|
Дата и час: Пет Яну 31, 2025 8:57 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Да изтърсим прахта от бг музиката Публикувано на: Пон Дек 04, 2006 4:33 pm |
|
§amara |
Alice in Wonderland |
|
Тази тема е посветена на любимите ни български песни , вариращи от рок , рок балади ~ поп рок Подчертавам български т.е. не поп -фолк , кючеци etc.
Мисля , че напоследък са излязли прекалено много песни , нацъфкали са се прекалено много групенца и изпълнителчета , които окипазяват нашата сцена. Забравят се класики от типа Уморени крила - Дони и Момчил ; Невидимо дете - ПИф и др ...
Не съм казала , че всеки трябва да ги харесва , но да ми изтърсят , че "Дони и Момчил са сбирщина мазни педали " ... А има и много забавни bg песнички
Ето някой , които аз харесвам :
~Дони и Момчил - Уморени крила
~Стенли -Обсебен
~ПИФ -Камбаните
~Стоян Михалев и Виктор -Откакто ти
~Кирора-Вярвам в теб
~ПИФ -Вали
~ПИФ - Приказка
~БТР- Елмаз и Стъкло
~БТР -Спасение
~ПИФ-Сам
~ПИФ - Невидимо дете
~БТР -Цвете от луната
~Обратен ефект - Моля ви мадам
~Уикеда - А ние двамата с Боби пием кафе
~Oбратен ефект - Марче ~Врабчетата- Бански на лалета
~Авеню - бягство и доста други , които в момента съм прпуснала / много мразя така ....
Това са няколко небезисвестни лигави песнички
Джанго Зе - луди жаби
Добре де , сега само една ми се върти в главата , но има още доста ...
Кажете някои ваши , напишете мнението си за тези и какво всъщност мислите за съвременната бг музика ... също така и за "старата". Ако искате мога да изведа фаворите на списък в началото на темата .... ( ако има достатъчно интерес всъщност )
~ Много се извинявам на модераторите ако темата се зaстъпва с някоя друга .... *gomene*
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Дек 04, 2006 7:20 pm |
|
Felagund |
|
|
Регистриран на: Нед Яну 08, 2006 4:30 pm Мнения: 908 Местоположение: Някъде, където се пресичат Сенките на Амбър и Хаос
|
Атлас - Децата На Град
Атлас - Ден За Ден
БТР - Златната Рибка
Диана Експрес - Наследство
Дони и Момчил - Ближи Си Сладоледа (може да ни ма кефат ама песента си я помня от ранно детство)
Хиподил - Мони и Домчил
Георги Минчев - Бира Секс и Рокендрол
Георги Минчев - Блажени Години
Хиподил - Сутрин го Навира
Хиподил - Ариведерчи
Контрол - Отивам Там
Контрол - Защо Рева
Обратен Ефект - И Белите Могат Да Скачат
Обратен Ефент - Полет
Подуене Блус Бенд - Таратайка
Силвия Кацарова и LZ - Големият Кораб Минава
Тангра - Панелен Рок
Тодор Колев - Жигули
Тодор Колев - Малката
Тодор Колев и Бигдана Карадончева - Урок по Френски
Трамвай № 5 - Усмивката
Трамвай № 5 - Тя
Тоника СВ - Един Неразделен Клас
Тоника СВ - Там Край Реката
Уикеда - Спомени
Уикеда - Пинокио
и още много, много, много - има много хубави български групи и песни
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Дек 04, 2006 8:48 pm |
|
TheUnknownOne |
|
|
Регистриран на: Пет Ное 11, 2005 4:36 pm Мнения: 1189 Местоположение: Sofia City Zone of B5
|
TheUnknownOne написа: Винаги съм мразил БГ-Шит до степени които не мога да ви опиша...
БГ Шит за мен е... фолклорче, чалгичка, разните пиф миф, БеТеР, и там секвите пробити.. оооооо само като се замисла е така... мастило, руши видинлиев, слави трифонов, азис... сичките им пиша имената с маки букви, стефан вълдобрев май го споменахме... там оркестри, ансамбли, теодосий спасов и той, абе да се опраат сичките... БГ... 2% от хип-хопа става... и има един пич дето прави мн як БийтБокс, него го признавам.... и Огонек, Кух, Кигами и Диджитал соул... са БГ, и прават музика която ме кефи... Провлачените меланхолични песни в стил от 80-те не са за мен
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Дек 04, 2006 9:05 pm |
|
Mephisto |
|
|
Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 1:01 am Мнения: 2112 Местоположение: Plovdiv, Bulgaria
|
Има много...
От по-новите ми харесват Сафо.
_________________ One has to conquer nothing but himself.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Дек 04, 2006 9:17 pm |
|
TheUnknownOne |
|
|
Регистриран на: Пет Ное 11, 2005 4:36 pm Мнения: 1189 Местоположение: Sofia City Zone of B5
|
Бате тури още 10 юзер-бара, заклеам се...
Мислиш някой го грее на кво се кефиш
P.S.
mai sym mnoo tegav dneska
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Дек 04, 2006 9:23 pm |
|
theDarkSite |
|
|
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 2:02 pm Мнения: 1155 Местоположение: Howl's Moving Castle
|
Щурците - Виолета
Щурците - Веселина
Щурците - Звън
Мими Николова - Замълчи, Замълчи
Леа Иванова - Чико От Порто Рико
Маргарет Николова - Ропотамо
Грета Ганчева - Балалайка
Мария Нейкова И Георги Минчев - Закъснели Срещи
Паша Христова - Една Българска Роза
Бисер Киров - Събота Срещу Неделя
Георги Минчев - Бяла Тишина
Георги Минчев - Бира Секс и Рокендрол
Мария Нейкова - Двама
Боян Иванов - В Живота Често Става Така
Емил Димитров - Арлекино
Паша Христова - Остани
Лили Иванова - Лунната Соната
Емил Димитров - Нашият Сигнал
Лили Иванова - Без Радио Не Мога
Стефан Воронов - Урок По Танци
Паша Христова - Повей Ветре
Атлас - Кукла
Ахат - Черната Овца
Стенли - Обсебен
Стоян Михалев и Виктор - Откакто ти
Damn, за сега само това се сещам, а тва не са и половината български хитове, дето ми харесват (Щурците има няма 3 парчета, които не ми харесват, затова съм написал само най-лщбимите ми )... затова когато се сетя за още някоя ще обогатя списъка
Сега Малко по-весели БГ парчета:
Ъпсурд - Нон-Стоп
Ъпсурд - Чекай Малко
Братя Мангасарян - Теро-Реро
Братя Мангасарян - Бай Мангау
Обратен Ефект - Какво Ли Ти Говоря
Обратен Ефект - Моля Ви Мадам
Румънеца И Енчев - пак като Щурците една-две НЕ ме кефят само
No Comment - Влака Беглец (може и групата/изпълнителя да свирят чалга, но тва парче няма нищо общо с нея, и мноо кърти )
Жандема - Водно Колело
Джанго Зе - Луди Жаби
Джанго Зе - Грешка
Уикеда - А Ние Двамата С Боби Пием Кафе
Черно Фередже брои ли се ops: защото и от тях имам няколко весели песнички, които ми харесват
...пак имам чувството че забравям повече от тва дето написах, по-миналото лято с едни студенти всяка вечер слушахме български парчета и доста ги изредихме, ма ся ми е малко мъгливо ops: Така че когато се сетя за още някоя, непременно пак че я включа
Най-много обаче от българското слушам Народната ни музика, всички области много ми харесват, затова ще напиша най-най сред тях:
Море Сокол Пие
Ако Умра Ил Загина
Македонско Девойче
Кой Уши Байряка
100 Каба Гайди
Петлите Пеят (това когато го слушам имам чувството че съм някъде другаде, народните песни ме карат да се гърча от кеф... буквално )
Балканско Болеро
Йовано Йованке
Хубава Си Моя Горо (оригинала ме кара да треперя също както Петлите Пеят, а когато чух Jazz вариант, просто стоях шокиран без да мога да помръдна, и това парче много го харесвам)
За сега това от Народното, но както ви казах, няма Народно пар1е, което не ми харесва
Покрай Народното много харесвам и Ethno Jazz-а ни, две имена ще дам само, които са достатъчни
Теодосий Спасов (Балкански Коне албумите къето участва са за мен нечовешки, други като тях почти няма)
Булгара (Когато ги чух на живо да подгряват Al Di Meola, получих душевен оргазъм, който не спря докато не свършиха, просто се тресях на седалката и не знаех къде се намирам... дори бях готов да прежаля Al Di Meola да ги послушам още, много са добри )[/b]
Също много слушам Пламен Ставрев, много яки парчета ги мисли и той, а и стила му клони към blues-a
WoooooW, колко изписах Ма какво да направя, като много се кефя на нашата музика Просто чуя ли български, и сърцето ми подскача от радост
Затова и §am, тогава ти казах, че си избрала грешният човек да обучаваш на Българска музика
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Дек 04, 2006 9:33 pm |
|
theDarkSite |
|
|
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 2:02 pm Мнения: 1155 Местоположение: Howl's Moving Castle
|
§amara написа:
Цялата ми БГ музика е по дискове да ти кажа честно, освен две три изпратени от теб и Марио парчета А и не помня всички по имена, да речем след 90-те години повечето парчета не ги знам как се казват Затова пък съм безгрешен от 80-те надолу
П.П. Аз по харда малко музика знам къде ми е, 40 гб е, а е пръсната като билички по маса из харда
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Дек 04, 2006 10:04 pm |
|
theDarkSite |
|
|
|
drzlobjul написа:
Само заради този пост заслужаваш това:
А като си помисля, че папагала ни преди някой го беше научил да я пее Блях
Сетих се за още българско, дето съм изпуснал в първия ми пост: българска електроника:
DJ Darkstep
Стан Колев - house, примесена с български етно мотиви Жесток е просто
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|