Дата и час: Пет Фев 07, 2025 1:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 7 от 20 [ 297 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: ~*~ Sailor Moon ~*~
МнениеПубликувано на: Нед Фев 28, 2010 9:25 pm 
Аватар

ВЕЛИКО Е !!!

ами какво да ви кажа .. ако сега го гледа някой аниме фен няма да мu хареса .... но ако си израстанал с него и е едно от първите ти аниме е друг върпос... за времето си това беше хит .. и много му се радвах .. даже сега от време на време гледам някое avm...

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 12, 2010 4:13 pm 
Аватар

:love: :love: :love: :love: this anime

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 12, 2010 4:45 pm 
Аватар

The Dark Knight
Цитат:
Много хубави бедра им рисуват на тея мацки :lol: а и с тия къси полички :twisted: :twisted:

Ами това е едно от интересните неща, че при адаптацията на мангата, анимето е кривнало в леко шоненска насока...тя дори мангаката на едно място се оплакваше (на шега) от тази тенденция.

akvamarin
Цитат:
Така и не направиха продължение на тва Аниме... прават се тЪрИ shojo Бози !!! естествено За новото Задръстено поколение :lol:

Ами виж колко сезона има и колко спешъли...аз за "аниме без продължения" бих обявил някой пилот, който не е сериализиран или някое едно сезонно 12 сериино заглавие.
Sailor Moon си беше добре комерсиално развито навремето...ако сега направят продължение, то ще е изтискано от пръстите (Slayer Revolution-Evolution anyone?).

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 12, 2010 8:55 pm 
Аватар

Това ми е било първото аниме.Като бях малък видях пъзел на Сейлър Муун и от тогава то беще загнездено в ума ми .Като пораснах вече го гледах по тв на български,италиански и др.и още го харесвам. :icecream: :wow: :thumb:

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 18, 2010 9:01 pm 
Аватар

Аз съм един от тези за които това Anime е било едно от първите и наистина съм го гледал преди около 10-15 години по RTL2. С подобни Anime-та съм започнал и не съжелявам, все пак по мое време имаше такива.

МнениеПубликувано на: Пон Юли 19, 2010 5:27 pm 
Аватар

ами едно от първите които гледах и за моите години тогава си беше хит :kicking: :kicking: всичко си имаше и супер сили и история и момчета :lol: :lol: :lol:

Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: Нед Май 15, 2011 3:08 pm 
Аватар

vilio написа:
Herowar написа:

Еми то не е нищо особено просто има известна доза възхищение защото повечето за израснали с него(особено момичета),аз не мус е кефих много много

:shock: Имаш ли някакъв акъл бе човек "ИЗРАСНА ли" Искам да опровергая това че ме издразни! Sailor Moon беше като лъч от светло небе в този сив и безцветен свят...
Не всеки човек е имал възможности да открие себе си, според мен... Ако Анимето не беше правено като за мен нямаше изобщо да го гледам! Аз не си Позволих да ИЗРАСТНА със pretty cure, dragon ball z, one piece, detective conan, inuysha, hamtaro, pokemon, digimon, naruto, yg-gi-oh... Въпреки че бяха много наложени по TV! прекалено са безинтересни за мен, меко казано. А сега като чуя за тея Анимета и Настръхвам :x

instagram.com/selenitsaturn
facebook.com/sailormoonselenitsaturn
Моля ви дайте ми машина която записва Мислите, Въображението, Идеите, Сънищата, Чувствата, Мечтите...
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 16, 2011 11:22 am 
Аватар

akvamarin
Цитат:
...

1. Спориш с пост, който е от 2006-та...малко е вероятно vilio да ти отговори. :lol:
2. Всъщност мисълта е различна - Не че човек приема всичко когато е малък. Примерно едва ли тук им аниме фен зарибен от RTL 2, който да хареса чак всичко от списъка - pretty cure, dragon ball z, one piece, detective conan, inuysha, hamtaro, pokemon, digimon, naruto, yg-gi-oh...а и май пропусна неща, като DoReMi, Dr Slump, Monster Rauncher и пр. :lol:
Просто с годините вкуса ти може да се промени, но въпреки това да не си промениш оценката за нещо, от което имаш много добри спомени.
Грешката на vilio е, че този принцип не важи за всички заглавия.
А и не важи за всички фенове...някои от нас се опитват да бъда обективни в субективния си подход и да компенсират носталгията от оценката си :lol: :lol: :lol: .

Има неща, които остаряват много зле. Наскоро загледах Gundam Seed и да пукна ако си спомням защо ме кефеше навремето...а не се минали и 10 години...
Има неща, които не се променят. Наскоро загледах 2-3 серии на Uchuusen Sagittarius (у нас излезе по БНТ под името "Приключения в космоса") и не само, че не ми звучи остаряло (то си беше ретро и когато го гледах за първи път), но с японски дублаж ми звучи по-култово.
Има неща, които с времето стават по-добри...примерно разни там пълнометражни анимета от сорта на "Замъка на граф Калиостро".

Мисля, че Sailor Moon е от втория вид. Малко е поовехтяло графично и музиката го докарва на цирково представление...но сюжетът си е същия, хуморът си е същия и емоциите са същите. Дето се вика - класика.
То това е и критерият - ако остарее бързо, не е никаква класика.

