|
Дата и час: Съб Фев 15, 2025 5:47 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Мръднал ли съм? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 26, 2010 3:47 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4496_1282828020.jpg) |
claude_finalfantasy7 |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
^ Май се мислим за мн големи, а? Друг въпрос е че няма да съм аз тоя дето ще пълни гащите ![:ok:](./images/smilies/ok.gif) Пък поне не седя като пълния ретард пред пц-то цял ден и да цъкам F5 за нов пост ![:doh:](./images/smilies/doh.gif) и като изляза веднъж навън да почна да говоря некви простотии, peace bro
Последна промяна crazy_little_crow на Чет Авг 26, 2010 10:05 pm, променена общо 6 пъти |
Reason: Стига ви~ |
_________________ Ерм, вие си знаете но все пак ... за вкъщи в камерката на хладилника, зад пиленцето.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Мръднал ли съм? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 26, 2010 4:45 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=40551_1281638389.png) |
XLR8 |
|
![](./images/ranks/rank1.gif) |
Регистриран на: Пон Юни 14, 2010 4:17 pm Мнения: 82 Местоположение: Варна, втората врата в ляво
|
Вие пък гъзарите, като постоянно се правите на гангстерчета и ми използвате цветущи английски думички, да не сте по-големи? "Peace bro", "ретард"... що не ползваш българските думи? Защо е нормално ти да ползваш английски, а ние не можем да ползваме японски? Мислете малко преди да пишете, че се излагате с подобни парадокси.
Последна промяна crazy_little_crow на Чет Авг 26, 2010 5:54 pm, променена общо 1 път |
Reason: Не цитирай горното мнение ! |
_________________ ~Even though I walk through the valley of the shadow of filler, I will fear no Japanese animation, for the manga is with me.©~
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Мръднал ли съм? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 26, 2010 5:36 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=7132_1234972398.gif) |
Dark_Flames |
|
![](./images/ranks/rank0.gif) |
|
Защото, в случая, не може да се намери българска дума със същото значение като "ретардирам" и "keyboard-warrior" или, ако има такава, то не може да се употреби в контекста. Мисля, че има огромна разлика между това, да ползваш чужди думи при липса на такива в нашия език и това, да казваш "Arigatou!", както някой по-горе се беше изказал. Ние мислим, а ти?
Последна промяна Dark_Flames на Пет Авг 27, 2010 12:54 am, променена общо 2 пъти
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Мръднал ли съм? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 26, 2010 5:51 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=40551_1281638389.png) |
XLR8 |
|
![](./images/ranks/rank1.gif) |
Регистриран на: Пон Юни 14, 2010 4:17 pm Мнения: 82 Местоположение: Варна, втората врата в ляво
|
^ !? Retard = бавноразвиващ се. Как да няма дума и да не може да се ползва в случая ![=))](./images/smilies/=)).gif) ? Плюс това на нашето поколение често се случва, ако компанията го позволя, да ползва от време на време чужда дума. Какъв е проблема, ако останалите разбират достатъчно езика, да се използва японска дума, а не английска? Не спирате да ме изумявате.
_________________ ~Even though I walk through the valley of the shadow of filler, I will fear no Japanese animation, for the manga is with me.©~
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Мръднал ли съм? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 26, 2010 6:35 pm |
Dark_Flames |
|
|
Думата, която съм употребил е "ретардирам", чети по-внимателно. Мда, едно е, когато си сред приятели, съвесем друго е да скачаш в басейн докато крещиш: "Банкай!" (има прекалено много примери, които мога да извадя от тази тема и от това мога да си направя извода, че изразите ги употребявате не само сред приятели, а това вече не е нормално)! Някой от форума пък не спират да ме изумяват с твърдоглавието си и убежденията, че да имитираш живота на японците или този от аниметата по никакъв начин не им влияе зле...
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Мръднал ли съм? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 26, 2010 8:10 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=34762_1297262671.jpg) |
flssdd |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Чет Юни 18, 2009 1:00 am Мнения: 1746 Местоположение: Bakatown
|
И каква е разликата сред приятели или на публично място. Аз ги използвам япоските думи не заради внимание, да се правя на интересен, тъп, умен и т.н., а защото ме кефят и защото ме кефи да си ги казвам. И много английски има в речника ми, не се е появил там, защото съм общувал с англичани или съм бил в чужбина, но пак си го използвам, защото ми харесва да го използвам. Колко от вас казват "мерси" вместо "благодаря"? "Мръднали"? Едва ли... темата е направена за фъна, стига хейт и нападки, много навътре го взимате, че на някои хора употребата на японски и имитиране на аниме герои им допада и го правят всекидневно.
