Дата и час: Чет Фев 06, 2025 5:12 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 4 [ 47 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: <~> Mai Otome Zwei <~> (есен/зима 2006)
МнениеПубликувано на: Чет Ное 23, 2006 8:51 pm 
Аватар

Изображение
Заглавие: Mai-Otome Zwei
Жанр: -
Тип: OVA
Епизоди: 4
Година: 2006
Продукция: Sunrise

Mai Otome Zwei е OVA към Mai Otome. Или поне така пише на някои места. Първият от 4-те епизода би трябвало да бъде излъчен на 24.11.2006, но днес(23) RAW версията се появи в няколко торент сайта. Странностите не свършват до тук. Mai Otome Zwei е обявено като DVD, появило се в Япония през месец юли(или юни)... Освен това описанието на анимето в anidb(което ще прочетете преведено
след малко) не отговаря никак на случващото се в първи епизод(?), който изгледах с нищожните си познания по Японски.

От: anidb

Изминала е половин година откакто опасността от Хармониума е отминала и всяко Otome е тръгнало по пътя на своята мечта. Pearl Otome Ирина, с помоща на Йоко, е възстановила технология, с която Ерстин би могла да бъде "възкръсната" и смята да я използва за да навакса изгубеното време с починалата си приятелка. За нейно(Иринино) нещастие, тази/такава технология е забранена.
В същото време Otome-тата и Aswad обединяват сили за да атакуват главната квартира на Schwarz.

Както казах обаче - това инфо не отговаря на самото аниме. Най-малкото в самото начало на първи епизод от Mai Otome Zwei се изписва - one year later. А оттам насетне... Но не нека да не спойлвам, важното е, че Mai Otome Zwei е тук! :thumbsup:

Ако някой с познания по Японски се заеме да даде малко инфо директно от сайта - няма да е зле. :)

Посуепис: Жалко, че предположенията на Саян за екранизация на Войната и т.н. не се сбъднаха, но... има време. :wink:

Претенциозност до дупка му е цаката, казвам претенциозно претендирайки за претенциите си.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 23, 2006 10:10 pm 
Аватар

Аз сам гледал Mai Otome и много и хареса, дано и OVA да е хубав :) . Но изкам да попитам Mai Otome има ли общо с Mai Hime, защото и двете съм гледал и така ми се струва, че има враска между тях.

I wish I had an angel
For one moment of love
I wish I had your angel
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 23, 2006 10:12 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Единственото общо между тях е char design-а.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 23, 2006 11:18 pm 
Аватар
Henshin!

Малко лейм превод на написаното на официалния сайт:

"Арика Юмемия става Майстар, но въпреки това тя продължава да посещава Галдеробе със желанието да стане напълно квалифицирана Майстар и да заживее в хармония всеки ден.
От друга страна, Масширо също малко по малко, започва да заприличва на истинска кралица.
Един ден, огромен метеорит приближава планетата Ърл и поема курс, по който ще се сблъска с нея. Преди този невиждан досега феномен да се случи , всички нации за първи път решават да си сътрудничат чрез Майстар Отоме-тата във съвместна операция за спиране на метеорита.
Но това се оказва и началото на една съвсем нова история и на най-голямата криза на планетата Ърл досега."

Което ще рече, че това дето пише в анидб не е вярно :)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 24, 2006 10:57 am 
Аватар

Safiir - грешиш. Общото не е само дизайна на героите. Спойлер:

Всъщност в Mai Otome ясно бе показано, че историята се случва на същата планета, на същото място, но няколкостотин години по-късно. Мию и Микото са си същите Мию и Микото от Mai Hime. Не е съвем ясно как, освен ако не броим предположението за цикличността на живота попринцип - че след определен период от време(доста голям) ти, или някой който много прилича на теб, ще се озове на същото място на което си ти в момента.

