|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 11:08 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Трябва ли да има контрол над оръжието. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Сеп 18, 2010 2:56 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=41784_1293930593.jpg) |
Ichigo98 |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
|
Бе човек, все тая гумени, халосни, истински, повечето достатъчно тъпи, дето са се опитвали да ме ограбят, като нищо могат да направят някоя глупост. Най-малкото е, виждал съм как на такива хора им трябва само да видят очертанието на пистолета под тениската ти и да избягат. Аз не съм тръгнал да се правя на Сам Фишър и да се изправям срещу агентите на чуждестранните престъпни организации за да ни спася икономиката, аз искам да ходя по улиците на София вечерно време сигурен, че:
1. знам как да се грижа за себе си и 2. имам средствата...
Засега просто средствата нямам, а знам как да се грижа за себе си...
А също така го има полицейския фактор, щото аз като съм в обкръжението на софийски скинар и софийски полицай ме е страх повече от полицая... не щото може да е по-тъп от скинара, а щото може да е по-тъп и има повече власт от скинара...
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Трябва ли да има контрол над оръжието. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Сеп 18, 2010 4:38 pm |
Ichigo98 |
|
|
За жалост е точно така както го казах, защото съм бил потърпевш и от скинари и от полицаи ( и в случая при полицаите не говоря за бой, а за изпълнение на задълженията... за това с какви права злоупотребяват полицаите). Щото същите полицаи, за които си говориш така наизуст, като видят един приятел да ходи по улицата с мешка, ще са първите дето да го спрат на "редовна" проверка, за да видят дали "случайно" няма наркотици. И същите тия полицаи, когато го спукаха от бой некви чалгари, са си тръгнали... А на скинари съм казвал, че им е погрешна представата за Ботев... и са ме изслушвали... извод? В случая си говорим, че много полицаи не си вършат работата... ако си я вършеха, щях да се съглася с тебе... Цитат: колко пъти си виждал пияни полицаи да нападат случаен минувач Николко... щото пътите, в които съм виждал подобни случки, полицаите не са били пияни...
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Трябва ли да има контрол над оръжието. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Сеп 18, 2010 5:37 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=38062_1264707268.jpg) |
Ghost Wolf |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 11:13 pm Мнения: 545 Местоположение: Where The Rain Grows
|
"Щом видят очертанията на пистолета бягат...." значи толкова и ситуации си виждал... то номера е един да не избяга ами да те закове(недай си боже...) "2. имам средствата... Засега просто средствата нямам" - тука нещо се загубих и обърках... А и извинявай , но ... от писаното ти хем се описваш като монах на шаолин и се справяш със всичко ... хем споменаваш , че здравословно не си добре и имаш нужда от самозащитни средства... IvanTheChemist - това е интересен вариант... само че не съм наясно , те гумените не бяха ли с малко по специален контрол ... в смисъл при продаването/намирането им ...питам понеже нямам никаква представа(не съм се интересувал и ако имаш инфо ... ще се радвам да го споделиш)
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Трябва ли да има контрол над оръжието. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Сеп 18, 2010 11:35 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=434_1389131157.jpg) |
IvanTheChemist |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Пет Сеп 30, 2005 11:01 am Мнения: 1817 Местоположение: Между тъканта на лабиринтите, пада се в Надежда-2
|
Идея си нямам, ако не го уцелиш в окото обаче - ще живее ^^. Ако не го застреляш още 3 пъти в слънчевия сплит ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) .
_________________ I hate lame haters that hate just for the hate and because they think that "t3h hat1ng stuv iz kul".
Perfect-Blue написа: Щото в българия сеирджии и даващи акъл много, ама участници малко. My anime and manga list
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Трябва ли да има контрол над оръжието. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Сеп 18, 2010 11:45 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=26093_1287338854.jpg) |
Jesus |
|
Регистриран на: Пон Юни 23, 2008 8:31 am Мнения: 778 Местоположение: navsqkude
|
Ичиго в кой град живееш? Живял съм 17 години във Видин , 7 в Пловдив и 4 в София. Имал съм престои от по няколко месеца във Варна , Търново и Хасково. Винаги , абсолютно винаги нося мешка , с дълга коса съм , с брада , кубинки , често с рокерия. И за почти 28-те ми години никога не ме е спирал полицай "просто така за проверка на наркотици" ? 99 % от приятелите ми са метъли , хипари или просто 'изпадляци". И те никога не са имали тоя проблем. Възможно е някъде в някой град да има полицай- идиот.. но силно се съмнявам. Ако някой път поговориш със служител на МВР , ще разбереш ,че и 'при изпълнение на служебните задължения" , закона не ги защитава и могат да изгорят , ако плеснат шамар на някой келеш (особено ако той има връзки тук-там).
