Дата и час: Чет Фев 13, 2025 1:35 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 15 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Конвертиране без загуба на качество? Проблем
МнениеПубликувано на: Нед Юли 18, 2010 5:04 pm 
Аватар

Здравейте,тъй като съм нов в АМВ създаването искам да попитам коя програма да използвам,за да мога да конвертирам .mkv файлове(примерно във mpeg2) в формат при който не се губи от качеството,за да мога да го използвам за едитване във Вегас,тъй като той не приема .mkv файлове. Моля обяснете по простичко не със сложни термини,а ако използвате,поне обяснявайте какво значат,за да може да понауча нещичко. Не съм чак толкова зле но за всеки случай :P :P :wink: :wink: :wink:

съжелявам ако темата се дублира,моля пратете едно линкче :?

Профил  

Заглавие: Re: Конвертиране без загуба на качество? Проблем
МнениеПубликувано на: Нед Юли 18, 2010 11:54 pm 
Аватар

viewtopic.php?f=31&t=45124
viewtopic.php?f=31&t=6710

Пич, сериозно погледна ли ИЗОБЩО темите? Все пак са най-отгоре важните ^^

Он топик: Лично започнах да използвам avisynth (ffvideosource ползвам, не се моря да махам аудиото после) и virtualdub. След това, както е написано ясно в темите в този форум - ползваш Lagarith, ако имаш яка щайга, ползваш Huffyuv, ако имаш яко място. Ако нямаш нито едното - избираш, режеш, конвертираш; ресайзваш, конвертираш в нещо МНОГО леко; правиш си T3h imba uber 1337 sequence с лекото нещо, мааш ефекти като побъркан епилептик габър; сейваш, затваряш, заменяш лекото видео с качественото, пускаш да се рендва; отиваш да пиеш кафе/правиш Роки/Властелина/SW маратон докато приключи. Кефиш се/режеш си вените. Пърфекта обясни, че работи само с Премиер 6 хватката. За Вегас - идея си нямам.

ПП: Нямам цяло АМВ, имам 3 започнати и следя тези теми, понеже има яки неща ^^ Правят чудеса за слабите щайги!
ПП2: When I make AMVs I stop being sad and start being angry!

My anime and manga list
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 19, 2010 12:33 am 
Аватар

Даааа погледнах тези двете теми и затова съм пустнал моета. :o Иначе мерси ще се пробвам да измисля нещо :) :) :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 19, 2010 3:07 am 
Аватар

Мммм да така вече става ясно. Ам ето да кажа какво измислих за алтернатива докато някой ми даде такъв отговор. Когато извадя видеото,без аудиото и субс с mkvtoolnix пускам видеото в конвертер и там го конвретирам в .mpeg2 като пише че използва този кодек за конвертиране.. Та може ли да ми обясниш какво значат тези кодеци(и каква е разликата с тези който казваш) и тези формати. Изображение
Попринцип имам някаква представа но искам някой който знае какво найстина представляват да обясни. Как и за каде се използват.

п.п и като запазя същата резолюция на оригиналното видео качестовто не се разрушава сравнително(поне аз не забелязвам разлика). Просто мб се увеличават със 50 до 100,та кой метод е по добър и по бръз,защото тук за конвертиране на 1 клип ми отнема 20-30 мин. Зависи.. Ааа и машината ми е силна също :) :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 19, 2010 6:14 pm 
Аватар

Аммм ок разбрах вече :roll: Само може ли да ми кажеш когато конвертирам в huffyvu колко е това МНОГО място,защото нямам цял хард да отделя само за едитване. Тъй като имам по здрав процесор дали ще мога да използвам лагарит кодека(тъй като разбрах че той също запазва качеството,но отнема повече време за конвертиране) и дали знаеш мога да го използвам във Вегас.

П.п и още нещо.Във твоят пост KnX е дал обяснение как да конвертираме с Virtual Dub което ми изглежа малко бавно,тъй като явно трябва да направиш 2 пасса което само по собе си отнема доста настройки. Ако конвертирах само 1 клип може но на мене примерно ще ми трябват цяло аниме за конвертиране и просто е абсурдно за всяка серия така.Има ли по бърз вариянт за конвертиране с Virtual Dub или???

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 19, 2010 7:02 pm 
Аватар

Ааа и ето още нещо което се сещам да питам. Какво значение оказва формата на самото видео,да кажем .mkv знам че е контейнер чрез които се събират аудио,видео потоци както и субтитри. А самото видео вътре може да .avi ; .wmv и т.н. така ли? Тогава ако сменя кодека на видеото да кажем на huffyuv или лагарит тогава вегаса ще ми приема клиповете и ще мога да ги едитвам независимо от формата :?: Или и той оказва значение?

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 19, 2010 7:44 pm 
Аватар

Оккккк изтеглил съм VirtualDub и ще провам,но преди това да те питам,защото намерих нещо интересно в програмата която аз ползвам. Изображение
мога ли да използвам нещо от тези кодеци,защото пробвах с huffyuv codec и найстина един клип ми излезе 7,5 ГБ за 25 мин :shock: :shock: ? Трябва да използвам някой lowless codek като лагарит нали. Обясни :roll: :roll:

П.п за процесора : Intel(R) Core (TM)2 Quad CPU Q8200 @ 2,33Ghz 2,33Ghz ....

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 19, 2010 9:16 pm 

Ще ти кажа най-лесНия начин.
Теглиш от зачунда format factory възможно най - нова версия след като вече си в нея си избираш формата в който искаш и даваш на всички настройки "по подразбиране"

МнениеПубликувано на: Пон Юли 19, 2010 10:00 pm 
Аватар

Perfect-Blue написа:
Rigardo написа:
Оккккк ...Обясни :roll: :roll:

Ш'ти обясня всичко, после ще направиш лудия клип и ще ме биеш на контеста на анивенчъра. Кажи едно мерси поне :) за едната слава работим.

Мерси мерси мерси ^^. Доста научих от тебе,за което много се радвам :wink: :wink: А и да ти кажа намерих доста добро решение на проблема си. Ето за какво говоря.Изображение . Така качеството се запазва и мога да го едитвам във вегаса. Незнам там дали ще бави но ще пробвам.

Но то ми обясни пак защото все още не разбирам някой работи :peace: :peace:

П.п в момента имам 20 сек готови от клипа :lol: Който ми отнеха скромните 6-7 часа :lol: :lol:

П.п Таака дам бави на 4000битс във вегаса. Трудно му е на човека да ги смогне камо ли с ефекти. Обаче на 2000 не изглежда да има проблем.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 27, 2010 5:24 am 
Аватар

хм, нещо ми направи впечатление случайно, както аз от отдавна си използвам мкв туулникса

Perfect-Blue написа:
На теб ти трябва само видеото, то се вади от мкв-то по различен начин, аз ползвам и препоръчвам mkvtoolnix (ше го гугълнеш).

е добре де, ама екстракта ти връща също толкова педерасткото нещо .х264 (в повечето случаи, така де).

.х264 го приемат толкова програми, колкото и .мкв(а всъщност сигурно и по-малко), та що ни е да си играем? да пестим място от липсата на аудио трак? или има някакъв номер, с който не съм наясно?

//иначе осъзнавам как трябва да се отърва от 50-100 гб много бързо... а няма от къде... а срока за анивенчъра наближава...

МнениеПубликувано на: Сря Юли 28, 2010 1:02 am 
Аватар

erejnion написа:
хм, нещо ми направи впечатление случайно, както аз от отдавна си използвам мкв туулникса

Perfect-Blue написа:
На теб ти трябва само видеото, то се вади от мкв-то по различен начин, аз ползвам и препоръчвам mkvtoolnix (ше го гугълнеш).

е добре де, ама екстракта ти връща също толкова педерасткото нещо .х264 (в повечето случаи, така де).

.х264 го приемат толкова програми, колкото и .мкв(а всъщност сигурно и по-малко), та що ни е да си играем? да пестим място от липсата на аудио трак? или има някакъв номер, с който не съм наясно?

//иначе осъзнавам как трябва да се отърва от 50-100 гб много бързо... а няма от къде... а срока за анивенчъра наближава...

ами с mkvtoolnix вадиш както и аудиота така и субтитрите от даден .мкв файл. Това,разбира се,ако субтитрите са soft(смисъл не са burned на самото видео). А за формата,просто можеш да използваш конвертер в който да ти прекодира в друг кодек,на мене х264 ми върши работа тъй като едитвам във вегас,пък и е лек кодек. Ето какво използвам аз,тъй като не можах да се разбера със VirtualDub. (ако Perfect-Blue го чете този пост да ме извинява,ама така и не се разбрах с тая програма :lol: Знам че всички добри едитори я ползват амаа.. :? :? )

Изображение
Във anyvideoconverter можеш да избираш резолюцията на ръка(гледай да си го кракнеш че нз дали триал може). И битрейт някаде 4000 за високо качество.

Избирам или х264 или mpeg4,не виждам никаква разлика,само малко във мб х264 да кажем добавя 50-100 мб + може и повече. Това го използвам за да конвертирам с високо качество. После за самата работа във вегас използвам същият кодек който съм избрал,но конвертирам в 1/4 от оригиналната резолюция(намаляваш и битрейт също),както ме посъветва Perfect Blue,за да си усигоря приятна работа във вегас без да ми бави докато едитвам и след като съм готов подменям клиповете със тези с високо качество(имената също трябва да са еднакви при подменянето). И рендваш АМВ-то

П.П ако имаш още нещо да питаш и ако мога да ти помогна ме питай на ЛС тъй като не го проверявам този пост редовно вече.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 15 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]