Дата и час: Съб Фев 15, 2025 1:02 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto (есен 2006)
МнениеПубликувано на: Пон Ное 13, 2006 2:16 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

Unok написа:
Изображение

Заглавие: Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto
Жанр: Historical / Shounen
Тип: TV
Епизоди: 26
Година: 2006-2007

End of Edo Era - It was the last time a man lived as a samurai and fought entrusting his life and briefs to a sword.

It was the time when long peaceful Tokugawa Dynasty began to be overshadowed triggered by the arrival of Westerners. During the upheaval, when youths were seeking for new age, there was an existence that brought turmoil and chaos. It was called Hasha no Kubi, or the Head of Conqueror. It was said that the person who could obtain the head awoke in revolution time could rule over the whole country. On the other hand, there was another shadow existence called Eternal Assassin. They have been destined to fight Hasha no Kubi in order to seal. Both had been fighting each other behind the history. Their fights have affected the history involving those who wanted the power.

Someone wanted it for themselves, someone wanted it for avenges, and someone wanted it for their ideal.

Their thoughts cross each other over the Hasha no Kubi. Their thoughts put tougher as if they were complicated gear wheels. Then, it began to move the history as if it became an engine that moved to the future.

Лудница това аниме направо ми взе ума и всичко преди да тръгна на даскало,а и след като се прибера, интрото го гледам по минимум 4-5 пъти.
От кога чакам ей такова аниме... Просто супер много ми харесват историческите анимета особенно със Самураи. Изгледах му всички епизоди до момента и трябва да кажа, че съм мега доволен от това което показва анимето за сега. Естествено и тук ще се намесят супер поверс, но за мен това прави анимето още по добро. Супе пичове са: Ebisu no Zukin и Kozou Shiranui, но на мен лично най-много ми харесва Youjiro. Арта на анмето е доста добър, историята е завладяваща и има супер готини геои и много големи пичове, който се очертава да правят комедията в анимето(ако има такава де). Личо за мен това аниме заедно с Shounen Onmyouji ще бъдат най-добрите за сезона, пък и нищо чудно да се изкачат в класацията ми за най-добри анимета :D .

Последна промяна inuyasha на Пон Ное 13, 2006 5:08 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 13, 2006 4:02 pm 
Аватар

Да добро е :)
сякаш от втори еп малко се забави темпото но смятам че ще има какво да се покаже :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 13, 2006 9:22 pm 
Аватар
Henshin!

Еми самурайското аниме на сезона, че и на годината, което е и първото такова на sunrise ако не се лъжа?. Както и да е явно им се отдава трябва повече такива да правят:) Жалко, че го пускат по някакъв гаден webstream и не може да се насладим на превъзходната анимация :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 14, 2006 12:26 am 
Аватар

Колко епизода сме изгледали до момента ... три ли четири ли ... май три ... абе интересното е че още нищо не знаем за главния герой ... оставяме на страни факта че е супер cool, работи за някой с известна власт, не е от най разговорливите и има страхотни сини очи :shock: ... нещо по съществено обаче не се сещам за него ... а анимето ми харесва за момента ... е щом има самураи то друго яче може ли :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 14, 2006 12:34 am 
Аватар

Аз гледах първи епизод и бях доста впечатлен. Надявам се и следващите да са в този дух и с тази атмосфера.

Само да не му беше толкова стрейндж заглавието. Не върви някак си да кажеш: "Еееей, лекия, гледал ли си новия еп на Бакумацу Киканецу Ироханихохето?"...

Много сложно едно такова звучи :mrgreen:

Roronoa Zoro said:

I may only have three swords ... but your swords will never be AS HEAVY as MINE!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 14, 2006 2:46 am 
Аватар
RyuKo FanSubs

Eru написа:

Само да не му беше толкова стрейндж заглавието. Не върви някак си да кажеш: "Еееей, лекия, гледал ли си новия еп на Бакумацу Киканецу Ироханихохето?"...

Много сложно едно такова звучи :mrgreen:

=)) това и аз си мислех ще ми трябва поне седмица да го произнасям за да му свикна... а иначе за главния герой до колкото разбрах е отговорен за смъртта на някакъв човек, господаря му ли или някакъв друг там не можах да разбера точно, а и в трети епизод стана дума за това, че той е запечатал главата на накакъв Лорд ей в оная кутия дето разби в 1 епизод и като гледам тоя Лорд маи не е бил човек, а ако е бил значи не е бил от добрите. Изглежда нашия пич ще иска да си отмъщава за нещо в миналото т.е. след инцидента с убития по негова вина това е станало цел в живота му явно. Изглежда меча дето носи има супер откачена сила дето може да разбие всичко и като отиде при сегашия си учител и като им каза че едвам е успял да унижтожи освободената глава на Лорда онея нещо не можаха да повярват, тогава учителя му каза, че не е от това, че меча е слаб, а самият той све още не е достатъчно силен за него, жалко защото си мислех, че нашия герой ще е доста силен и няма какво повече да научи, но явно и нашият човек не е толкова силен, естествено когато излудее от меча тогава няма спирачка. А онея от театъра просто кътят супер пичове мн ме радват особенно оня дето като малък е пострадал от пожара. А и епизодите до момента са 4 тая седмица излиза 5-ти.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 14, 2006 3:38 am 
Аватар

анимето е много добро - малко неразбираемо ми се стори в началото, но се поразрових из Уикипедиа (все пак е историческо) и си построих следната картинка

