Дата и час: Пон Фев 24, 2025 12:23 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Джеки Чан (Jackie Chan)
МнениеПубликувано на: Вто Ное 28, 2006 8:39 am 
Аватар
AnimeGod

Изображение

Дата на раждане - 07.04.1954.
Място на раждане - Хонг Конг, Китай.

Един от най-популярните актьори от филмите за бойни изкуства навърши 52 години. Той е роден в Хонконг на 7 април 1954 г. в бедно семейство. Името му Джеки Чан е добре познато не само на любителите на екшъна и комедията, но дори и на сериозните ценители на киното. Истинското му име е Чан Кунсун. Още 6-годишен е даден от родителите си на обучение в прочутата школа на китайската опера. Започва да се появява в епизодични филмови роли още като тинейджър.

Името му фигурира сред участниците в масовката от филма «Яростен юмрук» (1972) с участието на легендарния Брус Ли. След като овладява отлично кунг-фу, акробатика, пластика и сценично поведение в средата на 70-те години на миналия век Джеки Чан започва да се снима в централни роли и дори сам да режисира сложните трикови сцени във филмите, в които участва: «В лапите на смъртта», «Шаолинци» (1976), «Изкуството на Шао Лин: техниката на змията и жерава», «Змия в сянката на орела» (Snake In Eagle's Shadow, 1978) и др. Интресното е, че Джеки Чан смело се отказва да подражава на екранните образи на Брус Ли, за да започне още в началото на невероятната си кариера да изгражда имиджа на своя герой — «рицаря на кунг-фу комичния образ», добродушния, но храбър боец, проявяващ неподражаемо техническо умение и находчивост в христоматийни филми, като «Пияният майстор» (The Young Master, 1979), «Голямата схватка» (The Big Brawl, 1980, в САЩ) и др. През 80-те и 90-те години все по-често се изявява и като режисьор и сценарист на своите ленти, сред които най-известни са «Проект «А» (A Ji Hua, 1983), «Полицейска история» (1985), «Доспехите на бога» 1, 2 (Long Xiong Hu Di, 1986, 1991) и др.

Отличителен блег за творчеството на Джеки Чан е неговото успешно преобразяване от виртуозен каскадьор в своеобразен «култов» актьор на кунг-фу киното. Неговото чувство за хумор, умението да работи с партньорите и със сценичния реквизит «Полицейска история-4» (Police Story IV: Supercop, 1993), «Безредици в Бронкс» (Rumble In The Bronx, 1995) дадоха основание на критиката дори да започне да го нарича „съвременният Бъстър Китън”.

През последните години Джеки Чан прави успешна кариера и в Холивуд, но филмите му все по-малко се отличават от конфекцията, създавана там. От този период са заглавията «Гори, Холивуд, гори» (Burn Hollywood Burn, 1997), «Час пик» (Rush Hour, 1998), «Shanghai Noon» (2000) и др.

Женен е за Фен Джао Лин и има син на 21 г. От връзката си с бившата Мис Азия Илейн Енг има дъщеря.

Последна промяна Naruto на Сря Юни 09, 2010 5:37 am, променена общо 17 пъти

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 28, 2006 11:50 am 
Аватар

тоя ми е един от лбимците
може ли да помоля за едно филмче с него дет го няма в тоя списък
на български е преведено пяният майстор но на английски не знам как е заглавието

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 28, 2006 11:57 am 
Аватар

Цитат:
може ли да помоля за едно филмче с него дет го няма в тоя списък
на български е преведено пяният майстор но на английски не знам как е заглавието

The Legend Of Drunken Master :wink: http://torrents.data.bg/details.php?id=18179&hit=1
Е тва е 2-та част :wink: Лично за мене беше по-тъпа от 1-вата :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 28, 2006 12:22 pm 
Аватар

много любим актьор с много добри филми
особено много обичам старите му филми около 70-та година както и 2-та филма от Доспехите на Бога и тн

