Дата и час: Пет Фев 07, 2025 7:03 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 11 от 13 [ 183 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Екологично мислене! Спаси себе си - спаси планетата!
МнениеПубликувано на: Сря Дек 09, 2009 2:59 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Сти бе.. damn realist... Спасяваме я и още как, остави хората намира :mm:
Какво е света? Планетата, буцата кал, блаблашмъгмъг.. not. Света и планетата - това сме ние. "Света/планетата и тяхното 'спасение' се правят с единствената цел - да си помогнем на себствените задници", на собственото си ЕГО - за това съм съгласен с ония комик. Да, егоистично е, но не е арогантно - защото ще ни помогне. Дреме ми, че света ще си съществува и с нас и без нас - за чии ми е тоя свят обаче, като стъпвам в ла*та на съседа, дишам №%*№*) и прочее? Ми изтрябвал ми е, та ако ще и нищо да не му ставаше от де-екологичното/непукистко/първобитно мислене. Разрушаваме ли го или не, след като разрушаваме себе си... не е ли достатъчно зле положението. Пък и ако от синя, планетата стане черна в следствие на нашата дейност - да унищожаване е и още как. Все пак унищожавам е земна дума и си носи точно това значение. Като астрономичен обект и да си съществува, той ще е унищожен за нас.
Твърде сме малки, че да си представяме какво означава това за вселената... важно е горното - тоест - какво означава ЗА НАС.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 09, 2009 5:46 pm 

Да спасим себе си, да. Но не това проповядват всички лицемери които казват че искат да спасят планетата... Дори и ние да унищожим всички живи същества, след 500-600 милиона години пак ще се появят някакви други подобни на нас животни които също ще унищожат всичко и т.н. до края на вселената. Цялата еко- вълна ме дразни с това, че казват едно, а крайната им цел е съвсем друга.... а голяма част от проповедниците дори не осъзнават каква е въпросната цел. Величието на човешкия ум :hat:
Така и така сме тръгнали да спасяваме планетата, дай да направим и нещо по въпроса със слънцето... Ще е много добре ако направим нещо за да е безкраен "животът" му :D

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 09, 2009 8:10 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Добре бе човек, разбирам какво искаш да кажеш..
Каквото и дриимдрагън, каквото и комика от клипчето му...
Да, знам, че повечето еко-кампании си падат псевдо-париноски, ама с тези си постове и отношение - наричаш МЕН лицемер, проповедник и т.н.. Е, као така смяташ -нп де, не това е темата... ама дори примерно да ме познаваш добре и аз да съм, защо Erora мислиш, че е? Нечестно е така да се групират хората и всичко да отива подяволите, защото повечето хора са дяволи...
SayanMk написа:
Не може да се слагат всички под общ знаменател, заради доминиращите лицемерни маймуни, които страдат от силна липса на съвест, разум и прочее...

Когато слънцето почне да ни грее повече - тогава ще мислим за неговото оправяне. Сега не е криза.. или и да е, сме далеч от осъзнаването ѝ. А ако има - ми естествено, че ще е добре да направим нещо, за да му "помогнем". Какво смешно/абсурдно или противоестествено има в това?

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 09, 2009 10:12 pm 
Аватар

Ползвате ли компютъра? Ползвате ли микровълнова, хладилник, сателит, телевизор, телефон, мр3, пишете ли на хартия и т.н.? Ако отговора е да, то тогава определено не помагате на околната среда. Дори един ден да се отърси от нас, то преди това сме нанесли някакви щети. Според някакви критерии. Но никога не пречи да изсечем двеста дръвчета, за да разлепим листовки с посланието си да пазим планетата, нали?
Мисълта ми е, че и да агитираме и да не агитираме, за една по-чиста и по-екологична околна среда, нещата ще продължават да се случват. Ще има такива дето ще си хвърлят фаса в кофата за боклук или ще го стъпчат на тротоара, даже може само да го хвърлят, на две крачки от кошчето. Винаги ще има такива дето ще си хвърлят пликчетата през прозореца и такива дето ще слязат пет-шест етажа надолу, ще пресекат улицата и ще поставят боклука на определеното му място. По-точно в определеното място.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 09, 2009 11:30 pm 