3. Нещо не ми е ясно защо пък чак те втриса от one piece, detective conan и inuysha.
Това не са лоши заглавия. Може да не са ти по вкуса (все пак са шонени), но не са чак отвратителни.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 16, 2011 6:01 pm 
Аватар

Помня как веднъж го гледах по RTL. Боже ква ли скука е било да го гледам. И тогава и сега не ми допада. Сякаш му липсва нещо(може би насилието...) Поне има хора който го харесват и не може да се отрече че е било доста известно, но според мен е прехвалено.

МнениеПубликувано на: Вто Май 17, 2011 1:15 am 
Аватар

velush написа:
Цитат:
Мисля, че Sailor Moon е от втория вид. Малко е поовехтяло графично и музиката го докарва на цирково представление...но сюжетът си е същия, хуморът си е същия и емоциите са същите. Дето се вика - класика.
То това е и критерият - ако остарее бързо, не е никаква класика.

Ама ако направят продължение маи ще го гледаш, А? Защото следиш всичко, от наи нищожното до наи великото и просто не подбираш

Моля ви дайте ми машина която записва Мислите, Въображението, Идеите, Сънищата, Чувствата, Мечтите...
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 17, 2011 2:10 pm 
Аватар

akvamarin
Цитат:
Ама ако направят продължение маи ще го гледаш, А? Защото следиш всичко, от наи нищожното до наи великото и просто не подбираш

1. Естествено, че бих загледал евентуално продължение. Ако докарат добре формулата и осъвременят адекватно нещата.
2. Следя най-разнообразни заглавия. За мен жанровете не представляват голямо ограничение - гледам си и шоджота и джосеи, нищо че не съм им в таргет аудиторията. Не ми пука кое се води велико и кое не, важното е да ме забавлява. И съм далеч от амбицията да следя всичко - ако ме хване плаката или премайза...или пък ако е от интересен [за мен] автор или група.
Точно едно ново Sailor Moon бих го гледал от любопитство, дали ще го направят на ниво, като старото.
Т.е. подбирам - по някакви си мои извратени критерии. :lol: :lol: :lol:

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 17, 2011 6:28 pm 
Аватар

Ок, всеки си има вкус, твоя определено спада към другата страна... И Sailor Moon не е класика а е нещо много повече! класика е остаряла дума :jester:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 18, 2011 9:55 am 
Аватар

akvamarin
Цитат:
твоя определено спада към другата страна

Ква страна, бе? Как да го тълкувам това?
Коя е "тази", че да има и "друга"?

Може би, искаш да отбележиш, че вкусовете ни са доста различни?
Дъъъ...това се подразбира.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 18, 2011 10:48 am 
Аватар

:lol: Леле! За момент си представих как Velush и Akvamarin имат сходни вкусове. Сега сериозно, какво му се радват толкова на това аниме не знам, аз едвам издържах един епизод от него преди години по Нова телевизия ли беше, вече и аз не знам. За мен това си е чисто женско аниме, както Барби си е женска анимация. :lol: С други думи, не разбирам онези брадати чичковци облечени като Сейлър Муун, дето се появяват от време на време из снимките по форумите. Нито пък разбирам защо изобщо пиша в тази тема. :confused: А още по-малко разбирам защо Velush си губи времето да спори тук. :lol:

МнениеПубликувано на: Сря Май 18, 2011 2:58 pm 
Аватар

zlobcho
Цитат:
А още по-малко разбирам защо Velush си губи времето да спори тук

Спорът е, че и брадатите чичковци могат да харесват каквото си искат (макар че косплей на женски персонажи според мен си е сексуална перверзия :lol: :lol: :lol: )

Моята Sailor Moon история е свързана с това, че когато го загледах в БГ-то цареше абсолютна засуха на тема аниме. Не излизаха нови пиратски VHS-ски, интернет още нямаше и пр. и пр.
Единственият източник бяха сателитните телевизии, а пък те бяха пълни предимно с дърти детски шоута (Flint Hammerhead anyone?).
SM-ката беше едно от малкото слаби заместители, които ставаха за гледане (заедно със Zorro, Cat's Eyes и Lady Rose, които обаче се излъчваха в много кофти време)...разни там Detective Conan, Dragon Ball, Nadia и Jean The Kamikaze Thief се появиха по-късно.
С натрупването на арковете във Sailor Moon започнах да откривам някои наистина привлекателни черти (world building, character development) и разни адски забавни idiosyncrasy-тита.
Дори открих удоволствието на trope-а "Как тъпа блондинка може да спаси света?".
Ще подскажа, по три начина: 1. Хвърля се в боя разчитайки някой друг да и спаси задника (Мамору) 2. Прави саможертва в стил Матросов, за да могат другите да приклещят злодея 3. Съблазнява сексуално свръх злодейката и я връща в правия път (това е моята интерпретация на финалния и сблъсък с Galaxia :lol: ).
(Добре де, бъзикам се има и 4. Перманентни битки и level up на магическите способности...но някак в крайна сметка това не помага много и се налага да се стигне до саможертва или компромайзване :lol: :lol: :lol: )
Мисля, че точно школата на Sailor Moon ме научи как да ценя shoujo хумора и какви рецети за драма и екшън се ползват в този жанр. В него открих най-любимите ми клишета и trope-ове, за които и до ден днешен се оглеждам, когато захвана някое shoujo или jousei заглавие.

Един вид разшири ми представите и критериите за приятно комерсиално аниме заглавие.

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 7 от 20 [ 297 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]