|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 5:55 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво разбирате под определението "Пич"??? Публикувано на: Съб Юни 26, 2010 6:36 pm |
|
UchihaItachi |
|
|
Регистриран на: Съб Авг 05, 2006 7:23 pm Мнения: 2837 Местоположение: Shamballa
|
Vego написа: Да не е путка.
bmine написа: Да си държи на думата, да не лъже, да изпълнява обещаното винаги, ако има дълг да си го погасява увреме. +Да е човек с който може си правиш кеф не некой идиот дето каже нещо и убива целия хумор
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво разбирате под определението "Пич"??? Публикувано на: Съб Юни 26, 2010 9:18 pm |
|
Pinko |
|
|
|
werewolf_girl написа: "пич" е перфектния начин по който можеш да наречеш човек на когото си му забравил името В повечето случаи не ползвам "пич" в добрия смисъл ...пич е човека за който не ти пука много щот ако ти пукаше щеше да запомниш името му soo that`s wai u asked wat mai name was
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво разбирате под определението "Пич"??? Публикувано на: Нед Юни 27, 2010 9:46 pm |
kalata23 |
|
|
|
Както казаха, много зависи от контекста. Може да е нещо положително = пекан, може да е нещо предизвикващо = айде бе смелчага, айде да те видим. И може да е и обида = публично изнасилен човек. Според мене контекстът дава тълкуването на думата.
_________________ Азь буки веди глаголи добро есть живете дзело земле иже како люде мыслите наш он покой ръци слово твърдо
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво разбирате под определението "Пич"??? Публикувано на: Вто Юни 29, 2010 8:30 am |
|
Pres |
|
|
|
micuko написа: Пич винаги ми е звучало ужасно. +1 , много тъпа дума, не обичам като ми казват така, а и аз гледам към никого да не се обръщам с "пич", по-добре "брат", "бро", "мен", "човек", "фен", отколкото това като "шматка"
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво разбирате под определението "Пич"??? Публикувано на: Чет Юли 01, 2010 5:43 pm |
|
Mantzikert |
|
|
Регистриран на: Сря Сеп 14, 2005 10:21 pm Мнения: 3194 Местоположение: Мidland
|
Значи. В украинския език думата "ПАЦАН" значи Мъж- човек с паца, сиреч пишка. В момента отвъд Днестър така се обръщат един към друг представителите на мъжкия пол, така както ние се обръщаме един към друг с думата ПИЧ.
В същото време женския полов орган се нарича понякога П*чка. А може би мъжкия род на тази дума е ПИЧ. От там точно значението на думата пич, както се използва в българския език да е равносилна с украинското ПАЦАН. Хем шеговито , хем донякъде уважително обръщение от мъж на мъж, което изразява признание на мъжеството на другия. Сиреч това го приемам психологически донякъе като комплимент- Ей, Човече с Голямата Пишка!
_________________ SIR, I HAVE A CUNNING PLAN! Baldrick, let us not forget that your last cunning plan was solving the problem of your mother's low ceiling by cutting off her head.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|