|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 2:48 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Глобалното затопляне или "кой се опитва да ни натопи?" Публикувано на: Вто Авг 18, 2009 9:26 pm |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
snookie написа: Какво се опитвам да кажа? Ами приемете Земята като едно гигантско човешко тяло. Да речем, че тва тяло има имунна система. Ако го приемем така, известен е факта, че тази имунна система в момента има различни проблеми (да го речем болести) и се опитва да се бори с най-различни... паразити. В момента най-големия паразит, с който "имунната система" на Земята се бори е... човека. Не казвам, че щетите от тоя вид паразит са необратими. Напротив... но за да се оправи Земята... най-вероятно някои (даже повечето, да не казвам всички) паразити ще го отнесат. Само дето нито Земята е човешко тяло, нито хората са паразити ><
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Глобалното затопляне или "кой се опитва да ни натопи?" Публикувано на: Вто Авг 18, 2009 9:28 pm |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Safiir написа: нито хората са паразити >< Добре...
|
|
|
|
Заглавие: Re: Глобалното затопляне или "кой се опитва да ни натопи?" Публикувано на: Вто Авг 18, 2009 9:55 pm |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
Safiir написа: Земята не е жив организъм Добре... П.П. Прощавай - грешно съм цитирал... Та идеята ми е... докажи ми, че Земята не е жив организъм. И според кой...
Последна промяна snookie на Чет Авг 20, 2009 2:34 pm, променена общо 2 пъти
|
|
|
|
Заглавие: Re: Глобалното затопляне или "кой се опитва да ни натопи?" Публикувано на: Сря Авг 19, 2009 2:24 pm |
Н Ю |
|
|
|
komara написа: д*ба тез философи ве Д*беш кого?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Глобалното затопляне или "кой се опитва да ни натопи?" Публикувано на: Съб Авг 22, 2009 1:38 am |
|
Meze |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 12, 2005 11:39 pm Мнения: 1742 Местоположение: В хладилника на УБСЕ, до бирата.
|
цялата тема се върти около психологията на човека. Човешкото същество е изградено от чувства, които са разнообразни, и всяко от тях се нуждае да бъде "погъделичкано" от време на време, за да може човека да функционира правилно. имаме си прекрасни чувства като привързаност, радост, тъга, гняв, завист и други, разглеждания случай е чувството на вина. всеки човек е виновен за нещо, от малък е така възпитан, като направи нещо "грешно" да се чувства виновен. виновния човек е с ниско самочувствие, защото като е виновен изпитва задръжки да изпълнява специфични действия, които би правил ако не е виновен. вината е чудесно манипулируемо чувство, обстойно разгледано от психологията, и широко прилагано през последните десетилетия!!! примерно всеки като е бил малък е чупил нещо, след което е бил поступван, и нахокан, при което му е станало кофти, щото благодарение на неговите действия от една страна е унищожил предмет, от друга е натъжил и ядосал близките си, за които този предмет е имал значение. от най-ранна възраст толкова добре привикваме към това чувство, че то ние плътно вкоренено в съзнанието и подсъзнанието. Сега за манипулацията. манипулация над масите се осъществява от векове, чрез различни похвати - религия, псевдо наука, директно убеждаване, диктатура, но след появата на пресата, телеграфа и телефона, радиото и телевизията, манипулацията навлиза в апогея си. оказва се невероятно лесно да кажеш няколко прости думи пред широката аудитория, след което тя да ги възприеме за такава неуспорима истина, че без никакво съмнение да вярва в тях и да се бори ожесточено с всеки неверник, дръзнал да се противопостави на съответните твърдения. един пример: някъде около 1912 в САЩ се пуска слух, че еди коя си банка (една от големите в бранша по това време) е неспособна да изплати влоговете на клиентите си. медията - вестник. последствията - хиляди клиенти искат да изтеглят влоговете си по едно и също време, което довежда банката до реален банкрут, защото (това го запомнете добре) и тогава, и сега НИИКОЯ банка не би била в състояние да се издължи на клиентите си ако си поискат средствата по едно и също време! чрез умела манипулация хората биват убеждавани в най-различни каузи - Първата световна война, Втората световна война, войната във Виетнам, Корея, Персийския залив, Афганистан, Ирак... Сега идва ред и на глобалното затопляне - най-големия грях според медиите на всеки мърдащ човек на земята. Виновни сме че изхвърляме топлина в околната среда, заради което земята се загрява, ледовете се топят, животните измират, слънцето пече по-силно и накрая всички ще умрем! Човек в покой отделя около 100 вата топлина, при леко натоварване около 200, при спорт и тежък труд - над 300 вата. зимата който се топли на въглища е най-големия гад в околността, защото замърсява. комшията с джипа дето чади като нафтова печка, щото е със 200 коня - също. Човека е стадно животно, а стадния инстинкт е много силен! когато се втълпява колективна вина е лесно, пак благодарение на стадния инстинкт - всички го понасят, но и се чувстват виновни. ако се каже само на един че е виновен, той ще се змаисли "чакай бе, аз ли съм най-черният?", на като се каже на всички, всеки се съгласява, вика си ,"мдааа, всеки път като паля печката Исус убива малко коте". Масовата манипулация води до масово затъпяване. Да се чувстваш гузно не е грешно, но е демотивиращо, а демотивирана купчина хора е още по-податлива за обработка. така неусетно се правят много неща, които остават скрити за нас, защото сме заети да се чувстваме виновни. Тези които са по върховете на организациите, можещи да направят нещо по въпроса реално не ги интересува. За тях важното е че мравките - обикновените работещи човечета са насочени в правилната посока да работят, за да им е на тях добре. В един момент ако не са нужни, ще се отърват от тях. Ако са им нужни повече, ще си отгледат. Представете си какво е докато играете Age Of Empires За тва е темата, за нас самите, щото първо трябва да знаеш дали информацията която получаваш е истина, и тогава да действаш както намериш за добре. Който казва че земята е жив организъм, а луната не е, е егоистичен расист или всичко, или нищо. стига половинчати работи.
