|
Дата и час: Съб Фев 08, 2025 10:02 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Zetman ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Яну 25, 2010 10:44 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=30916_1308794807.png) |
excape |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
|
Тц, не съм съгласна ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Като се замислиш - Коуга се опитва да стане съвършен и не-човек и макар да израства като супер герой, въобще не израства като човек, точно в него не виждам нищо човешко, единствената му човешка черта е желанието му за съвършенство да бъде мада-фака, супер-дупер герой, през повечето време е като няква машина, без никви чуства и емоции, май и секс не е правил (същински лузър) ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Докато Джин се сблъсквал с жестокост, алчност, загуба на "родител", дори е изпитал/изпитва любов, макар и той да не е наясно какво точно значи тва, но все пак не се промени, не мислиш ли, че след толкова време, поне малко е щял да покаже от тези обикновени човешки черти - като гняв, завист, омраза, след като ги е изпитал на своя гръб. Плюс това: Той е манга герой, трябва да си остане такъв, какъвто е сега, перфектен и хот, че да има ноусблийдинг пред монитора, всеки път когато го чета, иначе лично ще заколя автора, ако се опита да го промени и без това от оня ден съм Лицензиран Нинджа, с разрешително за убийства.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Zetman ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Яну 26, 2010 1:13 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8113_1384858638.jpg) |
Logrus |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
excape написа: Като се замислиш - Коуга се опитва да стане съвършен и не-човек Бинго нима всеки от нас не иска същото (така де, не приемай думите ми съвсем буквално) човешко е да си роден със слабостите си, а не-човешко е да си роден със силите си дори и талантът се развива, постига се, а не е като при Джин, който има всичко на готово. И не просто на готово, то вече е развито в него, той е супер-мен, с парче криптонит забито в гърдите му, което образно казано, чака да бъде извадено. А и стига с това "бил хот", аз да не съм мацка, че да гледам него ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) не ми го пробутвай като довод. Когато Джин ![Arrow :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif) сега е моментът. Когато докосне идеала - дом, семейство, радост, щастие ... и всичко да се срине и да стане един много лош Зет. Ако продължавам със спекулациите, Зет ще убие дядото, или ще рани тежко богаташкото девойче. Защо мисля така ![Arrow :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif) всъщност Зет е "добър", той е главният герой, той се изправя срещу организацията на "лошите" (при все, че тя е плод на същества създадени от хората, който са създали и Зет) и дотук всичко е "нищо ново под слънцето". Обаче мангаката иска да ни покаже, че не е така, той не чака десет години защото никой нямаше да му ги даде, напротив още в първия чаптър показва супер-героят, победител, човек и поваленият, "враг", не-човек, главен герой ака ZET. тук какво виждаме http://www.onemanga.com/Zetman/1/05/дъжд - традиционен фон за драматично "е сега си еба мамата" пребито нечовешко същество - цветове - червено и черно (предишната страница) ако не познаваш, а то няма как (освен, че мангата се казва "зетман" и знае кой е той и как изглежда) виждаш класическата сцена "демон победен от ангел" (светлите, бели дрехи на Алфаз са за този ефект) пренавиваме машинката, мангата започва 13 години назад в историята и оп Джин е палаво, но всъщност добро момче. Алфаз е нищо повече от мокрите сънища на друго едно, не чак толкова примерно, хлапе и до сега НИЩО не сме видяли, дори с намек, как се стигнало до първите две-три страници. А да, Коуга завиждаше на Джин за неговата личност и преценка, която беше далеч по-правилна и най-вече - далеч по-подходяща за супер-героя, който той (Коуга) искаше да бъде, а не можеше. След историята с девойките, смея да заявя, че вече това не е така. Освен това той го питаше "как да го убие, че да е най-безболезнено за него" , на теория това е милост, която се оказва на врагове, към които си изпитвал смесени чувства - възхита, любов (не буквално и не в случая, макар, че можем ли да кажем къде ще го отведе въображението му, един японски автор ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ), уважение, желание да бъдеш като него (пример за подражание). Въпреки, че е напълно възможно някой друг да е подредил така Зет и Алфаз просто минава да обере лаврите (да застреля куция кон) и това да прати всичко изписано дотук в девета глуха. Но понеже все пак трябва да избера карта - според мен не става въпрос за такава ситуация ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) п.п. най-накрая да си говоря с някой за мангата, само да коментирам прочетеното никога не ми е било достатъчно, трябва да има и малко "хвърчащи мисли"
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
![Изображение](http://prikachi.com/images/58/8099058X.png) Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Zetman ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Яну 26, 2010 2:48 am |
excape |
|
|
За съжаление, ако помисля трезво, все повече се убеждаам, че края на мангата, ще бъде така, както си го описал, но пък има едно "Но"... Защо ще ни показват края, преди още да е започнала самата манга, или както ми писа един мой приятел преди малко: "Финиширахме, преди още да сме стартирали" ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) , не че не сме ставали стотици пъти свидетели на това по филмите, но пък винаги го е имал елементът на изненадата: "Обичайните заподозрени". Второто ми повторение на "хот" - беше тенденциозно, по-скоро на майтап, все пак повече от героите на мангите, няма как да ги срещнеш в реалния живот, затова казах, че той ще трябва да си остане такъв, какъвто е, т.е. опитвах се да съм оптимистка ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Утре ще ти отговоря по-обстойно
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Zetman ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Яну 26, 2010 11:38 pm |
excape |
|
|
мда, нещо такова и аз не ги разбрах тия кви бяха, ама бяха на пост на доста възлови места :–)
Ще е хубаво да се включат и още хора в дискусията, различни гледни точки са добре дошли.
