x2 Докато четох ми хрумна обаче... Защо Рафтел е толкова труднодостъпен остров?! Какво го прави труден и защо никой не се и опитва да ходи натам?! И от теорията на Фалкона ми хрумна - WG просто са активирали едно от тези оръжия! Оръжие-defence, което да пази острова, чиито истини не са могли да изтрият по една или друга причина. Или пък самите обитатели на острова са го активирали, но в такъв случай WG няма как да знаят какво има на острова. Но горе-долу би трябвало да знаят пък, щом преследват Роджър и кръвта му като някакъв дявол. Явно има защо да ги е страх най-много от него.
Ако оставим Рафтел на страна, 99% WG притежават някое от древните оръжия. Имат предостатъчно време, сила и ресурси, пък и най-вероятно знаят истината за миналото... не вярвам да са ги оставили току-така. Може би назначават разните тайни служби с такива мисии....
Но драматичен край не ща ! Да свършва къдет' иска, най-шоненския край ми се вижда, след като всичко е приключило и решено, някакви иначе лесно-победими рукита тип "наще" да се изправят и да предизвикат екипажа. Лъфи да сложи шапката ухилен и да каже "Ае да тръгваме!" *към тях нали... Драматичния вариант Лъфи тряя да остави ОП легендата да живее и да я разпали още веднъж със смъртта си, както направи Белия. Явно така измират кралете на пиратите... >.>
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
Когато Рейлайт говореше в кръчмата в Шабонги за One piece, останах с впечатлението, че не е нещо особено. Сякаш за него беше най-лесното нещо на света да им каже какво е съкровището и да ги заведе там. Един вид, в този момент, Рей е бил Ода, говорещ пред публиката, тоест нас. Ние сме Усопп, който е нетърпелив да разбере, спомняте си и как Луфи реагира. Тази сцена, независимо дали е излязла из-под ръката на съзнателната мисъл на Ода ( ) или е пробила някъде из дебрите на подсъзнанието му, според мен ни казва - какво значение има какъв в края ... важно е приключението И като казвам "приключение", това е как Луфи живее, как се бори, приятелите с които дели хубавите и лошите моменти, въобще ... one piece
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
Заглавие: Re: One Piece
Публикувано на: Вто Сеп 14, 2010 2:53 pm
dataa
МОЛЯ някой да преведе какво обеснява Хераклес на Усоп в чаптър 596 на последната страница,че нещо не вдявам.
Публикувано на: Вто Сеп 14, 2010 3:07 pm
Logrus
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
То щото нищо не казва, само че островът е пълен с растения, дето много бърже се развъждат
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
На тоя остров има неща наречени "поп грийнс". Враждебните растения, които притежават "незабавен растеж" ги има в изобилие/яко/бол. И техните семена се наричат "поп грийнс". Имат различни употреби...
Ма няма как да ни кажат повече, щото нали трябва да са тайна техниките и да ги приложат в някой cewl момент. Най-вероятно Усоп ще набере семена от тия растения (а може би и ще си отглежда 1-2), и ще почне с тях да стреля с прашката. И като си уцели мишената, в момента на допир би трябвало от там незабавно да поникнат "враждебни растения". Примерно ако вземе няква коприва... или увивно растение.. сещаш се как може да се използва. Цели, пониква, пръска семена наоколо, поникват и изведнъж противника ти се оказва в полу-джунгла, дори да не си го уцелил. А най-вероятно има някви гърмящи и взривяващи се растения, до колкото познавам Ода xD
мерси за превода.Междо другото се сетих че едва в блиското минало Вагапънк е изобретил начин за прекосяване на "тихите пояси".Та в тоя смисъл предполагъм че има петима "флиит" адмирали,по един за всяко море и Гранд Лаин,и един "Пан Флиит"адмирал дето ги командва. Освен това ми е чудно дали Ред Лаин е населена,все пак Мариаджоа е върху нея.
Публикувано на: Вто Сеп 14, 2010 11:50 pm
Kesshou
Регистриран на: Пет Мар 06, 2009 11:16 pm Мнения: 638 Местоположение: Heaven
dataa написа:
...Освен това ми е чудно дали Ред Лаин е населена,все пак Мариаджоа е върху нея.
Досега май нищо не е казано, обаче предполагам, че като тръгнат за Фишмен острова ще разберем повече и за Ред Лайн
Публикувано на: Сря Сеп 15, 2010 10:51 am
Pinko
Дали Вегапънк ще е измислил и приложил някакви нови технологии след тайм скип-а ?
