Егати добрата драма ! Изгледах я на един дъх и страшно много ми хареса.. напрегнато действие, разни неочаквани събития.. като цяло беше малко предвидима, но това изобщо не пречи да е адски хубаво сериалче <33 . .. сега ще чакам да поизлезнат повечко събнати епизоди от втория сезон и пак ще цикля ;д .
satoh (otoya) е просто перфектен.. няма такъв идеален мъж просто XDDD и коса, и лице.. ебаси машината дето е XDD . ама и fujimaro не остава много по-назад де XD .
п.п. Тъй като повечето епизоди са качени във 4storing и безплатният им трафик е "изчерпан", ми се наложи да ги свалям от чужди сайтове.. таа, ако някой желае, мога да ги кача в bgshare : ) .
Заглавие: Re: Link: Bloody Monday [J-drama] (c)
Публикувано на: Чет Фев 04, 2010 11:18 pm
ukio
Ep.3 RAW - http://www.bgshare.com/get,444327.html В субтитрите на еп.1 има разминаване след първия час. Въпреки това, благодарение на тях, се изясниха някои неща. Втори път гледам серията, а напрежението не намалява. Любопитството ми само се засили. Хареса ми, как бяха подбрали мислите на известни личности и ги извеждаха на преден план, точно преди да се случи нещо важно.
Спойлера:
Първо тази, която напомняше, че човекът винаги се стреми да стане Бог. Втората беше на Пикасо. Тя гласеше "Всеки акт на съзидание е първо акт на разрушение" И третата, която затваря кръга: "Войната никога не си отива, когато открие място някъде по света." Накрая Хорнет остави съобщение на Такаги, в което пишеше, че се нарича Марксмен. В таксито, което качи Отоя и Харука имаше диск на германския композитор Карл Мария фон Вебер. На него ясно личеше името на операта му - The Freeshooter или The Marksman (Der Freischütz, или Вълшебният стрелец - 1821г.). Терминът идва от германска легенда и е трудно да бъде преведен ясно на друг език. Това трябва да е намек за убиецът и неговите умения в стрелбата, които ще видим в епизод 2.
^ и аз бях така като го видях жив и здрав бтв, профилът ти е просто а епизодът беше адският....става все по-интересно и заплетено...само дето субтитрите се бавят xD много добър втори сезон...много се радвам
_________________ Daydream I dream of you amid the flowers For a couple of hours Such a beautiful day
^ вече има и за четвърта беше жесток епизод...просто става все по-добър сериалът с всеки изминал епизод..много ме е яд обаче за Мая! Тъкмо почна да ми става пич значи и искам някой да утрепе тоя с червеното яке
_________________ Daydream I dream of you amid the flowers For a couple of hours Such a beautiful day
^ вече има и за четвърта беше жесток епизод...просто става все по-добър сериалът с всеки изминал епизод..много ме е яд обаче за Мая! Тъкмо почна да ми става пич значи и искам някой да утрепе тоя с червеното яке
хаха това май ще бъда аз утре излиза 5 еп
Публикувано на: Сря Фев 24, 2010 11:13 pm
ukio
След изгледани епизоди 3 - 5, достигнах до някои важни прозрения.
Спойлера:
Първо, и аз си отдъхнах, като видях, как ужасяващия край от еп. 2, се превърна в ново начало за еп.3. Второ, продължават да усложняват сценария, като добавят различни мисли на известни личности. В трета серия двете мъдрости бяха: "How much more grievous are the consequencec of anger than the causes of it" - Марк Аврелий "T (Tis) is always morning somewhere in the world." Втората мисъл идва от поемата на английския поет от XIX век, Ричард Хенри Хорн, наречена Орион. Въпросната фраза може да бъде открита в книга трета, песен втора на това произведение (аз лично си направих труда да го издиря и докато попаднах на този ред, доста се измъчих - в цялата поема, дълга над 130 страници, има препратки към гръцката митология). Мислите от еп. 4: "Blood alone moves the wheels of history" - Бенито Мусолини "You must have a will to live, but you must also know death" - Наполеон Бонапарт
Терористите от Марксмен вече офермиха кръга на злодеите. Ето ги и тях: Beast (Звярът) - мъжът с червеното яке. Играе го актьорът Татсуя Хино. Много трудно открих информация за него. За мен той има излъчването едновременно на Андо Масанобу и Такеда Коухей. Lady Bird - жената, която се представи за Мая. Стана ми интересно да узная, каква вражда е имало между двете. Жалко за Мая. Удивително е, как от негативни образи Мая и Джей изведнъж насочиха симпатиите към себе си. За Джей ще се окаже, че е придобил свръхестествени способности. Знае къде какво става. Може да каже, кой е шпионин и кой - не. Mosquito - служителят във фирмата, който поддържаше връзка по-горните лица. Хотару (Светулка) - появи се едва сега, но ще й обръщат повече внимание в следващите серии. Именно тя беше човекът, който повлия на Яги-кун. Гениалният съперник на Фуджимару, Хорнет, още не е показал лицето си.
Петата серия, макар и без субтитри, беше изключително вълнуваща. Какво ни показа тя? Слабите станаха силни, след като отвориха "кутията на Пандора". Възхитително изпълнение до този момент на Яги-кун. За това хлапе открих много интересни неща. Оказа се, че името му е Хитоши Такеути и е брат на един от спортистите, които представят Япония на зимните игри във Ванкувър, а именно, състезателят по ски-скокове Таку Такеути. Още една изненада поднесе появата на жабчето Тасахико Янагисава, който играеше ученикът, тормозещ Яги-кун. Най-сетне откриха тайнствения шпионин. Правилно име му бяха дали - Брут. В следващата серия ще прострелят Рьо-чан. Дано да не намислят да си играят и с неговия образ.
Заглавие: Re: Link: Bloody Monday [J-drama] (c)
Публикувано на: Нед Фев 28, 2010 7:08 pm
ukio
...познато лице! Няма да издавам повече. Само ще кажа, че като застанаха лице в лице с Фуджимару, изглеждаха почти като огледални образи. Отново оплетоха всичко и наистина простреляха Рьо-чан. Дано да му помогне някой. Не бива да губят още един силен герой. И Джей.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 60 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения