Дата и час: Съб Мар 01, 2025 8:26 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 5 от 6 [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 25, 2007 3:35 am 
Аватар

Не само не ми отговаряй, а по добре спри да пишеш в темата изобщо. Ако отидеш в Япония проучи нещата, и после ни удари в земята тези, които ти се смеем на
Цитат:
Нинджите са били самураи чисто и просто. Такова нещо като нинджуцу няма. Оръжията им са били като на другите самураи. Най-вече са използвали нинджи шогуните Токугава.

Ако нарушвам добрия това е щото много често като вляза в тая секция на форума чета някакви безумия. Един обяснява как да учиш японски със самоучител по и-нет било същото като да учиш при жив такъв. Други пък спорят за всеобщо известни факти свързани с яп. история след 15 минути четене по и-нет. Когато някой японист, който познава истинската страна на нещата от надеждни източници им каже "Тука не си прав" те отговавят с нещо, което има смисъла на "Абе ти не ми обяснявай, аз виждам отвъд нещата, слушай ме кво ти казвам".
Аз много си обичам Япония и такива глупости ми действат малко или много като лична обида.

Хаттори Ханзо участва в атака на крепост още на 16 годишна възраст. Участва също в други важни битки като Миката, Нагашино, Анегауа и други. Ключовата му роля е при хаоса настъпил след убийството на Ода Нобунага, когато Ханзо спомага за безопасното преминаване на Токугауа Йеасу през през провинция Ига, където е цялото нинджа семейство на Ханзо до Микауа.
Това което не пише за Ханзо по разните педии, е че той е имал предпочитание към късото копие и различните нинджа вериги ползвани като - кусари-гама, манрики кусари, кьокетсу-шоге и др.

Като имам време ще пиша и за някои от другите ми любимци.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 26, 2007 5:01 pm 
Аватар

а някои може ли да ми даде линк кадето има уроци за техниката Jinada :? :? :?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 26, 2007 5:19 pm 
Аватар

списък с всички оръжия които нинджите са използвали
http://entertheninja.com/ninja_fact/weapons.php

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 06, 2007 7:24 pm 
Аватар

абе имат бая измислени оръжия :twisted: Но в крайна сметка не са им помогнали много срещу европейците.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Дек 27, 2007 11:21 pm 
Аватар

dark___devil написа:
абе имат бая измислени оръжия :twisted: Но в крайна сметка не са им помогнали много срещу европейците.

Ползвай и ти шурикени и некви такива глупости срещу ~12 000 тонен боен кораб като USS "Misurri".Ако може да ми пратиш клип с ефекта ще съм ти благодарен.А по темата-нинджите са си били машинки за мелене на месце :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 18, 2008 4:08 pm 
Аватар

Значи искам да кажа две неща:
1. Няма първични и истински шурикени. Шурикените просто са два вида, като втория вид се нарича още и шакен(звездичката). И тези "пръчици" въобще не приличат на тия във Наруто. В Наруто тия не се използват: там се използват само шакен шурикените и кунаите.
2. Наскоро намерих този сайт - http://www.ninjaa.com/home2.htm Всичко е истина, защото не само там го има тва инфо. ;) Сега като чета и разбирам, че Наруто взаимства на 100% от древнояпонските нинджи и митология :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 18, 2008 5:24 pm 
Аватар

Gray Fox написа:
Супер инфо. :thumbsup:
Аз пък бях чувал,че тренирали ниджите още от раждането.Като сложат бебето в хамак или нещо такова и го блъскали в стена за да свикне с болката или нещо такова. :shock:

Хахаха много филми гледаш....

Цитат:
абе имат бая измислени оръжия Twisted Evil Но в крайна сметка не са им помогнали много срещу европейците.

Защото са изчезнали доста преди да дойдат европейците...

Профил  

Заглавие: Re: Нинджите
МнениеПубликувано на: Пет Дек 25, 2009 6:31 pm 
Аватар

Шурикен означава "меч, скрит в ръката". Бо-шурикените са ползвани от самураите като помощно оръжие, с тези се практикува и шурикенджутсу в една от най-старите корю школи на Япония, Теншин Шоден Катори Шинто Рю.

Да се отбие шурикен с меч е трудно, камо ли да се отклони към противника, което е почти невъзможно, но да се предпазиш от шурикен е сравнително лесно - ако просто поставиш катаната пред себе си така, че да ти пази централната линия, на която са разположени всички важни органи. Да те удари отстрани си остава опасност, но то е почти без значение, защото шурикен не може да проникне твърде дълбоко и в битка, когато си наблъскан с адреналин, въобще няма да обърнеш внимание, може би ще се разсееш само за миг - то това е и идеята.

Това за бързодействащите отрови е такава безумна глупост, че няма накъде. Най-бързите съвременни отрови отнемат поне минута, за да подействат, но японците не са имали нищо подобно. Най-често са топели оръжията във фекалии, за да предизвикат треска и заразяване с гадни бактерии. Но тогава най-бързите отрови са убивали за дни и в никакъв случай не са можели да спрат големия страшен самурай да ти отсече главата, след като си го боднал с парче желязо.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 08, 2010 11:34 pm 
Аватар

ами то каквото е показано в началото на наруто си е било вярно за нинджите
каквото им каже господаря те го изпълняват без въпроси и без колебания чисто и просто добре подготвени наемници - било то за кражба или за покушение срещу някой за тях е било просто служебна работа

МнениеПубликувано на: Пон Фев 08, 2010 11:50 pm 
Аватар

"Be loyal and u will live"

Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 08, 2010 11:53 pm 
Аватар

ludgidia123 написа:
dark___devil написа:

Ползвай и ти шурикени и некви такива глупости срещу ~12 000 тонен боен кораб като USS "Misurri".Ако може да ми пратиш клип с ефекта ще съм ти благодарен.

lud-че тез нинжи да не са потомци на Астробой бе...та да гонят и 12 хил.тонен кораб :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 23, 2010 1:48 pm 
Аватар

мисля че инфото дадено в първия пост е преувеличено на места.Не че съм 100%тово наясно с нинджите и самураите... :lol:
набива на очи.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 12, 2012 1:06 pm 
Аватар

На скоро, съвсем случайно попаднах на някакъв превод на книга, ако не се лъжа, която се казва "Японски загадки". Найстина доста интересно четиво :) Та в тази книга на дълго и на широко е обяснено за самураите и нинджите:

Самурай

Нинджа

Предполагам, че ще се ориентирате по номерата на страничките отдолу :)
Не знам дали информацията е на 100% достоверна, но доколкото разбрах авторът е израснал и живял в Япония години наред, така че би трябвало да e доста наясно с историята и културата на японците.

Последна промяна FeniksStar на Пон Мар 12, 2012 8:23 pm, променена общо 1 път

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Мар 12, 2012 7:44 pm 
Аватар

Благодаря за линковете,много интересна информация намирам там :rocknroll:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 14, 2012 10:30 pm 
Аватар

Темата е интересна, но сякаш малко се преувеличава на места.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 5 от 6 [ 78 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]