А скинар не ми хвали. Тези от тях , които ще те изслушат за каквото и да е.. се броят на пръстите на едната ми ръка. Имам приятели скинари и те самите се оплакват колко много "псевдота" и малоумници са се самопровъзгласили за "скинове" или "нацита" ..просто за да си избиват агресията и да скачат на бой...
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=01USG9xp ... re=related
Джийсъс срещу Хитлер. Бия го до скъсване!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Трябва ли да има контрол над оръжието. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Сеп 19, 2010 3:48 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=34184_1242734472.gif) |
Pinko |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
|
Jesus написа: IvanTheChemist написа: Преди смятах, че трябва да е свободно. Сега смятам, че на човек, който е бил арестуван, подсъдим и т.н. не трябва да му дават разрешително за 5-10 години. За хора, които не са имали такива пререкания със закона, психотест и един курс по боравене/поддръжка/право/първа помощ мисля, че са достатъчни. Това си говорим за така наречените small arms - пистолети, револвери. За нещо по-голямо - геометрична прогресия. Изобщо не ми се нрави идеята сульо и пульо да ми се правят на мъже като си държат АК-47 в гардероба. Или рязана помпа в колата. Но пък и идеята да имаш рязана двуцевка би спряла много хора да се правят на мъже (дори и жени). Разбира се, законите ще трябва да се коват почти из основи, но това е друг въпрос. А, да - най-трудно да се вади разрешително за ловни карабини с едър калибър. Не искам да се чувствам обграден от снайперисти. След това мнение няма какво повече да кажа освен едно голямо : +1. Манзи въпрос: а как стои въпроса с хладното оръжие в Япония и САЩ? Чисто теоретично би могъл да охладиш желанието на крадеца и с :лък , арбалет , прашка , меч , копие , нагината , брадва , кирка , лопата и прочие... Тук за арбалет ти трябва разрешително освен ако не е до 80 метра или май зависеше от скоростта с която изстрелва стрелата. Виж идея нямам как стои въпроса със спортните лъкове (знам само че в момента в който пуснеш стрелата скоростта е 300+ км/ч зависимо от модела), принципно пича в оръжейния магазин обясни доста неща ако някой го интересува нещо примерно както Ghost Wolf-a беше питал може да попиташ някъде в някой голям или поне легален и сигурен оръжеен магазин продавача ще може да ти каже доста от нещата включително и за електрошоковете- от определен волтаж нататък преди няколко години(6-7 +- някоя друга годинка) също се искаше разрешително сега не зная как е а и не ме интересува особено.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Трябва ли да има контрол над оръжието. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Сеп 20, 2010 11:30 am |
Ichigo98 |
|
|
Jesus написа: Ичиго в кой град живееш? Живял съм 17 години във Видин , 7 в Пловдив и 4 в София. Имал съм престои от по няколко месеца във Варна , Търново и Хасково. Винаги , абсолютно винаги нося мешка , с дълга коса съм , с брада , кубинки , често с рокерия. И за почти 28-те ми години никога не ме е спирал полицай "просто така за проверка на наркотици" ? 99 % от приятелите ми са метъли , хипари или просто 'изпадляци". И те никога не са имали тоя проблем. Възможно е някъде в някой град да има полицай- идиот.. но силно се съмнявам. Ако някой път поговориш със служител на МВР , ще разбереш ,че и 'при изпълнение на служебните задължения" , закона не ги защитава и могат да изгорят , ако плеснат шамар на някой келеш (особено ако той има връзки тук-там).
А скинар не ми хвали. Тези от тях , които ще те изслушат за каквото и да е.. се броят на пръстите на едната ми ръка. Имам приятели скинари и те самите се оплакват колко много "псевдота" и малоумници са се самопровъзгласили за "скинове" или "нацита" ..просто за да си избиват агресията и да скачат на бой... Личи си колко си живял в София и то в по-зрелите ти години... В София от полицай до полицай разликата е огромна... и щом ти не си го изпитал на твой гръб, въобще не си живял в София ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Говорим за случаи, в които хора без криминално досие, чието единствено нарушаване на закона е било да пресекат улицата на два метра от пешеходната пътека, да си го отнасят ей така - щото на човека му е кофти деня и е решил да се заяжда. Аз с мешка и кубинки никога не съм ходил все едно из София. По дяволите компанията, с която израснах, пропуши и са всеки ден са някъв коз в джоба. Аз никога не съм пушил в живота си. На мене ми се е случвало 4 пъти в седмицата да ме проверят, а тях още не са ги ловили. Извинявай, че така ти псувам Мариновите полицаи, ма ще ти дам един пример за какви полицаи си говорим: Разхождам си се из Борисовата градина с един приятел и ни спират полицаи. И нормална проверка, изпразних си джобовете, парите, документите, джиесема - всичко на капака на колата му. Той се обади по радиостанцията да ни проверят егн-тата. Че 10 пъти ни попита "Имате ли нещо нелегално в себе си" - попита ни, тва не ми пречи, че ни изгуби 10 минути от времето. Ама това, което ме дразни, е че тоя, който ме проверяваше мене буквално чикия ми наби. Извинявай, той седи такъв, начеса ми топките и ми вика "Тука торбичка има ли?" ... аз му викам "Да" и той почна да ми се заяжда да не съм му се правил на интересен. И тва е просто комична случка, примера за боя ти го дадох, имам още поне 10 такива... 