Дата и час: Съб Фев 08, 2025 1:03 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Blue Dragon: Ral Grado
МнениеПубликувано на: Сря Ное 29, 2006 4:52 pm 
Аватар

HellScream написа:
Изображение
Заглавие: Blue Dragon: Ral Ω Grado
Брой томове : 4 тома
Статус : Ended
Година : 2007
Жанр : Action / Adventure / Ecchi / Fantasy / Shounen
Сериализирана в : Weekly Shonen Jump (Shueisha)
Мангака : TAKANO Tsuneo & OBATA Takeshi

Сянката е демоно-подобно същество родено в света на тъмнината - Le Noir. Те няма форма, а хората смятат, че са зли същества който Бог е пратил в тъмнината. Евентуално тези същества навлизат в човешкия свят, света на светлината. За да оцелеят там, те превземат телата на животни и хора. В пълна тъмнина те не могат да създадат някаква форма, и затова им трябва светлина за това. Те могат и да придобият допълнителни способности ако изядат други сенки, или изядат приемника си отвътре. Също така има 3 вида сенки. Както и специален вид, които са само 5 на брой, които имат формата на животни, една от които е и Синият дракон Град.
Рал е затворен в пълна тъмнина от баща си от 15 години, защото в него от бебе има сянка - Град. Но един ден замъка в който е Рал, бива нападнат от сенките и хората са принудени да искат помощ от Рал и неговата сянка. След като ги спасява и вижда колко са прекрасни жените, Рал решава да спаси всички красиви жени на света от сенките. Което от друга страна ще изпълни обещанието към Град, който е решен да свали от трона сегашната кралица на света на тъмнината – Бира, което е причината сенките да навлязат в човешкия свят.

Автор: CaBa

Тема във Връзки

Амииии понеже някъде ми се искаше да си излея гневът и мъката от новото творение на Обата, а пък не знаех къде точно, а и не заслужава да му се прави нова тема ...(айде от мен да мине, ще си му пусна пък :lol:
Та, новата манга на Такеши > Ral Ω Grado, сериализирана в Weekly (Shounen) Jump, правена по RPG игра за Xbox под името Blue Dragon.
Аз още преди време се нахъсвах, като естествено си мислех за някакво епическо фентъзи с интересна история и преплетена с божествения арт на Такеши ...радвах се, мечтаех си ...ама не, вчера видях, че вече има сканове ..оообаче нещоо хич не ми хванаха окото, да не говорим, че не съм очаквала такова нещо от Обата. Фенсървис и то какъв. Къде отидоха хубавите бишоунени и какви са тия едрогърдести ...същества.

http://pocket.kefi.org/bbpp/other/Blue% ... 925pt9.jpg
http://pocket.kefi.org/bbpp/other/Blue2 ... _528lo.jpg

Имам чувството, че гледам някаква хентай манга или нещо ала Bastard :?

Не е честно, чувствам се предадена ... :(

Последна промяна Aerith на Пет Дек 01, 2006 9:41 pm, променена общо 3 пъти

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 29, 2006 7:29 pm 
Аватар
Masaka?!

Разцъках ги картинките, втората ти е няква сгрешена; първия ти пример не е много точен - има цяла страница, дето единственото, което прави е да и опипва гърдите... пък тя и каква е мацка, мани...
Не е чак такава драма, Обата да си рисува квото ще; искам да знам дали Tsugumi Ohba ще работи по нова история.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 29, 2006 9:26 pm 
Аватар

Втората картинка не ми се отваря..
А от първата,това което видях не....абе нищо особено :? В смисъл арт-а си е същият,а тази дето е на леглото и мярнах татуса(цяло татуировище) и се изкефих...то повече не може и да се каже де...Ше го четем ко ши праим :mrgreen:
Цитат:
искам да знам дали Tsugumi Ohba ще работи по нова история.

seconded

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 30, 2006 12:01 am 
Аватар

Morridin написа:
... първия ти пример не е много точен - има цяла страница, дето единственото, което прави е ....

Е, ти сериозно ли мислиш, че ще сложа точно тези картинки за пример, все пак тук влизат и деца :lol: Сега сериозно, ти къде си ги виждал, аз едвам се докопах до една-две. Иначе за мен си е драма, не мога да го приема така и това си е ...пък и като арт не ми допадна ...все едно не е негов :? Изневерил си е на стила, пък и в Shounen Jump :o Ако беше за някое хентайско списание разбирам, но ...абе с две думи, нямам такива :lol:

Колкото до Ооба, и аз искам да знам ще се захване ли с нещо ново скоро, но никъде не споменават. Ни в интервюта, ни в статии ...мистерия си е нейната работа...а, да, щях да забравя, че имаше някаква анкета в един сайт, кой мислите, че е новият автор (Такано Тсунео), с който ще работи Обата и някой беше казал, че е Ооба под прикритие ^^. Не ми се вярва, хич даже ...бтв, като се поразтърсих за някакво инфо за нея/него и попаднах на това:

T Toriyama Akira 鳥山明
A Amano Akira 天野明
K Kano Yasuhiro 叶恭弘
A Amono Yoichi 天野洋一
N Niwanomakoto にわのまこと
O Oda Eiichiro 尾田栄一郎

T Tsunomaru つの丸
S Suzuki Shinya 鈴木信也
U Usuta Kyosuke うすた京介
N Nishi Yoshiyuki 西義之
E Ejiri Tatsuma 江尻立真
O Obata Takeshi 小畑健

