|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 2:22 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Съб Мар 20, 2010 5:21 am |
|
djhot |
|
|
Регистриран на: Вто Май 01, 2007 9:23 pm Мнения: 2515 Местоположение: Едо
|
Микадо способен на нещо? Това малко тъпо олигофренче с героиски коплекс? Опитва се да каже нещо, без да знае какво иска да каже, как да го каже или изобщо защо аджаба съществува на тоя свят. Трепери, тъй като могат да го смачкат всяка секунда, като муха в стената, но да не забравяме, че ни заплашва с тайното си оръжие - няколко стотин интернет юзъра. Нека се замислим поне малко за цялата тая работа. Какво, "ако хората света се обединият света ще се оправи" или нещо такова... Точно там си бие това, което стана. Но реално как се събраха тия тъпунгери? Чрез няк'ъв интернет сайт и то защото ги кефило да чатът без да интересува или да си притесняват за каквото и да е опитвайки да се успокоят поне малко от безсмислените им жалки животи или просто за кефа. Това си става и сега, навсякъде и по всяко време. Разликата е в това, че същите тия малки твари повечето няма да си покажат носа в реалността, тъй като панталонките им са по-подмокрени и от на Микадо, камоли да се правят на добрички и да трият графити. И к'во направиха реално? Стояха и зяпаха великтие злобчовци и не им направиха нищо, да не говорим шефката им к'ва тъпа пача е. Впрочем изскефи момента как едвам се оправя с новия си компютър и чете книжката. От олигофрения, не за друго, важното е, че научихме магията на "дабъл клика" А Селти к'во направи за бога тоя епизод? То, че и нейния потенциял на героя разваляха сумати време, накрая к'во "Как се казваш?" (или нещо такова, така и не го преведоха) "Селти" и наща скача от сградата и тръшка хора (по няк'ъв късмет лошковци) и протяга към луната изнасяйки велики речи. Та к'во да кажа... Go, Seiji, Go! Утрепи тоя пикльо и след т'ва не забравяй да се самоубиеш, защото и ти си същия олигофрен, както повечето герои в т'ва аниме. Единствените оставащи поне малко пичове са Изая и Шизуо, кой знае до кога де...
П.С. Защо за бога трябваше да вкарват Айзак и Мили?! Отгоре на всичко ги направиха и членове на Доларс... Т'ва си е чиста подиграфка с Baccano!.
П.С.2. Имах надежди за това аниме и то не малки. Имаше не малко какво да се направи от него, но стана просто една долнопробна помия.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Съб Мар 20, 2010 6:03 am |
|
erejnion |
|
|
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
Микадо способен на нещо? Абе още от първия епизод стана ясно, че не е ГЕРОЙ или нещо подобно. Обикновен страхливец е. Или всъщност не. Успял е да изгради интернет група, наброяваща хиляди (не, не стотици, не знам къде си гледал), всеки член на която чувства своята принадлежност към нея. За мен поне това е достатъчно да го смятам за способен поне в нещо. А членовете? Те може да са част от Доларите за най-различни причини, но е повече от интересно, че те СЕ СМЯТАТ ЗА ЧАСТ от "няк'ъв интернет сайт". Според теб колко са хората, дето се смятат за част от анимес-бг? Относно "безсмислените им жалки животи", а твоя... чакай, аз не трябва да се включвам в хейтенето ей така заради спорта. А това, че не направиха нищо, бе част от плана на Микадо - защото, как да кажа, можеше и да има в тази тълпа и някой, напълно несвързан нито с Доларите, нито с оная лудата с brother complex. А и той не иска Доларите да са силова групировка... не, не е това термина... не иска Доларите да участват в актове на насилие. Поне това можем да приемем за вярно, макар че май не е казано директно в шоуто. И докато това с дабъл клика бе малко тъпо наистина, за някой, непипал компютър през живота си, би трябвало да е нормално да има и такива моменти в началото... е, можеше да не показват тези моменти, ама айде. Селти... виж, и аз не знам какво направи този епизод. Предполагам следващия епизод ще научим. А Изая ако е пич, то значи и хората с mental disorder могат да са пичове... ок, щом казваш. За Айзък и Мили, що пък да не са членове на Доларите? Не виждам и една причина да не са, особено със всички тези препратки към Бакано досега.