_________________ The Tea Gonna Chew Come
Язе съм от там
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Глобалното затопляне или "кой се опитва да ни натопи?" Публикувано на: Сря Авг 26, 2009 2:02 pm |
|
snookie |
|
|
|
Meze, не че мога да ти докажа, квото и да било, повече отколкото е било доказвано навсякъде, но това, че има хора, които се възползват от твърдението, че има глобално затопляне и се опитват да изкарват пари от тая новина, не значи, че глобалното затопляне не съществува и е просто измислено с цел манипулация. П.П. Но кво ли знам аз... все пак "хората не са паразити, щото земята не е жив организъм" О_О Сериозно, аргументациите са ви толкова "по-убедителни" от моите, че няма накъде...
|
|
|
|
Заглавие: Re: Глобалното затопляне или "кой се опитва да ни натопи?" Публикувано на: Съб Сеп 05, 2009 1:54 pm |
|
Morri D'in |
Masaka?! |
|
Относно поста на Мезе - не вярвам, че сме напълно контролирани и манипулирани от управляващ елит. Това им дава твърде много точки - всеки човек е свободен да направи каквото може и след това да си изяде последствията ако има такива. Че сме стадни - стадни сме, но нито Саркози или пък Браун, или Меркел, Обама и прочее контролират света. Нито пък банкерите...
Това че управляващите живеят по-скъп живот (за по-добър нз) е така, но честно - колко яхти можеш да си купиш, колко позлатени Роус Ройса? И това прави ли те истински щастлив (което си е стабилен въпрос за цяла отделна тема)? А и така живеят общо взето само екзотични арабски принцове и чат пат разни финансисти, мениджъри, CEO-та и други едноклетъчни магнати. Но на мен лично не ми пречат с начина си на живот.
Малко се отклоних от темата, но човешката екосистема е толкова невъобразимо сложна, че дори гениални математически модели, които изнасилват по всякакъв начин вероятностнитe теореми, не могат и да се опитат да покрият всичко. Ако всяка следваща система е по-комплексна от предишната - атом, молекула, биомолекула, клетка, многоклетъчен организъм, човек, човешко общество (изпускам доста неща май) - нашето общество е най-комплексното нещо, което ни е познато във вселената. И всеки, който си мисли, че контролира нещо, ми просто егото тежи колкото малък спътник...
Един човек не може да повлияе на глобалното затопляне, но сме стадни животни - гласоподавателите могат да изберат някакви зелени активисти в парламента, който да нямат оформена позиция по нищо друго и да стане грозно (еко изнудване - ние ще подкрепим теб, ако подкрепиш нашите пчелички). Майната му на това. Пък и ЕС има доста солидни планове за 2020 - 20% намаляване на вредните емисии (30% всъщност), 20% по-голяма енергийна ефективност, 20% повече възобновяема енергия. Та - и те да се оправят (всъщност се кефя на такива планове), глобално затопляне или не, промяна в климата или не - пестят се мноооого пари, Европа става по-енергонезависима, развиват се нови технологии с пряко значение за нас самите.
Иначе още малко по темата - медиите бълват тонове новини за глобално затопляне, хората почват да пищят масово, защото вече това им е формулиран проблем, за който искат да се погрижат политиците. Политиците, повлияни от медиите или просто държащи на репутацията си и нежелаещи разни зелени тикви да им звемат управленското място, тръгват да правят нещо по въпроса. Няма лошо. Никога не пречи да сме презастраховани, пък и дам - има и яки бонуси, които изброих по-горе.
Единственото, което ме вбесява, е, че (както всеки път) малък процент от хората правят наопаки/напук - "аз пък ще си карам джипката, ще си хвърлям пластмасовото пликче пред блока" и т.н. Което - да, има толкова мизерно малко влияние върху околната среда, че не е истина, но има влияние върху мен и хората около теб (боклук такъв), защото гледам пликчета пред блока си, дишам замърсения въздух пред мен.
Как може някой да е толкова арогантно-тъп и да не осъзнава, че държейки се като боклук не прави напук на зелените кратуни, а на хората около него (които често са и децата му, съседите му и т.н.).
