Дата и час: Пет Фев 07, 2025 2:45 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 3 [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Безучастието на хората... ;0
МнениеПубликувано на: Сря Мар 24, 2010 12:49 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

*bump*

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 24, 2010 1:04 pm 
Аватар

Има моменти, които хората осъзнават колко безпомощни и слаби са и как са неспособни да направят това, което считат за правилно. Хвала на такива моменти

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 24, 2010 1:55 pm 
Аватар

SayanMk написа:
Какво правите, когато видите мъж и жена да се бият по улицата(едностранно или не, с крещене или не)?
Какво правите, когато жена крещи "помощ", а мъжа до нея изглежда спокоен и уравновесен, обясняващ на всеки приближил се, че това е жена му, която я не е в ред, я нещо са се скарали...?
Какво правите, когато 2 деца се сбият, ама ЯКО пред вас?
Какво правите, когато пълнолетни се сбият пред вас, ама независимо 2ма един с друг или 20 едни с други?
Какво правите, когато куче залае някой случаен човек, ама яко?
Какво правите, когато чувате съседа да агонизира и някакъв/какви други гласове да ругаят по него?
Какво правите, когато видите майка/баща да бие детето си насред улицата - силно или слабо?
Какво правите, когато чуете как детето на съседа пищи и утре е понасинено?

Па нищо не правя. Едни може да си мислят че е зле че нищо не правя, аз мисля че е супер зле да се бъркам в на другите проблемите, особено като нямам най-бегла представа какво всъщност става.

МнениеПубликувано на: Сря Мар 24, 2010 5:49 pm 
Аватар

Какво правите, когато видите мъж и жена да се бият по улицата(едностранно или не, с крещене или не)?
-> Питам двамата какво става и внимавам кой лъже и кой не.
Какво правите, когато жена крещи "помощ", а мъжа до нея изглежда спокоен и уравновесен, обясняващ на всеки приближил се, че това е жена му, която я не е в ред, я нещо са се скарали...?
-> Може и той да е лошият, а може и тя по някакъв начин да го е накарала, нали? Повтарям процедурата от предния въпрос.
-> Като по-голям обикновено ги разтървавам и овиквам.
Какво правите, когато пълнолетни се сбият пред вас, ама независимо 2ма един с друг или 20 едни с други?
-> Горе-долу горното.
-> Ха?
Какво правите, когато чувате съседа да агонизира и някакъв/какви други гласове да ругаят по него?
-> За щастие не съм имал такива съседи, така че не знам.
Какво правите, когато видите майка/баща да бие детето си насред улицата - силно или слабо?
-> Знаеш ли, децата, които никога не са ги удряли, са страшна напаст? Трябва да се научат на поне малко дисциплина.
-> Както казах, нямало е такива.

Въпросните безучастни хора нямат никакъв guts и първата им реакция е да заключат, че малтретираният е неоправдан (не винаги правилно), след което да го подминат. На тези аз им казвам овце.

Бил съм и от биещите и от битите, така че имам известен опит. Колкото до това да се притечеш на помощ... правя го. Никой обаче не ме е мислел за нещо като герой. Напротив, другите мразят такива хора и ще разправят всякакви лоши мълви, когато им се отдаде възможност (повечето пъти).

Нали знаете поговорката "приятел в нужда се познава". Ами, тя може да важи за човешките ценности като цяло в подобна ситуация.

Do or do not. There is no try.
The words of truth are always paradoxical.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 25, 2010 12:19 am 
Аватар

ъммм има още малко, което може да добавя по темата - very неразумно е да се намесвате в боя между хора, които не познавате, освен ако не се казвате Фьодор Емилияненко. Защо е дълго и досадно за обяснение, предлагам да го приемете на доверие или да се уверите на практика как стоят нещата :P
А пък много ми е интересно какво може въобще някои нормален човек да направи, ако пред него някой опита да убие друг. Ще застанете на пътя на ножа/куршума ?

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 25, 2010 12:47 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Естествено,ТЕ СА АНИМЕ ФЕНОВЕ!
Ти какво очакваш ,че нямат свръхестествени отаку-сили с които могат да накарат куршума да спре от изумление ,а ножа да се наръга сам ли?

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 25, 2010 1:16 am 
Аватар

А вие двамата трябва да съпадате умни, доколкото разбирам? Всеки сам за себе си, а? Определено говори добре за вас.

Do or do not. There is no try.
The words of truth are always paradoxical.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 25, 2010 1:43 am 
Аватар

SayanMk написа:
Все така критикуваното безучастие на хората/тълпата. "И около мене 30 човека и никой нищо не прави, сички седят и гледат от дистанция" - това не може да не сте го чували...
А какво трябва да се направи?

Както питаше Уил Смит - Who you'r gonna call??
Полицията? Дето ще искат да се идентифицирате и докато се домъкнат най-мн накрая вие да си изкарате една проверка вкъщи, заради невалиден сигнал...?
Полицията, дето като дойдат, ще се окажат аверче с евентуалния "лош" и най-мн и вие да си изкарате боя?
Полицията, дето може да поискат да останете в близост в района, въпреки, че вие само минавате и си имате ангажименти?
Няма да викате никой, а ще се пробвате да станете герои и ще си рискувате кожата за друг?
Ще викнете на някой друг да викне полицията/да направи нещо?
Ще идете там да се изрепчите веднъж, като обществено ангажиран гражданин?
Ще подминете с намръщено/игнорващо лице, все едно нищо не е станало, защото не е ваша работа?

No, srsly... какво се очаква от хората? Защо безучастието е толкова съдено от всички, а накрая всички са безучастни?
Пускам темата в Лафче на първо време, защото на мн от вас тия неща са се случвали и се случват всеки ден, ффс, живеем отново в мутренски/наркоманийски времена... ;/ Добавете въпроси / разсъждавайте свободно... въпросите не са, щото искам отговор на всеки от вас - а просто да ви ориентират в темата... Макар, че ако разкажете случки или предполагате реакцията си - дерзайте .

Поведението на човека се обяснява с елементарна психология.За повечето неща,които пишеш хората не са склонни да реагират ако са в група,но ще направят нещо ако са сами.Имаше едно изследване(ся ме мързи да си търся записките) как в една стая слагат няколко човека и им дават уж да решават тест и отвънка пред стаята виждат,че има някъв бояджия ли нещо такова и се качил на една стълба и си върши работата.По някое време инсценират,че той пада (със звук и вик) и процента на тези,които отиват да помогнат е много малък.
Хората са овце.Има много изследвания по въпроса.
А що се отнася до сбиванията.Не виждам лошо в това.Ако се бием някъде и някой се намеси най-много и той да ги изяде заради тва,че си вре носа където не му е работата.Може да бия крадец,изнасилвач,циганин...все боклуци.

МнениеПубликувано на: Чет Мар 25, 2010 12:23 pm 
Аватар

Rocco. написа:
Perfect-Blue написа:
Полицаите са много онеправдани.Много ги бият.Аз им помагам,когато видя,че ги бият.Веднъж видях един циганин да бие трима полицаи.Удряше ги с глава по кубинките,колената и ръцете.Полицаите едва смогваха да се пазят и да отбягват ударите му.Циганина голям бой ги биеше - по едно време скочи и удари с гъзъ си кубинката на единия полицай.Отидох да ги разтърва.Той започна и мене да бие и да ме удря с челюстта си по лактите и колената ми в Том-По стил.Очевидно беше каратека.Едва успяхме да го укротим.Бесен мангал! Аз съм за ненасилието!
Много често се притичвам на помощ на нещастните момчета болни от левкемия,които им е опадала косата.Постоянно виждам да ги тормозят мангалите!Видях как три мангала бият 6 или 7 едри момчета с опадала коса,като пак ги удряха с някакви каратиски техники с глави по кубинките на момчетата.Отидох да ги разтърва,мангалите започнаха да удрят с глави и моите обувки!Отвратителни са!

=)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

Е в тва отношение аз съм най-големият бияч. Наеш кви глави вкарвам в подметките на хората? :D

Това, че вкарваш глави в подметките на хората не е за хвалба :lol:

А иначе онтопик.Ако ще томахавки да си размятат, ще ги подмина като пътен знак.

МнениеПубликувано на: Чет Мар 25, 2010 1:00 pm 
Аватар

Iryoku написа:
А вие двамата трябва да съпадате умни, доколкото разбирам? Всеки сам за себе си, а? Определено говори добре за вас.

