revive тема от преди 6 години, супер
корейското кино като че ли е най-добро, що се отнася до мелодраматичноста (пък и като цяло) - нито прекалено много, нито прекалено малко. Доста са реалистични, правилно направени, актьорската игра им е най-добра. Като цяло корейските са най-умело направени и най ми харесват
индийските най-вероятно са най-мелодраматичните, но не ме кефят хич - напомнят ми на тея турски сериали дето ги дават сега, тип: 100% негативизъм, семейството над всичко, социални кошмари, жените не се докосват и тн... не е баш същото но е на същото ниво, некви касти и дискриминации, емоционалност, глупости, супер пресилена е драмата, не че съм гледал много
китайските имат пародична нотка, или нещо такова в почти всички филми, не знам как да го опиша точно, все едно не вземат нищо на сериозно, или все едно актьорите не разбират какво става на моменти
не са много мелодраматични, даже са най-лишени от емоционалност от всичките видове
японските се отличават с много фалшива актьорска игра, обичат да разказват прекалено много за ежедневието и на места всичко ми седи много неотличаващо се и обикновено
нямат много голяма мелодрама като атмосфера на филмите, въпреки че тематиката им често може да е мелодраматична като идея, което на места се получава приятно за гледане. Японския манталитет е приятен и ако хванат някоя креативна идея и я развият добре (много рядко става тва) се получават добри филми.