Logrus, не ли ги разглеждаш и Джин, и Коуга прекалено еднопластово.
Ако стане така с Джин, както предполагаш, аз мисля, че все още ще го харесвам. Все пак аз, ако си забелязъл, не съм нарекла веднъж Джин - Зет, защото искам той да си стане човек и като такъв, ще го приема с всичките му слабости, нали слабостите на човек го правят да е такъв и не, аз не го виждам перфектен, защото съм го виждала да страда и съм съпреживявала това, което и той изпитва, докато това нещо не ми се е случвало при Коуга. И не, не всички хора се стремят към съвършенство, някои хора се радват и на дребните неща, на пръв поглед незначителни за някои, но невъзможни за други (Джин - желанието му за семейство). И не забравяй, че желанието за съвършенство е малко лудо, недостижимо (особено при случая с Коуга). Да, не казвам, че не уважам хората, които се стремят към това, въобще да постигат целите си в живота, но има една граница, която не трябва да се преминава, а мисля, че Коуга вече я е преминал, ако ли - не, то то е на път.
Уф, дано ме разбра какво написах, щото никога не ме бивало да изразявам това, което чувствам на лист, а и тепърва си вземам дозата шоколад, а без нея съм, като сутрешен махмурлия.
Мамка му, и пак забравих точките.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Zetman ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Яну 28, 2010 6:50 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=8113_1384858638.jpg) |
Logrus |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Добре, има нещо в тази манга, което ме кара да я чета все още с голям интерес (макар че имам чувството, че точно в момента е в дупка и дано излезе от нея мангаката ...) - и това до голяма степен е очакването за първите три странички. Как тез двамцата хубавци ще я докарат до този момент (вече пуснах линк). Ако трябва да разровим пластовете и потърсим какво е Джин, ще намерим , че той е всъщност чудовище, което прилича на човек. Всъщност той е перфектното чудовище. Неговите сили (заключени) уж са на върха на пирамидата, макар че тайнствената организация EVOL демонстрират завидно самочувствие. Зет е роден с едната перфектност и по волята на създателя си е въвлечен в човешкия свят, където започва от нулата. Затова предизвиква симпатия, защото той не е зъл по душа, не се стреми да нарани когото и да било, а същевременно демонстрира много от желаните от хората положителни качества. Искам да видя дали когато се сдобие с всичко, което е клишето за щастлив човек, той няма да рестартира системата. И да започне с гадостите. Коуга от друга страна се бори срещу рамките в които е поставен от рождението си - той е наследник на богата и обременена с много нелицеприятни действия фамилия. Показаха ни, че слабостите на неговото възпитание идват от майката (поне нея обвиниха ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ), той не е като баща си и като дядо си. Тръгва с детските си разбирания за света, но за разлика от останалите хлапета има яко кинти зад гърба си и може да разполага с ужасно напреднала технология. Ако аз като момченце, разполагах с всичко това зад гърба си и можех да си играя на "истински супер герой" е бога ми сигурно щеше да е нещо такова. Затова ми харесва "героят" Коуга. Следващата стъпка - превръщането на детето в мъж, която още тече впрочем (при Зет превръщането е неминуем, програмиран процес) е показана най-вече, в разликите между "Зет спасителят на децата от горящата къща" и "Зет победеният от Коуга" . Тук за да обясня какво имам в предвид ще ми се притече на помощ Алукард само човек може да убие чудовище, което може да се тълкува и като "само истински мъж може да убие чудовището" .
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
![Изображение](http://prikachi.com/images/58/8099058X.png) Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Zetman ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Яну 28, 2010 11:15 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=28527_1429526198.png) |
isena |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
Регистриран на: Вто Сеп 16, 2008 3:02 pm Мнения: 358 Местоположение: DE
|
Харесва ми много. Една от малкото манги, които да ми грабнат вниманието с интерсната си история, макар и не толкова уникална. Любопитно е как едновременно и Aramaki corp и EVOl се опитват да събудят на 100% Зет-всяка организация със своите си цели. Едните за господство над хората, другите - за да поизчистят малко съвестта си от това, което са създали. Случи се така че разполагах по едно време с RAw до 163 ch., и историята ставаше все по-заплетена (няма да спойлвам..много), а Джин,...е, да кажа по-общо - с все по-неясни мотиви аджеба защо е на тоя свят... ( Lorgus направи едно доста точно предположение) . Макар че става въпрос за raw- преводът куца както обикновено. Само някой да ми обясни каква беше ролята на момичето с много дългата коса, дето даже и растеше в реално време? Каква е тя?
_________________ ..
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Zetman ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Яну 28, 2010 11:55 pm |
excape |
|
|
Аз доколкото си спомням, момичето с дългата коса беше едва в няколко чаптъра, като "дъщеря" на оня професор с очилата, който се самоуби. Тия, ЕВОЛ, мислеха, че тя не може да говори, т.е. няма как да каже, че той всъщност не се е самоубил. Засега друго поне от преведните неща не са давали за нея. isena написа: а Джин,...е, да кажа по-общо - с все по-неясни мотиви аджеба защо е на тоя свят... ( Lorgus направи едно доста точно предположение) Не ми пипайте Джин и не му разваляйте перфектния образ, че ви убих ве Логрус, чудех се кога ли ще намесиш семейството на Коуга, бедното малко богато момче, което въпреки всичкото охолство, което му предоставя живота, не си седи като някое разглезено богаташко момченце, а ми тръгва да спасява света (пф, опитвам се да го харесам, ама не мога), явно героят ми е някак антипатичен от самото начало и не може и да ме накара да си променя мнението (не че не се опъвам като магаре на мост). Тъй като направихте сравнение с Девилмен, аз се поразрових, щото нещо подобно ми беше попадало пред очите, а не съм чела Девилмен. В рекомендейшъйн за Девилмен, пишат че Зетмен си е съвременен/модерен спин оф на идеята първоначално замислена в Девилмен. И двамата, Девилмен и Зетмен, се борят срещу хора със свръхчовещки способности/същества с нечовешка сила, а в същото време се опитват да запазят тяхната собствена човечност. Или с две думи да останат хора. Не знам края на Девилмен, но това все пак ми вдъхва някаква увереност, че Джин, дори да се промени, може би в един момент ще успее да спаси душата си (стига да не е с цената на живота му). А какво ми направи впечатление в сипнозиса за Девилмен, точно обратното на това, което даде за пример Логрус с Хелзинг, а именно:The only thing strong enough to defeat a demon is another demon. Знам, че мангата е от тези, в които ако главният герой не умре, просто краят няма да си струва, ама нали съм си оптимистка по природа, ми се иска да е нещо по-различно, т.е. да е моят край: И Джин заживял дълго и щастливо с богаташкото девойче ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif) И понеже докато се бях разстърсила, във форум някой беше попитал за Тамака (момичето, което в момента живее с Джин), а аз също бях мислела да попитам, но изкльчих. Не ви ли прави впечатление, че доста често я боли главата, особено ако има плейърс наблизо?
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Zetman ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Яну 29, 2010 1:05 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=28527_1429526198.png) |
isena |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
Регистриран на: Вто Сеп 16, 2008 3:02 pm Мнения: 358 Местоположение: DE
|
Цитат: И Джин заживял дълго и щастливо с богаташкото девойче Тя горката ако не се отърси малко от тая срамежливост доникъде няма да я докара. А за Тамака (не беше ли Танако? Или съм забравила, тя май му се беше скарала че ѝ е объркал името или нещо такова) и аз забелязах тия нейни главоболия. Само да не се окаже, че и тя е 'леко' модифицирана едит: за момичето с косата ми направи впечатление и се сетих че и на Джин му се удължава косата след всяка трансформация. Има огромна вероятност двамата да са свързани-генетично имам предвид
_________________ ..
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|