|
Дата и час: Чет Мар 04, 2021 5:40 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: ~ Detective Conan ~ (зима 1996)  Публикувано на: Вто Мар 23, 2010 2:45 pm |
 |
velush |
|
 |
|
Ми не са толкова завъртяни...по-скоро всеки арк е логически пъзел, дори и убиецът понякога е ясен...но остава да се открие как точно е извършено престъплението...и да се докаже, естествено... Главният сюжет обаче е доста странен, оплетен и засега няма изглед за разплитане (само поясниха, че един от нашите не бил убит за какъвто го мислехме...а и стана ясно че Джоди-сенсей има кръш към него  ). За жалост рядко има епизоди на тази тема...с изключение на един доста дълъг арк. flssdd, доколкото знам всички серии свързани с основния сюжет са преведени (на мен ми се губят 1-2 за училищния доктор, но може да си е по моя вина, че не съм ги открил. Принципно той се появява, като заподозрян в един от арковете преди 200-ната серия и после има някои неясноти с него...но всичко се изяснява в спешъла с Хелоин партито.) Можеш да гледаш спокойно! Както вече казах 60 серии не са много на фона на 568.
_________________ - What do you call it...when you have to work with someone you'd be better of killing? - Politics. - I don't like it. - Few people do.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: ~ Detective Conan ~ (зима 1996)  Публикувано на: Чет Апр 22, 2010 8:53 pm |
 |
mirey |
|
 |
|
Божеее, аниме, което почти бях забравила. Преди колко години спрях да го гледам вече не помня - и аз по RTL2 като повечето  Преди няколко месеца се сетих за него и си викам я да видя как все пак свършва историята и познайте каква огромна изненада беше като видях, че още не е свършило  И на всичкото отгоре има вече 14 филма, десетина ОВИ и петстотин и незнам-си-колко епа. И в крайна сметка още нищо не се е случило  Радвам се, че има хора, които го гледат, повечето западни фенове го отписват още като видят арта. Но анимето наистина си засужава. Особено за любителите на кримито и мистериите си е идеално. Аз съответно за няколко месеца изгледах всичко, което бях изпуснала, сега се чудя кога ще субнат 14-тия филм и спешълчето с Кайто Кид  By the way, ако някой знае дали еповете с Кид ще продължават.. или изобщо има някаква информация за тях, моля да ми каже, че нещо съм в пълна мъгла. Никъде нищо не пише, или поне аз не мога да намеря.
|
 |
|
Заглавие: Re: ~ Detective Conan ~ (зима 1996)  Публикувано на: Пон Апр 26, 2010 3:41 pm |
 |
velush |
|
 |
|
mirey Цитат: сега се чудя кога ще субнат 14-тия филм Ако изхождаме от датата на превода за 13-тия филм от миналата година - някъде есента... За Кайто Кид, този спешъл ли имаш в предвид: http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh ... e&aid=7469Нещо няма друга информация. За личната ми колекция - малко се поразтърсих и открих още 21 епизода от смислени преводачи... Т.е. сега ми липсват точно 54 серии, както пише в http://anime.dctp.ws/Според тях щели да ги довършат до края на годината.
_________________ - What do you call it...when you have to work with someone you'd be better of killing? - Politics. - I don't like it. - Few people do.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: ~ Detective Conan ~ (зима 1996)  Публикувано на: Вто Апр 27, 2010 9:04 am |
 |
velush |
|
 |
|
mirey, дерзай! DCTP преведоха спешъла от тази година за Кайто Кид! Можеш да го дръпнеш от тук - http://anime.dctp.ws/Името на файла е с 01...предполагам евентуално ще има и други части. Не ми е ясно кога.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: ~ Detective Conan ~ (зима 1996)  Публикувано на: Пон Май 03, 2010 10:13 am |
 |
velush |
|
 |
|
Ами от филмите за мен стават само няколко:
5-тия Countdown to Heaven
7-мия Crossroad in the Ancient Capital
10-тия The Private Eye's Requiem
11-тия Jolly Roger in the Deep Azure
13-тия The Raven Chaser
При това с големи компромиси. Основният проблем е, че сюжетът на филмите нито има нещо общо с мангата, нито дори с "оригиналните" ТВ епизоди, които не се по мангата. Обикновено анимацията и бекграундите са страхотни, но сюжетът издиша и то точно по време на климакса...
14-тия още не съм го гледал и нямам мнение.
erejnion, не знам дали ТВ-то ще те грабне, защото шоуто става наистина хубаво някъде след първите 30-40 серии, като свикнеш с героите и ги обикнеш. В началото изглежда малко евтино и елементарно. Има наистина страхотни аркове (голяма част от тях по мангата, но извън основния плот), но трябва да изтърпяваш дупките между тях.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: ~ Detective Conan ~ (зима 1996)  Публикувано на: Вто Май 04, 2010 9:19 am |
 |
crazy_little_crow |
|
 |
|
Eеее...април месец явно е бил месеца на Кайто Кид <33 Като гледам и Овата, и филма - освен вече излезналия спешъл - ще са за него ^///^ Дано, дано ги преведът по-бързо А ето и ги Овите, Спешълите и Филмите, където го има ....освен в ТВ сериите естествено Detective Conan Movie 03: The Last Wizard of the Century Detective Conan Movie 08: Magician of the Silver Sky Detective Conan OVA 6: Follow the Vanished Diamond! Conan & Heiji vs. Kid! Detective Conan OVA 1: Conan vs Kid vs Yaiba Detective Conan Movie 10: Requiem of the Detectives Detective Conan OVA 4: Conan and Kid and Crystal Mother Detective Conan Movie 14: The Lost Ship in the Sky Magic Kaito Трябва да се разровя дали някъде няма и в кои епизоди точно се появява в сериите ... така че ако някой има инфо моля да ми спести преглеждането на всички епизоди...моляяя Бтв намерих още нещо в МАЛ-а за него, което обаче не обявено в анидб -> Detective Conan Special: Secret Birth of Kaito Kid и то пак април
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
 If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: ~ Detective Conan ~ (зима 1996)  Публикувано на: Вто Май 04, 2010 9:35 am |
 |
velush |
|
 |
|
Цитат: така че ако някой има инфо моля да ми спести преглеждането на всички епизоди Хъх...тежка задача...той се появява в адски много серии и Conan спешъли. Освен ако някой негов персонален фен не е направил вече такъв списък в net-а...
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: ~ Detective Conan ~ (зима 1996)  Публикувано на: Пон Май 10, 2010 11:04 am |
 |
velush |
|
 |
|
То от сайта на DCTP не може да се изтеглят много неща...само по-новите... По-пълни неща има може би в IRC каналите им. Принципно у нас ги има първите 200 серии (в тракера на AnimeS или примерно в BGShare) + разни повече или по-малко пълни пакет...по-пълните пакети са на такива международни места, като isohout и TokyoToshokan. Най-тъпото е, че първите серии ги има съвсем офицялно по AXN Sci-Fi с БГ субтитри...но в безумно неудобни часове  ... Кога ще ли ще пуснат 24 часов канал на Animax? Имаме ли шанс за това или единствените легални анимета ще ги дават в 3-4 часа през ноща  .
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: ~ Detective Conan ~ (зима 1996)  Публикувано на: Пет Юни 11, 2010 12:20 am |
 |
mirey |
|
 |
|
Wow, velush, аз съм задала въпрос, пък даже не съм те удостояла с внимание да вляза да видя дали все пак някой ми е отговорил. Не ме е срам!! Благодаря, че ми каза, макар че вече разбрах нещата. Спешълчето на Magic Kaito беше страхотно. Малко по-различния арт някак си му придаде колорит, макар че Накамори ми изглеждаше странно  А тая джаз музика накрая не знам колко пъти я въртях да я слушам. Хайде и аз да кажа кои са любимите ми филми: 2.The 14th Target 3.Last Wizard of the Century 10.The Private Eyes Requiem (хареса ми как всички герои бяха в действието ^^) И, наистина, тези, които се чудят откъде да теглят сериите след 200, аз ги намирам с megaupload search, досега не е имало серия, която не съм намерила оттам. CLC, ето ги появите на Кайто Кид в сериите: Цитат: Kaito Kid appeared on the anime on the following episodes 76, 132-134, 219, 356, 394-396, 420-421, 469-470, 473, 515, 537-538
Appears in Opening Sequences: 5, 6, 18, 23, 24, 25, 26, 27, 29 Appears in OVAs 1, 4, 6 Appears in Movies: 3, 8, 10, 14 Човека даже знае в кой опънинг го показват за една секунда  Евала!
|
 |
|
Заглавие: Re: ~ Detective Conan ~ (зима 1996)  Публикувано на: Пет Юни 11, 2010 11:49 am |
 |
velush |
|
 |
|
Цитат: Човека даже знае в кой опънинг го показват за една секунда  Евала! Истински отаку. Аз помня само за последния opening - една ръка посяга към луната и това се оказва диамант в ръката на Кайто.
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|