Btw, лично аз харесвам Дурарара повече от Бакано, защото тук хората са нормални... но предпочитам да не се връщаме на тази стара дискусия. Ти си очаквал копие на Бакано? еми сори. губиш. Това аниме е различно.
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Съб Мар 20, 2010 6:04 am |
|
bloodsongg |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 24, 2007 3:02 am Мнения: 1981 Местоположение: In the long episode
|
Селти просто имаше такава голяма причина да избеснее, че просто няям думи. Абе направо всичките да ги карат в някоя лудница там и да ги лекуват с антидепресанти за комплексите дето ги избиват под път и над път. Като ги почнеш, няма спиране бе, деби. 1. Мазохистичен садист, просто обича да пребива всичко живо на улицата с някъв невменяем поглед 2. ....Културно-недоразвито бишинце на мама, (да му го набия и на него) задръстен, кат кенефите в Куклен. Както @djhot го описа, за нищо не става, деба и селяка. 3. То тоя е прост по природа бре. Само като му чуя сеюто ми се иска да му се изсера в устенцето. Ама едно такова дълго дългооооо - 2 4аса поне! Справка - безхуморния блондин, дето си мисли, че е забавен. 4. Селти и тя ОМГ, намери си главата и какво да направи ?! скочи от блока в истерия крещейки някакви си пълни глупости. 5. Изтрещелника с химикалите е ебаси пародията Обича ама и той не знае защо. Уж харесва някой ама не му пука тоя някой от каде иде.... к'во му се викаше на това ? Поне сега е с НОЖ! дано го размаже като скакалец тоя Микадо. Ама и т'ва няма да стане уви, анимето трябва да е куул. Не очаквах авторите да са толкова отчаяни, че да вкарват и персонажи от Баккано. После ми викате "тук не е темата за Баккано", айде бе, вие ше кажете. И неговите персонажи опетняват с появата им в тая гламотия. Едит: а бе, като се замислиш, Микадо нищо не е направил. Създал е сайта и после "като че ли някой издава паролата" всичко живо почва да се джойнва и той зима кредита ?! Плюс т'ва са стотици. Аз явно съм сляпо дете и аз и не виждам невидимите хора в главата ми : / Изобщо не е интересно, че някой се смята за част от виртуален форум. Т'ва му се вика задръстване. Жалки животи имат ми, кви са ? за кво се надяват да се присъединят в тая група ? донт телл ми.... ТО СЕЙВ ДЪ УЪРЛД ЛИ БЕ ?! джапанци прости. Къв план бе, тоя Микадо не знае в кое измерение се намира, ше ми съчинява планове и ще мисли с 10 стъпки по напред, като Токучи от One Outs. Пълни тъпотий. Имало и други хора.... омг оная е с черни костюмчета, ама нейсе мен, той ше гледа другите хора. ДОЛАРИТЕ са ФИЛМАРИ олицетворяващи няква част от Япония сигурно, не са нещо супернатурал... т'ва е се едно да кажеш на тоя морков - "Ейййййййй ти си баси якия плод, ща изям. А то се окаже, че е зеленчук! А да, персонажите тук са далече от "нормални". Всичките са ограничени тийнейджъри, някои от които с изблици на повечко хормони. Избиват комплекси я към машини за сладолед, я към момиченца дето изобщо не познават, я към брат/сестра, изобщо както и откадето и да го погледнеш, те НЕ са нормални. Или поне нормалните смятат, че не са нормални, щото самите те са нормални. В Баккано всичките персонажи си бяха изградени перфектно. Всеки, както казах хиляди пъти вече, си беше устроен в дадената сфера/обстоятелство да се покаже и да изяви реакция. Всички бяха НАД ситуацията и си бяха напълно нормални. Явно вече и дефиницията ни на "нормално" се изменя.
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Съб Мар 20, 2010 6:32 am |
|
djhot |
|
|
Регистриран на: Вто Май 01, 2007 9:23 pm Мнения: 2515 Местоположение: Едо
|
Към erejnion:
И ако се смятам за част от анимес-бг, какво? Ще получа бонус самочувствие или? И не приемай веднага, че съм направил всеки един интернет юзър в света на отрепка, мисля че би трябвало да е ясно за коя част говоря, особено като вземем и в предвид и, че в анимето си го показаха. И да стотици са, съжалявам ама ако бяха хиляди уличката щеше да види зор да ги побере (говоря за малката чат от дошлите, която в реалност би била много по-малка). И да Изая е пич, щото поне въртви всички на малкия си пръст и стои от страни и им се хили психопатски. От друга страна Шизуо просто трябва да изчака някой от малоумниците да каже една грешна думичка и ще прилити градчето, разбивайки всичките ни познати закони на науката. И не, изобщо не съм чакал нещо, като Baccano!, дори не виждам как стигна до това заключение. И ако герои с повече психични проблеми от тези в лудницата са нормални, здрави да е. Да не забравяме, че тук си имаме пък Дурахан (или както беше там) - безсмъртно, белоглаво и силно. И защо да не вкарвай Айзък и Мили ли? Първо, каква работа имат те в япония и кога научиха изобщо японски? Ок, да приемем, че в САЩ са вече твърде издирвани например или просто ги е отнесъл вятъра в търсене на приключения. Какво правят те в Доларс? В края на ТВ-то ги даваха как спасяват малките деца от телефоните, крадейки ги. Изобщо не изглежда да са на ти с техниката, но не, те посещават редовно близкото интернет кафе и чатат в чата на Доларс.
Към bloodsongg
Когато псуваш, трябва да имаш по-точни причини и оправдания да го правиш иначе става просто тъп и безсмислен хейт с тъпи и безсмислени псувни. Трябва да има някакви граници и от към тях. Освен това една препратка специално към теб, която ще разберем само ние двамата - точно ти нямаш правото да осъждаш живота на другите.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Съб Мар 20, 2010 9:21 am |
|
erejnion |
|
|
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
Не бе, няма да получиш бонус самочувствие. Точно заради това смятам, че Микадо все пак е успял да направи нещо доста интересно. А за каква част говориш? В анимето показаха всякакви хора че участват в Доларите. Всякакви. А за стотиците, сори, не разбрах че говориш само за тези, които бяха там. А мен Изая ме дразни пък, защото хора, играещи си с животите на другите ме дразнят. Отгоре на всичкото определено не е наред в главата. И не говоря просто за нуждата от anger management като при Шизуо. А тези "герои с повече психични проблеми от тези в лудницата" се свеждат само до брокон сестрата и брат й. Иначе аз ще съм за лудницата също... А Айзак и Мили, как да кажа, могат да научат нещо и друго за 10 години... по точно някой друг да реши да ги запознае със света на интернета, хах. При тях никога не се знае какво могат да направят, така че това ей така от никъде да се окажат в Доларите си им е напълно в стила~~ и заради това им се кефя толкова. А това за очакванията ти... ами просто някак си много хора очакваха копие на Бакано, а и от това, което пишеш, си личи същото... съжалявам за недоразумението.
едит: абе, bloodsongg, даже не разбирам какво говориш. Едно нещо подхванах от началото, и то бе че Микадо няма никаква заслуга за изграждането на Доларите... а троленето по форуми и така нататък? Той е едно провинциалистче дето не е стъпвало в Икебукуро, ама все пак успява да разпръсне много успешно слуховете за Доларите, които поставят началото на всичко това. Ти явно искаш нашия да е супергерой или просто е некъв там лузър дето само трябва да го хейтим.
А, и края на поста ти... Да, дефинициите ни за нормално определено се различават: аз лично не смятам героите на аниме, в което има толкова много убийства, че да не ни прави впечатление повече, за нормални. Но това си бе привлекателността на Бакано: НЕнормалността.
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Съб Мар 20, 2010 9:31 pm |
|
Thaumaturgist |
|
|
Регистриран на: Пет Сеп 29, 2006 3:53 pm Мнения: 7578 Местоположение: В разпадащата се аура на БДЖ
|
Ми като не ви харесва, не гледайте бе Мен пък си ме изкефи на макс този епизод Да, главният герой може да е мухъл, ама замислете се - вкарали са типичен лузър като главен герой, който е силен зад монитора, подобно на почти всички във форума А Селти полудя, защото като чу своето име, това за нея бе едва ли не, че не съществува, че освен главата и спомените й, вече и тя самата е унищожена
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Съб Мар 20, 2010 10:00 pm |
|
bloodsongg |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 24, 2007 3:02 am Мнения: 1981 Местоположение: In the long episode
|
пфф, човек не може да изпадне в рейдж от време на време. Какво толкова не се разбра ? Това, че Микадо е олигофрен ? Ми не е постигнал нищо. Всеки може да направи форум, да блъсне една паролка и това е. От там нататък всичко живо над 400 потребители, което влиза НЕ Е негова заслуга, ако сте гледали както трябва епизода. И май ще се окаже така, че Доларите имат лидер, който определено няма да е Микадо. Той само е пуснал мухата и всичко се образувало без дори да си представя, че ще стане така. И сега в този епизод само се възползва от факта, че са се насъбрали хора и се опита да направи нещо наистина тъпо. Какво като им прати смс-и ? направиха ли нещо ? Екипа на докторката бяха мъже в черно, едно извикване "хванете мъжете в черни костюми" и всичко можеше да свърши. Дори можеха и да я утрепат - те са толкова много, че после се разпръскват и полиция не може ги намери. Но естествено нащо геройче трябва да е утопист, дето и убийствата в аниме са е баси божия грях за него. Та да си дойдем на думата - персонажите в Баккано не са нормални ? понеже имало убийства ? пхахахаха То убийства има във всяко второ аниме/филм, и какво ? всички те са НЕнормални поради този факт ? значи едните са болни (ненормални), че са мафиоти и се изтрепват (което бтв е НАПЪЛНО логично), а другите са психично болни тийнове, които доста време при психиятъра ще им трябва, за да се осъзнаят каде са. И ще ми кажете, че първите са ненормалниците тука ? Това че има насилия в една продукция, далеч не я прави нелогична или безсмислена, камоли НЕнормална. Всеки си има мотив за да убие в Баккано!, а в това аниме мотиви почти НЯМА. Всичко се случва толкова спонтанно, че си мислят, че мотивите не ни трябват. Имат само тези, който са с психично растройство. Демек не са логични изобщо. Болен мотив ? - като Сейджи, сестра му, Шизуо и остатъка са просто.... "празни" персонажи за мен. Селти целта не й ли беше да си възвърне главата ? И аз разбрах за какво скочи и беше толкова тъпо, че няма на каде. Подцениха я, направиха я с разума на 10 годишно. Трябваше да си вземе главата след като е нейна и съответно изобщо не е изчезнала "никаквица", но постъпката й беше, като на типично емо. За това казах, че е тъпотия това аниме. Не случайно го споменах .... доста пъти А да, не разбрах само какво общо има факта, че Микадо не е стъпвал в Икебукуро с неговото ниво на интелектуалност ? - Нищо общо. Не си прав ережнионе, аз изобщо не искам да го има на първо място. В Баккано нямаше главен герой, което трябва да ти подскаже поне малко, какви са ми интересите. А да, и аз не очаквах второ Баккано, точно заради това не съм доволен - че го превръщат в такова. Мирия и Изак нямат никакво място в това аниме. Сигурен съм, че и автора ще си признае защо ги е сложил там - хайп. Сигурно твърде просто съм го обяснил в първия пост, че никой не го е разбрал : / И теорията ми ще се потвърди с излъчването на следващите епизоди. Те двамата изобщо не си допадат с атмосферата и изобщо цялото това аниме.
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Нед Мар 21, 2010 5:48 am |
|
erejnion |
|
|
|
bloodsongg, знаеш ли, надявам се никога да не те срещна. явно смяташ, че това да убиеш някого е напълно нормално. Хората са се опитали да направят нещо реално като за 21ви век и някак си смятат, че обикновен човек може да не иска да убива. Ти явно не смяташ така, еми ок, просто ще гледам да не се и запознаем наживо.
И да, всички те са НЕнормални. Не казвам че продукцията е ненормална, казвам, че персонажите са ненормални. Май че даже това им е идеята. Те са интересни точно защото са ненормални.
А колко психично болни тийнове виждаш в Дурарара? Щото аз виждам само два. Ох, сори, сестрата май не е тийн.
Иначе, да, всеки си има мотив в Бакано. Бакано си е страхотно аниме. И Дурарара е страхотно аниме, но по друг начин. Обикновените хора нямат мотиви, нямат цел в живота, нито пък могат да се движат като Рейл Трейсъра... да не говорим че не са безсмъртни. Селти може да е Дулахан, ама последните 20 години е живяла в постоянен контакт с обикновени хора... и те в голяма степен са я направили и нея обикновена.
Това, че Микадо не е стъпвал в Икебукуро, просто означава, че е по-умен отколкото го смяташ, за да може да създаде популярността на Доларите... И да, той я е създал. Виж, факта че има толкова много членове, е резултат на тази популярност, не обратното.
А как така го превръщат във второ Бакано? Анимето се движи относително линеарно, разправя се за тотално различен тип хора в сравнение с Бакано, разправя се за тотално различен свят... Има си прилики, но всички те си бяха там от началото.
И да, Мирия и Айзак наистина нямат място в това аниме за нещо повече от сцената, която имаха в този епизод...
//бтв, относно това с убийствата във всяко второ аниме... от 109 свършени серии от мен (според МАЛ), има убийства само в <33 от тях.
едит: а, нещо което ми хрумна, че мога да добавя. А ти осъзнаваш ли модерната младеж каква е? Да речем, че може би Дурарара я представя малко по-добре отколкото ти се иска.
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Нед Мар 21, 2010 7:12 am |
|
bloodsongg |
|
|
|
ахахахахаха човек, вече ти се губи логиката хаахаххах знаех си, че някой ше ми приеме думите буквално Ережнион, братле, пич.... кефиш ме Първо - казах, че убийствата "В АНИМЕ С ЛОГИЧНИ ПРИЧИНИ - СА НОРМАЛНИ." Научи се да четеш. Второ - ти ... изобщо имаш ли си малка представа от човешка психика ? Значи, ако човек реши да убие, то той е луд ? ТИ СИ ЛУД, бе. Как така убиеца е луд бе ? за к'во го пращат в затвор тогава ?! В предучилищната се върнете бе. За един човек, (в тоя случай убиец) ако НЯМА логично обяснение за мотива/действието си - тогава той Е луд. Всичките в Баккано имат такова => те не са луди. Ти си пълен утопист, както си и мислех. Ти какво си мислиш ? пхах, в тоя свят от как се помня убийството не е нещо рядко срещано по новините, а ти дори ме взе на сериозно, да не говорим, че говорех за АНИМЕ/ФИЛМ следователно ти си във филм. Обикновените хора... тук дори не знам как да ти отговоря. ВСИЧКИ хора като цяло имат цел в живота. Или ти си мислиш, че са специални тези с целта ? Значи всички са специални и няма обикновени и в двата случая ти липсва благоразумие. О, моля те да не започваме темата с нереалните персонажи. В Дурара няма човек/извънземно без глава, няма момче дето се влюбва в същата тази глава, която бтв предстаааааааааш ли си е на различно тяло... : /, не няма такива неща. За Доларите ще кажа пак същото - благоразумие. Ти наистина смяташ, че той е по умен, щото живее на село ? всъщност исках да кажа, че няма никакво значение каде живее. Ти пък го изкара, че бил и по умен. Да бе добре, той е замислил всичко от самото начало. Просто си е направил сайта ей така щото му е омръзнало си бара патката цел ден на село и са се навъртяли