Последна промяна crazy_little_crow на Чет Авг 26, 2010 8:46 pm, променена общо 1 път |
Reason: Дрън~дрън~ Има ЛС-та~ |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Мръднал ли съм? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 26, 2010 8:40 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=18106_1333663144.png) |
bloodsongg |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
Регистриран на: Сря Окт 24, 2007 3:02 am Мнения: 1981 Местоположение: In the long episode
|
It's going nowhere, защото повечето хора, които пишат в нея, нямат глобален възглед над нещата. И на мен може да ми се вижда достатъчно странно, когато някой използва отаку термини, но няма да си докарам нервна криза заради този простичък феномен. Едни могат да си го обеснят и приемат много лесно, но като гледам тук си има цяло купище от животни, които не могат да погледнат по напред от носа си. Все пак, "ще си го плесна и за вкъщи" - много ме израдва
Последна промяна bloodsongg на Чет Авг 26, 2010 9:12 pm, променена общо 4 пъти
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Мръднал ли съм? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 26, 2010 8:49 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6319_1693147043.png) |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Dark_Flames написа: Някой от форума пък не спират да ме изумяват с твърдоглавието си и убежденията, че да имитираш живота на японците или този от аниметата по никакъв начин не им влияе зле... Драги ми "..." съфорумнико. Толкова ли е трудно да се досетиш, че си плямпаме weaboo думички за кеф, и че това не ни е за цел в живота? То flssdd ви го каза де... burst написа: последно време доста често пускам Hadouken-и,като прибавим звуците на Брус Лий ;Д Тва беше много добро
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Мръднал ли съм? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Авг 26, 2010 9:01 pm |
Dark_Flames |
|
|
flssdd написа: Да ти кажа една много хубава българска дума тогава като не се сещаш - изпростявам... И върпосът не е в използването на едната или другата, а в това, че той не знае втората... Да ти кажа, "бавно развиващ се" и "прост" (ретардирам и изпростявам) са различни думи. Сещам се и за друга дума: "дебилизирам", но пак няма същото значение. Може вече да престанем да дъвчем въпроса около "ретардирането". Да плеснеш някой и да го пребиеш също е различно. Разликите къде и какви изрази се ползват са очевидни, но явно само за някои. "Мерси"-то е навлезнало открай време в нашия език, та даже измества "благодаря". Чужди думи винаги ще навлизат и с повече късмет ще можем някой ден да си "Аригато"-каме (за радост на повечето... явно). Почнахме да налагаме мнения вече (относно дали е здравословно или не), затова аз се оттеглям и ви оставям сами да прецените. Edit: Колкото до теб, Belgarion: И аз те обичам!
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Мръднал ли съм? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Сеп 06, 2010 12:28 am |
![Аватар](http://www.wingchun.be/_/rsrc/1296202777586/genealogie/le-grand-maitre-ip-man/ipmanportrait.jpg) |
r33p3r |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
Регистриран на: Сря Фев 17, 2010 1:23 am Мнения: 246 Местоположение: Varna
|
burst написа: последно време доста често пускам Hadouken-и,като прибавим звуците на Брус Лий ;Д То ти последно време заглеждаш момчетата повече от женките ама... ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) ( уточнявам само в ръцете ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) че ще ти излезе лоша репутация ![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif) ) пък да не споменавам някои мисли дет ти идват в кенефа и не те е срам да си признаеш
_________________ "Although people have different status in life, everyone's dignity is the same. Respect each other." - Ip Sifu
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Мръднал ли съм? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Сеп 07, 2010 12:07 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=39085_1322075743.jpg) |
balito |
SFS |
|
100% мръднал щом имах на идея да направя Чалга на Японски ;D xD ;d
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Мръднал ли съм? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Авг 19, 2012 9:34 pm |
![Аватар](https://i.imgur.com/ZiBF4De.gif) |
lovelyangel666 |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
Не си мръднал. Просто си weaboo
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Авг 19, 2012 9:36 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4724_1349864918.png) |
Pres |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
Pres преди един милион години написа: Еех, наред си, всички сме си подобно "мръднали" ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Аз например започвам почти всичко, което знам на японски, да го ползвам вместо българския и ... хм, в магазините е доста забавно като кажа Korewa ikura desuka ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Или сестра ми като се прибере я посочвам и крещя BAKA ! BAKA ! ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) е тва или някой мод го е редактирал, или съм бил толкова зле, че не си спомням, или съм се бил напил и съм писал във форума ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) как да е, не ползвам никакъв японски IRL, защото е достатъчно lame само ако говоря с японци, което се случва веднъж годишно
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|