|
Дата и час: Вто Мар 04, 2025 3:02 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Как си готвите Рамен?  Публикувано на: Сря Сеп 16, 2009 12:31 am |
 |
Meze |
|
 |
Регистриран на: Сря Окт 12, 2005 11:39 pm Мнения: 1742 Местоположение: В хладилника на УБСЕ, до бирата.
|
зависи от мързела. може да ги направиш с малко вода, която да си попият всичката, но трябва да ги ядеш веднага, щото после се слепват, стават гадни и т.н., другия вариант е да е с много вода, като после хвърляш бульона, тогава обаче се разваряват и стават като макароните на баба ти. понякога съм добавял подправките след като са сварени и отцедени, вкуса е по-наситен, но не всичко се разтваря, а и стават много солени, на си варя подправката предварително.
абе много готини са пуснали последните месеци във Фантастико, разни префърцунени подправки дето са си баш кат рамена, не само пилешко, телешко и зеленчуцешко квото беше преди (не че има месо вътре изобщо).
_________________ The Tea Gonna Chew Come
 Язе съм от там
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Как си готвите Рамен?  Публикувано на: Пет Юни 25, 2010 12:17 am |
 |
arianda |
|
 |
Регистриран на: Пет Яну 26, 2007 9:34 pm Мнения: 217 Местоположение: Бургас
|
ето и една от мен  : За 1 порция: Продукти: 40 г фиде рамен 15 г печурки 10 г моркови 10 г спанак 15 г тиквички 10 г маринован бамбук 15 г праз, само бялото за бульона: 200 г силен месен бульон, без сол и други подправки 15 г соев сос 10 г мирин няколко капки сусамово олио Приготвяне: Зеленчуците и гъбите се нарязват така, че да е удобно да се хващат с пръчици. Бульонът се кипва, в него се слагат фидето и морковите и се вари 5 мин След това се добавят гъбите и маринования бамбук, а след минута - празът, тиквичката и спанакът. Вари се още 1-2 мин, подправя се със соев сос, мирин и сусамово олио. В готовата супа може да се добавят и други съставки, като нарязан омлет, или пилешко филе.
_________________
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Как си готвите Рамен?  Публикувано на: Пет Юни 25, 2010 12:24 am |
 |
alucard_itachi`` |
|
 |
Регистриран на: Нед Юли 08, 2007 1:23 pm Мнения: 2641 Местоположение: varna
|
Спагети Бульон - аама истински не на прах и най-много яйчице да сложа Не влагам много средства поради липсата им
_________________
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|