Дата и час: Вто Мар 04, 2025 7:22 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 2 [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Кой по ви кефи
Анкетата свършва на Сря Авг 04, 2010 10:47 pm
 1ви разказ  25%  25%  [ 3 ]
 2ри разказ  75%  75%  [ 9 ]
Общо гласове : 12

Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Състезание
МнениеПубликувано на: Съб Юли 31, 2010 12:28 am 

.:Daijobu desu - написа:
Така... прочетох разказите и гласувах за втория. Защо? Ами, първият не струва.

Имаше правописни грешки. Някои изречения не си бяха на мястото и самия разказ е прекалено завъртян. Да приемем, че трябва да е такъв, но пак не се е получило. От "разговора" в началото аз останах с впечатлението, че тези двамата мислят едно, говорят друго, а то става дума за нещо съвсем различно. И тази цигара дето все е запалена, за да се дръпне веднъж от нея и после се хвърля... каква й е ролята? Тя просто е спомената някъде и нищо повече, а на края човек остава с впечатлението, че всъщност всичко се върти около прословутата цигара. Адски неясно е. Признавам, че имаше и много добри изречения, но огромна част бяха дори плашещи. Не... по разказа има да се работи още адски много докато се получи нещо.

Вторият разказ също беше завъртян, но в него се разбираше ясно за какво всъщност става дума. Мисля, обаче, че началото не е добро. Самото му оформление куца, може да се пооправи малко. Грешки в разказа нямаше, изреченията на места бяха неясни и могат да се обработят още. Но като цяло идеята на разказа наистина е ясна и цялостно той няма нужда от промени.

п.с. Видях, че "спорите" за темите на разказите. Както казах във втория темата е ясна. Предполагам, че dream_dragon говореше за заглавия? И, о да! Не знам кой точно е написал първия разказ, но неговите "филосовски идеи" трябва да са наистина извратени, за да нарече това "творчество".

Предвид факта, че нем така или иначе си пусна разказа в темата за състезания, предполагам, че от анонимност няма смисъл.
Аз съм написал втория разказ, но отношението ти спрямо първия наистина е доста повърхностно. Самият разказ може да не е нищо особено сам за себе си, но демонстрира висок стил на изказване до което се свежда писането на разкази до голяма степен. Факта, че е написал нещо такова набързо и стила е толкова добра издържан говори, че нивото му съвсем не е под нулата.
За моя разказ началото ми е любимото х) . Като ме връхлетя идеята ме побиха тръпки.

П.П. dream dragon e пъпеш. След състезанието ще пусна кратко разясняване на разказа макърче така ще му отрепя магията. Вече му го пратих на лично о.О . Може да не ви харесва по каквито и да е причини, но е логически последователен и казва нещо колкото и банално или пък невярно да е според вас.
Ето точно на края на това изречение не слагам точка

МнениеПубликувано на: Съб Юли 31, 2010 1:01 am 
Аватар

Местоположение: That place in my mind Is that space that you call mine
Гласувах за втория разказ,защото...нали знаете в страшните филми точно преди да убият някой витаещ в облаците... си казвате "Погледни,погледни,обърни се! Ще те намушкат човече!" и в следващия момент пищите от ужас или се криете под завивките. За туй гласувах. Във втория има повече настроение...ии те държи в напрежение. Да не забравяме и погнусата в началото. ^^

ля ля лЯ <3

Последна промяна solecito на Съб Юли 31, 2010 12:10 pm, променена общо 1 път
Reason: не използвай болд за основен

Изображение
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 31, 2010 1:01 am 
Аватар

Vigilante, странно ми е твърдението ти, че писанието ти е на ниво и е подкрепено с богата култура и литературна мисъл. Не оправдаваш и използването на "смущение в сигнала". Но както и да е. Не доказа и не защити тезата си, че пишеш на ниво, Ако смяташ, че да ми преразкажеш един текст е начина да защитиш и разясниш нещо - бъркаш.
Не харесвам текста ти, което е личното ми мнение.