ПП: Нищо против разните зелени организации, но стига да оперират като граждански движения (евалата за това), а не като политически партии (убер-зле).
_________________ wwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Глобалното затопляне или "кой се опитва да ни натопи?" Публикувано на: Чет Май 20, 2010 2:11 am |
|
Chocolate_Cookiee |
|
|
|
Ами понеже аз съм ''хахо'' и вярвам в ''разни неща'' , ето какво мисля аз.. Според повечето хора магията е нещо паранормално и бла бла бла.. Ами не, това си е енергия.. Ама е твърде дълго сега да обеснявам, така че ще кажа.. Доста индивиди изучават окултизъм и практикуват магия.. ( е, някои не му викат така ама айде. ) От нещата, които съм виждала и са ми се случвали съм стигнала до извода, че за да получиш нещо, трябва да дадеш. ( точно както във FMA ) Ами точно така си е.. В следствия от ''разни глупости'', наречени ''магия'' се случват тези неща.. Като глобално затопляне, всякакви аномалии, се отразяват на нас хората, въобще всички живи същества, както и планетата ни.. И сега ще кажете ''ами нека тогава тея да спрът със ''глупостите си'''' , ами не.. нека не спират.. Все пак това ни е нужно за да израснем.. Е, не казвам че е само от това.. Но много от нещата( аномалиите), се дължат на това. ( Прочетете за Селенското пророчество и ще говорим пак, ако има желаещи)
|
|
|
Заглавие: Re: Глобалното затопляне или "кой се опитва да ни натопи?" Публикувано на: Чет Май 20, 2010 11:51 am |
|
Chocolate_Cookiee |
|
|
|
Ами окей, щом има кой да ме слуша ^^ Почвам - Преди много време, на Земята дошли сатурнови хора, които оставили своето поколение тук.. ( тоест ние..) 17 метрови гиганти- магове. Само, че както във всяка история трябва да присъстват лоши, и тук ги има. Преди да загубим силите си, сме създали книга т.е. Библията. ( която всъщност е далеч от сегашната версия ) И лошите в случая са Рептилияните, раса която все още населява Земята и ни трови животеца. И така, те решили че ние сме жалки и не ставаме за нищо, и не можем да се пръкваме ей така в 4-то измерение. За това ни отнели знанието. Тогава създали и тъй наречения Бог и ни накарали да вярваме в него. И понеже сме били толкова жалки и малки сме започнали да вярваме в божеството и по този начин сме му дали сила, вярвайки в него. ( Когато са ни отнели знанието заедно с някакъв ген- сме започнали да се смаляваме и физически и духовно. В момента сме на това ниво. ) И, когато рептилиянните разбрали за това, успели да унищожат библията и да манипулират хората чрез Бог. Точно тогава било масовото клане ( буквално), на друиди, вещици етц. И тогава създаването на хала- бог , кодирала в човека част от себе си, за да оцелее част гена. За това в Библията е казано, че Бог е създал човека по свой образ и подобие. И това е общо взето.. Днешните хора, практикуващи магия се опитват да развият този ген, и да пробият матрицата, която пак е сътворение на рептилияните .. И от там да достигнат, молитвите на хората до Вселената.. И за това има и индигови деца. Повечето ще кажат, че това е глупост, но да предупредя, че никой не карам да ми вярва, изказвам си мнението и по желанието на Hardstep, така че не ми се нахвърляйте, предварително да кажа.. пп. Благодаря на Стефи- чан, тя знае защо.
|
|
|
Заглавие: Re: Глобалното затопляне или "кой се опитва да ни натопи?" Публикувано на: Чет Май 20, 2010 12:25 pm |
|
Hardstep |
|
|
Регистриран на: Пон Май 12, 2008 10:13 pm Мнения: 920 Местоположение: hiDDeN~ mushroom villagE
|
Интересно (: Chocolate_Cookiee написа: Днешните хора, практикуващи магия се опитват да развият този ген, и да пробият матрицата, която пак е сътворение на рептилияните .. И от там да достигнат, молитвите на хората до Вселената... Оуу тука стана сериозно ;д Ти от тези хора или си, или познаваш ли, и какви магии и методи можеш да споделиш? (ако не е тайна, ofc)
_________________ why no podpis, brah ? ;?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Глобалното затопляне или "кой се опитва да ни натопи?" Публикувано на: Чет Май 20, 2010 12:33 pm |
|
Chocolate_Cookiee |
|
|
|
Нях, мисля, че много се отклоняваме от това, което е посочено като заглавие Иначе, ако си прекалено любопитен/а пиши на ЛС . и бту Земята е жива
|
|
|
Заглавие: Re: Глобалното затопляне или "кой се опитва да ни натопи?" Публикувано на: Чет Май 20, 2010 9:02 pm |
|
Recca |
|
|
|
Chocolate_Cookiee написа: Земята е жива Аха, а Бъглария се пада задника. :-0
_________________ Yin and Yan are one. "Лудите, лудите - те да са живи!" A true man knits his own destiny...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|