Дата и час: Сря Мар 05, 2025 9:06 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 6 [ 84 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 10, 2006 8:55 pm 
Аватар

How To Draw Manga Volume 1: Compiling Characters

How To Draw Manga Volume 2: Compiling Techniques

How To Draw Manga Volume 3 : Compiling Application and Practice

How To Draw Manga Volume 4: Dressing your Character in Casual Wear

Techniques for Drawing Female Manga Characters - Hikaru Hayashi

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 11, 2006 3:32 pm 
Аватар

Цитат:
Фенщината ви тресеееее ."С упорит труд може да надминеш гения"- Рок Лий "Наруто" !!!Относно рисуването /като цяло/ - може да се научиш да прерисуваш,прекопираш,фалшифицираш цялото творчество на тази земя,но това няма да те направи художник или скулптор...а ще си просто имитатор Ставаш някой в света на изкуствотоп едва когато изпъкнеш с нещо твое нали? Прост пример-мои познат се беше затворил за 4г в къщи за да се усъвършенства .... успя,да,взе си приемния изпит за В.Търново с 5.90 без да ходи на частни уроци.Верно му идва отвътре ,за някои неща,но подяволите неможе и неможе да направи едно единствено свястно лице на герои от манга или аниме... Просто няма ръка и усет за този вид рисуване. С упорство се постига много,но до едно определено ниво,от което насетне се иска талант Така че,не се отказвайте-прерисувайте и повтаряйте до омала-може пък да излезе че сте гении,нали?

Мисля че не си прав....... когато е млад един човек с талатн(голям, среден или малък) може почти всичко...пробваш от всичко докато откриеш своята ниша и своят стил....всеки има талант за нещо макар и това нещо да е поставянето на улици....от свой опит казвам ако си млад начинаещ художник с минимален талант за теб няма да е никаква трудност да нарисуваш манга лице :)

Кирилизирах ти поста. Знаеш, че писането на кирилица е задължително ;)
Моридин

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 20, 2007 10:29 pm 
Аватар

Та ако ще се хващате да рисувате манга не ви ли трябва и "tablet".В смисъл мангата не се ли рисува също така и на ръка ?Или направо на фотошоп?Защото на мене лично ми е по-приятно да рисувам на масата с лист и молив, вместо да кибича пред пц то :) Та някой, който се занимава с рисуване в стил манга не може ли да ни светне какво ни трябва, за да рисуваме МАНГА

П.С. : Tук има тутове как да рисуваме манга http://chise.ludost.net/upload/sierra/Tuts/COLORING/
БЛАГОДАРЕНИ на почовете в аниме лудост :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 26, 2007 7:24 pm 
Аватар

тъй, като изчетох доста глупости тук от рода на ''всеки може да се научи да рисува манга, стига да има желание'', реших и аз да се обадя.занимавам се с рисуване от много години и висшето ми образование е в тази област и мога да ви кажа, че ако нямаш основата, не познаваш човешкото тяло и анатомията му, колкото и да си прерисуваш манги, това няма да ти помогне да направиш своя манга.друг е въпроса с поставянето на фигурите в пространството, рекурси, смяна на светлосенките и много други неща, които са супер важни за да се получи нещо убедително.съвсем друг е въпроса с таланта, но ако не си учил рисуване и не си запознат с неща като композиция, перспектива и така нататък, таланта не ти върши никаква работа в случая, освен да продължаваш да си прерисуваш.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 01, 2007 9:15 pm 
Аватар

някой от вас направил ли е нещо с което може да се похвали ?
Много пъти съм се опитвал да рисувам мои измислени герои , но рядко се получава ... гумата става наполовина само за една рисунка :lol:

по случайност открих тази тема ...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 04, 2007 1:18 am 
Аватар

В Deviantart има хъпер яки turtorialи....Наскоро си дръпнах няколко, които са мн лесни и добри.

*Слънце мое*
Thx to Harada Risa~
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 04, 2007 11:23 am 

Няколко пъти преди ми хвалиха Art of Otaku като най-добрата книга на тази тема, но не можах да я открия никъде за free download. Имаше я в 1-2 тракера, ама беше изтрита заради авторските права. Някой попадал ли е на нея? Има ли впечатления?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 26, 2007 9:18 am 
Аватар

braingrinder написа:
тъй, като изчетох доста глупости тук от рода на ''всеки може да се научи да рисува манга, стига да има желание'', реших и аз да се обадя.занимавам се с рисуване от много години и висшето ми образование е в тази област и мога да ви кажа, че ако нямаш основата, не познаваш човешкото тяло и анатомията му, колкото и да си прерисуваш манги, това няма да ти помогне да направиш своя манга.друг е въпроса с поставянето на фигурите в пространството, рекурси, смяна на светлосенките и много други неща, които са супер важни за да се получи нещо убедително.съвсем друг е въпроса с таланта, но ако не си учил рисуване и не си запознат с неща като композиция, перспектива и така нататък, таланта не ти върши никаква работа в случая, освен да продължаваш да си прерисуваш.

