Дата и час: Пет Фев 07, 2025 2:46 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 6 [ 88 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
За или против забраната за пушене?!
 За, трябва да се забрани изцяло!! Не мога да дишам!!  24%  24%  [ 20 ]
 За, трябва да се забрани на обществени места/заведения.  26%  26%  [ 22 ]
 За, трябва да се забрани навсякъде извън спец. обособени места/вкъщи!!  19%  19%  [ 16 ]
 Нямам мнение/Все ми е тая  7%  7%  [ 6 ]
 Против, няма как да ми забранят или да го спазвам (пушач)  16%  16%  [ 14 ]
 Против, ще създаде скандали, на мен не ми пречи (непушач)  7%  7%  [ 6 ]
 Друг отговор (моля кажете какъв е той...)  1%  1%  [ 1 ]
Общо гласове : 85

Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Забраната на пушенето - за, против; къде, кога;
МнениеПубликувано на: Нед Май 30, 2010 10:55 pm 
Аватар

Да се забрани по клубовете, ресторантите и кафенетата. Пушачите да излязат за 5 минути навън, да изпушат по 1 и да си се върнат вътре после.

*Слънце мое*
Thx to Harada Risa~
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 31, 2010 12:13 am 
Аватар

ПРОТИВ!!! Или поне да има заведения само за пушачи ...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 31, 2010 12:26 am 
Аватар

За, трябва да се забрани навсякъде извън спец. обособени места/вкъщи!!

,но мойто значение какво е? Пак ще си пушат като луди и това е... xDd ЕС беше недоволна от това, че забраната не се прие, а в България сме си кретени и за такъв скок ни трябва още поне 5 века културно израстване.

МнениеПубликувано на: Пон Май 31, 2010 12:44 am 
Аватар

Lenalee написа:

x2 :smoke:

Vego написа:
SayanMk написа:
Време е да се отърсим от пороците като пушене, напиване, религия ...

...коли,фабрики,предприятия и т.н. :lol:
Аз искам да забранят гадните продавачки,изнервените сервитьорки,самолетите,Русенското варено,тировете,плачещите деца,глупавите родители,глупавите шефове,глупавите колеги,управителите на водопад,които не пускат водата навреме,пепсито(щот' колата е по-яка),бездомните кучета,бездомните котки,бездомните гълъби,бездомните бездомници,глупавите филми,глупавите режисьори,ядрените реактори,термоядрените реактори,пицата без гъби(която ,естествено, е натъпкана и прелива от дълбокоразмразени гъби),глупавите жени,глупавите мъже,световната конспирация,патицата по пекински,треторазрядните холивудски филми(и да ги заменят с треторазрядни руски филми),метълите комунисти, комунистите чалгари,тъпите интернет форуми,Шоуто на комиците,Биг брадър,unal,турските сериали,толерантността към "малцинствата",пролетните пухчета,момичетата които са облечени,изтърканите лафове,клишираните реплики и още доста неща...

Обичам те човече.. :rose: :thumb:

МнениеПубликувано на: Пон Май 31, 2010 6:01 am 
Аватар

1ва възможност!

МнениеПубликувано на: Пон Май 31, 2010 7:54 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Mantzikert написа:

-> Бе за първото няма да споря :twisted:
-> Но второто - ок, имаш едно 15 годишно депресирано дете и му слагаш една натриева основа в ръцете и му казваш - ще умреш ако я изпиеш! Прай квот щеш обаче, щото си е твое тяло... Как става това? Защо натриевата основа и по-сериозните успокоителни лекарства и прочее не се продават в хипермаркетите, ми в аптеки срещу рецепта. Нали тялото на човек си е негово? Тогава всеки 18+ трябва да има пълното право да се самоубие по какъвто начин реши с каквото реши. Но е лишен от това право!! Всички наркоманчета и дилърчета ги знаят филмчетата за наркотиците, но това помага ли? Това е отговора ми на третото ->
-> NOT. Това, че на съседа му е кеф да не е на тоя свят и фиркан 12/7, през другото време спи или шофира, не значи, че трябва да му се позволява. Щом един порок е ВРЕДЕН ЗА ОБЩЕСТВОТО, той трябва да се забрани. Ако искаш да живееш като едно време, нека има спец. обособени селца и отшелнически лагерчета, където хората да си живеят в л№*а, ако искат. Но ОБЩЕСТВОТО трябва да просперира, уж. Заради което на нещата които Веге изброи може да се погледне сериозно. Особено колите и фабриките...
-> те тия пушачи реално на мен не ми правят проблем, предполагам. Аз също имам приятели и познати пушещи и освен, че им досаждам да спрат, всеки проклет път, за което те не се сърдят, не ми и пречат. Щото като запалят и видят, че дима идва към мене, се преместват без да ги карам... Проблем са ми тия зависими не)№%ници, които на излизане от портите на метрото палят цигарите още в подлеза на СУ и избиват цялата колона по хоризонталния ескалатор, дето няма бягане. Тия зависими к№У*ки, които си смучат цигарата все едно от това им зависи живота и се качват в претъпкания автобус И ЧАК ТОГАВА решават да издишат. Мале такива хора като видя и се сещам за тия червените пешеходни пътеки и как трябва да се пребоядишат с няква по-добра боя... ай да не продължавам.
-> Разлика има, а има ли разлика между вредно и вредно? Как и да го погледнеш, вредното е вредно, колкото и по- или по-малко вредно да е.
Shadowcat написа:
Да се забрани по клубовете, ресторантите и кафенетата. Пушачите да излязат за 5 минути навън, да изпушат по 1 и да си се върнат вътре после.
И аз като чакам автобуса пред някъв клуб?
Lenalee написа:
И да дават инфрачервени очила на входа, щото от дим друго няма да се вясва. А подобни заведения с добри вентилации ще вземат да се конкурират със заводите...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 31, 2010 9:05 am 
Аватар

