Дата и час: Чет Фев 06, 2025 6:55 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 22 от 31 [ 452 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 31  Следваща
Личната ви оценка за анимето:
 1  7%  7%  [ 9 ]
 2  2%  2%  [ 2 ]
 3  1%  1%  [ 1 ]
 4  2%  2%  [ 3 ]
 5  2%  2%  [ 3 ]
 6  2%  2%  [ 2 ]
 7  5%  5%  [ 6 ]
 8  7%  7%  [ 9 ]
 9  20%  20%  [ 26 ]
 10  53%  53%  [ 68 ]
Общо гласове : 129

Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Bakemonogatari {Лято 2009}
МнениеПубликувано на: Вто Юни 29, 2010 2:50 pm 

Ах, лъжци... Значи не 5 дена, а 4...
Лол... Звучи все едно се оплаквам... :lol:

Comments later...

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 29, 2010 8:12 pm 
Аватар

Изгледах току що последния епизод.

Та накратко сега какво мисля за анимето след като мина малко време - 1вата арка, тази с "Маймуната" и тази последна (+ 12 ep) бяха добри. Но арките с лолитата не ми харесаха. Като цяло анимето беше по-различно, но беше в тъпи лично за мен жанрове, така че 50 на 50 ми е мнението.

МнениеПубликувано на: Нед Юли 11, 2010 4:48 pm 
Аватар

добре че и 14 не го бях гледал,ся ги изгледах последните и в крайна сметка анимето си е добро...ако се гледат всички епове наведнъж даже още по-добре,не заслужава по-малко от 10 :)

МнениеПубликувано на: Пет Юли 16, 2010 9:51 pm 
Аватар

Страхотно аниме ! 10/10
Не съм особен привърженик на подобни анимета подготвени както това беше, но изглежда вече съм.

МнениеПубликувано на: Чет Юли 22, 2010 3:46 pm 
Аватар

Арта е страхотен,героите също.Хитаги е толкова сладка ;3

Wasting love, in a desperate caress.
Rolling shadows of nights.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 23, 2010 3:10 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Давам му 9/10 с чиста съвест.
Предимно заради превъзходния,изпипан арт и всичко свързано с него.Все пак това е една от главните причини да гледаме анимета.
Определено са го правили професионалисти с доста голям усет за стил.
Цялото аниме беше стилно.Имаше самоиронизация на аниметата в самото аниме,имаше забавни моменти,имаше странни персонажи,които уж са стандартни типажи,но някак си бягат от стандартизацията.Имаше от всичко по малко(от еро-моментите в повече),като цяло приличаше на манджа с грозде,но беше толкова добре балансирано,че много рядко ме дразнеше това омесване...по-скоро ми харесваше.
Нестандартния брой на епизодите,странното(макар че това за аниме е странно да се отбелязва) име и всичко в него беше сякаш ново.
Наистина жанрово беше в едни конкретни рамки,но всъщност доста бягаше от тях.
Главния герой си беше единствения,който беше наистина безинтересен в случая.За сметка на това главната героиня...нямам достатъчно богат речник да опиша впечетленията си от нея(както тя каза на Araragi,когато той не можеше да опише гледката).
Прекрасен типаж.Красота преплетена с ум,стил и малко изчанченост(малко ли...)
Постоянните и вербални нападения и контраста с чувствата и,който показаха,бяха нетипични според мен.Може и да не съм гледал достатъчно анимета от жанра,но точно подобна героиня не бях срещал.Senjougahara беше най-добре изградения персонаж в анимето.
Както и най-реалистичния за една аниме вселена,ако може да се говори за реалистичност точно в тази ниша на анимето.
Ако беше истинска(колко ли аниме weeaboo-та са си го мислили) ,щеше да е най-добрия избор за жена.
Имаше някои моменти,които ме издразниха,но като цяло анимето ми задържа интереса до край.
Препоръчително е да го гледате на HD,наистина има значение според мен.
Доволен съм от анимето!

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Ное 12, 2010 2:03 pm 
Аватар

Vego
Цитат:
Ако беше истинска(колко ли аниме weeaboo-та са си го мислили) ,щеше да е най-добрия избор за жена.

Муахахаха...тази ли психопатка е "най-добрият избор". Тя е абсолютен control freak.
Интересен и реалистичен образ - да, страшно готино-гадна е...обаче Господ да те пази от такива.
Всъщност връзката и с главния герой съществува, само защото тя го има за интересна марионетка и нищо повече, а пък той е привлечен предимно от тялото и.
Сенджохара е абсолютната кучка. Огромна част от репликите и са очевидна и лицемерна лъжа (включително полжителните и чувства към главния герой)...но пък тъпаците, като главния герой си подат точно по такива кучки :lol: .