Нем13 - както май в повечето неща, които са му срещал свързани с мечове и остриета пак е забъркла коприната. Ако приемем, че и двата разказа имат тема (поне са свързани) съня, бълнуване или нещо такова, може и просто да е бил някакъв кошмар, то при Нем13 си е баш кошмар. Струва ми се странно баш тук да има правописни грешки, но отдавна не следя тези неща, осевн най-очевадните. Лично аз смятам, че няма разказ, а сън. Сънищата нямат логика и последователност. Струва ми се доста по-пипнато въпреки липсата на сюжет и претенции за високо ниво подкрепено с богата култура и литературна мисъл. Но определено мисъл има. Едва ли просто от липсата на занимание текста ще бъде оформен точно така с тази последователност. Ако има нещо повече, нещо, което крещи своя смисъл, философска идея, то то е под повърхността.

Не казвам, че харесах едното повече. Просто едното не харесах по-малко.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 31, 2010 1:03 am 

dream_dragon написа:
Vigilante, странно ми е твърдението ти, че писанието ти е на ниво и е подкрепено с богата култура и литературна мисъл. Не оправдаваш и използването на "смущение в сигнала". Но както и да е. Не доказа и не защити тезата си, че пишеш на ниво, Ако смяташ, че да ми преразкажеш един текст е начина да защитиш и разясниш нещо - бъркаш.
Не харесвам текста ти, което е личното ми мнение.

Диньо такава не казах, че това което аз съм написал е подкрепено с богата култура и литературна мисъл, а че ти трябва елементарна литературна култура и литературна мисъл, за да го схванеш. Ти не го схвана след толко точно изяснение. Кво да коментирам. Диня.

МнениеПубликувано на: Съб Юли 31, 2010 1:35 am 
Аватар

Така, аз ще говоря леко абстрактно, защото не обичам да си обяснявам разказите.

Да поясня - няма "философия". Това, че двата разказа си приличат по насоченост е пълна случайност, защото нито аз видях неговия, нито той моя. Всъщност е приятно.

Относно моят разказ - правописни грешки - аз не прегледах обстойно, но след публикуването видях само една дума с разместени букви. Свирнете ако съм писал някъде другаде, че ми е любопитно.

Коприната ми е голяма любов. Знаеш ли защо? Единственото по-меко нещо от коприната е добре наточеният резец на меч. Много са свързани.

Признавам, че написах разказа доста набързо. Vigilante, извинявай за не толкова сериозното захващане, просто тази седмица ми беше напечена и макар да ми се оформи идея в главата, не седнах да я разработя качествено. Всъщност написах моето малко "творение" между две питиета, докато имах гости. Тази вечер. А и съм на няколко водки и две бири (не е хубаво да се меша алкохол, мне). Като цяло - и аз не съм много доволен от себе си, но не исках да закъснявам, а все пак няколко скрити неща в произведението ми харесаха.

Специално за разказа на опонента - много е приятен, но стилът ти се нуждае от шлайфане. Като история водиш адски много напред, и със сигурност като обща популярност ще спечелиш, освен ако много пияни и мрачни хора не дойдат да гласуват. Макар разказите ни да изглеждат подобни, твоето всъщност е експресивно-сюжетно късо произведение, а моето е инверсивен флаш-фикшън. Накратко, те са тотално различни.„

ДД, само да ти кажа - всички изречения бяха където си трябва.

ПП: Аз нямам претенции за високо ниво. Особено след петата водка нямам никви претенции, освен примерно приличен бюст... но това е друга, далеч по-просташка тема.

ППП: И да кажа, аз не си защитавам разказа. Само коментирам.

ПППП: А, и разказът не е кошмар, по-скоро е странен, но хубав сън. Знам, извратен съм.

ППППП: Vigilante, ще те помоля да е обиждаш хората ей така. Аз не насолих тези, които ми казаха, че произведението ми не струва.

ПППППП: Вече поизтрезнявам.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 31, 2010 2:16 am 

Съжалявам, че наричам хората диня. Не може да не се е засегнал.