Цитат:
-> Бе за първото няма да споря :twisted:

Призна си, а? :twisted: :P

Цитат:
Всички наркоманчета и дилърчета ги знаят филмчетата за наркотиците, но това помага ли? Това е отговора ми на третото ->

Както и доста НЕУПРОТРЕБЯВАЩИ ВЕщЕСТВА! На един нормално мислещ човек ще му повлияе повече да неизползва нещо, не някоя тъпа реклама където някаква троши яйца с тиган, а това да прочете в някоя книжка защо нистина това не трябва да се поемат. Както например аз. Не се друсам, защото знам, че предозировката си е наистина смъртоносна, защото пристрастяването е лесно и защото има и шанс освен въпросното вещество на улицата да ми го смесят и със стрихнин. Не пие всеки ден, не защото съм се нагледал на клипчета , където алкохолът е обрисуван с рога, а защото прочетох някъде че употребята му всеки ден води до скапване на нервна система, чер дроб и ташаци. Не пуша като комин цигара след цигара, защото знам че после ще си отхрачвам парчета от дроба. Един неглупав човек може сам трезво да прецени какво, колко и как да си вкарва. И специално за пушачите е въпрос на възпитание да не пушат там, където могат да попречат. Но също така и непушачите могат да не прекаляват.

Цитат:
-> NOT. Това, че на съседа му е кеф да не е на тоя свят и фиркан 12/7, през другото време спи или шофира, не значи, че трябва да му се позволява. Щом един порок е ВРЕДЕН ЗА ОБЩЕСТВОТО, той трябва да се забрани. Ако искаш да живееш като едно време, нека има спец. обособени селца и отшелнически лагерчета, където хората да си живеят в л№*а, ако искат. Но ОБЩЕСТВОТО трябва да просперира, уж. Заради което на нещата които Веге изброи може да се погледне сериозно. Особено колите и фабриките...

Е това за колите и фабриките, че се съгласяваш ме уби. Ами добре - спести си тогава за ръчнопроизведена чаша. За манифактурноплетено бельо. И пътувай с конска каруца от тук до морето.
Тютюнопушенето повтарям не вреди на обществото - НИКЪДЕ, АМА АБСОЛЮТНО НИКЪДЕ, НЕ Е ДОКАЗАНО , ЧЕ ПАСИВНИЯТ ЦИГАРЕН ДИМ Е ПО- ВРЕДЕН ОТ СМОГА КОЙТО СЕ ДИША В ЦЕНТЪРА НА ГРАД КАТО СОФИЯ! Също така обществото вече е създало елегантен и цивилизован начин да компенсира потенциалната вреда на тютюнопушенето и даже да отказва хората от него- нарича се акциз.
Цитат:
-> те тия пушачи реално на мен не ми правят проблем, предполагам. Аз също имам приятели и познати пушещи и освен, че им досаждам да спрат, всеки проклет път, за което те не се сърдят, не ми и пречат. Щото като запалят и видят, че дима идва към мене, се преместват без да ги карам... Проблем са ми тия зависими не)№%ници, които на излизане от портите на метрото палят цигарите още в подлеза на СУ и избиват цялата колона по хоризонталния ескалатор, дето няма бягане. Тия зависими к№У*ки, които си смучат цигарата все едно от това им зависи живота и се качват в претъпкания автобус И ЧАК ТОГАВА решават да издишат. Мале такива хора като видя и се сещам за тия червените пешеходни пътеки и как трябва да се пребоядишат с няква по-добра боя... ай да не продължавам.

Е нали знаеш- това вече са простаците. От такива и аз се дразня. От такива и други и то заклети пушачи се дразнят. Но е въпрос на възпитание и култура. Въпрос на лична отговорнст А не на постоянно мрънкане от страна на непушачите.