Всички героини бяха от следния вид - привидно привлекателни, но смъртоносно опасни и своенравни. Цялата история е абсолютен анти-харем. Няма истинско равновесие и уреждане на конфликтите. Няма хепи енд.
Това всъщност е едно от оригиналните неща в заглавието - гавра с харемските идеали и клишета. Гавра с очакванията на зрителите (но пък приятна гавра).
Финалът изглежда привидно щастлив - но без Ошино ситуацията е абсолютно нестабилна и ако Шинобу напусне Койоми (нищо чудно при тази навалица), пича със сигурност ще си замине.
Не че не съм съгласен с мнението ти...просто според мен Bakemonogatari трябва да се тълкува бая по-мрачно и черногледо...съдържа всякакви намеци в тази насока...включително и това, че голяма част от ключовите реплики на героите трябва да се тълкуват точно наопаки.

Анимето доста ми хареса - красиво, добре направено, приятно за гледане, забавно. Да не забравяме и великото OST.
Нещо като лесносмилаем Zetsubou Sensei.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Ное 12, 2010 4:27 pm 
Аватар

velush написа:
Всички героини бяха от следния вид - привидно привлекателни, но смъртоносно опасни и своенравни.

да

velush написа:
(включително полжителните и чувства към главния герой)

не

ей, боже, нали тя е абсолютен control freak. Тогава защо пък да не го харесва наистина? Че да не би това да си противоречи с нейната натура на контрол фрийк? Те нямат правото да обичат? И да, дразня се само защото аз имам още по-малко право чувствата ми да са истински, отколкото тя с убийствения и език, желанието за контрол, игрите и и така нататък...

Не знам, просто мисля че факта, че чувствата и не минават за правдиви по твоите критерии, не означава, че те не са. Т.е. гледаш прекалено себично на тази морална категория.
(и вайс върса, не можеш да обвиняваш Арараги че я желае само заради тялото --или поне аз така си интерпретирам 15ти епизод)

НО

от там нататък... прав си. От твоята гледна точка, даже си прав за (почти) всичко. И аз не бих искал Хитаги за жена... По-скоро Канбару, щото си падам фетишист, но не и по фемдом.
Е, не е толкова нестабилен края... Шинобу не изглежда разбързала се на някъде (вече има други 5 момичета в антихарема а тя още стои във сянката му), а и Койоми се учи малко по малко...
Но пък, от това, което съм чувал за Нисемоногатари, нататък става по-зле... сми и сестрите се намесват в този анти-харем...

И все пак, кои реплики смяташ за лъжа? освен закачките и? Той преспокойно може да е сладък и мил в нейните очи, и не виждам защо да не е и като принц, който винаги би я спасил. И съответства на характера и да започне вендета. Както казах, тя има правото да каже, че го обича и да не лъже. Не е лъгала и за историята си - сигурно. То това до тук са едно поне 90% от сериозните и твърдения... ти ги броиш за лъжи, защото смяташ, че тя не го обича?

покрай пътя, лесносмилаем? усещаш ли как 99% от хората гледали го са пропуснали смисъла абсолютно? но така става с почти всяко наистина добро заглавие... СЗС поне може да се похвали с доста по-висок процент разбрали го, макар и Бакето да е доста по-лесно за разбиране ако знаеш какво да търсиш.

МнениеПубликувано на: Пон Ное 15, 2010 1:15 pm 
Аватар

erejnion
Цитат:
че чувствата и не минават за правдиви по твоите критерии, не означава, че те не са

Според мен просто лъже за чувствата си.

Цитат:
Тогава защо пък да не го харесва наистина? Че да не би това да си противоречи с нейната натура на контрол фрийк?

Не схващам за какво противоречие говориш - според мен тя го контролира, защото така и е удобно. Че го харесва - това е ясно, но определено не по начина по който на него му се иска...и май пича е наясно с това, но не му пука...което ме води до хипотезата за неговото отношение.

Цитат:
аз така си интерпретирам 15ти епизод

ами ти пак интерпретираш думите му...а както вече споменах, аз не вярвам на думи в това аниме :lol: .

Може би "чувствата и" в момента не са толкова важни, по-важен е садистично/доминантният характер на героинята. В перспектива връзката на Койоми с нея си изглежда като абсолютен ад.

Връзката му с коя да е от жените в анимето изглежда абсурдна, опасна и обречена...най-вече защото не е ясно какво ги привлича у него - наивната себеотдайност, мазохизма, "вампирското око"...все лоши варианти.

Т.е. поредната ебавка с клишето "абсолютен лузър, спечелва сърцето на най-красивите жени с добро сърце и речи за маморване" :lol: :lol: :lol: .

