Дата и час: Съб Фев 15, 2025 6:34 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 22 от 24 [ 359 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Мръднал ли съм?
МнениеПубликувано на: Чет Авг 26, 2010 3:47 pm 
Аватар

^

Май се мислим за мн големи, а? Друг въпрос е че няма да съм аз тоя дето ще пълни гащите :ok: Пък поне не седя като пълния ретард пред пц-то цял ден и да цъкам F5 за нов пост :doh: и като изляза веднъж навън да почна да говоря некви простотии, peace bro :hat:

Последна промяна crazy_little_crow на Чет Авг 26, 2010 10:05 pm, променена общо 6 пъти
Reason: Стига ви~

МнениеПубликувано на: Чет Авг 26, 2010 4:18 pm 
Аватар

последно време доста често пускам Hadouken-и,като прибавим звуците на Брус Лий ;Д

МнениеПубликувано на: Чет Авг 26, 2010 4:45 pm 
Аватар

Вие пък гъзарите, като постоянно се правите на гангстерчета и ми използвате цветущи английски думички, да не сте по-големи? "Peace bro", "ретард"... що не ползваш българските думи? Защо е нормално ти да ползваш английски, а ние не можем да ползваме японски? Мислете малко преди да пишете, че се излагате с подобни парадокси.

Последна промяна crazy_little_crow на Чет Авг 26, 2010 5:54 pm, променена общо 1 път
Reason: Не цитирай горното мнение !

МнениеПубликувано на: Чет Авг 26, 2010 5:36 pm 
Аватар

Защото, в случая, не може да се намери българска дума със същото значение като "ретардирам" и "keyboard-warrior" или, ако има такава, то не може да се употреби в контекста. Мисля, че има огромна разлика между това, да ползваш чужди думи при липса на такива в нашия език и това, да казваш "Arigatou!", както някой по-горе се беше изказал. Ние мислим, а ти?

Последна промяна Dark_Flames на Пет Авг 27, 2010 12:54 am, променена общо 2 пъти

МнениеПубликувано на: Чет Авг 26, 2010 5:51 pm 
Аватар

^ !? Retard = бавноразвиващ се. Как да няма дума и да не може да се ползва в случая =))? Плюс това на нашето поколение често се случва, ако компанията го позволя, да ползва от време на време чужда дума. Какъв е проблема, ако останалите разбират достатъчно езика, да се използва японска дума, а не английска? Не спирате да ме изумявате.

МнениеПубликувано на: Чет Авг 26, 2010 6:35 pm 
Аватар

Думата, която съм употребил е "ретардирам", чети по-внимателно. :doh:
Мда, едно е, когато си сред приятели, съвесем друго е да скачаш в басейн докато крещиш: "Банкай!" (има прекалено много примери, които мога да извадя от тази тема и от това мога да си направя извода, че изразите ги употребявате не само сред приятели, а това вече не е нормално)! Някой от форума пък не спират да ме изумяват с твърдоглавието си и убежденията, че да имитираш живота на японците или този от аниметата по никакъв начин не им влияе зле...

МнениеПубликувано на: Чет Авг 26, 2010 8:10 pm 
Аватар

И каква е разликата сред приятели или на публично място. Аз ги използвам япоските думи не заради внимание, да се правя на интересен, тъп, умен и т.н., а защото ме кефят и защото ме кефи да си ги казвам. И много английски има в речника ми, не се е появил там, защото съм общувал с англичани или съм бил в чужбина, но пак си го използвам, защото ми харесва да го използвам.
Колко от вас казват "мерси" вместо "благодаря"? "Мръднали"? Едва ли... темата е направена за фъна, стига хейт и нападки, много навътре го взимате, че на някои хора употребата на японски и имитиране на аниме герои им допада и го правят всекидневно.