Едно голямо "Мерси" на evilduke, че преведе това от официалния сайт и по този начин потвърди, че в anidb има грешно инфо. :D

Ето и линк към "суровия" епизод, качих го запо-нетърпеливите. :D

http://store2.data.bg/malchopalcho/

Претенциозност до дупка му е цаката, казвам претенциозно претендирайки за претенциите си.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 24, 2006 11:27 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Това пък кога са го показвали :? Ако не се лъжа изрично се казваше че хората са колонизирали тази планета хиляди години по-рано. Така че това ако приемем че се развива в същата вселена е толкова по-нататък във времето че все едно няма нищо общо.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 24, 2006 1:06 pm 
Аватар

Абе вервай ми. :lol: Всъщност освен ако някой там от създадтелите на анимето не каже категорично има или няма връзка, няма как да знаем със сигурност. Така че напълно е възможно да не грешиш. :)

Иначе останките от Fuuka Academy, Мию, Микото и Фуми за мен са достатъчни, за да смятам, че Mai Otome се развива на същото място но стотици години след Mai Hime. :D

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 24, 2006 1:24 pm 
Аватар

Ъъъ...Отомето на моменти съксваше много яко и дори не го и догледах.....нещо нямам мирак и за тва :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 24, 2006 6:52 pm 
Аватар

Sugoi..... sugoi..... 1-вия епизод от OVA-то супер много ме изкефи..... Арика и Май супер ме изкефиха "отново"...... Само много тъпо беше това че дадоха Нина-чан чак накрая на епизода :( ..... А аз направо ще се разбия до 23 Фебруари, защото прочетох че чак тогава излиза втория епизод от OVA-то :(

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 26, 2006 1:39 pm 
Аватар

Местоположение: Shifting from one place to another ...Professional killer with a waterpistol
Това няма да се гледа.... първо защото Mai Otome sux та си представям какво ще е второто... :lol:
предпочитам си Mai Hime 8) , там син беше много интересно от страна на историята и на анимацията,
а в Otome не беше първото аниме с такъв сиужет и история... поне анимацията беше яка кат на Hime :P

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 26, 2006 6:37 pm 
Аватар

Като излезе събнато да пуснете някое друго коментарче ;)
Очаквам го с нетърпения тъй като съм му фен ^^

let's waste time
chasing cars

anime chronicles and links
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 27, 2006 2:23 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Zwei все си го свързвах със змей, а па то било 'цвай' =))
Как и да е, фенсървис ftw :lol: Makoto заспа, за да е по-интересно на другите :lol: :lol: :lol: Мн негостоприемно към братовчедка й(лошата) :Р
Не ве шегу - нз дали имат връзка, но просто предполагам, както винаги. Някак доста ми пасват HiMEのМакото shadow образ & Otome wei evil образ.
Но да оставиме предположенията ми настрана, ще ги пазя за премиерата на Mai Kings~like нещото си...

Това си е фенсървис ова, не очаквам кой знае колко, освен материал за АМВ-та от ефекти... Кефи ме черната дупка, която отваря Арика, през пръстена на Май :thumbsup:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 27, 2006 3:03 pm 
Аватар

Хаха ... ето въображение ... Sayane как направи Z да прилича на канджата за onna ...
но пък защо да не ... специално тук носи смисъл ... като се има в предвид колко са малко мъжете в това филмче :lol:

Аз честно казано Mai Otome така и не го догледах ... мисля че ми останаха 2 или 3 епизода ...
нещо ми стана ама ужасно скучно тогава ... а аз обикновено като е край и каквото да е, до там съм го избутала,
ама не ... този път въобще нямах желание да се жертвам ... но пък знам ли, колко му е да ги изтледам
и да видим после какво ще стане във въпросните OVA-та :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 27, 2006 5:05 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Амииии :lol:
Това което толкова ужасно много прилича на Z всъщност е йероглиф:

OTSU ITSU oto- kinoto
乙女 - おとめ otome - дъщеря, млада дама, девойче

^^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 28, 2006 1:25 pm 
Аватар

Цитат:
Кефи ме черната дупка, която отваря Арика, през пръстена на Май

:shock: Тихо ве, тука има и малки деца... :lol:

Иначе за разлика от Mai Otome, имаме малко повече концентриран екшън - Арика и Май взеха, че свършиха нещо... :D

Колкото до shadow образа - това най-накрая, с косата, си мязаше особено много на Фуми...

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 4 [ 47 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]