SayanMk написа:
Добре бе човек, разбирам какво искаш да кажеш..
Каквото и дриимдрагън, каквото и комика от клипчето му...
Да, знам, че повечето еко-кампании си падат псевдо-париноски, ама с тези си постове и отношение - наричаш МЕН лицемер, проповедник и т.н.. Е, као така смяташ -нп де, не това е темата... ама дори примерно да ме познаваш добре и аз да съм, защо Erora мислиш, че е? Нечестно е така да се групират хората и всичко да отива подяволите, защото повечето хора са дяволи...
SayanMk написа:
Не може да се слагат всички под общ знаменател, заради доминиращите лицемерни маймуни, които страдат от силна липса на съвест, разум и прочее...

Когато слънцето почне да ни грее повече - тогава ще мислим за неговото оправяне. Сега не е криза.. или и да е, сме далеч от осъзнаването ѝ. А ако има - ми естествено, че ще е добре да направим нещо, за да му "помогнем". Какво смешно/абсурдно или противоестествено има в това?

Аз точно теб никога не бих те групирал с който и да е и не бих те сложил под общ знаменател, защото знам че нямам основания ;)
И да, естествено че има изклюения, изключения има във абсолютно всички случаи, но аз говоря за по- големата част от хората, организациите и т.н. Извинявам се ако съм го казал така че да звучи всякаш говоря за абсолютно всички.

Но идеята ние, мижавите хора, да спасим планетата ми се вижда най- малкото нелепа, защото както казах горе дори и всичко живо да умре след 1 милиард години ще има други; заместители. Планетата пак ще е жива и цикълът ще се повтори и потрети. Кой знае, сега може би живеем в 3тото повторение на живота на земята...

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 09, 2009 11:30 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Дъх, айде пак същото... Ест., че отговора е ДА и ест., че това няма нищо общо с темата ...
Ако можеше нещата да се поправят с едно щракване с пръста, нямаше изобщо да се стигне до такива приказки.. щото до сега аз или някой друг щеше да е счупил пръст от щракане...
Тъй като винаги ще има черни овци и маймуни, дай нищо да не правиме и по възможност да демотивираме всеки видял агитацията, че нещо изобщо има значение, а?... =/
Иначе да, тъпо е еко-кампании да използват хартия от дърва, ама на... така е по-изгодно...
Тъпо е и колите да се движат на нефт, ама на - така е по-изгодно...
А технологии и капацитет да се избегнат и 2-те ИМА, ама... на... така е по-изгодно.
Тъпо, да. За т'ва обаче дай да си се наредиме на опашката за "безоловен", пък майната им на бъдещите поколения и децата ни, дето ще го дишат...
Така са мислели тези преди нас- за това ние сега като идем на планина и ни се вие свят от чистия въздух...

Едит:
ShApEsHiFt3r написа:
Но идеята ние, мижавите хора, да спасим планетата ми се вижда най- малкото нелепа, защото както казах горе дори и всичко живо да умре след 1 милиард години ще има други; заместители. Планетата пак ще е жива и цикълът ще се повтори и потрети. Кой знае, сега може би живеем в 3тото повторение на живота на земята...

Разбирам те човек, ама разбери ме и мен. Като го напишеш в тема за мотивация на еко-мислене, и един демотивиран човек, дето принципно му е все тая къде си хвърля фаса, реши да се замисли, стигне до твоя пост и - ае, к'во ше търся кошче, кат' ми идва рейса.. Някое цигане ше я изпуши. И ае - цигарата точно в ТВОЙТЕ крака...
Гадно е... :confused:
Е, да... нз дали и един такъв човек би се замислил/наел да прочете нещо от темата изобщо, но ако има такъв, не ми се ще да го изпускам, заради по-глобалния ти поглед на нещата ;D
Edit2: не, че те обвинявам в нещо де :lol: малко така излезе на препрочитане. Просто си защитавам заглавието на темата...