Публикувано на: Сря Сеп 15, 2010 11:43 am
Kesshou
Регистриран на: Пет Мар 06, 2009 11:16 pm Мнения: 638 Местоположение: Heaven
Вероятно летящи кораби, подобни на Максим- на Енел летящия ковчег.. (Ако не греша, Ark Maxim се превежда като "ковчега Максим")
Публикувано на: Пет Сеп 17, 2010 12:04 pm
ArchLord
Регистриран на: Чет Мар 26, 2009 10:34 pm Мнения: 254 Местоположение: Where The Gods can't see
омфг знаехте ли че за някой от приключенията на Лъфи ода ги взима от книгата Пътешествията на Гъливер(или нещо такова не си спомням точното име на книгата) но вземете прочетете книгата и ще видите за кфо става на въпрос също открих че Ода е взел от книгата на Данте Алигиери Божествена комедия за да направи Импел Даун нали формата на импела са 6 кръга един под дръг в книгата на Данте е по същият начин само че са 9 кръговете о.О и намерих нещо интересно на надгробният камък на Johnatan Swift(писателят на Пътешествията на Гъливер) на камъка пишело следното "Тук лежи тялото на Джонатан Суифт, Д.,декан на катедралата,на място кадето неговото изгарящо възмощение не може да измъчва неговото сърце.Иди пътнико и се опитай да имитираш един човек който беше неизлечим защитник на свободата".................забележете това Д в името му и също това че е обичал свободата нали Лъфи каза че иска да стане крал на пиратите защото той е най-свободният човек на земята
Че това това с Импела го знаем от много отдавна,то всеки който е чел книгата на Данте(или поне в часовете по литература) ще направи аналогията,също и за Гъливер бях чел преди година в някакъв форум
епизодите в импел даун ме вбесиха и ме накараха да изчета мангата за 6 часа XD от там през цялата война тва е втория път в който луфи трябва да се бие в огромна кула на етажи и ги дръпнаха в толкова много епизоди
Публикувано на: Пет Сеп 17, 2010 5:42 pm
Kohinoor
В мангата принципно има изключително много препратки към нашия свят. И не само към литература, история, велики личности, изобретения и прочее...
Това го пъхам като спойлер, защото малко си изгубих мисълта и стана на каша : )
Спойлера:
Наскоро бях хванала нещо като енциклопедия за пирати и имаше повече съвпадения в имената от колкото подозирах. Като се почне от Роджър - Веселия Роджър (Али Раджа - цар на морето), капитан Роджър, комодор Роджър, Уудс Роджър (първото приляга ест.), Едуард Тийч, Чарлз Белами, Енни Бони, Бартоломео Робъртс, Барбароса, Уилям Кид, Франсоа Лолонуа, Годеке Михал, Френсис Дрейк, Томас Дрейк, Джон Хоукинз, Фернандо Магелан... сигурно изпускам някой... Понякога има прилики между хората и героите като характер/дела, но са слабо изразени. Примерно това ме озадачи: Хоукинз е бил чичо на Дрейк. Двамата са си пиратствали заедно. По-късно, ако не се лъжа, Елизабет 1ва назначава Дрейк за вице-адмирал на флотата, след това той става адмирал, а чичо му вице... (което няма много общо, с това което се случва в парчето, но примесено с историята на още един пират, не се сещам името, започва да се вързва). Та си мисля, че за да изгради един герой използва по 2-3 истински пирати. Което естествено не е приложимо за всички, но примерно Зоро конструктивно има прилика в бекграунда с Лолонуа, а предполагам и със Зоро (който не е пират, но пък върти меча). Дракюл Михоук (по спомен го произнасяха така) - Дракула и Г. Михел=Михелк=Михал (и всякакви вариации)... Естествено всички герои са шоуненизирани версии. Пиратите все пак не са били цвете. Та не си спомням какво исках да кажа като го почнах това мнение, но продължавам с това - малко или много Ода се придържа към историята на персонажите и водените от тях битки. Някой ентусиаст може да се впрегне в разгадаване на пътя на констукция на ОП и после да сподели. Определено е много работа...
ПП. SayanMk - за кайзоку оу - благодаря, че ме поправи. Не беше печатна грешка, мислех си, че си върви заедно с ни колкото и да няма логика...
Публикувано на: Пет Сеп 17, 2010 6:01 pm
Hajutze
Не знам защо но винаги фамилията на Роджър ми е била позната (D. Gol = Де Гол ..)
_________________ FUTURAMA
Публикувано на: Пет Сеп 17, 2010 7:41 pm
Wind_Falcon
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
Вие не ги ли знаехте тези неща
Точно те за мен правят света на OP толкова добър.
НИЩО не сте разбрали от OP...
Блекбиърд за какво мислите има пиячка и 3 пищова на пояса си? Защото истинския Блекбиърд е ходил така (пищовите тогава са изтрелвали един куршум и презареждането е ставало толкова бавно че неможе да се извърши в разгорещена битка. За какво мислите са се били с мечове в ера в която има огнестрелни оръжия)...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 11 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения