Дата и час: Съб Фев 01, 2025 7:44 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Класация: Tоп "най-провалена манга"
МнениеПубликувано на: Пет Мар 12, 2010 12:15 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Изображение
Кои манги оглавяват класациите ви за най-провалена манга?

Говоря не за нещо, което сте почнали и видели, че е провал...
Говоря за нещо, което сте чели, с дни, с години може би, с месеци, четете още може би... нещо, което АМА ТОЛКОВА ви е кефело по едно време... големите надежди или поне минимални очаквания да се продължи в тоя дух. И в един момент се усещате, че четете някакъв посредствен боклук, някаква недомислица, която ако сберете форума на една събота-неделя имате чувството, че ще напишете по-добър скрипт за година напред..., някаква история, която както е била градена с години, в един момент се оказва без какъвто и да е гръбнак. Измисляна седмица за седмица от автора, или както е при някои - месец за година.... влачещи се чаптъри заради безидейност и закучени ситуации в опит да се постигне якия съспенс (т.е. напрежение, неизвестност, висящо положение, очакване), който се постига успешно и в следващия момент, ако се е стигнало до там, бива умъртвен по най-смотания начин, защото от зор да се стигне до там, леко минаваме границите на нормалното мислене.

Примерно, ама е така ПРИМЕРНО, не бе - не казвам, че тия са провал, просто ПРИМЕРНО , нали...
Не четете ако не сте на последния или близо-до-последния чаптър:
БРИИЙЧИ

НАРУТО

HUNTER x HUNTER

BERSERK

XXX TSUBASA HOLIC

D.GRAY MAN

ЕЪР ГИЪР

УАН ПИЙС

ДЕТХ НОУТ

Нещо изпускам ли? Не бе, нали знаете - това е само ПРИМЕРНО е така... ПРИМЕРНО.... :mm: всеки си има мнението - нека го видим.
И все пак "Да живее" Блейм бе братче! Блейм можеше да има още 5000000 чаптъра и още да излиза, к'во му пречи? Ама няма. Няма нужда. И почти всички ни кефи. Комерсиализацията и идеята да се печели до последно от един продукт, дори с цената на опропастяване на качеството му... ме отвращава.

Едит: малко набих ентъри, че спойл таговете са злест :dull:

Профил  

Заглавие: Re: Класация: Tоп "най-провалена манга"
МнениеПубликувано на: Пет Мар 12, 2010 12:38 am 
Аватар

Еми Наруто ще да е. Така де, Сасуке. omfg bbq lol rofl wtf gg underground yo yo братлееее... Мислех, че ще има нещо много по-велико от проклетия шаринган и скапаните чудовища. Ама неее... са ще трябва да се примирим с очи на корем
лоша чакра, лош Сасуке, сериозен Наруто и евентуално някакъв изсмукан от пръстите край обединяващ bijuuta ( май така бяха ) и шарингани. Наруто - в "Чистота". Той е сериозен, а сериозен не ни трябва, затова наблягаме на САСУКЕЕЕЕ. :rocknroll:

МнениеПубликувано на: Пет Мар 12, 2010 6:23 am 
Аватар

Малииии, Саяне, не съм те виждал от много време така да кълнеш и бесуваш.... :lol: :lol:

Явно това за Парчето доста ти се е отразило, щом да направиш това.

Та...кхъм....както и да е. Преминаваме към въпроса.
И победителят е...... *барабанен туш*

.................................................................................................
.................................................................................................

"Нарутоооооо". =)) =)) Печели безапелационно първото място. Все пак вече е класифицирано като сапунка. :lol:
Останалите не че и те са добре, ама айде, поне се ядват.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Мар 13, 2010 4:57 am 
Аватар

всяка shoujo манга излезнала някога..

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Мар 13, 2010 10:57 am 

,,Провалена" означава,че някога е била добра и е имала потенциал :shhh:
Еми обяснете поне какво и е било доброто преди и какво и е проваленото сега :roll:
Един пост не видях такъв
Поне автора да се обоснове както трябва

МнениеПубликувано на: Съб Мар 13, 2010 12:49 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Ъъ да, това съм го обяснил :roll:
И общо взето като казваш защо и какво ѝ е проваленото се сещаш, че това преди НЕ Е било така. Това е тема за провала на дадената манга, не за изтъкване на добрите ѝ черти преди и опропастените след. Не правим анализ, а споделяме коя/и манга/и с потенциал са били скапани и какво ни се вижда, че е скапано в тях, че да ги впишем тук. Обосновал съм се повече от "както трябва", макар че последното е въпрос на тълкуване и гледна точка. :roll:
И като съм писал класация в заглавието съм го писал с надеждата да дойдете и да си споделите болката, а не да дойдете и да си споделите болката от НАРУТО.
А шоуджо мангите поне не се целят да създадат съспенс или небалансирани герои с които после да не знаят какво да правят. Т'ва че не четеш шооджо не значи, че шооджото е лошо, още по-малко провалено. Да слагаш под общ знаменател по начало си е безидейно, ама шооджо мангите не мисля че имат място тук. И абсурдии да има в тях, колкото и да са дълги и да се повтарят и да са мега-преувеличени, тяхната цел е съвсем различна от шоонените като тези по-горе...

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Мар 13, 2010 4:20 pm 
Аватар

Първото място отива за "Напушени блейдъри". Как може от толкова хубава идиотска манга да направят толкова гнусна, почти нечетяема боза?
Берзеркъра отдавна спадна към категория no-sense-double-page-whores. Ще ги коли ли, ще ги гърми ли - Гътсова работа, само да го дава по-енергично.

