аз па цял живот само в София живея. Полицаите тука наизуст ги научих... и ти казвам, че за да живея в София и да се чувствам сигурен ми трябва оръжие...

Най-вероятно живеем в различни градове щом това го твърдиш.

Ти в друга реалност живееш...
затва като те псувам на живо гледаш към небето...

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 20, 2010 4:43 pm 

lol, ichigo явно се изживява като гангстерче и му е кеф да се прави на жертва. Мен за 22 години в София са ме проверявали точно 2 пъти. И нямах никакви проблеми с полицаите. Да, не ходя с мешки и кубинки, ходя с кецове, но не мисля, че това е най-важният фактор, определящ полицейските проверки. Пък те полицаите ще се държат с теб така, както ти се държиш с тях. Ако с готовност правиш това, което ти казват и си приятелски настроен, защото това им е работата, не вярвам да тръгнат да се заяждат с теб. Поне с мен не са се. Никога. Ама да, сигурно живея в паралелна вселена, където, о, изненада, полицаите не те пребиват, защото ходиш накриво ;)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 20, 2010 5:02 pm 
Аватар

Ichigo98 ми аз ти чета мненията по няколко пъти ... променям ... дешифрирам и накрая горе доло ти хващам мнението... понеже ти в две изречения хем казваш едно , хем след малко си противоречиш....
Нека обобщим : ти си наясно с организма си , въпреки недъзите ; хем неможеш да тренираш , хем можеш да се справяш с нещата , че даже о оръжие да използваш(макарче с 22 да ... :thumb: ) ; хем имаш много мозък и се измъкваш от трудни ситуации без да си изядеш боя , хем провокираш полицаите при които последното в мозъка им е да се базикат с 98 набор... тука нещо пак се изгубих... ти с биткаджиите се разбираш и им говориш за Ботев ...Елин Пелин и си провеждате уроци по история .... а виж ти лошите полицаи...
Макар че може... аз и аз понякога съм отказвал проверка или съм отказвал на полицай понеже отношението им е било кофти ... ама номера е да знаеш мярката и да си знаеш правата преди всичко ... (мен са ме проверявали има няма 2 пъти ... 2 пъти съм отказвал проверка ... и не броя случаи от типа : лична карта имате ли ... или КАТ проверките...) :thumb: :hat:

П.п. то и аз пиша понякога с малките пръсти на краката си ... и даже някои уважавани от мен съфорумци се нервят и многоточията ми(макарче тук нито пишем декларации , отчети или...) ... ама... :peace: :hat:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 20, 2010 6:21 pm 
Аватар

Ichigo98 написа:
затва като те псувам на живо гледаш към небето...

Виждали сме се наживо? Следващия път се представи, че аз съм изпуснал.

Ghost Wolf, тия многоточия верно бъркат в здравето. Човек си мисли, че мисълта ти е много накъсана.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 20, 2010 7:18 pm 
Аватар

Първо - не съм набор 98 (не бе, всъщност съм... и имам приятели скинари на 8 години и ще ги викам да те бият)
Второ - в напрегнати ситуации не ми е проблема на мене колко мозък имам аз, а колко акъл има тоя, дето ще направи глупостта... а на полицаите не се отварям, просто не може да седи и да ми търка кура, а аз да го гледам и да си трая, след като пет пъти ме е хванал директно на улицата, че се разхождам и почва да ме блъска и да ме разпитва, щото стереотипите му за моето поколение са "тоя е шибан наркоман"...

Трето - ма не, удобно ли ви е да сте такива идиоти, честно ви питам?

Четвърто - Дрийм Драгъне, извади си главата от задника, още когато за пръв път ме запознаха с тебе ти казах, че си прост и загубен, поне не беше толкова идиот, че да тръгнеш да спориш с тия неоспорими факти...

Ма тука си врещиш... т.н., пак излизате от темата...

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 7 [ 100 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]