Но е готино, че се даваш за пример х)

МнениеПубликувано на: Съб Юли 31, 2010 7:31 am 
Аватар

Още не бях почнал да чета, когато видях, че темата е хванала скорост.
Браво за желанието и на двамата. Малко по-късно, когато съвсем се освестя ще ги погледна и двете ...
Първо - много ми хареса, че нямаше имена в темата, както и заглавия. Или теми ... За лапета като дд му трябва да се хване нещо, но така като висят във въздуха и им е трудно да определят къде е север и къде - топлата вода. Все едно са в Космоса, в безтегловност. Жалко обаче, че бяхте постнали по-рано кой какво написал в първата тема за двубоите, та изненадата отпадна. Чудно още как дд не се е хванал за думата "състезание".
Второ - какъв е смисъла да обяснявате разказите си? Не е ли идеята читателят да го прочете, да го лъхне една вълна емоций и точка. После няма да сме на изпит по литература върху тези разкази. Чувството мисля, че трябва да си е лично. Вие, написалите разказите си имате едно, ние читателите - друго. И това е. Вигиланте плс не обяснявай на ДД кво си писал, той като не го е разбрал негов проблем баси.
И дайте сеа заради една динева патка да развалим кефа на другите. Изобщо ко му се връзвате???
Пък аз ще зема да ги хапна тия разказчета като се разсъня и после ще ударя едно четене.
О и критиката - писателите много пишат в темата :)

МнениеПубликувано на: Съб Юли 31, 2010 10:53 am 
Аватар

Все ДД вие виновен. =)) Няма да обяснявам на Vigilante колко е зле и как ми се хваща за всяка дума, относно това дали съм разбрал или не - съм казал. На nem13 просто ми звучи разбъркано, не казвам, че нещата не са си на мястото. TenshiTokage, хващам се за каквото има и за каквото набляга един от двамата "претенденти". Честно казано бия с камъните на един човек по неговата си глава. И понеже реших, че следвата логиката на миналото литературно сравнение на два текста, ми се стори работата непълна. Обаче първия пост си е точно такъв.
Иначе това, което nem13 каза за двата текста ме радва, а имено че не са се уговаряли за тема.
В крайна сметка излезе, че съм пиян или мрачен. :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 31, 2010 12:15 pm 
Аватар

гласувах за втория, повече ми хареса как е написано и че все пак се разбираше идеята :lol:''

и наистина е малко странно да седнете да си разяснявате разказите о.о

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 06, 2010 11:33 pm 
Аватар

Гласувал съм тук, но не помня, wtf ~!? o_O

И двете произведения са много хубави. И двете ми харесаха адски много, но ако трябва да избирам, то първото е по-стойностно, макар и кратко. Второто има уникално добра идея, но не е толкова добре представена, т.е. добре е, но в първото е още по-добре.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 13, 2010 12:02 am 
Аватар

Да отбележа - с Vigilante решихме, че гласуването приключва дотук поради голямата му преднина (а и след няколко минути е петък). Признавам се за победен в този рунд и обещавам да се представя по-добре във втория.

Във втория разказ именно смятам да обясня положението, или по-скоро разясня, с запалената цигара, която постоянно бива хвърляна, както някой се изрази по-горе.

Само ще помоля - аз съм гласувал за себе си, дрийм също, ако може третият да си признае, просто ми е любопитно кой има същата мрачна и пиянска нагласа (или поне подобна).

Благодаря на всички, които прочетоха произведенията ни, коментираха ги и гласуваха в анкетата. Помощта ви беше оценена и от мен, и от моя опонент.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 13, 2010 1:48 am 
Аватар

elvenom?

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 13, 2010 6:16 am 
Аватар

Малко късно, но ако можех да гласувам—би било за първия. It's kinky :lol:
Относно втория—винаги ми е било тъпо, когато героя умира накрая. В смис—минава през някакви премеждия, стига до някаква истина за живота и... умира. Fin.

- p a t h o s - e t h o s - l o g o s - p h a l l u s -
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 2 [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]