My anime and manga list
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Мар 13, 2010 7:29 pm 

По-добре научи значението на някоя дума преди да я използваш :wink:
За мен класацията печели берзерка - от любимата ми манга до 120-130-я чап,която ме радваше във всяко едно отношение се превърна в безидейно кърваво шоунинче за парички :?
То на автора му е писнало тотално да я пише,ама си вика ,,Аре да изкарвам 3-4 чапа на година колкото да се кефят нърдовете и да си взимам паричките"
И ето за това анимето ме кефи повече от мангата,дори да е с цензура

МнениеПубликувано на: Нед Мар 14, 2010 9:28 am 
Аватар

^ Е то се подразбира, че се има впредвид само излязлото до тази точка - храни се всичко излязло до сега, без значение дали е [on]/[c].

Саян как храни - ЧУШКИИИ, ЧУШКИИ =)) =)) =))

Плетеница от чушки! =)) и си е прав за някой, мда :nod:

чушки! =))

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 14, 2010 12:34 pm 
Аватар

Sayanmk връщам те към твоята тема Омразата, хейта, оплюването на всичко за идеята

Пълни глупости лесно е да хатиш най-добрите манги евер-> А какво казваш за всички останали шитни дето въобще не става за четене? А за Оне пиесе и Берсерк съм напълно не съгласен. Ти дето плюеше толкова много,че никои не умира сега храниш мангата за дето някои умря вярно. Голяма работа,че ЧБ получи още 1 ъпдате. Аз съм убеден,че ако мангаката тръгне да следва вижданията ти/или още по зле на целия форум/ как да се развива историята, мангата щеше да фаилне още на 10 чаптър.
Проблема/провал на Bleach е че автора се изгуби и изчерпи що се отнася до битките и силите и това доведе на фаил и малоумна смърт на имби.
Проблема/провал на Наруто, е че автора заеба цялата си история (джутса, генджутса, таиджутса, джинчуринкита) и се изгуби във фетиша на очите.
Hunter x hunter я прочетох на скоро на веднъж и не се оплаквам.
D.gray man малко доста объркано е напоследък ама бива.
И много други манги си имат своите фаилове ама повечето не са ги чели та няма смисъл да ги отказвам като ще им харесат->

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 14, 2010 3:47 pm 
Аватар

Sayan, почваш много да дразниш с тва тенденциозно поведение на ощипана мома. Много насериозно се взе, заедно с мангите и всичко останало....Не мога да разбера какво искаш от шонен жанра, но знам че определено не е това, което може той да ти предложи. И в крайна сметка...Това са чуждуи идеи. Не се развиват според твоите желания, а според въображението на мангаката. Това е светът, който той е създал...И докато нещата, които се случват не са в разрез със собствените му правила...Всичко е чисто.

За мен съсипана манга е Ga-rei.

Soul Eater след 58 чаптър не съм я пипвала. Няма смисъл, това което очароваше в нея просто беше убито.

МнениеПубликувано на: Сря Мар 17, 2010 3:16 pm 
Аватар

О, да. Как можах да забравя Га-рей?! Колко ме беше яд нямам думи. Но има и добра страна - какво ще станеше, ако Наруто върлуваше из Токио. Сега има шанс да завърши след няколко десетки чаптъра.

My anime and manga list
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 17, 2010 9:04 pm 
Аватар

Berserk е далеч от провален.

Иначе да Death Note се срина много тъпо.

МнениеПубликувано на: Сря Мар 17, 2010 9:57 pm 
Аватар

Е Death Note си е провален заради мангизи. Всъщност въобще не е провален де, просто го четеш докато Л умира и не се заминаваш с глупости, тогава си е супер.

А Наруто не е провалена манга, поради простата причина, че беше безумно тъпа от първа глава и си остава безумно тъпа до последната, която излезе.

Последните 10 глави на ДГреймен са много мудни, но преди това ме радваше.

Тсубаса още не съм й дочел последните... 3 тома. Добре че нищо не разбрах от критиката, която естествено не се сдържах и я прочетох.

Blade of the Immortal - не са я съсипали, но са на път. Първо, не е излизало от бог знае колко време глава. Второ, тая кретения с изрязването и преподреждането е пълна загуба на време и е адски досадно. Но като цяло последните 5 глави са тъпи. Дано е временно.

Зен, че са чужди идеи, чужди са, ама то на някои заглавия си им личи, че авторът не просто има странни идеи, а направо е ебал майката на заглавието и му е през оная работа какво става с него. Един автор трябва да си обича героите, света и сюжета, за да върви работата.

Истината е, че в момента чета близо 40 заглавия с по двадесетина-тридесет глави, които са онгоинг, и много си ме радват, въпреки че половината приблизително я ще ги спрат, я ще ги преебат до година-две.

А за шоуджото - вярно е, че има доста преебани шоуджота, всъщност, нито едно от новите шоуджо заглавия не ме радва и на йота (освен нещо междинно от типа на Full contact, нищо, че не е шоуджо, има много елементи). Авторите твърде наблягат на изпитани номера, плоски сюжети или липсата на такива. И артът на повечето шоуджо манги става с все повече финтифлюшки в стил Vampire Knight, който започна весело, осра се, а сега може би ще се оправи, ако главите не излизаха веднъж на много време.

И да се надяваме Нана някой ден да продължи....

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 17, 2010 11:01 pm 
Аватар

Любовта е нещо много извратено, нем, няма как да знаеш какво става в главата на даден мангака.
Да, може да сме недоволни, но имам усещането че някои хора очакват твърде много от един комикс. Основната функция на това е да ни развлича, забавлява, отпуска...One Piece го прави това.

Сивия в последните си 10 чапа е в апогей ве, аз не мога да се накефя, заклевам се.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]