този Катсу-сама дето си има за бодигард русия каубой е от шогуната на висока служба, но е поддържал модернизацията. Сакамото Риома докато е ронин решава да го убие, но като отива Катсу му "отваря очите" и Сакамото заработва като негов асистент(театъра от 1 еп. описва този Сакамото). Нашия герой от своя страна решава да убие Сакамото, но в крайна сметка му става бодигард. :roll: Сакамото го убиват в края на 1967 - нашто момче дето му е бодигард не стига навреме за да го спаси (сигурно си пие чайче през почивката тогава :lol: ) , а действието на анимето е в началото на 1968. Предполагам че онзи лорд дето продава главата и самата глава имат общо с убийството на Сакамото и нашия иска отмъщение. А дядката дето му каза че не е готов още може би го е научил да ползва този меч с който да унищожи главата... 8)

само не ми е ясно онзи дето пише сценариите за пиесите какъв е - нали и той знаеше за главата
но е много яко как са навързани пиесите със историйката :D :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 24, 2006 5:25 pm 
Аватар

Много добро :spinin:
От кога не бях гледала историческо аниме не е истина и сега на това толкова да му се радвам :mrgreen: . На всичко отгоре действието се развива в доста интересен период от историята на Япония.
Та... засега историята все още ми е малко мъглява, но за 5 епизода поне успях да запомня първите две думи от заглавието (за оставащата една ще ми трябват около десетина епизода още) :lol: .
Обаче и аз се посъветвах с кака Вики и ми се изясни поне малко за какво става на реч. Сюжетът си го бива, както и главния бишоунен....ъъъъ....герой, само нещо ме бърка, че момчето е на 17 :roll: . Анимацията също ми харесва, както и ОСТ-а ^^
Иначе наистина много готино са съчетали театралните постановки с историята. А особено много се кефя като почнат да говорят едно такова превзето :P . А ония, дето ги пише тези постановки, и той е някакъв агент под прикритие, ама още не ще да си признае :lol:
Ще го видим нататък какво ще бъде, но според мен тепърва започва да става интересно ^^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 24, 2006 9:19 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

Oni_no_ko написа:
А ония, дето ги пише тези постановки, и той е някакъв агент под прикритие, ама още не ще да си признае :lol:

Не май не е агент, а по-скоро бунтовник. Защото в 1 епизод той гепи онова послание до императора и, ако то не стигне до него ще избухне война. Явно това и цели тоя човек. А и в 2 епизод като убиха оня зомбирания(поне на мен така ми изглежда)и тоя дето пише поствановките нали защити тея дето купиха картечниите за да може да ги пренесат до Nagaoka. И тогава оня попита тоя дет пише пиесите как се казва и той му каза, че ако иска да го запомни с нещо да го запомни с това, че иска Страната на Изгряващото Слънце да бъде една от най-великите нации на света. Явно тоя пич е някъв революционер или бунтовник незнам. Ще се види, но изглежда че по отношение на битките не е никак за подценяване :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 03, 2006 1:42 pm 
Аватар

Анимето е много готино.Още от първи епизод ми хареса доста е интересно :love:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Дек 19, 2006 10:38 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

Е излезе вече и 7 епизод. Ммм... ми до тук май най-интересното стана в този епизод (7) така да го кажа, майче това си е самата завръзката вече, само не разбрах тоя дето пише сценария кво напраи тоя човек ся, предаде наще или измами оня главния лош? Нали отиде при него да го пита как да използва главата на лорда. После отиде и взе от онова село някакъв порцеланов съд (спецялен) дето да държи главата на лорда в него, но така и не разбрах от кой е вече от наще пичове или от извергите? И няма ли най-после да кажат повече за тая глава на лорда. То се видя какво прави-зомбита, ма нещо по-спецялно да дадат от къде е дошла примерно и т.н. малко задълбочение. И явно че тоя драматурга дето пише пиесите е доста мистериозен, вече споменаха доста за историите на другите пичове, но спецялно на него и на Yojiro не са споменали много за тях, дано да разбереме нещо повече и за тях, вече се разбра, че Yojiro е накакъв Eternal Assasin каквото и да значи тази длъжност се надявам по-скоро да я обяснят и нея.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 20, 2006 12:01 am 
Аватар

Местоположение: In Silent Hill, in the Grand Line's TOKYO-3 city... in the 3-4 Oonizuka's classroom...In a coffin.
Ааа изглезда узасно яко.... по4вам го

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 20, 2006 8:53 pm 
Аватар

Местоположение: In Silent Hill, in the Grand Line's TOKYO-3 city... in the 3-4 Oonizuka's classroom...In a coffin.
Абеее анимето е велико, главния герои побарква от сяка гледна то4ка.... Историята малко ми куца ама 6те се порова вав интернет и 6те разбера или 6те изгледам епизодите отново ама по внимателно... обсто зето сам о6те 2 еп ама единственото не6то дето ме растрои е 4е има някакви си подобни на супер сили или подобни което не ми хареса .... оба4е после мозе това да се оказе хубаво не6то незнам 6те се види........ доколкото до кои ми харесва определено 6те каза ниндзата велик е просто моя любимец след главния герои :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 20, 2006 8:59 pm 
Аватар

хммм изглежда ми доста добро,някои може ли да пасне някои линк кам епизодите plsss :P :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 20, 2006 9:05 pm 
Аватар

http://torrents.animes-bg.com/torrents. ... 5&active=1
Заповядаи :P

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]