към 400 потребителя и от тогава на сам, той сам си каза, че паролата е била лийквана от еди кой си. Каза го така, че той си го представял така, обаче в аниме това поведение е повече от често срещано и нищо чудно някой друг да се е пройзнесал като лидер до сега. Така че за мен, той е просто някъв луузър дето непохватността му се възприема за привлекателна от типичните псевдо-отакута (като тебе) и нищо свястно не е направил в т'ва аниме до сега, освен да стой все така празен и да мухлясва. Боже колко стереотипно, чак дразни. Да, не се и очудвам какви анимета гледаш ти. От мижавата бройка на 109 TV-та се разбира всичко за цялата аниме индустрия. Браво. И последно, ахаххаха Бил ли си в училище ? Младежта (за нашо ОГРОМНО очарование) няма ама абсолютно нищо общо с тая. Да не говорим, че ти сам спомена, че има и възрастни, които съответно са още по зле от евентуалните им реални връстници. В някои анимета, авторите повече се замислят над сюжета и за това не завършват с пълни издънки, като тази. Да не говорим за история или плот. С други думи това е олицетворение на типичните ЯПОНСКИ тийнейджъри и техните комплекси, ограниченост и баналност - нищо общо с остатъка от света. Това е и една от причините да ме дразни толкова т'ва аниме. Точка.
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Нед Мар 21, 2010 8:33 am |
|
erejnion |
|
|
|
абе определено говорим на различни езици и някъде по пътя всякаква логика в дискусията се загуби пример за горното: за теб ненормален = луд и съжалявам, ама даже и да речем, че "убийствата "В АНИМЕ С ЛОГИЧНИ ПРИЧИНИ - СА НОРМАЛНИ.", това не означава, че те ще са нормални в Дурарара. добре бе, това с целта в живота и мотивите е мътна територия, няма смисъл да спорим, щото сигурно и двамата сме прави. ама не можеш да ми сравняваш персонажите в Бакано с тези в Дурарара. Казах ти вече, Селти си е станала нормална от липсата на пфф, хора с гласа на Кион дето трошат подове и разглабят коли във въздуха около нея. И се повтарям за стотни път, че момчето, влюбило се в глава, си има нужда от квалифицирана помощ. Ама ти ме изкарваш, че мисля Микадо за гений?! Не е абсолютен лузър, щото все пак се е справил с нещо, ПРИ ВСЕ че е загубено идеалистче дето живее на село. В смисъл: ПЪРВО е абсолютния лузър от село дето се учи как да прави дабъл клик и СЛЕД ТОВА прави Доларите, не ПЪРВО е великия създател на Доларите и СЛЕД ТОВА ни разочарова, оказвайки се че е лузър и загубено идеалистче. И не знам що реши, че непохватността му ми е привлекателна - всъщност точно обратното: моментите, в които не е непохватен, са готините. А за стереотипността, ха, той сам си го каза, няма да го повтарям. А за моите мижави 109 анимета, просто ти казвах, че аз такива неща не обичам да гледам. Иначе ми е напълно ясно колко глупости има на пазара. А за това, че японската младеж те дразни... твоя си работа. Макар че това обезсмисля цялата дискусия, щом японската младеж те дразни, няма никакъв смисъл да гледаш това аниме. П.П. Аз - утопист? Мноого си далече от истината... макар че определено живота ми би бил по-лесен ако бях такъв. Аз - приемам думите ти буквално? Не бе, ясно ми е напълно. Ама все пак опитай се първо да видиш света на анимето през очите на някой от героите и тогава кажи "ми що не я убием?". И ако можеш, тогава сериозно се замисли дали пък не е трябвало наистина да приемем думите ти буквално. Опитвам се да ти представя света на Дурарара през очите на едно загубено идеалистче, и защо това загубено идеалистче все пак става за нещо... ти ми отговаряш само с позицията на външен наблюдател дето иска зрелище (не че има нещо лошо в тази позиция). Добави и това за японската младеж и просто напълно ми е ясно, че е нулев шанса да видиш нещата от моята гледна точка. Не ми е лесно, ама да речем, че вече виждам защо толкова пък те дразни анимето... аз на твое място просто бих го дропнал. Дропа решава много проблеми. Та да речем, че дискусията за мен се изчерпа. айде наздраве
