|
Дата и час: Сря Фев 05, 2025 11:37 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Вто Фев 16, 2010 2:37 pm |
TiMsTeR |
|
|
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 9:15 am Мнения: 5 Местоположение: Пловдив
|
Avador написа: Абе свалих най-новите Klite и повечето mkv като ги подкарам на места картината излиза на квадратчета или размазана и понякога забива сичко. Е преди малко както си гледах картината се размаза, цъкнах да затворя плеъра след като установих, че немога да върна/превъртя картината, компютъра изпищя, мишката заби и след 20 секунди мислене щайгата се рестартира извеждайки ми син екран с някакви нули и единици за 2 секунди... Кодеци ли са или какво е туй чудо? Да не би да използваш няколко кодек пакета? Може да е от това проблема. Иначе може да има доста различни причини: Слаба видеокарта, смарангясал /мега/ кодек пакет, прецакан плйър и т.н. Грешката със синия ектан и многото цифри, обикновенно означава конфликт в РАМ-а или операционна система за реинстал. На мен ми се е случвало след като барам из настройките за филтри, чиито трибуквени съкращения не разбирам напълно. Най добре махни кодеците и всичките плейъри и инсталирай нещо леко и ново /съветвам те да избягваш мега пакети от каквото и да било ако не схващаш или не ползваш настройките/. Добре ще е ако си сложиш и нови драйвери за видео. Вероятно е да не се промени нищо дори да направиш тези нещица, но все пак ако ти се занимава, пробвай. Не се пиша разбирач, възможно е да греша, но все пак... В момента аз ползвам К-Лайт Кодек Пакет 5.4.4 и ползвам Медия Плейър Класик. Все още не съм имал проблем с него и не съм слагал по-новия /5.7.0, мисля/. Успех
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Сря Фев 17, 2010 1:00 am |
|
Thaumaturgist |
|
|
Регистриран на: Пет Сеп 29, 2006 3:53 pm Мнения: 7578 Местоположение: В разпадащата се аура на БДЖ
|
Като говорим за кодеци - да взема да си пусна проблема в гласност. След като на КМПлейър си оправих неудобството със субтитрите, като изключих тези на плейъра и добавих тези на К-Лайт (от настройки > Мениджър на филтрите > Декодери > Потребителски филтри > добави рег. филтър > Direct Show > ffdshow Video Decoder с приоритет Използвай принудително). Това звучи добре, щото си оправих проблема (както писах малко нагоре в темата), но ми се появи друг проблем - не ми излизат канджитата, а наместо това излизат символи, кирилица и други такива. Това се получава само и единствено при КМПлейър, при медия плейър си е добре. Та, идея как може да се оправи това? От кодека или от плейъра идва конфликта?
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Сря Фев 17, 2010 9:35 am |
|
Naruto |
AnimeGod |
|
Thaumaturgist избери за външен филтър VobSub (VSFilter) а не FFDShow. Би трябвало да го има в К-Лайт. Avador WMP не подържа субтитри. За да ти ги изкарва логично е да имаш инсталиран VobSub (VSFilter). За MPC-HC по нагоре вече обсъждахме въпроса. Naruto написа: Виж в View - Options - Output какво е чекнато и го разцъкай. И не забравяй да рестартираш плеара при всяка смяна. При мен например е System Default но аз съм със седмицата. Вчера правих формат на братчеда и след инстал беше на Overlay Mixer. Това при XP. Другия вариант е да спреш VobSub и да включиш подръжката на MPC. Но така няма да имаш титри със WMP...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Пет Фев 26, 2010 8:36 pm |
|
Dypeshnik |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 03, 2007 7:10 pm Мнения: 6545 Местоположение: 3rd Rock from the Sun
|
Може ли да се смени аудиото на MPC? Примерно е на английски, но аз искам да го гледам на японски със субтитрите. ПП: И как става, ако може да ми обясниете. Страхотно, мерси много, като гледам си имаш извор от бира, но аз пак ще те черпя една
Последна промяна Dypeshnik на Пет Фев 26, 2010 8:57 pm, променена общо 1 път
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Пет Фев 26, 2010 11:22 pm |
|
Kippei |
OnizukaKun |
Регистриран на: Вто Окт 25, 2005 3:58 pm Мнения: 1111 Местоположение: ~From Out Of Nowhere~
|
имам едно проблемче с МРС а, то е че в уна non-Unicode съм избрал японски и сега бг субтитрите ми излизат като символи. в External Filters съм добавил VobSub... мисля, че от някъде трябва да избера Cyrillic (Windows-1251) къде ли не търсих в настройките, но не намирам такава настройка как да го направя?
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Вто Мар 09, 2010 5:57 pm |
DARK MASTER |
|
|
Регистриран на: Съб Сеп 08, 2007 12:11 am Мнения: 1194 Местоположение: UK
|
На MPCто в CCCPто има ли начин да му се добави нещо та да стане с Български менюта ? Нали нещо като на utorrentа там може да си избираш много езици като добавиш 1 файл.
Или даже да се сложи направо по-нова/по-пълна версия(нямам си на представа) на MPC с тая възможност за език на менютата. Само не знам какво ще стане с настройките.
Това го искам щото има хора дето като им слагам свестните codeци искат друг player, дето не е съвместим с CCCP, само защото бил на Български.
_________________ And wrath shall pour, from mouths of steel, on spawns of Satan!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Видео Помощ - Всичко нужно за гледане на аниме! Публикувано на: Съб Мар 13, 2010 7:51 pm |
Нарутард |
|
|
|
viewtopic.php?f=44&t=51237Понеже ония с розите ми close темата .. някой да може да помогне?
_________________ Истинската революция е революцията на съзнанието.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|