|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 11:50 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Окт 27, 2006 1:57 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=3698.jpg) |
disembodied |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
Първо - вие четете ли ероге-та на японски директно (с texthooker и атлас примерно)? Въпроса е отнесен към неразбиращите японски - ползвате ли тези програми или други и заслужава ли си според вас?
Не. Нененене... Нищо не може да се разбере от такъв механичен превод, камо ли да се предаде точно емоцийте съпроводстващи прочита на творбата. Същото е отчасти вярно и с преводите на хора, но там поне може да се загатне до известна степен.
Второ - игричката дето е дадена на торент от арената на english ли е и тръгва ли? И готина ли е?
Разбира се. И на двата въпроса
Трето - отново са пуснали сайта на Wind и пише, че patch-a, ще е пуснат за свободна дистрибуция след месец (колко месеци минахаааа...).
Знам. Следя го от известно време, псувам периодично, но засега няма промяна, така че си трая. Ако излезе - хубаво; ако ли не - не е болка за умиране. Само за Канон ме е яд...
Четвърто - кво става с Shufle, играх малко алфата и става, ма ме мързи да продължа с hooк-ера и атлас...
http://gamepatch.se/page.php?7
Намерих и преводи ин-прогрес на ONE и Utawarerumono. Обаче, честно казано, много по-лесно би било да се стегне човек за 2-3 години и да научи японски, отколкото да чака по година-две за някакъв си превод, който може и да бъде завършен, може и да не бъде, и после да си чете по 100 новели на година, ако желае... Hongfire гъмжи от такива.
ahl, Hourglass of Summer е преведена отдавна, заедно с Ever17 и още няколко заглавия в сайта на Hirameki. Просто трябва да се намери някой пират който да я кракне и разпространи
Или, разбира се, да се намирате в Щатите, тъй като Хирамеки не доставят интернационално, и да си я поръчате. Имаше оферта ако се купи една игра да се получи още 1 безплатно, но... 40 долара, пък и няма доставка насам. Nightfall ме разори така или иначе ![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif) ops:
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Ное 03, 2006 9:58 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=480_1331798230.jpg) |
evilduke |
Henshin! |
|
Забелязахте ли - http://zettai.makenaidesuwayo.com/ ?
Заели са се да преведат последните две игри, които не са включени в анимето. Аз лично изиграх първия ден от Minagoroshi и ми се изясниха много неща, в началото има едно доста интересно обяснение (малко напомнящо на Сократ и Плато:)), което подрежда по голямата част от пъзела, а и превода е добър, пробвайте ;]
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Ное 12, 2006 12:49 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1603_1254660360.jpg) |
Morri D'in |
Masaka?! |
|
Ерм, или аз някъде съм си запилял DVD-то или не съм записвал такова, може ли линк към каквото и да е или някой да качи торент със самата игра... много, много, много моля... и трябва да се направи нещо по-грандиозно по въпроса, най-после една от гоооолемите игри изцяло преведена и готова, нещо като новинка в сайта или нз.
http://www.arenabg.com/details.php?id=52744 - и може ли re-seed на тоя торент :Р (всъщност не сега, нямам отново място ;(
_________________ wwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Ное 12, 2006 10:12 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=1603_1254660360.jpg) |
Morri D'in |
Masaka?! |
|
Дал си линк към торент с walkthrough-та, усетих те теб, искаш да ме оспойлиш и да ми разалиш кефа
Иначе аз си тегля сега един съмнителен торент от Tokyo Toshokan... ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif) Нямам търпение...
_________________ wwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Ное 12, 2006 10:50 pm |
evilduke |
Henshin! |
|
Morridin написа: Дал си линк към торент с walkthrough-та, усетих те теб, искаш да ме оспойлиш и да ми разалиш кефа Иначе аз си тегля сега един съмнителен торент от Tokyo Toshokan... ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif) Нямам търпение...
Освен walkthrough-тата има и играта
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Ное 20, 2006 11:30 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=3698.jpg) |
disembodied |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
Tsukihime - най-добре прекараните ми 30-40 часа четене тази година
Новелата определено е много увлекателна. Преди час свършиш с route-a на Kohaku и още съм сащисан. Битката накрая... ако това някога го видя анимирано мога да си умра щастлив (или целия route? Oh come on, a man can dream...).
Най-тежкият край обаче определено е Hisui True End-а - след прочитане следва ЕоЕ момент.
Kohaku ftw
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Ное 24, 2006 12:39 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=429_1344280938.gif) |
Aerith |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Сря Сеп 28, 2005 4:13 pm Мнения: 1115 Местоположение: USA
|
Ъъъм, аз реших да пробвам Polyphonica ( все пак нали аниме щe чакаме април/ да имам представа за какво иде реч ). Противно на очакванията ми, взе че ми задържа вниманието ...ама като е само демо ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif) Определено срамежливият, но готин бишоунен най-ме заинтригува ...чудя се анимето дали ще я следва новелата ...или ще анимират някоя от light novel-ите ...нещо си не ми стана много ясно от официалния сайт
_________________ 『 t・o・r・n ♥ 』 //♥tumblr♥//♥last.fm♥
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Дек 03, 2006 3:35 pm |
evilduke |
Henshin! |
|
Fate/Zero = TYPE MOON + NITRO+ = WIN
http://www.fate-zero.com/ !!!
Comiket 71! *дави се във лигите си*
Действието ще се развива 10 години преди 5тата война ;]
Edit: Type-Moon ще го илюстрират, а Nitro+ пишат историята!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|