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Вто Мар 23, 2010 12:25 am |
krumisimo |
|
|
|
Просто нямам сила да изчета всичко изписано над мен... Аз отдавна се наспойлих, че оня мухъл (о, да, колко му тича на Микадо) е шефът на Доларетите и неприятният вкус в устата ми от това е попреминал вече... Серти само леко й прищрака, но ще и премине набързо когато разбере абс. ЦЯЛАТА истина около скар-гърлата (да, и за това мъничко съм се наспойлил)... И онзи хед-фетишист сега пък ми вади скалпели... Да разбере най-сетне, че е пълен фейл като персонаж и да вземе да си забие скалпела в гърлото за по-лесно...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Вто Мар 23, 2010 12:48 am |
|
loader |
|
|
Регистриран на: Съб Ное 17, 2007 1:35 am Мнения: 3675 Местоположение: Oro Jackson
|
На човек да спре да му се коментира от тия постове.. А Селти май се научи да говори без глава
_________________ You heard it too didn't you?... | MyAnimeList The voice of the wind.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Вто Мар 23, 2010 12:53 am |
|
erejnion |
|
|
|
^^;; gomen nasai, обещавам няма повече и да, това със Селти говореща определено имаше wtf ефект... даже се замислих да не е защото главата и е наблизо, или използва същия пример като раната и, или пък е просто Rule of Cool, или нещо абсолютно различно... //krumisimo, сега ме измъчваш... евентуалните спойлъри винаги ме изкушават да ги узная
Последна промяна erejnion на Сря Мар 24, 2010 6:54 am, променена общо 1 път
|
|
|
Заглавие: Re: Durarara!! (зима 2010) Публикувано на: Вто Мар 23, 2010 2:06 pm |
|
velush |
|
|
|
Нещо не мога да разбера тази отрицателна фиксация към Микадо. Какви са фактите: 1. Той не е главният герой. Просто е един от главните герои. 2. Момченцето е мухльо, страхливец и лузър...определено не е рол-модел, но това не пречи да е важна част от историята. Не пречи и да му се радва човек на неумелите опити да свърши каквото и да е. Защо непременно всички истории трябва да са за яки непокъртими типове? Ако на някой му трабват такива, да хване нещо друго...нещо за самураи или пък примерно мангата на EatMan (анимето не ме радва). Точно нескопосаността на Микадо ми е забавна (и ми напомня за мен самия ). Мисля че забелязахте как авторите се избъзикаха с клишето "лузър, който се превръща в шампион". От края на 10-та серия изглеждаше все едно, че това ще се случи с Микадо...но естествено не се случи . Той си остана същия наивник и тъпак, за какъвто го мислихме от началото. Точно това е смешното! Другото смешно нещо е, че можеш да спреш зла корпорация чрез силата на общественото мнение (това е и постижението на Микадо - имаше волята да реализира едно свое желание), но не можеш да спреш единичен психопат убиец въоръжен със скалпел . В целия сюжет има доста повече контекст и символизъм отколкото някои хора забелязват. И въпреки, че всичко е весело и шарено в това аниме, темите са доста по-мрачи и дълбокомислени. 3. "Доларите" не са творение само на Микадо. Той е по-скоро съавтор и организатор. Най-вероятно доларите са резултат от подмолното влияние на онова гадното и манипулативно копеленце Изая. Микадо е просто една от неговите марионетки. И стига с това сравняване с Баккано. В някои отношения двете заглавия са тотално различни! Не срявнявайте крушите с ябълки! Камеото на Изак и Мирия, беше страхотно, изкефи ме на макс! То това е и смисълът на камео-тата: намигване към зрителя, а не "плот дивайс". А пък някои хора се втурнаха да търсят "дупки в сюжета"... . Стига, много сериозно взимате нещата бе, хора! Успокойте се, забавлявайте се! Ако не ви е забавно, "сменете канала".
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|