Дата и час: Нед Фев 23, 2025 5:31 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 33 от 41 [ 613 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 41  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Neon Genesis Evangelion
МнениеПубликувано на: Нед Сеп 13, 2009 5:13 pm 
Аватар

Usagi това кой от колко години гледа, колко е гледал, от какво е почнал има от малко до никакво значение.

Знаците в 2 поста няма да ми стигнат да пиша защо не ми харесва и защо само ендинга струва в цялото аниме. Обаче смисъл в това никакъв - в края на краищата и да го прочетете няма в нищо да ви убедя, и вие и да тръгнете да ме контра аргументирате файда пак нулева.

И не излизайте с това кой колко го е разбрал, защото може човека да го е разбрал повече и от вас.

И повечето фр-та които са с подобен на моя вкус и са го гледали също казват че е шит. Такаче е и до личен вкус.

МнениеПубликувано на: Нед Сеп 13, 2009 11:21 pm 
Аватар

Преди да почна Евата имах огромно очакване, че анимето ще е изключително добро - главно заради изключителния опенинг. Малко бях разочарован, защото имаше фенсервиз и малко филъри в началото, но все пак като цяло анимето ми хареса. Също това, че имаше и религия и митология в анимето.
8.3/10 някъде му давам. Мисля, че всеки аниме фен трябва да предостави уважението си към Evangelion-a, заради революцията която прави в аниметата. Доколкото знам съвременните анимета са въз основа на Евата. Техниките на рисуване, героините от типа на Asuka и Rei и т. н.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Сеп 13, 2009 11:27 pm 
Аватар

Герои като Асука и Рей има адски много преди Евата. За арта не само на Евата трябва да се благодари.

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 14, 2009 1:13 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Като например къде преди НГЕ има героини като Асука и Рей? Вероятно има, но ми е любопитно да го видя от къде са тръгнали щото в момента не се сещам за такъв тип героини преди НГЕ-то.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 14, 2009 1:32 am 
Аватар

За Рей не знам но Каша от Space Runaway Ideon е нещо като прототип на Асука, както и изглежда че цялото аниме е източник на много от елементите в Evangelion. За по-старо mecha аниме, което да е вдъхновило създаването на NGE не съм чел. Наскоро гледах филмите (този, който преразказва историята и този който я завършва) на Ideon и наистина се забелязва прилика.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 14, 2009 2:36 am 
Аватар

И тая германката от Gunbuster също е прототип на Асука в някои аспекти. За Рей може и да не съм прав, макар че се съмнявам.

Последна промяна Wind_Falcon на Пон Сеп 14, 2009 2:41 am, променена общо 1 път

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 14, 2009 2:39 am 
Аватар

германка >.> <,< не беше ли рускиня... апък и тя не е толкова зла като Асука хД + това 2-те анимета са на Хидаеки (предполагам знаеш)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 14, 2009 2:42 am 
Аватар

Знам да. Наистина е рускиня. По името й ми е останало вечатление че е германка :lol:

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 15, 2009 11:47 am 
Аватар
Masaka?!

Usagi написа:
В момента пазара е НАФЛУУДЕН с аниме, нета е бърз, в БГ всеки, който знае как да тегли с торент може да си свали и гледа някое лъскаво CG ечи дори да не е най-запаления отаку.

Първият път като гледах Eвата нямаше всички епизоди в Бг пространството, само се пишеше тук-там, че е брутално. Един епизод не бях намерил (онзи с киселинния ангел), 1/3 от епизодите бяха 50-70 мегабайтови файлчета с брутално ниско качество и пак ме заби в земята. Допълнителен фактор беше, че го изгледах наведнъж всичко - за два, три дена: анимето + филма.

Също така - Евангелион е Анимето. Просто си нямате идея колко влиятелно е, в него могат да се видят заформящи се архетипи като тсундеретата, от него тръгна и масово манията по психологическите заглавия и т.н. Ако след това сте гледали Рахсифона и разни по-модерни, по-визуално наситени и изчистени заглавия... //Псевдо-масови хитове като Харухи крадат с шепи пак от Евата (Юки - Рей и т.н.).

След Евангелион е нямало заглавие, което да придобие толкова масова популярност сред цялото японско общество... Ако се вярва на постовете kj1980 (отаку японец, пишещ в анимес'ки), имало е три анимета, достигали масова популярност в Япония:
http://anidb.net/a648 (1974-75), http://anidb.net/a715 (79-80) и Евата (95-6та, ако броим и филма - 97).

Аз обаче още чакам новото Аниме и уж го намерих (Denno Coil), но не достигна изобщо култов статус, а можеше... Но покрай модерните пантсу изпълнения и манията по мое-мое шитните (колкото и да са сладки понякога си остават мое-мое шитни)... Дразня се и на римейка (е, пак ще си го изгледам като излязат всички филми като върлото фенбойче), дано след като свърши това да се води най-после край на този период... Ано твърдеше, че така ще даде 'boost' на индустрията, щото била забила, но просто дои старата крава, Евата вече сме я гледали преди много години. ;/

И няма лошо да не ви харесва или да не се 'вживявате' - хора всякакви. Така е и по-добре, щях да се плаша ако всички се кефеха еднакво на Евата. :lol:

Прави ли ви впечатление, че тема за сериал от 95та има над 30 страници, а май е била и чистена? Nuf said. :mm:

..............

ЕДИТ: до Спиралата: е, хубау - ама ги отдели с линия слетите мнения да се разбира... И не са били последователни, а са станали такива щото сте кофирали мнения от темата, нещо лявата ръка не знае какво прави дясната, разпасали сте се. :lol:

Последна промяна Morri D'in на Нед Сеп 27, 2009 7:11 pm, променена общо 3 пъти

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 15, 2009 9:34 pm 
Аватар

Няма лошо да го смяташ за masterpiece.

Аз го смятам за шитня която е допирнесла с нови елементи в някои отношения :lol: Няма кво да ми обесняваш колко е велико.

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 15, 2009 10:12 pm 
Аватар
Masaka?!

Евата можеш само да я силно любиш или мразиш. :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 15, 2009 10:27 pm 
Аватар

Ами ако я признаваш, като аниме, но не я любиш? 10/10 съм й дал, но въпреки това е далеч от моя топ 20 (честно казано мързи ме да мъдра толкова голям списък, камо ли и повече, но да предположим).

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 15, 2009 11:21 pm 
Аватар

Малко change of topic няма да навреди.
Днеска си слушах на Ева 2.0 ОСТ-то и ми прищрака най-после от къде ми е позната "Robe des Champs" ->
http://www.youtube.com/watch?v=H7p9ELFAPQE
,а именно от
http://www.youtube.com/watch?v=XPQ28v-_cLY

Дали са го направили нарочно. Или Широ и Анно съвсем са се омешали с аниметата и музиката. :P

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 25, 2009 1:37 am 
Аватар

Въпроса за Евата дали е добра или не според мен опира до първите две цифри в ЕГНто при повечето хора.

МнениеПубликувано на: Пет Окт 02, 2009 1:13 am 
Аватар

@Usagi

Повръщ бе...Не разбира се. :arrow:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 33 от 41 [ 613 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 41  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]