Какво искаш - да кажа на някое 16 г. 50 кила хлапе че трябва да си играе на Супермен ли? Мълчи, че в тази тема ставаш смешен.
Станах свидетел на брутална сцена, макар и към края да я хванах, мога да си представя какво е било преди това. Възрастен мъж беше обезвредил извадил нож смахнат младеж, на момиче в което уж е влюбен. И този човек го беше обезвредил, което до ден днешен повтарям, че е невъзможно да ти се размине без последствия, беше го повалил на земята и на капан на всичко, беше така "заключил" младежа на земята, че го контролираше без да му се е налагало да го удря :shock:
Това е шибано невъзможно и въпреки всичко, без да съм свидетел как точно го е направил, видях крайния резултат.
Имаш ли представа, многознайко такъв :) , колко специален е този възрастен човек. Ние, вие, всички които си прекарвате времето пред компютъра, сме неспособни да направим нещо такова, без да пукнем или да отнесем много dmg. И това е нормално ебаси, хората сме различни, едни можем едно, други друго. В едно сме силни, в друго слаби. Разбирам да си обучен и натрениран - да реагираш адекватно, но ако не си по-добре телефона, полиция, а теб да те няма.

От друга страна, особено когато са група хора, дори и да няма между тях силни, могат да спасят деня, ако реагират адекватно. Понякога не трябват чудеса, като в горната ситуация, а просто малко, но навременна намеса. Само, че как да стане това, когато хората не са научени да разчитат един на друг. Че то дори сега казарма няма .. КЪДЕ И КАК да стане това ???

Безучастието на хората е защото са слаби, ако не искате да сте слаби - прав ви път , има десетки начини да промените това :) Успех

Rocco. написа:
Spokesman Of Madness написа:

Това, че вкарваш глави в подметките на хората не е за хвалба :lol:

А иначе онтопик.Ако ще томахавки да си размятат, ще ги подмина като пътен знак.

Що бе, знаеш ли как отказват да ме бият? Викам им "Ти ме удряй, аз ще ти говоря глупости, да видим кой пръв ще се откаже"

искаш ли да пробваме :P

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 25, 2010 1:25 pm 
Аватар

=)) :thumb: може може, ще бъде забавно :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 25, 2010 3:34 pm 
Аватар

stop your bitchin
саяне мноо си добър в задаването на въпроси на които оговорите са ясни
"мразите ли лошите неща" и после 123123 станици тема с взаимни цитирания от порядъка на """""""""""да"""""""""""" или "няма лоши неща само лоши хора"
понякога тряя се отпуснеш и да се наслаждаваш на всяко малко нещо и да не ти пука
причина 1
само на тебе ще ти пука докато на другите не => няма смисъл да ти пука и на тебе
причина 2
99999999999999% от "добрините" който правиш ТИ няма да ти се върнат грам
причина 3
сравняването да другите хора с тебе
тва е най-простата причина някой да се чувства зле когато види лоши хора да правят лоши работи
поставят се на мястото на пострадалия, няма по тъпо нещо. Така мислят лузърите
и за тва вървят назад
ИСТИНАТА Е ЕДНА НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ТЕБЕ
за тва човек требе се стегне и да мисли първо само за себе си и после за някой друг

няма нищо лишо в романтиката но живеем в свят в които няма романтика
в тоя свят ще те прецакат за пари, или жена. хора които наричаш приятели ще се обърнат срещу тебе за 2 сек. защото колкото и да сме хора животинскито си остава в нас. и самоизяждането е мноо силна животинска черта

МнениеПубликувано на: Чет Мар 25, 2010 3:50 pm 
Аватар

не се намесвам в чуждите работи,само ако съм замесен и аз,но като един нормален морален човек бих се притекъл на човек в нужда...

МнениеПубликувано на: Чет Мар 25, 2010 10:12 pm 
Аватар
Bass addicted
Bass addicted

Oххх 90% от случайте хората са мишки и никой нищо не прави , никой нищо не е видял нито чул ...
Аз помагам на хората , когато мога , но ако не мога не се меся за да не направя "мечешка услуга" на човека .
А бе в общи линии казано на всеки му се иска да помогне , но не винаги можеш да помогнеш , а и има хора , които махват с лека ръка и казват "кво ми дреме ,нали не съм аз" , което е супер грозно вече , тях не ги разбирам ... :/

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 25, 2010 10:19 pm 

За една мравка би ми пукало повече,отколкото за човек който не познавам
И както каза тая над мене ,,кво ми дреме ,нали не съм аз"
A някой,ако тръгне да помага ще го прави за себе си,просто да си качи жалкото его

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 3 [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]