4 години си живял в София - аз па цял живот само в София живея. Полицаите тука наизуст ги научих... и ти казвам, че за да живея в София и да се чувствам сигурен ми трябва оръжие... Вие ако щете ги бийте крадците (радвам се че сте сигурни в себе си), аз не мога... А Ghost Wolf, да живееш здравословно въпреки нездравословното ти състояние не е да си монах от Шаолин, просто ти трябва малко акъл в главата, та поне на собствения си организъм да си свикнал. Ако поне това не го разбираш, нищо чудно че нищо от това, което казвам не разбираш... Цитат: "2. имам средствата... Засега просто средствата нямам" - тука нещо се загубих и обърках... Върни се на моето мнение и го прочети пак... първо дума по дума, после го сглоби в изречения... тряа ви кажа, че ми е много трудно да не ви напсувам, честно
Последна промяна Ichigo98 на Пон Сеп 20, 2010 11:42 am, променена общо 2 пъти
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Трябва ли да има контрол над оръжието. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Сеп 20, 2010 11:37 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4866_1296932566.jpg) |
dream_dragon |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Нед Авг 27, 2006 2:57 pm Мнения: 4124 Местоположение: dragon's land
|
Ichigo98 написа: аз па цял живот само в София живея. Полицаите тука наизуст ги научих... и ти казвам, че за да живея в София и да се чувствам сигурен ми трябва оръжие... Най-вероятно живеем в различни градове щом това го твърдиш. На мен как пък не ми са се случвали такива неща, та да имам нужда от оръжие не знам. И полицията не ми е правила 4 проверки щото ги е кеф, а защото това им е работата, а и на едната просто си го просех.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Трябва ли да има контрол над оръжието. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Сеп 20, 2010 11:43 am |
Ichigo98 |
|
|
dream_dragon написа: Ichigo98 написа: аз па цял живот само в София живея. Полицаите тука наизуст ги научих... и ти казвам, че за да живея в София и да се чувствам сигурен ми трябва оръжие... Най-вероятно живеем в различни градове щом това го твърдиш. Ти в друга реалност живееш... затва като те псувам на живо гледаш към небето...
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Трябва ли да има контрол над оръжието. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Сеп 20, 2010 4:43 pm |
mechagucha |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
lol, ichigo явно се изживява като гангстерче и му е кеф да се прави на жертва. Мен за 22 години в София са ме проверявали точно 2 пъти. И нямах никакви проблеми с полицаите. Да, не ходя с мешки и кубинки, ходя с кецове, но не мисля, че това е най-важният фактор, определящ полицейските проверки. Пък те полицаите ще се държат с теб така, както ти се държиш с тях. Ако с готовност правиш това, което ти казват и си приятелски настроен, защото това им е работата, не вярвам да тръгнат да се заяждат с теб. Поне с мен не са се. Никога. Ама да, сигурно живея в паралелна вселена, където, о, изненада, полицаите не те пребиват, защото ходиш накриво
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Трябва ли да има контрол над оръжието. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Сеп 20, 2010 6:21 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4866_1296932566.jpg) |
dream_dragon |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Нед Авг 27, 2006 2:57 pm Мнения: 4124 Местоположение: dragon's land
|
Ichigo98 написа: затва като те псувам на живо гледаш към небето... Виждали сме се наживо? Следващия път се представи, че аз съм изпуснал. Ghost Wolf, тия многоточия верно бъркат в здравето. Човек си мисли, че мисълта ти е много накъсана.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Трябва ли да има контрол над оръжието. ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Сеп 20, 2010 7:18 pm |
Ichigo98 |
|
|
Първо - не съм набор 98 (не бе, всъщност съм... и имам приятели скинари на 8 години и ще ги викам да те бият) Второ - в напрегнати ситуации не ми е проблема на мене колко мозък имам аз, а колко акъл има тоя, дето ще направи глупостта... а на полицаите не се отварям, просто не може да седи и да ми търка кура, а аз да го гледам и да си трая, след като пет пъти ме е хванал директно на улицата, че се разхождам и почва да ме блъска и да ме разпитва, щото стереотипите му за моето поколение са "тоя е шибан наркоман"...
Трето - ма не, удобно ли ви е да сте такива идиоти, честно ви питам?
Четвърто - Дрийм Драгъне, извади си главата от задника, още когато за пръв път ме запознаха с тебе ти казах, че си прост и загубен, поне не беше толкова идиот, че да тръгнеш да спориш с тия неоспорими факти...
Ма тука си врещиш... т.н., пак излизате от темата...
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|