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 17, 2009 9:51 pm 
Аватар

ами аз доста от тези неща ги правя... не знам как е в България но тук в Португалия държавата дава възможноста да се направят тези неща... например на всеки 500-700м има кошчета за разделни отпадъци и батерий... още от първи клас почват да ги учат на тези неща и колко важно да се пази планетата, също в всеки магазин има голяма кофа за стари електро уреди... при закупка на нов телефон или друг електро уред много от магазините ти свалят от цената ако им дадеш стария твой.... ами има ефект.. нормалния боклук намалява, хората рециклират... но не може да се налага мнение особенно на хора дато нито им пука, нито разбират за какво им говориш... всичко зависи от манталитета на хората и най-важно от тяхното желание да направят нещо за планетата... но хубост на сила не става...

МнениеПубликувано на: Пет Авг 20, 2010 2:26 am 

Супер, никой не е писал в една от най-важните теми във форума... Та, Shapeshifter, ти искаш всички да умрем и след някакви си само един милион години да се появят други? Какво са един милион години? Нищо и никакво време, а?! =D Аз лично бих искал да си имам и пра-пра-пра внуци, и отгоре. А не всички хора да изчезнат и да се появят след един милион години... Просто, напълно не съм съгласен с това твое мнение:

Цитат:

И искаш да се появи нов вид, различен от сегашните хора, така ли? Просто не знам как да го обясня...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 20, 2010 2:38 am 
Аватар

гледам да правя най-малкото поне,да си хвърлям всеки боклук в дадената кофа,за другото нямам възможност да помагам от сега,освен чистенията из града,които и черните майни също го правят...

МнениеПубликувано на: Пет Авг 20, 2010 10:37 am 
Аватар

Това, че си хвърляш боклука в кошчето, а не на тротоара, с нищо не помага на природата, а само на приятността на собствения ти ареал на обитание. Ако повечето енвайърменталисти(?) осъзнаваха и признаваха егоистичните и чисто прагматичните си подбуди, вместо да се правят на holier than thou спасители на планетата, щяха да се сблъскват с доста по-малко насмешка и повече подкрепа.

МнениеПубликувано на: Съб Авг 21, 2010 12:21 am 
Аватар

Ми то така или иначе никой няма да ги слуша, нека си правят кефа хората. Неразбирам защо правиш такива забележки :confused:

МнениеПубликувано на: Съб Авг 21, 2010 12:59 am 
Аватар

аз не знам забележката дали е към мен;Д,не съм претендирал за нищо,просто гледам да правя по-малката вреда и да помогна с нещо,иначе съм съгласен за това,което каза,много разбирачи и сладкодумци,малко деятели...

МнениеПубликувано на: Съб Авг 21, 2010 4:04 am 
Аватар

burst написа:
аз не знам забележката дали е към мен

Не, по принцип просто се сетих.

МнениеПубликувано на: Съб Авг 21, 2010 4:12 am 
Аватар

Цитат:
Изображение

Т'ва ми прилича на плакат за Хелуин ....

Иначе е трябвало заглавието да го напишете Егоистично мислене! Спаси себе си - спаси планетата! ..

МнениеПубликувано на: Съб Авг 21, 2010 9:05 pm 
Аватар

Аз съм вегетарианка.
Използваме белите крушки,
поне за това можах да навия
нашите.Не можах за разделното хвърляне.
Ако живеех сама,щях да си направя всичко
по своему.
Нямаше да имам ТВ.
Винаги ходя след гъза на всички
да им изкл уредите.Направо побеснявам!
Използвам климатик в най-отчаяните
моменти.И гледам да си купувам втора
ръка дрехи.Не са лоши.На някой може
да му прозвучи гнусно,но всъщност се намират
яки нещица.Когато съм без папката на
у-ще си хващам колелото./папката е
50-70см/
За дрехите-и без това нищо свястно няма
в тези тъпи магазини.Някакви си парцали
за 20 лв и отгоре.Пълна простащина.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 11 от 13 [ 183 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]