Я не съм писал. Филм свръх тежка категория при това сред лидерите. Незнам колко пъти съм го гледал, но са доста. ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за гледане.
_________________ Kenny Dalglish & Sir Alex Ferguson walk into a bar. The barman says "sorry Kenny, only over 18s in here ЕФЕКТА ОТ МАНГА Е ПОЧТИ СЪЩИЯ http://myanimelist.net/profile/nozo
Има над 100 филма правени по творби на Стивън Кинг. Не е ли някак странно, че може би най-добрият не е horror? Аз за пръв път го гледах на 13-14 години и си спомням, че едвам го изгледах до края
_________________ - p a t h o s - e t h o s - l o g o s - p h a l l u s -
Заглавие: Re: Филм: The Shawshank Redemption
Публикувано на: Пон Ное 09, 2009 12:38 pm
KISSSY
Spamoza Vulgaris
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
Има над 100 филма правени по творби на Стивън Кинг. Не е ли някак странно, че може би най-добрият не е horror?
И аз над това се замислих всъщност От много отдавна съм признала болния мозък на Кинг и когато разбрах, че филма е правен по негово творение си казах "бах го, тва не е възможно " Аз тук обаче свалям шапка за начина по който е направен самия филм....един грешен кадър няма, една сцена не на място Чудното е, че филма не печели нито един оскар, защото същата година се съревновава със Форест Гъмп, който обира наградите Не, че и той не е отвратително хубав филм, но просто смятам, че този е тотално преебан от академията
_________________ Where does the good go~
Публикувано на: Пон Ное 09, 2009 1:16 pm
snookie
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
Има над 100 филма правени по творби на Стивън Кинг. Не е ли някак странно, че може би най-добрият не е horror?
Трите най-добри за мен по Стивън Кинг са драми - The Shawshank Redemption, The Green Mile, Stand By Me Четвъртия е мистерия - 1408 Петия е Dreamcatcher, който си е хорър...
А Мизъри не ми хареса...
Публикувано на: Пет Май 21, 2010 1:09 pm
crazy_little_crow
Кинг е оплюван от разни критици, защото бил "много продаван автор" , но той е и много талантлив и способен писател. Направо се потапяш в книгите му. Както и в този филм, специално.
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
Публикувано на: Пет Май 21, 2010 4:57 pm
От_Икебана
Трите най-добри за мен по Стивън Кинг са драми - The Shawshank Redemption, The Green Mile, Stand By Me Четвъртия е мистерия - 1408 Петия е Dreamcatcher, който си е хорър...
А Мизъри не ми хареса...
Друга драма на Стивън Кинг, която е в топ 250 на imdb:
Hearts In Atlantis с Антъни Хопкинс... Не знам на Стивън Кинг хорърите как са, нямам намерение да го чета, почнах с Гняв, ама изчетох 22 страници и повече не издържах. Но филмите, направени по драмите му са велики. Може би хорърите му са хубави, заради една негова много характерна черта - очевидно много добре умее да накара читателите да обикнат главните герои. Особено в IT и в Dreamcatcher в повечето време се обръща внимание на детството на героите и допринася за една много грабваща атмосфера. Който е гледал Dreamcatcher не може да ми каже, че не се е трогнал от Дъдитс...
_________________ Whenever I'm sad - I just stop being sad and be awesome instead... true story!
Публикувано на: Чет Май 27, 2010 5:42 pm
Evility
Не ми е достатъчно богат речника за да опиша колко невероятен е този филм,а като видях финалните надписи ми идваше някой да ме трясне в главата да го забравя и да го изгледам наново.. .. тъкмо го изгледах и е време за сън.
_________________ Истинската революция е революцията на съзнанието.
Без да цитирам по горни мнения. Абсолютен шедьовър . Ще добавя още смао моето лично преживяване когато го гледах тоя филм. За съжеление бях мноо малък и не можех да го оценя. Спомням си само бегли образи и чувство на калострофобия. Свалих си го да го гледам отново преди няколко години и за мен това е филм за борбата на човека срещо всичко което го дърпа надолу. НАЙ-ГОЛЯМИЯ КОШМАР да се сбъдне и ти да го ПОБЕДИШ, когато чукчето на съдята падна усещаш как сърцето на тим робинс все едно спря. За мен главния герой в тоя филм е "затвора", затвора като институция. ТОЙ те приема когато обществото те отхвърли. ТОЙ става твой дом ТОЙ те наказва ТИ свикваш с него. Тогава затвора те побеждава, за тва дядката се обеси. "поправителелна институция" е другия термин за затвор, И ЕДИНСТВЕНИЯ човек който беше поправен бе Ред. Сцената в която говори пред комисията за мен е най-голямата в целия филм. ТОЙ е разбрал грешката си, правилно е бил наказан. Но тогава е бил само малко момче и е нямало кой да му обясни как седят нещата. Би дал всичко за да върне времето назад но неможе. Когато го пуснаха за малко "затвора" да го победи, но за разлика от Брукс Ред не беше победен. Ред си спомни обещанието към Анди и трябваше да го изпълни. Затвора му беше отнел младоста, но не и сърцето. Анди беше невинен, пребори затвора и избяга, Ред беше виновен и си изкупи греха. 2 та добри начина да победиш това "чудовище" (мноо е яка сцената като ги вкарват за първи път вътре и камерака снима нагоре докато минават през портите, показва колко е "голям" затвора точно като някакъв звяр който те поглъща )
лична оценка 10/10 :Р препоръчвам го на всеки любител на филмите (че то почти няма някой който да не го е гледал XD)
Публикувано на: Пон Ное 29, 2010 1:39 am
Ichigo98
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения