|
Дата и час: Нед Фев 09, 2025 1:05 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: One Piece ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Май 13, 2010 5:26 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=34184_1242734472.gif) |
Pinko |
|
![](./images/ranks/rank8.gif) |
|
Съмнявам се че ще видим нещо повече от екипажа докато не се съберат или не тръгнат да се събират може би в някоя битка Зоро ще си спомни как е тренирал да речем и каква нова атака или стил е научил, но да е 1 страничка или няколко панела от страницата. Другото което е не вярвам Ода да си позволи да пусне 2ра флашбек история която няма да има нищо общо с тази до момента. Пък и беше казал че няма да описва приключенията на екипажа в мангата. Не вярвам да свърши с тази глава, няма смисъл. Вярвам че ще видим Дадан да се раздава ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Сабо може да се е промъкнал с тях и да го приберат/убият в битката, ей така за цвят. Мислех си че може да ги нападне Блуджем екипажа ама като дадоха че Ейс, Сабо и Луфи са мятали престъпници и пирати и са си изградили име ме съмнява да не са ги изчистили вече. Дадан ползва копие - дали ще е стандартното или нещо подобно на оръжието на Белия? Интересно какво ще стане и как Дадан ще се измъкне. Логрус надявам се екипажа да се събере след края на флашбека, не за края на мангата ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Интересно ми е какво е показал или ще ни покаже Ода с този флашбек, с какво точно ще го свърже от историята след това(настоящата с Луфи и компания).
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: One Piece ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Май 13, 2010 6:21 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=15_1283841889.gif) |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
![Anime Sekai Kenkyuuin Anime Sekai Kenkyuuin](./images/ranks/sayanmk.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Е нееее... какво пречи една манга да еволюира с публиката?! Децата в днешно време от 12 годишни четат сериозни неща и прочее, не пречи ОП да стане една идея по-сериозна, откъм идея. С това няма да спре нито хумора нито нищо, просто в сериозен момент, нещата ща са сериозни и героите ще почнат да мислят. Това би било доста по-добре от сегашното положение, в което едва ли не на децата се показва как ако си роден с късмет - успяваш. И в един момент - смърт... дупка се получи просто... да не беше тя, не че нямам за какво да мръням друго, ама... не разбирам защо едно заглавие като се захапе за основния си жанр нататък вече се осакатява само и само да се придържа към него...
Тия спомени са ми малко безлични... може би защото очаквах да са някакви пипкави моменти между Ейс и Лъфи и препратки към сегашното, с което да ми стане ЖАЛ за Ейс НЯКОГА, щото така ЛЕКИНКО го очистиха без 2 думи за него... ама знае ли се, може и по-дълъг да е флаша.. Та Ейс не е единствения наоколо, защо Лъфи се лепва за него? Лъфи не знае истината за Ейс още, защо Ейс приема думите му за кард ле блаш? Щото тряяше да сберем всичко на 2 чапа сиг., ама как да е.. Дадан е яко зле, противно на очакванията на всички ни май.. Сабо очаквах да умре още тоя чап, но идеята на Логрус е пъти по-зловеща и мрачна и МНОГО повече ми харесва !!! Дано си прав! Момента, в който Сабо върна репликата на Дадан опр. ми беше най-якото в чапа xD Следващия чап ще свърши флашбека май май, а тепърва ми стана интересно..
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: One Piece ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Май 14, 2010 11:45 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=228.jpg) |
Nocturno |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
|
Напоследък флашбек-овете са доста дългички (Робин, Франки), та и този вярвам, че ще е такъв. Което не ме кефи много-много, защото нещо напоследък не са и много интересни (Брук и настоящия). Последната глава пък съвсем ми беше досадна Цитат: Е нееее... какво пречи една манга да еволюира с публиката?! Децата в днешно време от 12 годишни четат сериозни неща и прочее, не пречи ОП да стане една идея по-сериозна, откъм идея. Може ли пример за еволюирал шонен, защото на мен ни ми е попадал? И също така как си представяш една "по-сериозна идея" на ОП?
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: One Piece ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Май 14, 2010 10:09 pm |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Nocturno написа: Цитат: Е нееее... какво пречи една манга да еволюира с публиката?! Децата в днешно време от 12 годишни четат сериозни неща и прочее, не пречи ОП да стане една идея по-сериозна, откъм идея. Може ли пример за еволюирал шонен, защото на мен ни ми е попадал? И също така как си представяш една "по-сериозна идея" на ОП? ОП :о Особено в анимето, героите се развиват супер добре по принцип. Говоря за физически и прочее качества и растеж като цяло. А ето че след 500 чаптъра безсмъртие в сегашното, вече имаме и смърт. Това си е развитие... Хениуей, не чета толкова манга и няма как да ти дам пример и да има и да няма - за какво ти е пример? Аз искам ОП да еволюира, не ми пука имало ли е такъв случай преди... По-сериозната идея се състои в следните.. доста простички три неща: 1. Връзка между героите (това мн шоонен фенове мой да го отхвърлят, но също така прехвърлят и страниците на дооджиншитата по ОП)... Лъфи е на 18 и няма пиш*а бе е*ти.. бива ли! Не говоря за СМЕКС(or do I... hmm), не говоря за РОМАНС(тъпи изчервявания и прочее), не говоря и за смучки дори - говоря само за присъствието на връзки. Тип Stargate SG-1 да речем... 2. Мъртвите хора са мъртви и когато те убият обикновено умираш. Това трябва да се сложи на стената на работилницата на Ода. Човек убил 5К невинни и полу-убил екипажа ни, смазан от бой и в кома после ми се разхожда по предните стр. на чаптърите като най-големия пич. Do not want... 3. Сериозно отношение от капитана към сериозните ситуации. Веселбата веселба - вестника е за четене ффс. Когато току-що СМАЗАЛ ТЕ противник ти каже с най-искренната си възможна физиономия "ш'умреш като псе, щом с мене ти е трудно - аз там не можех да се изплюя без да ме смажат", да ти влезе НЕЩО от това в главата... ^ Тези прости 3 нещица дори няма да променят "шоонен" титлата на "сейнен". Има толкова брутални шоонени, че се чудя как изобщо се водят такива... Не казвам че искам нещо такова. Просто за ме разбереш като казвам по-сериозен, пиша "сейнен". Както виждаш не става дума за кой-знае кво.. а за малко комън сенс в ситуацията... djih написа: Да еволюция от шонен в шонен... лулз.. ми май т'ва и аз искам...
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: One Piece ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Май 15, 2010 12:06 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1549.png) |
HellScream |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
Регистриран на: Пон Дек 12, 2005 11:39 pm Мнения: 198 Местоположение: Moнтана
|
SayanMk написа: Човек убил 5К невинни и полу-убил екипажа ни, смазан от бой и в кома после ми се разхожда по предните стр. на чаптърите като най-големия пич. Do not want...
Кой е този герой за когото разказваш , че не мога да се сетя ? Мерси предварително
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: One Piece ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Май 15, 2010 9:49 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=228.jpg) |
Nocturno |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
|
Май се вкарах в някакъв абсолютно излишен спор, който не мисля да продължавам повече.
Но все пак да отговоря на поста ти, SayanMk.
Не мисля, че си прав, когато казваш, че анимето се е развило за разлика от мангата, при положение, че я следва плътно. Дори само що се отнася до физика. Погледни първите томове и сравни как са изглеждали героите тогава и как изглеждат сега. Пишки аз не държа да гледам, макар че първите глави на Драгънбоу ми бяха доста забавни. Междувпрочем ако и ти не държиш да ги гледаш можеш да намериш доста забавни моменти свързани със "скъпоценностите" на Лъфи.
Относно мъртвите хора - въпрос на вкус. На мен това изобщо не ми пречи, даже напротив. Ако Кроки беше умрял щеше да ми е много по-тъпо. Все пак нека не забравяме, че гумени хора няма, че в бъчва не можеш да издържиш дълго в морето, че ако те намушкат с нещата, които са мушкали Лъфи и останалите ще умреш, както и че обратното също е валидно. Идеята ми е, че в интерес, на която и да е манга (предимно в шонен жанра, но и останалите, макар и в по-малка степен) повечето физични закони се нарушават. И също така искам да добавя, че всички главни герои, включително и лошите, обикновенно оцеляват against all odds. Когато чета шонен това не ме дразни, виж когато това се случва в сейнен, който претендира за реалистичност - напротив. Но дори тогава ако зад това има някаква идея и не е съвсем невероятно го допускам.
Третото няма да го коментирам, защото то се вписва в цялостното ми мнение по въпроса, а то е: целият този спор е относно вкусове. Моята гледна точка срещу твоята гледна точка (условно казано моята и твоята). Аз обаче съм против това да налагаме виждането си върху, в случая, ОП и когато то не съвпадне с това на автора да казваме, че мангата не става, че Ода не знае какво пише и т.н. Това беше и причината да се включа в този спор.
Последна промяна Nocturno на Съб Май 15, 2010 2:39 pm, променена общо 1 път
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: One Piece ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Май 15, 2010 9:58 am |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Луччи, Кроки (макар, че той поне си ме кефи яко и си беше в затвора и няма как пикльо като Луфи да го убие), Арлонг вероятно също, скайпия прийстовете... gribo написа: Луфи победи някой от лошите изпарява от тях всякаква желание за злин Да, именно. Това да се ЗАДРАСКА от стената на работилницата на Ода. Защото е абсурдно... разбирам Лъфи да имаше "the fist of pureness" тип меча на Сивия човек Алън, да прочиства лошите.. но на Лъфи е от гума ;0 не стаа. Тая сладникавост, че победения лош ще се просветли след 2 тупаници не прави ОП шоонен - тя го прави КОДОМО х(( и винаги ме е дразнила...едит: Nocturno, в анимето повече си личи, не съм казал, че в мангата не се развиват =0 Както уточних не искам сериозност чак до сейнен на ОП, макар, че не бих и отказал. Искам просто малко повече сериозност в шоонен стила. Едни прости 3 точки.. И виждания или не - ест., че ще си изказваме мнението като нещо ни подразни. ![:confused:](./images/smilies/confused.gif) Откак се появи ТакоЯки и Тъпия Скелет почнах да се дразня на доста неща в ОП. Не мога да ги наложа на автора да ги чете, не ги налагам и на вас, просто изпускам пара.. едит2: ся като казах "откак" и се сетих колко мн ме издразни Лъфи като се събуди в полу-трансово състояние на кактус-острова и почна да налага Зоро... ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif) Бати злетащината...
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|