Последна промяна crazy_little_crow на Чет Авг 26, 2010 8:46 pm, променена общо 1 път
Reason: Дрън~дрън~ Има ЛС-та~

МнениеПубликувано на: Чет Авг 26, 2010 8:40 pm 
Аватар

It's going nowhere, защото повечето хора, които пишат в нея, нямат глобален възглед над нещата.

И на мен може да ми се вижда достатъчно странно, когато някой използва отаку термини, но няма да си докарам нервна криза заради този простичък феномен.

Едни могат да си го обеснят и приемат много лесно, но като гледам тук си има цяло купище от животни, които не могат да погледнат по напред от носа си.

Все пак, "ще си го плесна и за вкъщи" - много ме израдва =)) =))

Последна промяна bloodsongg на Чет Авг 26, 2010 9:12 pm, променена общо 4 пъти

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Авг 26, 2010 8:49 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Dark_Flames написа:
Някой от форума пък не спират да ме изумяват с твърдоглавието си и убежденията, че да имитираш живота на японците или този от аниметата по никакъв начин не им влияе зле...

Драги ми "..." съфорумнико. Толкова ли е трудно да се досетиш, че си плямпаме weaboo думички за кеф, и че това не ни е за цел в живота?
То flssdd ви го каза де...

burst написа:
последно време доста често пускам Hadouken-и,като прибавим звуците на Брус Лий ;Д

Тва беше много добро =))

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Авг 26, 2010 9:01 pm 
Аватар

flssdd написа:
Да ти кажа една много хубава българска дума тогава като не се сещаш - изпростявам... И върпосът не е в използването на едната или другата, а в това, че той не знае втората...

Да ти кажа, "бавно развиващ се" и "прост" (ретардирам и изпростявам) са различни думи. Сещам се и за друга дума: "дебилизирам", но пак няма същото значение. Може вече да престанем да дъвчем въпроса около "ретардирането".
Да плеснеш някой и да го пребиеш също е различно.
Разликите къде и какви изрази се ползват са очевидни, но явно само за някои.
"Мерси"-то е навлезнало открай време в нашия език, та даже измества "благодаря". Чужди думи винаги ще навлизат и с повече късмет ще можем някой ден да си "Аригато"-каме (за радост на повечето... явно).

Почнахме да налагаме мнения вече (относно дали е здравословно или не), затова аз се оттеглям и ви оставям сами да прецените.

Edit: Колкото до теб, Belgarion:

И аз те обичам! :rose:

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 06, 2010 12:28 am 
Аватар

burst написа:

То ти последно време заглеждаш момчетата повече от женките ама... :D :D ( уточнявам само в ръцете :D че ще ти излезе лоша репутация :twisted: )
пък да не споменавам някои мисли дет ти идват в кенефа и не те е срам да си признаеш =)) =))

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 06, 2010 4:11 am 
Аватар

Ма кви сте мизерници тия хейтърите...Като някакви хора понякога говорят на немски по улиците, а са българи какво?И те ли се вживяват и трябва да им се зашие шамар?Пък и на японски да говориш само правиш сеир на хората да не би да получаваш аневризма от това?

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 07, 2010 12:07 am 
Аватар
SFS

100% мръднал щом имах на идея да направя Чалга на Японски ;D xD ;d

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 19, 2012 9:34 pm 
Аватар

Не си мръднал. Просто си weaboo :)

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 19, 2012 9:36 pm 
Аватар

Pres преди един милион години написа:
Еех, наред си, всички сме си подобно "мръднали" :)
Аз например започвам почти всичко, което знам на японски, да го ползвам вместо българския и ... хм, в магазините е доста забавно като кажа Korewa ikura desuka :) Или сестра ми като се прибере я посочвам и крещя BAKA ! BAKA ! :lol:

е тва или някой мод го е редактирал, или съм бил толкова зле, че не си спомням, или съм се бил напил и съм писал във форума :lol:

как да е, не ползвам никакъв японски IRL, защото е достатъчно lame
само ако говоря с японци, което се случва веднъж годишно

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 22 от 24 [ 359 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]