Дата и час: Вто Фев 11, 2025 10:04 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 25 от 33 [ 484 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 33  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Японистика в България
МнениеПубликувано на: Съб Юли 03, 2010 11:54 am 
Аватар

Благодаря много, отговорите ви ме успокоиха доста. :rose: Отчаяно искам да вляза (обичам си я Японията и това е :mrgreen: ), но имам още 2 години до завършване, така че остава само да се надявам да не променят изискванията дотогава (надали). :)

МнениеПубликувано на: Съб Юли 03, 2010 1:34 pm 
Аватар

Hachiko написа:
... но имам още 2 години до завършване...

Според статистиката ми от набор '93 нагоре ще има доста голям налив в тъй златната японистика. Няма да се учудя ако минималния бал след 2-3 години е 24/24 :lol: :lol:

МнениеПубликувано на: Съб Юли 03, 2010 1:42 pm 
Аватар

Че не виждам какъв е проблемът със сегашната система? Полагаш изпит, след което или влизаш, или не. Всичко ще си е според възможностите ти. Поне според мен няма по-добър вариант.

Освен това ако не бяха въпросните матури, съм сигурен, че поне половината ми колеги (т.е. народът от миналогодишния 1-ви и 2-ри курс) нямаше да са същите. Горните са си били по класическата система с изпит, така че там проблеми няма.

Do or do not. There is no try.
The words of truth are always paradoxical.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 03, 2010 2:36 pm 
Аватар

Iryoku написа:
Че не виждам какъв е проблемът със сегашната система? Полагаш изпит, след което или влизаш, или не. Всичко ще си е според възможностите ти. Поне според мен няма по-добър вариант.

Не съм казала, че има проблем със сегашната система. Просто се притесних от факта, че може да ми се иска успеха от цялата диплома, а той никак не работи за мен(не, че съм посредствена ученичка). Но в случая явно е станало недоразбиране от моя страна и много се радвам, че не съм права. Всичко е идеално - оценка от чужд език от диплома и оценка от изпит по чужд език. Няма какво повече да се желае. :)

МнениеПубликувано на: Пет Юли 09, 2010 4:31 pm 
Аватар

Не бой се, тая шитня с дипломите нема да си я причинят СУ, шото мноо здраво ше им падне бала, ние тва говорихме с ръководителите на филологическите катедри оня ден. Виж, тва с матурата яко ме прееба, щото исках тва да държа, ама нейсе, не вервам толкоз в себе си. Как да е, всичко си е до тва квото си напраивиш и то да влезеш е едно, ама да го завършиш...Мамата си джаса.

МнениеПубликувано на: Пон Юли 12, 2010 5:58 am 
Аватар

Hachiko, независимо какво кандидатстваш в България, постарай се да вземеш възможно най-висока средна оценка от цялостната си диплома. Не се знае за в бъдеще дали няма да ти потрябва. (Просто като бях в гимназията и аз като теб се успокоявах, че не ми трябва за специалностите, но никога не знаеш какво ще стане по-нататък. ;) )

Изображение
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 25, 2010 8:53 pm 
Аватар

Тази година японистиката извади некав ненормален мин. бал 23.85/24 (за момчета)....и дори с 6 на изпита нямаше да имам шанс, таа~ next time :lol:
Което повече ме изумява е хипер ниският бал на скандинавистиката: с англ. език -22.93 ; с немски - 19.65 O.O

...не ме е яд, че не съм я писал, защото не ми нито цел, нито нищо, но по-принцип досега скандинавистиката винаги е била доста над япон. ~

A true man knits his own destiny...
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 25, 2010 10:20 pm 
Аватар

За момичетата мин. бал тази година е 23.28. Не успях, но поне ме приеха Кореистика :spinin: Честито на влезлите Японистика! :)

МнениеПубликувано на: Пон Юли 26, 2010 1:42 am 
Аватар

За съжаление сбърках в изчисленията си :lol: Изглежда, че тази година почти стигна мах бал 23,84 ( и то за мъже ). Дори не мога да повярвам, че е по-висок на този от момичетата. Тва се случва за първи път от създаването на филологията :!: Догодина несъмнено балът ще е максимален, а местата разбира се ще бъдат максимално орязани - 4 на 10 най-вероятно.

МнениеПубликувано на: Пон Юли 26, 2010 10:03 am 
Аватар

Направо ме втресе като прочетох последните 2 коментара,особено последния :shock: :shock: :shock: :shock: :eyes: Браво на момичето,което са я приели кореистика,и все пак как по дяволите е възможноо :х Защо е толкова висок бе хора? Аз се надявах докато дойде моя ред (93 съм) да вземе да падне малко,и сега направо се отчаях съвсем.... :(

もし誰かがあなたに愛していると言ったとしてもそれは信じてはいけない。なぜならば真実の愛とは語られるものではなく証明されるべきもの だからだ。[color=#400000][/color]
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 26, 2010 12:31 pm 
Аватар

Kizaru, ти нали беше против японистиката и ученето на японски ? Или кандидатсвал ли си воубще...? D: Иначе за баловете, никога не можеш да си сигурен, всяка кандидат-студентска кампания е сама за себе си. Предполагам това всичкото се дължи на сравнително лесният изпит по англ., по-милостивата скала за оценяване и разбира се желанията на кандидатите. Мда, определено мисля, че доста се популяризира японския (културата като цяло) и почнаха да се натискат за там хората, но колко ще устискат, ще видим.

За кореистика и на мен ми стигаше, ма нищях~

Последна промяна Recca на Пон Юли 26, 2010 3:56 pm, променена общо 1 път

A true man knits his own destiny...
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 26, 2010 3:44 pm 
Аватар

Аа да бе кой е казвал, че съм против? Напротив, точно обратното :lol: И не съм кандидатствал. Просто следя бала и се кефя как хората се сдухват ден преди да излязат резултатите. Та и на поколението след тва =))

@Isabella
Не се притиснявай. Просто залягай над ученето и се стреми да изкараш максимално висока оценка, дори и да те приемат в друга специалност. След като се изкара първата година можеш да се преместиш в друга специалност, но трябва и успеха да ти е много добър. Така че не губи кураж :)

МнениеПубликувано на: Вто Юли 27, 2010 3:59 pm 
Аватар

Аз вчера се записах японистика в СУ. Някой друг от форума кандидатсвал ли е за това и приели ли са го?

МнениеПубликувано на: Сря Юли 28, 2010 12:43 pm 

Тази година имаше май много 6ци на изпита по английски (20 пълни при момчетата, ако не се лъжа), но пък изпита май не беше нещо особено, затова бала за японистиката е толкова висок.

Иначе мен ме приеха :) още възприемам новината

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 29, 2010 5:25 pm 
Аватар

Честито! :thumb: Много се радвам за теб!

Isabella написа:
Направо ме втресе като прочетох последните 2 коментара,особено последния. Аз се надявах докато дойде моя ред (93 съм) да вземе да падне малко,и сега направо се отчаях съвсем.... :(

И аз и аз... Все пак няма да се откажа. Ще направя каквото мога, пък да става каквото ще. :(

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 25 от 33 [ 484 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 33  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]