:roll:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 30, 2006 3:09 am 
Аватар

http://mangahelpers.com/forum/index.php?topic=11357.0
тук има няколко странички от 1 чаптър на Blue Dragon + превод под тях
(от превода си разбира защо съдържанието на страниците е точно такова - всичко си има обяснение :bash: а вий се хвърлихте веднага към изводите -> хентай ментай :lol:

а за Обата имам 2 предположения 8)
1. решил е да покаже на издателите си че "ши праи кот си иска, пък те ши го издават, ко ши праят" :lol:
2. опитва се да зариби тази част от японската младеж, която го познават от Death Note анимето и като чуят, че е почнал нова манга (която започва по подобен начин) ще хукнат да си купуват Шонен Джъмпа :lol:

дано да е хубава историята - арта се вижда че е на ниво :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 01, 2006 12:42 am 
Аватар

Хахаха, TOWNL са се прецакали :lol: Ъъъм, в крайна сметка, като поразгледах и попрочетох туй-онуй малко се поуспокоих (което не значи, че няма да си гледам още дълго време с неприязън ^^), а и щом вече има и кой да превежда, дали няма да е по-добре пак да си сменя заглавието на темата ?! :whistle: :lol:

PS: Дочух нещо, че Studio Pierrot ще го подхванат и анимето, което се очаква догодина ..леле, леле ...като хванат нещо докато не минат през всичките му възможни "форми" и "трансформации" няма да го оставят и това си е :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 01, 2006 4:15 pm 
Аватар

Интересна изглежда мангата ...и хубаво нарисувана :oops:
Героите имат излъчване като някои от миналите творби на Обата.

И защо TOWNL да са се прецакали :o , аз много се радвам че точно те се заеха ( те май започнаха да превеждат и по-старите чаптъри на Death Note ако не се лъжа - таман за колекцията ми ^^ ). Скановете им са просто перфектни, винаги са ме радвали идеалните сканове, особенно когато видя как английския текст е сложен върху картинката без да има върху нея какъвто и да е damage :mrgreen:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 01, 2006 9:16 pm 
Аватар

Местоположение: In the land where I am surrounded by cute 18 years old japanese schoolgilrs
И ето верния линк към картинката, която не се отваряше, а тя е малко по-сочна от другата :)
http://pocket.kefi.org/bbpp/other/Blue%20Dragon/30687_03_123_528lo.jpg

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 01, 2006 9:19 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

:lol: Aaaa не това ме уби просто :lol:
- Мио толкова си мека
- Идиот такъв! Спри!
- Лошо ли е това? Ама ми е толкова приятно

:lol: :lol: :lol: =))

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 04, 2006 4:25 pm 
Аватар

Мен мангата още не ме е грабнала, като се изключи цитирания от Safiir момент :lol: . Доста се посмях тогава. А иначе-Ще поживеем, ще видим.

Цитат:
T Toriyama Akira 鳥山明
A Amano Akira 天野明
K Kano Yasuhiro 叶恭弘
A Amono Yoichi 天野洋一
N Niwanomakoto にわのまこと
O Oda Eiichiro 尾田栄一郎

T Tsunomaru つの丸
S Suzuki Shinya 鈴木信也
U Usuta Kyosuke うすた京介
N Nishi Yoshiyuki 西義之
E Ejiri Tatsuma 江尻立真
O Obata Takeshi 小畑健

Rolling Eyes
Мдаа, ама са сбъркали. Не е Tsunomaru, а съм аз. И моята фамилия на английски започва с "Т" 8)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 21, 2006 12:39 pm 
Аватар

Аааа, не, т'ва взима да става харем, че и лолита на всичкото отгорееее >.<

Ах, Обата, Обата ....как ми се иска да ти отрежа ...главата !!! :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 31, 2007 6:24 pm 
Аватар

Бе вчера я почнах таз манга (на 3 вол съм) и като изключим че Рал плямпа твърде много за гърди,става :lol: Пък арта си ми харесва

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 21, 2008 7:00 pm 
Аватар

изкопаваме от дълбините:^^

Рал е големия идиот, тоталния разгонен тинейджър с егати силата (искам и аааз XD) Fight for boobies and women XD~~
Но пък ми стана мъчно, че са го затворили 15 години на тъмно...някакво, тъжно е....>.<

Мио сенсей ми е прекалено миловидна някакво ииии....не ме впечатли като типаж.
Кафка...готин е, нооо имам сериозни критики относно скалпа и косата(на моменти ми приличаше на Райто или на Мело оО")

Кралицата....she is the worst bad-ass whore ever seen oO"" е, това е извратен злодей -____- ноооо, няма как да отрека, че ме радва XD мноооого е млекоцистернеста :D

НО..Галете ^^^ киааааа soo cool oWO въпреки, че е гадняр на моменти си е добра душа.

сега съм на 21 чаптър и ми е интересна мангата бе....незнам защо има такива негативни мнения за нея оО"

edit: края ми беше някак претупан ОО" незнам...много бързо мина битаката между Бира и Рал Градо...но се изненадах, че Рал замина за Ноир...далеч от boobies ... някак беше гадно...Но пък последните реплики обясниха всичко.., че нали няма да ареже приятелия, с когото е бил от както се е родил...демо...в Ноир сиурно е гадно >.<

лична оценка : 8,5/10

*Слънце мое*
Thx to Harada Risa~
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 13 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]