Цитат:
-> Разлика има, а има ли разлика между вредно и вредно? Как и да го погледнеш, вредното е вредно, колкото и по- или по-малко вредно да е.

Нищо не е изцяло черно на този свят. Примерно за оръжията (Тук признавам съм леко предубеден) - за самозащита са (И човекщ ги пази донякъде като пожарогасителя - не би искал да го ползва, ама ако недай боже се наложи). Тютюнът- пълни хазната чрез износ и акцизи , дава препитание на хиляди хора в българия и милиони по света. Алкохолът в малки количества даже е полезен. Тревата не помага но и не вреди. Амфетамините се рползват в армиите по време на бойни миссии. Самите тежки наркотици са създадени пъррло като лекарства.
Просто тези неща трябва да се пазят от неозрели пхора, които да злоупотребяват с тях. А тези които нарочно причиняват, и то видима такава, вече трябва и да са обекти и на преследване.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 31, 2010 10:06 am 
Аватар

Не ми пука, стига да не ми се навира цигарен дим в лицето.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 31, 2010 11:28 am 
Аватар

" За, трябва да се забрани навсякъде извън спец. обособени места/вкъщи!!"
Макар, че малко се припокрива с горното.
Едва ли на някой непушач му е приятно докато е в парка/кафето/ресторант/заведение, пушача до него да му дими в лицето. Това е факт.
Идялното би било да има заведения, в които се пуши и такива, в които не се пуши. Ако собствениците искат и 2 те, заграждат част от заведението и пушачите да си се тровят там. Ако и това нестава да си пушат в тях си.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 31, 2010 12:20 pm 
Аватар

Sayan-е нали ти няма да влизаш в това заведение какво те интересува какви очила ще раздават ... Така поне алл ще са доволни ще си има заведения и за едните и за другите и няма да има проблем.
Или може би ще има когато в копанията алл пушат и само 1 не пуши тогава ще има дилема или пък е обратното,но ще се направи някакъв компромис ...
Да аз съм пушач,но никого не карам да се съобразява с мен когато някъде не се пуши ами не пуша .. Грозно ми е да пуша по улиците най-малкото защото съм момиче ...
Но примерно не можеш да ми кажеш да не си пуша в колата ...
Или в заведение на маса за пушачи с пепелник ... Или в заведение на открито ...
И на мен ми е гадно като видя 1 милон фасове по земята ... Но те не са единствения боклук по нея
Просто българина най-малкото няма елементарни навици да си хвърля боклука на определените за това места ....
И независимо от факта че съм пушач мразя да мирише на фасове ... Поради тази причина докат си загася цигарата в пепелника в офиса съм станала и съм го изчистила в коша ...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 31, 2010 2:23 pm 
Аватар

За ! of course !

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Май 31, 2010 8:36 pm 
Аватар

Против, няма как да ми забранят или да го спазвам (пушач)

Да пушач съм и си се кефя, целете ме с камъни!
Моето мнение е, че пушенето не трябва да се забранява навсякъде.Просто например по заведенията, зоните за пушачи и непушачи трябва да са по-добре разделени една от друга, а не като на повечето места 1-2 метра разтояние между масите.А колкото до публичните места, то за това се изисква както манци каза елементарно възпитание.Болниците, училищата или въобще някъде в близост до малки деца не трябва да се пуши.Ако това се спазва, не виждам какъв е проблема.

Съгласен съм напълно с Манци и Lenalee.

МнениеПубликувано на: Пон Май 31, 2010 8:52 pm 
Аватар

Против, няма как да ми забранят или да го спазвам (пушач)

Да правят к'вот си искат де, мен не ми пука, просто защото ако сам не реша да ги спря, няма кого да ми забрани : ))
Все пак сме българия, тука правим всичко друго, но не и да спазваме законите.
Поне в този случай, това ме устройва ^^

МнениеПубликувано на: Пон Май 31, 2010 8:59 pm 
Аватар

Според мен пушенето трябва да се забрани.Дали изцяло или на определени места,но просто трябва да се вземат мерки.
Аз съм за частичната забрана,тоест да се забрани до толкова, че нито пушачите да останат незадоволени, нито
непушачите да бъдат подтискани от цигарения дим.

Lenalee написа:

Според мен това е безсмислено....Какъв е смисъла така да се разделя обществото?
Примерно,отива една голяма компанийка в някой бар.Половината от тая компанийка
са пушачи и кфо' става едно голямо разделяне.Аз съм непушач, но айде сега какво
ще ни стане ако потърпим 2-3 цигарки?! Моля ви, стегнете се .... :lol: :lol: :lol: :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 01, 2010 12:53 am 
Аватар

Нямаше ли такава тема вече ?? ;?
anyway, са като не пуша не искам никой около мен да пуши! Обаче след време ако ми се припуши пак искам всички да почват да пушат и те, да има от кой да зимам, оК?

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 6 [ 88 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]