Цитат:
И все пак, кои реплики смяташ за лъжа? освен закачките и?

При нейния начин на говорене, не е ясно дори кои са закачките и...останах с впечатление, че може да обърне значението на всяко едно нейно изказване в зависимост от изгодата.
Сеюто също успява да вкара правилната двусмислена или фалшиво откровенна интонация, точно в ключовите реплики. Според мен авторите са искали да кажат точно това - не трябва да и се вярва нито едно дума. (Същото важи и да останалите героини.)

Цитат:
покрай пътя, лесносмилаем? усещаш ли как 99% от хората гледали го са пропуснали смисъла абсолютно?

Не знам за "хората"...според коментарите тук мисля, че повечето не са го възприели просто като обикновена шарена комедийка.
Всъщност заглавието е богато на идеи и има доста пластове. Това за анти-харема и за лицемерието на Тсундере-чан са само 1-2 щриха от цялата картина. Bakemonogatari съдържа разсъждения на какви ли не разнообразн теми.
Смятам че е по-лесносмилаемо от Zetsubou Sensei, просто защото не ми се налагаше да бия паузата на всяка реплика и да се чеша по главата какво искат да кажат с нея и как това се отразява на цялостната картина...евентуално да се връщам към по-стари сцени и епизоди.
Глътнах Bakemonogatari почти на един дъх, докато първият сезон на "Даскала" бая ме измори.
Иначе и двете са ми доста сходни, но Bakemonogatari не е толкова фрашкано с информация и са консумира по-леко.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 15, 2010 2:29 pm 
Аватар

аз си правех статистика от /а/... тук пишат предимно хората, които имат какво да напишат, и заради това извадката не е представителна.

А иначе... аз лично мога да лъжа за чувствата си точно по същия начин като Сенджогахара, и в същото време тези чувства да са най-близкото до истината, което някога съм имал. А какво имаш предвид под "начина по който на него му се иска"? Не е показал да иска тя да е влюбена в него по онзи начин от романтичните комедии... по-скоро... приема както е... Да, от една страна е ебавка с клишето на харем комедиите. Но от друга страна... ти казваш, че тя си го харесва. А той май че не му пука чак толкова... и може би донякъде... отвръща със същата степен на чувства? т.е. се нагажда по момичето? т.е. и той не е показал да я обича по онзи ромком начин. В някакъв смисъл приема своята половина от тсуккоми дуото. И даже и на теб да ти изглежда като ад, щом двамата си харесват връзката... или даже, по-скоро адът е за Хитаги. Но разбира се, това си е лично моя интерпретация, базираща се на прехвърляне на моите ценности върху героите. Мдам... полуистини. От една страна се страхува от него и иска да го контролира, от друга страна го харесва. От една страна се закача и шегува, от друга страна тези шеги са полуистини. Но, искам да отбележа, позволявам си да правя паралели, защото аз точно по този начин си говоря винаги. Вие не сте забелязвали, защото в интернет не можеш да си позволиш думите ти да се тълкуват по колкото си начина искаш - влизаш в твърде много безсмислени спорове. А и... думите казват много. Даже и начина, по който лъжеш, казва много.

А приемам СЗС за по-лесносмилаемо, защото героите там не са толкова многопластови колкото в Бакемоногатари. Защото не можеш да хванеш толкова много нови нюанси от второто, третото и така нататък гледане.

И накрая, един чат с djhot. Защото не ми се преписва какво той е писал вече. Защото наистина миналото си е важно. и т.н.

МнениеПубликувано на: Пон Ное 15, 2010 7:39 pm 
Аватар

Леле колко много сте изписали...аз не задълбавам толкова в разсъжденията си.

Не споря за миналото на Сенджухара (или там както и беше името), не споря за процеса, който я е оформил в манипулативна кучка, която е готова във всеки момент да избликне в насилие. Споря за намеренията и спрямо главния герой. Споря и за неговата глупост да се замесва с нея. При това Ошино го предупреди...не само за нея, а и за всичките.
Както писах, смятам че от групичката само Шинобу донякъде му мисли доброто.
Цялата тая работа не отива към хепи енд...вервайте ми.
Не че това е някакъв проблем - пичът тотално си го е заслужил. Постоянно и наивно се забръква се в опасни ситуации и вечно някой трябва да го измъква.

Цитат:
А какво имаш предвид под "начина по който на него му се иска"?

Миии...два-три пъти направи някакви опити, но му отказаха :lol: . Най-смешно беше, когато си правеше сметки за рожденния и ден, а лесбийското и гадже го отряза (нещо в смисъл "Не смятам, че ще те покани" :lol: ).
Апропо, смятам че Канбару и Сенджухара все още са гаджета (въпреки твърденията и на двете)

Де да знам, може би съм малко параноично настроен, но останах с твърдото впечатление, че нашия човек го чака бавна и мъчителна смърт.
Ъъъ..или пък в моята плей листа имам твърде много анимета завъшващи на "...no Naku Koro ni"?

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Ное 19, 2010 9:02 pm 
Аватар

Ъъъ, да.

Определено не са гаджета, иначе тя що щеше да се навърта около него толкова, определено пък Тсубаса щеше ДА НАТЪРТВА че има връзка между тях, щото тя знае всичко, а онова на Канбару беше абсолютно директно, че... ама то още не сме видяли самия рожден ден, така че не знам. Не мисля, че е разумно твоето приемане, че всичките момичета са майсторки лъжкини - или че анимацията няма значение; лицата казват доста. И изобщо, не е нужно всичко да го изкарваш сложно и заплетено в стил Когато Те Плачат. Това си е хубава човешка история, и като хубава човешка история си е с повече нюанси от обикновените тъпи анимета. Но не е нещо ДИЙП.

Дали върви към хепи енд? ддз. ша видим Нисемоногатари, и тогаа ша преценим.

И все пак, питам те щото не мога да зацепя все още, за какви опити говориш? Не съм видял никакви опити от негова страна. Само тя е нападала. Имаше очаквания, но те бяха само вътрешни.

МнениеПубликувано на: Пет Ное 19, 2010 11:35 pm 
Аватар

Цитат:
все пак, питам те щото не мога да зацепя все още, за какви опити говориш?

Ами щом не ми вярваш, пък не ми се преглежда всичко от начало и не ми се пишат тайм кодве в епизоди.

Цитат:
Определено не са гаджета, иначе тя що щеше...

Тотатално странна аргументация.
Ъъъ и лицевата анимация също може да е лицемерна лъжа.

Цитат:
Не мисля, че е разумно твоето приемане, че всичките момичета са майсторки лъжкини

Аз това го твърдя за героините в конкретното аниме (при това с основание)...а ти какви думи ми слагаш в устата...

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Ное 19, 2010 11:52 pm 
Аватар

Всички момичета в даденото аниме бре човек :shock: И не, не вярвам. Те са малки, Сенджогахара е айде там 16-17 години, ама тя е най-старата май че. Просто не вярвам, че могат да се изработят като чак такива лъжци за толкова малка възраст. И не, не казвам, че физиономиите не могат да се контролират; казвам, че е по-трудно.

А тогава кажи ми, ако Хитаги и Канбару ходят заедно, от какъв зор Канбару се върти толкова около Койоми? И нямаше ли ако ходят заедно, Тсубаса да отбележи пред Койоми че се засичат в училище? Тя говореше само за прогимназията; предвид изолацията на Хитаги по време на гимназията, би се забелязало ако Хитаги и Канбару поддържаха връзка. И Тсубаса би го отбелязала. Накратко, смятам, че за да е чак толкова зле положението на Койоми, колкото го изкарваш, трябва героините да са майсторки лъжкини И да следват общ план. Но, ако приемем, че Шинобу му желае доброто... и че, като цяло, духовете не са заинтересувани за подобни неща, как ще си обясниш Черната Ханекава?

Ама аз не питам за тайм кодове, просто на бързо опиши дадените случки! И епизоди даже не искам... Чисто и просто не зацепвам в момента, всеки има правото мозъка му да отказва от време на време :lol: даже направо давай на ЛС, това за случките е по-скоро оффттопик вече, явно просто аз съм твърде недоспал (щото е петък). Едното имаш предвид сигурно това с опита да прави парти за рдто и, ама другите?... :/

П.П. да, глупост си е да се забъркаш със Хитаги. Ама явно Койоми си харесва тази глупост :confused:

МнениеПубликувано на: Съб Ное 20, 2010 11:27 pm 
Аватар

Цитат:
Те са малки, Сенджогахара е айде там 16-17 години, ама тя е най-старата май че. Просто не вярвам, че могат да се изработят като чак такива лъжци за толкова малка възраст.

Ъъъ...всъщност хлапетата стават добри лъжци още на по 6-7 години, пък и тук говорим за фикция, нали?

Цитат:
А тогава кажи ми, ако Хитаги и Канбару ходят заедно, от какъв зор Канбару се върти толкова около Койоми?

Както вече писах безброй пъти...за да го контролира...той и е предимно за роб, не за любовник, пък и що да си няма харем...това си е стандартно клише в аниметата...

Цитат:
как ще си обясниш Черната Ханекава

Като смъртоносната част от Ханекава, която иска да го утрепе (рано или късно) щом няма да е неин...Или евентуално би го утрепала, ако беше неин и примерно я ядоса нещо...

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 22 от 31 [ 452 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 31  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]