Браво човек - поздравявам те. И аз точно това исках да напиша - така дечица не става! Колкото и да прерисуваш трябва и някои да ти покаже как става, някой да ти каже грешките... За да се подкрепя, ще ви разкажа за собствения си път в тази област. Аз също прерисувах в осми клас. После взех да си измислям разни безобразни. И си бяха хубави. Всички ми казваха колко са хубави... И аз се радвах че мога да рисувам... Към 10-ти клас реших че като завърша гимназия ще кандидатствам с рисуване и ще тръгна на уроци. От тогава са изминали вече 6 години, минала съм през различни учители, докато не открих подходящия, приеха ми висше и сега, като гледам онези "хубавите" рисунки от тогава и сравнявам - аз не съм можела да рисувам тогава, но мога сега. Продължавам да се уча, но човек се учи цял живот. Така че - прерисувайте, полезно е, но наистина без перспектива (което никак не е толкова просто колкото изглежда - учила съм дескриптивна геометрия - хич не е лесно), познания по композиция, светлосенъчно изграждане и познания по различните материали които можете да използвате не си е работа. Тъй че прерисувайте, но ако ще се занимавате сериозно се запишете на уроци.

-----------------

shaggy1991 написа:
Та ако ще се хващате да рисувате манга не ви ли трябва и "tablet".В смисъл мангата не се ли рисува също така и на ръка ?Или направо на фотошоп?Защото на мене лично ми е по-приятно да рисувам на масата с лист и молив, вместо да кибича пред пц то :) Та някой, който се занимава с рисуване в стил манга не може ли да ни светне какво ни трябва, за да рисуваме МАНГА

Аз отговарям като не особено веща в областта на рисуване специално на манга, но доколкото знам - тя се рисува със туш и различни инструменти. В някоя от книжките ги има подробно обяснени, но не си спомням от коя точно :oops: .
Иначе доколкото съм запозната анимето се рисува на ръка, след това се сканира всичко и се оцветява на компютър. Таблет може и да ти е необходим, зависи как работиш. Ако правиш различните тонове със векторна графика - не е много нужен, но така става бавно. По-добре е с таблет просто да сложиш основния тон и след това да добавяш сенките. Пробвала съм и така и така, даже и с мишка - но с таблет си е най-бързо и хубаво. Но пък ти трябва точна ръка, защото е по-различно отколкото да рисуваш на лист. Свиква се, но иска време :)

Не doublepost-вай, използвай edit
Wanderer

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юни 26, 2007 8:57 pm 
Аватар

Мене повече ми харесва на листче да си
рисувам от колкото на компа :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 03, 2007 11:43 pm 
Аватар

и аз рисувам много ама още не мога да ви покожа нещо мое
като ги кача ще ви покажа!!! :D
----------
а я ако знаете някоя прогромка за манга да ми дадете линка или името
до сега само на лист съм рисувала и искам да видя как е на компа :)

Не пускай две мнения едно след друго!
Ползвай 'едит'
Wanderer

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 04, 2007 11:19 am 
Аватар

Такова нещо няма :lol:
Е има там няк'ви Manga Studio-та - не съм ги гледал ама са са като Photoshop с по-малко опции. Така че най-доброто е Photoshop. Когато не може да нарисуваш нещо и най убер мега програмата няма да ти помогне.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 04, 2007 12:25 pm 
Аватар

Ми значи ще продължавам на лист.По обичайният начин!Благодаря за инфото :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 05, 2007 6:37 pm 
Аватар

Domo Arigato!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 19, 2007 1:25 pm 
Аватар

Някой знае ли хубава програмка за правене на манга?
В смисъл, изтеглих си Manga Studio 3 обаче е на триал 30 дни и нямам никакви облаги от кракчето дето си намерих, тъй като проклетата програма иска да се размотавам да се регистрирам по сайтове удостоверения че ми е легален софтуера етъцъ... :/

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 19, 2007 8:51 pm 
Аватар

Тези програма от рода на Manga Studio и тем подобни според мен въобще не си заслужават вниманието. Много по-добре става с Фотошоп, защото има в пъти повече опции, а като гледам го умееш така че по-добре почвай с него. В нета има много места с някои по специфични ефекти типична за мангите как да се направят, а също така трябва да се сдобиеш със screentones или да си направиш собствени.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 6 [ 84 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]