а за пияният майстор
ей тука го има както и още 3 негови филма и разни други
http://kgdown.centrum-group.com/new-films/

легендата за пияния майстор е продължение и е по-тъп
а за 3-я филм да не говорим - даше джеки чан не играе в него

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 28, 2006 4:52 pm 
Аватар
AnimeGod

За които не знае излезе нов (доста тъпичък) филм. :)
Има го по всички тракери казва се Rob B Hood.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 28, 2006 10:52 pm 
Аватар

Felagund написа:
а за пияният майстор
ей тука го има както и още 3 негови филма и разни други
http://kgdown.centrum-group.com/new-films/

мерси много 10х :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 28, 2006 11:08 pm 
Аватар

Браво за темата :cheers: Мислех да дам линк за Р.Б. Хууд,ама ти си го споменал :P Бтв,още не съм го гледал :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 28, 2006 11:10 pm 
Аватар

бе не е кой знае кво
нищо не си изпуснал :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 29, 2006 1:02 am 
Аватар

Аз също харесвам г-н Чан , но представете си изумлението като разбрах че всъщност човека и пее повечето от саундтраците към филмите си . O_o (само на мен ли ми се стори странно !?!?!) някак си никога не съм го виждала в тази роля, btw има някои доста добри парчета,трудно ,трудно се слуша C-Pop, трябва тренинг.(една или две от песните в Мулан ги изпълнява той )
До колкото забелязвам и като се поорганизира инфото за него излиза че е най-голямата звезда на Китай,човека е продуцент,режисьор на адски много филми(китайски в голямата си част), разбира се на първо място актьор,после сценарист,композира музиката към филмите си,изпълнява повечето от песните,каскадьор,обществена дейнот( тв шоа и какво ли още не)
Впрочем не знам дали сте обръщали и внимание че във почти всеки китайски филм, Джеки Чан има роля,колкото и да е миниатюрна, давам веднага за пример The Twins effect където се появява епизодично в ролята на млекар ~_~ (за първата част става дума), във втората има пет минутно участие като статуя която оживява.Да не ме разберете погрешно аз го харесвам много като актьор,от малка още,но не очаквах да е чак такъв хегемон в шоу бизнеса.Човек винаги може да научи нещо ново ^_^;;

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 29, 2006 1:13 am 
Аватар

Rob B Hood
е много зле

а Дъ Туинс Ефект не беше ли на дъщеря му?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 09, 2007 8:56 pm 
Аватар

Що бре ? Rob B Hood не беше чак толкова зле. Вярно, че старите му филми са по-добри, но този е повече от приличен. Джеки Чен ме радва по принцип.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 23, 2007 10:04 pm 
Аватар
Модератор

:arrow: http://zamunda.net/details.php?id=47822
:arrow: HDTV http://arenabg.com//details.php?id=40808

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 05, 2008 2:27 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Досега не съм пропускал филм
особенно след надписите е най-яко понякога :lol:
поклон до земята :ave:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 03, 2008 12:25 am 

Новият филм на Джеки Чан и Джет Ли - The forbidden kingdom, се очаква много скоро, през пролетта. http://www.aintitcool.com/node/35467

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 04, 2008 2:03 am 
Аватар

E т'е тоА ги изби.Не'ма лабаво при ДжАки( :lol:).Той е като Чък Норис в китайски вариант.Само,че вместо стил "конски ритник",стилът му е "камикадзе".Мята се с главата напред и не му пука после къде ще падне,ако уцели мястото го уцели,ако ли не...Е к'во толкоЗ,купон да е.А като почне да се бие направо "гази".Каквото ф'ане това ползва(Обувки,чанти,лостове,кокошки(??)).Не,това беше в кръга на шегата.Истината, е че Джеки Чан е актьор с дълга кариера и е много-голям професионалист.Мисля,че няма друг като него,който сам да си прави каскадите.И чакам с нетърпение гореспоменатият филм.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]